insanlar neden karışırki ! ?

kesinlikle hem saygını korumus olursun hemde sınırlerın bozulmamıs olur

saygımı hiç bozmadım ama sinirlendiğim çok oldu insanlar gerçekten çok acımasız bundan sonra kimseyi takmıcam (bu şekilde yaklaşanları) aman işte evde boş boş oturunca ona buna kafamı takıyorum :96:

oolayi iki tarafli incelemek gerekir bence
1/ nisanlanmak etrafa ben bu adamla gorusuyorum evlenicem ailelerimiz onayladi demektir. eger etrafi ilgilendirmez demis olsaydiniz zaten nisanlanmaz evlenirdiniz direk olarak, etrafi ilgilendiriyor ki nisanlanip yuzuk takip ese dosta bunu duyuyorsundur, ha bu durumda herkesin elbette ki kendine gore bi fikri olacaktir kimine gore erkendir kimine gore de gec. zaman icerisinde dunyanin deger yargilari degismektedir cunku. 20 yas istanbul 2010 unda erken olabilir ama doguda ya da bundan 30 sene once istanbulda gayet normal hatta ve hatta gec kalinmis olarak bile degerlendirilebilirdi. nasil ki o zaman evlensen insanlar sana evde kalmissin diyebilirlerse bugun sartlarinda da kucuk bulabilirler. neden, cunku insan etrafini gozlemleyen degerlendiren ve bir fikre sahip olan canlidir ve bunu da paylasmayi cok sever.
gel gelelim olayin diger kismina, yani sizin acinizdan olan kismina. kendi adima konusayim ben nisanlanmis olsam sevdigim adami zaten bulmusum evlenecegim ister erken ister gec millete ne der gecerdim koseme. bu devirde ask ta asiklar da zor bulunuyor kimse karismasin diye dusunurdum. ki buyuk ihtimalle sen de su an boyle bakiyorsun sanirm zaten.
ama olayi iki tarafli degerlendir ne millete kiz ne de kendin uzul. sartlar boyle gelisti de cekil kosene. kimseye hesap vermek zorunda degilsin, ama insanlar seni adam yerine koyup fikirlerini belirtiyorlarsa iki kelime aciklama yapmak da zor olmamali bence. biz boyle uygun gorduk, olur mu gec bile kaldim gibilerinden hem sakaya vurup hem de karsindakileri kirmadan bu yorumlarin cevabini verebilirsin.
evlenecek kadar buyudu isen bunlar devede kulak olmali bence zaten.

mutluluklar dilerim.. allah pismanlik yasatmasin..

peki neden 2 sene nisanlı kalmayı tercih ettinz?
takma bence ınsanlar acımasız degilde kendı bakıs acılarından konustuklarını dusunuyorum.
mutlulugunu yasamaya bak gölgelendirme bunları dusunerek.

peki neden 2 sene nisanlı kalmayı tercih ettinz?
takma bence ınsanlar acımasız degilde kendı bakıs acılarından konustuklarını dusunuyorum.
mutlulugunu yasamaya bak gölgelendirme bunları dusunerek.

şuanda okuyor geldiği gibide askere gidicek snrada düğün evlenmeye vaktimiz yok yani:44:

bu sadece istanbul 2010 için erken bir zaman değil Türkiye 2010 içinde erken bir zaman belliki. ben böyle dahada mutluyum teşekkür ederim

sozlun ve kayinvaliden hakkinda yazdiklarindan evlenmeden emin olamazsin yani simdiden gozunu ac ve insanlari cok iyi tani, ailen bu konuda sana en iyi akli verir.

bir de ben suna takildim, universite egitiminizi tamamlamadiniz mi?
mesleginiz var mi?
eger meslegin yoksa diger bir tavsiyem ise kendi ayaklarin uzerinde durmadan evlenmemendir.
eger sozlunun de yasi kucukse kucuk yasta evin maddi yukunu uzerine almak agir gelebilir...bu da diger bir sorun...

umarim sadece kalbini degil mantigini da dinleyip hareket edersin.
insan sevdigine cabuk doyuyor yani 2 yil neden bekleyeyim diyorsun ya, zaten 2 yilda doyacaksin esine ama belki aklinda ''keske gencligimi daha ozgur daha iyi yasasaydim'' diyeceksin.
cok iyi dusun canim.
Allah mutlu etsin ne diyelim

Son düzenleme:

Son düzenleme:

üniversite eğitimimi tamamladım. zamanla insanlar değişebiliyor malesef nişanlım 22 yaşında inşallah eğitimini bitirdikten sonra işide hazır olucak Allah herşeyin hayırlısını versin ne diyim

Canim eminim nisanlanan herkese birseyler söylenmistir.
Kimine yasin kücüktü, kimine önce sunu yapsaydiniz, kimine yok söyle olsaydi falanda filanda her türlü sey söylenir.
Fazla takma bunlari kafana. Kimin ne dedigi önemli degil. Bende pek hoslanmam baska insanlarin hayatlarini sorgulayanlari ama bunlari söyleyen büyüklerse belki bir bildikleri vardir. Az daha bekleyip, herseyi rayina oturtsaydiniz, daha rahat ederdiniz anlaminda söylüyor olabilirler.
Sen takilma fazla, sonucta nisanlanmissin, engelleyen olmamis, mutlu olmaya bak
Allah tamamina erdirsin.

hayirli olsuninsallah bu mutlulugun daha da artar..
evlenmeye hazirsan,karsindakinden ve kendinden eminsen evlilik cok guzel..ailende onay vermis demek ki onlar da senin ve nisanlinin bu sorumlulugu kaldiracagini dusunuyorsa bence bir sorun yok..

kulaklarınızı tıkayıp yolunuza devam edeceksiniz başka çareniz yok. ben 27 yaşımda evlendim de eşimin tarafı maraz çıakrmadımı sanki. hayatı öğrenmek yaşayarak oluyor zaten. herşey düzgün gittiği sürece öğrenemezsiniz zaten. yaşanılan iyi veya kötü herşey bir derstir. hatalar yapılmalı ki ders olsun. zaten senelerdir sevgili olarak gezmişler bundan sonra nişanlı olsunlar ne fark eder ki. allah bir ömür boyu mutlu etsin kimsenin ağzına bakmayın siz hayatınızı yaşayın. giden günler geri gelmiyor bunu asla unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…