insanlar neden karışırki ! ?

yalniz onlara da hak ver bence, ben de bi arkadasim nisanlansa 'dugunu ne zaman dusunuosunuz?' falan die sorarim yanii

eğer herkes birşeyler söylüyorsa wardır bunda biş aklın yollu birdir demişler bu kadar emin olma daha çok gençsin bende geçen sene ewlendm 21 yaşımdayım ama 31 gibi hissediyorum kendimmi acele etme bana söylenen hiç birşeyi dikkate almadım ve pişmanım

bende söylerim arkadaşlarıma hatta bir arkadaşım vardı 19 yaşında evlendi şuan 25 yaşında oda bende
derdi hayatını yaşa yaşın çok genç azmı dil dökmüştüm oda tibik aşık lafları ederdi bana
şimdi ahhhhhhhhhhhh keşke senin yerinde olsam diyor
birgün arkadaşlarım toplanıp ona gittik evden çıkarken nerdeyse ağlıycaktı peşimizden
allah mutlu etsin bu yaşlarınızın kıy*****i bilin

ben pişman olucamı düşünmüyorum nişanlımı çok seviyorum tipik aşık lafları değil bunlar genç yaşta evlenip hiç pişman olmayan çok mutlu olan insanlar çevremde çok ve kadınlar kulübündede binlerce var bende onlardan olucam buna inanıyorum...

Genelleme yapmamakta fayda var her genç kız baba evinde mutlu değil önemli olan ruh sağlığı

Genelleme yapmamakta fayda var her genç kız baba evinde mutlu değil önemli olan ruh sağlığı

kesinlikle ruh sağlığı en önemlisi babamın evindede çok mutluyum ama evlenmekte çok istiyorum ve evlensemde hem eşimle hemde annem ve babamla mutlu olucam inşallah Rabbim hepimize herşeyin en hayırlısını versin inşallah:109:

siz böyle olması gerektiğine karar vermişsinz ve böyle olmuş. artık kimsenin bişey söylemesi umrunda olmamalı

cevrendekilerin seni dusunduklerini icin boyle konustuklarini bir gun anlayacaksin canim cunku gercekten daha evlilik olayini dusunmek icin cok kucuksun.
ben de kucuk yasta evlendim, simdi karsima gecip minicik bir kiz evlenecegim dese ben de uzun uzun konusur akil verirdim bu kisiye.
mutlu olabilirsin evlenince, mesela ben mutluyum suan Allah'a sukur bir sorunum yok ama yine de keske daha gec evlenseydim diyorum cunku gencligi en az 25 yasina kadar en iyi sekilde, en hareketli ve en eglenceli sekilde gecirmek gerek diye dusunuyorum.
sonra zaten evleneceksin ve sorumluluk sahibi olacaksin erken davranmanin ne geregi var? bir de bu acidan baksan etrafindakileri anlayacaksin canim.

sukur ki benim kafam rahat...
ne kayinvalide dirdiri var ne bir sey var cunku farkli bir ulkede, elti-gorumce vs derdim yok cunku istemessem hic birinin yuzune bile bakmama gibi bir secenegim var, kocam cok iyi benden hic bir sey beklemez butun gun totomu kaldirmasam bir sey yapmasam asla laf etmez ama bir de bunlarin tam tersi yonde oldugunu ve minicik bir kiz oldugunu dusun
butun bu sorumluluklar insana ne kadar yipratir ve kucucuk yasta yorar tahmin edebiliyor musun canim?
iste bu sorumluluklar altinda bu yasta ezilme, kendini yipratma diye etrafindakiler(ozellikle buyukler) sana akil vermeye calisiyorlar...
seni dusunuyorlar kizmamalisin :92:

Evlilik olgunluk ister. Bazi insanlar 30 yasinda evlenirler ama hala o olgunluga sahip degildirler. Ve bazilarida ikisenesonra arakdasimizda oldugu gibi 20 yasinda nisanlanirlar ve evlilige bir adim atmis olurlar. Evet belki cogu 20 yasinda nisanlanan yada evlenenler pismandir. Ama bu demek degil ya ikisenesonra arkadasimizda pisman olacak, yada her 20 yasinda evlenen nisanlanan pisman oldu diye. InsaAllah olmaz. Ve bana görede 20 yas cok fazlada kücük degil. 16 17 yaslarinda evlenen okul arkadaslarim vardi benim. Asil ben buna kücük derim. Ve kesinlikle karsi cikarim. Ama 20 yasinda bir kiz eger ki o olgunluga sahip oldugunu düsünüyorsa aileside karsi gelmiyorsa neden zorla ertelesin ki dügünü? Sadece yasi 25 e gelsin diye 5 sene sevgililik dönemi mi yasasin? Onca seneler sevgililik dönemi yasayan hanimlarin basina neler geldigini burda da görüyoruz. Dedigim gibi canim sen kendini hazir hissediyorsan hazirsin demektir. InsaAllah Rabbim herseyi gönlüne göre verir. Mutluluklar dilerim tekrar.

Dipnot: Herkesin fikirlerine ve düsüncelerine karsi acik ol. Bazilari daha fazla tecrübe sahibidir. Bir bildikleri elbette vardir. Ama en sonunda yine kalbinin ve kendi mantiginin sesini dinle. Ki daha sonra bir gün kalkipta 'sunlar bunlar böyle demisti diye söyle böyle yaptim' diyerek pisman olma.

ama bu insanlar sizin gibi iyi düşünmüyolar ben buna kızıyorum sinirleniyorum onlar zaten beni anlayamaz... haklısınız sonuna kadar sorumluluklar evlilik bu kararlar çok zor alınması gerekir. ama benim nişanlımda sizin eşiniz gibi bana hiç karışmaz hiç birşey demez kayınvalidemde kayınvalidesinden çok çektiği için beni kızı gibi görüp hep korumaya çalışır o açıdanda problemim yok tabi evlendikten sonra ne değişir bilmiyorum ama bizim yapacak çok şeyimiz var nişanlımla hayallerimiz var çok... Küçüğüm daha biliyorum ama daha 2 yıl var düğünüme ben onu çok seviyorum ve hep onunla olmak istiyorum...

teşekkür ederim tatlım benim kızdığım şey bana karşı gelerek söyleyenler. ozamanda haklı olarak onlar ne diye karışıyor hayatıma diyorum. birisi gelse benimle düzgünce konuşsa bende ona anlatırım nasıl olduğunu bir ortak noktaya varırız. ama çok erken ben olsam olmazdı bilmemne diye gelenlere sinir oluyorum. Benim ablam var Allahıma şükürler olsunki çok iyi anlaşıyoruz o bana doğru yolu göstermede hep yardımcı oldu önce ona sordum napim diye beraber düşündük olumlu karar aldım ablamda onayladı zaten nişanlımı ve ailesini çok uzun yıllardır tanıyoruz komşumuz onlar. ben doğru bir karar verdiğimi ve mutlu olacağımı düşünüyorum. Ama Rabbim herşeyin hayırlısını versin inşAllah herkese sadece bir isim bu nişan olmasada zaten beraberliğimiz sevgililik adı altında devam edecekti inşAllah. Şuanda değişen tek şey ailelerinde araya girmesi ki şuanda herşey çok iyi gidiyor. Allah nazardan saklasın.

Bencede öyle cok cok erken degil
olabilir yani neden olmasın
sen mutlu olduktan sonra tabıkı tozpembe degil hayat ama
ılla pısman olacaksın dıyede bı kural yok. Sen kararından mutluysan bence ınsanlara bagırmak yerıne ınadına gulumseyerek mutlu oldgunu söyleyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
çok haklısın canım öyle yapıcam bundan sonra hiç kimsenin ne dediği önemli değil çok mutluyum bu benim hayatım dediğin gibi gülümseyerek mutluyuz diyeceğim ozaman zaten herkes cevabını almış olucak

kesinlikle hem saygını korumus olursun hemde sınırlerın bozulmamıs olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…