İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada bir de kutuplaşma mevcut. Popüler üye ise, ya da daha önce birkaç sohbeti olduysa hatalı da olsa birbirlerini destekliyorlar. Aşırı ezikce😃😃 ne demişler 'sadece ikinci sınıf beyinler güçlünün yanında durur.'
Azıcık karakteri sağlam olan haklının yanında olur her zaman. Bir de böyle tipler çocuk yetistiriyor/yetiştirecek, vah ki ne vah
Burası sanal alem çok da fazla kaptirmayin derim dimdizlak kaldirsiniz ayazda 😃
Teyze hele sen @Boniva gerçekten klinik vakasın geçmiş olsun😃

Sizin karın ağrınız nedir öğrenmek için eski konunuza bakmakla bakmamak arasında gidip geliyorum. Var bir şey çünkü.

Neden o zaman sadece “civar” illeri yazdı diyorsunuz mesela tercihlerde?
Biz atanmak için en batıdan en doğuya her yeri yazdık. Rize fındıklı da vardı Çanakkale Ayvalıda

Yani bizde rize yazdık ama mesela istanbul yazmak istemedik. Düğün eşya vs derken borç yapacağımız için birde yüksek kira ödeyemeceğiz diye düşündük. Yazdığımız tek büyük şehir ankara sanırım.

Onceki konuyu okuyup geldim adam 28 yasinda 3-4 ise girmis kisa sure calisip cikmis sebat etmemis, illa memur olacagim diye zaten 24 yasinda mezun olabildigi universiteden sonra 2 sene KPSS calismis evde, simdi de atanamazsa yaz sonu ticare atilacakmis (!)...

Tum bu veriler goz onune alindiginda calismaya gonlu yok diyen uyeler nasil acimasiz , suclu oldu yahu? 🙈 Gercekten azimli olsaydi girdigi islerin birinde tecrube edinmek icin sebat ederdi. Her ortama kotu demis cikmis, is mi yani.

Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde 2 seneden fazla arastirma gorevlisi olarak calistim, ciddi mobing gordum zaten akademik ortamda mobing gormeyen kac kisi vardir bilmem. Ama bir amacim vardi bu insanlar sonra bana dunya siralamasi ilk 20'de olan bir universitede doktora yapabilmem icin referans oldular. Simdi yurtdisindayim keyfim yerinde o cok zorlu donemi hatirlamiyorum bile.

Bir seylere katlanmadan basari elde edilmez. Zaten senelerce eve kapanip KPSS calismaya akil sir erdiremiyorum bolum ogretmenlik degilse. Tecrube kazanmak daha onemli.

Yani bizde rize yazdık ama mesela istanbul yazmak istemedik. Düğün eşya vs derken borç yapacağımız için birde yüksek kira ödeyemeceğiz diye düşündük. Yazdığımız tek büyük şehir ankara sanırım.
Sevgilinizin çok iyi bir birikim yaptığını yazmıştınız?

Sevgilinizin çok iyi bir birikim yaptığını yazmıştınız?
Evet yaptı. Ancak illaki borçlanacağız. Eşya fiyatları ortada. Düğün mekanları 60 70den kapıyı açıyor. Öğrenim kredisi borcumu ben ödemiştim. Sevgiliminde bir miktarı duruyor.Ufak tefek diğer şeylerde cabası. Güzel bir birikim yaptı ancak illa borçlanacağız diye düşünüyorum. Ki ev kiralarken 2 kira peşin, 1 kira depozito, 1 kira emlakçıya vs onlarıda düşününce. Sıfırdan bir ev kurmak hayli masraflı

Burada bir de kutuplaşma mevcut. Popüler üye ise, ya da daha önce birkaç sohbeti olduysa hatalı da olsa birbirlerini destekliyorlar. Aşırı ezikce😃😃 ne demişler 'sadece ikinci sınıf beyinler güçlünün yanında durur.'
Azıcık karakteri sağlam olan haklının yanında olur her zaman. Bir de böyle tipler çocuk yetistiriyor/yetiştirecek, vah ki ne vah
Burası sanal alem çok da fazla kaptirmayin derim dimdizlak kaldirsiniz ayazda 😃
Teyze hele sen @Boniva gerçekten klinik vakasın geçmiş olsun😃
Kutuplaşmayı bilmiyorum ancak bir grup var. Konuyu tam anlanaya çalışmadan konu sahibinin canını nasıl sıkabilirim yakabilirim diye düşünüyorlat sanki yalnızca. Sonrasında da istediğimi söylerim sen buraya bunun için yazmışsın diyorlar. Kimse sizin boş aşağılamalarınızı anlamadan yargılamalarınızı okumak için konu açmıyor eminim. Ben onlara diyorumki üstümdeki tişört yeşil. O bana diyorki üstündeki tişört mavi olduğu için tü kaka. Anlamamış ki olayı. Çok garip gerçekten. Sonrada yok kaldıramadı edemedi. Tabiki düşüncenizi merak ettiğimden konu açtım ama herşeyin bir üslubu vardır yahu. Ben 7 yıllık ilişkim var şuan işi olmadığı için evlenemiyoruz diyorum. Harika anlayışlı arkadaşlar sevgilimin 7 senedir iş aradığını bulamadığını, hatta babasının vefatından sonra sınavının kötü geçmesinin anlamsız olduğunu vs eleştiriyorlar. Hatta sihirli kürelerinden bundan sonrada iş bulamayacağını görüp çünkü onların bıdıbıdısınında öylr olduğunu yazmışlar. Hey allahım🤦🏻‍♀️

Evet yaptı. Ancak illaki borçlanacağız. Eşya fiyatları ortada. Düğün mekanları 60 70den kapıyı açıyor. Öğrenim kredisi borcumu ben ödemiştim. Sevgiliminde bir miktarı duruyor.Ufak tefek diğer şeylerde cabası. Güzel bir birikim yaptı ancak illa borçlanacağız diye düşünüyorum. Ki ev kiralarken 2 kira peşin, 1 kira depozito, 1 kira emlakçıya vs onlarıda düşününce. Sıfırdan bir ev kurmak hayli masraflı
Bu şartlarda düğün de mi istiyorsunuz?

Dışarıdan bakıp anlamaya çalışmak yerine dikiş tutturamamış bundan adam olmaz vs yorumlar nedir anlamıyorum

Ben konu sahibine hak veriyorum bazı üyeler bir önceki konuda çok tepeden bakan, çok küçümseyici bir üslupla yazdılar. burada kimsenin velisi değiliz, konu sahibi eğer o adamı öyle kabul etmişse fikrimizi söyleyip kendimizce yol gösterdikten sonra yapabileceğimiz bir şey yok, hele ki insanları aşağılamaya hakkımız hiç yok. "tembel sevgilin, sevgilin bir iş tutturamamış, ondan bu saatten sonra bir b.k olmaz" minvalinde yargı dağıtma cüretini size kim veriyor a kuzum?

Ben konu sahibine hak veriyorum bazı üyeler bir önceki konuda çok tepeden bakan, çok küçümseyici bir üslupla yazdılar. burada kimsenin velisi değiliz, konu sahibi eğer o adamı öyle kabul etmişse fikrimizi söyleyip kendimizce yol gösterdikten sonra yapabileceğimiz bir şey yok, hele ki insanları aşağılamaya hakkımız hiç yok. "tembel sevgilin, sevgilin bir iş tutturamamış, ondan bu saatten sonra bir b.k olmaz" minvalinde yargı dağıtma cüretini size kim veriyor a kuzum?

E o zaman neden farklı fikirler almak için konu açılıyor?

E o zaman neden farklı fikirler almak için konu açılıyor?

"Tembel sevgilisini pohpohlamadık ya", "konu sahibinin kendisinin de çalıştığı yok zaten" gibi bir üslup kullanılmaksızın fikir verilemez miydi? İnsanları aşağılama, etiketleme hakkımız yok. Hadi metres konularını bir nebze anlarım ama bunlar kimseye zararı dokunmayan, tek zararı kendilerine olan iki genç insan. Ne bu şiddet bu celal?

"Tembel sevgilisini pohpohlamadık ya", "konu sahibinin kendisinin de çalıştığı yok zaten" gibi bir üslup kullanılmaksızın fikir verilemez miydi? İnsanları aşağılama, etiketleme hakkımız yok. Hadi metres konularını bir nebze anlarım ama bunlar kimseye zararı dokunmayan, tek zararı kendilerine olan iki genç insan. Ne bu şiddet bu celal?
Zaten bir önceki konusuna çok iyi bile yazıldı, dediğiniz gibi 1-2 yorum anca vardı. Kabullenmek istemiyor, ummadığı yerden bakılması zoruna gitti, o kendince suçlular bulmuştu, şimdiden sonra bu kadar fikirle yaşamak zor geliyor, kalbi ağrıyor, bunu nasıl göremiyorsunuz?

Çok twşekkür ediyorum❤️

Sizin gibi anlayışlı olabilen çok az malesef.Tam olarak savaşını verdiğim şey bu. Tamam yorumunuzu elbette yapın ama Neden herkes üslup bilmez kendini kaybetmiş gibi aklınca yargı dağıtıyor. Yargı dağıtacak bi konuda yok işin ilginci. Önceki konumda 7 senelik ilişkimde neden hala evlenmediğimizi belirtmek için işi yok dedim. Asıl konu o bile değilken ne tembelliği ne nerdeyse 30 yaşına gelip bir baltaya sap olamaması kaldı. Aklı selim 3 5 yorum harici diğerleri hep aşağılayıcı hakaret içeren yorumlar. Ki bir hemcinsiniz yaşadığı travmaları psikolojik olarak yıpranmışlığını anlatırken bi yerden yakalayıp kendinizce adamı pü kaka ilan ettiniz. Kadının kadına düşmanlığı budur. Başkada bişey demiyorum.

Zaten bir önceki konusuna çok iyi bile yazıldı, dediğiniz gibi 1-2 yorum anca vardı. Kabullenmek istemiyor, ummadığı yerden bakılması zoruna gitti, o kendince suçlular bulmuştu, şimdiden sonra bu kadar fikirle yaşamak zor geliyor, kalbi ağrıyor, bunu nasıl göremiyorsunuz?
Önceki konumda iyi mi yazıldı. 3 5 kişiden fazla değildir aklı selim yorumlar. Bakın iyi yorum demiyorum aklı selim yorum. Geri kalan bir grup resmen saatlerce ağlamama sebep hakaret ve aşağışamalara maruz bıraktı. İşime gelmeme değil. Tamamen üslup sıkıntılılar.

Ben yol gösterme çabanızı takdir ediyorum, iki konunun da tüm sayfalarını okudum. Ama bir yerden sonra iş fikir vermek, yardımcı olmak ekseninden uzaklaşarak toplu alaya dönüşüyor, konu sahibi de yargısız infaz yapıldığını düşündüğü için çırpınıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X