kesinliklehem saygını korumus olursun hemde sınırlerın bozulmamıs olur
peki neden 2 sene nisanlı kalmayı tercih ettinz?saygımı hiç bozmadım ama sinirlendiğim çok oldu insanlar gerçekten çok acımasız bundan sonra kimseyi takmıcam (bu şekilde yaklaşanları) aman işte evde boş boş oturunca ona buna kafamı takıyorum:96:
peki neden 2 sene nisanlı kalmayı tercih ettinz?
takma bence ınsanlar acımasız degilde kendı bakıs acılarından konustuklarını dusunuyorum.
mutlulugunu yasamaya bak gölgelendirme bunları dusunerek.
oolayi iki tarafli incelemek gerekir bence
1/ nisanlanmak etrafa ben bu adamla gorusuyorum evlenicem ailelerimiz onayladi demektir. eger etrafi ilgilendirmez demis olsaydiniz zaten nisanlanmaz evlenirdiniz direk olarak, etrafi ilgilendiriyor ki nisanlanip yuzuk takip ese dosta bunu duyuyorsundur, ha bu durumda herkesin elbette ki kendine gore bi fikri olacaktir kimine gore erkendir kimine gore de gec. zaman icerisinde dunyanin deger yargilari degismektedir cunku. 20 yas istanbul 2010 unda erken olabilir ama doguda ya da bundan 30 sene once istanbulda gayet normal hatta ve hatta gec kalinmis olarak bile degerlendirilebilirdi. nasil ki o zaman evlensen insanlar sana evde kalmissin diyebilirlerse bugun sartlarinda da kucuk bulabilirler. neden, cunku insan etrafini gozlemleyen degerlendiren ve bir fikre sahip olan canlidir ve bunu da paylasmayi cok sever.
gel gelelim olayin diger kismina, yani sizin acinizdan olan kismina. kendi adima konusayim ben nisanlanmis olsam sevdigim adami zaten bulmusum evlenecegim ister erken ister gec millete ne der gecerdim koseme. bu devirde ask ta asiklar da zor bulunuyor kimse karismasin diye dusunurdum. ki buyuk ihtimalle sen de su an boyle bakiyorsun sanirm zaten.
ama olayi iki tarafli degerlendir ne millete kiz ne de kendin uzul. sartlar boyle gelisti de cekil kosene. kimseye hesap vermek zorunda degilsin, ama insanlar seni adam yerine koyup fikirlerini belirtiyorlarsa iki kelime aciklama yapmak da zor olmamali bence. biz boyle uygun gorduk, olur mu gec bile kaldim gibilerinden hem sakaya vurup hem de karsindakileri kirmadan bu yorumlarin cevabini verebilirsin.
evlenecek kadar buyudu isen bunlar devede kulak olmali bence zaten.
mutluluklar dilerim.. allah pismanlik yasatmasin..
şuanda okuyor geldiği gibide askere gidicek snrada düğün evlenmeye vaktimiz yok yani:44:
anladım:26: dedigim gibi kendınız mutluysanız sorun yok
ama bu insanlar sizin gibi iyi düşünmüyolar ben buna kızıyorum sinirleniyorum onlar zaten beni anlayamaz... haklısınız sonuna kadar sorumluluklar evlilik bu kararlar çok zor alınması gerekir. ama benim nişanlımda sizin eşiniz gibi bana hiç karışmaz hiç birşey demez kayınvalidemde kayınvalidesinden çok çektiği için beni kızı gibi görüp hep korumaya çalışır o açıdanda problemim yok tabi evlendikten sonra ne değişir bilmiyorum ama bizim yapacak çok şeyimiz var nişanlımla hayallerimiz var çok... Küçüğüm daha biliyorum ama daha 2 yıl var düğünüme ben onu çok seviyorum ve hep onunla olmak istiyorum...
Evlilik olgunluk ister. Bazi insanlar 30 yasinda evlenirler ama hala o olgunluga sahip degildirler. Ve bazilarida ikisenesonra arakdasimizda oldugu gibi 20 yasinda nisanlanirlar ve evlilige bir adim atmis olurlar. Evet belki cogu 20 yasinda nisanlanan yada evlenenler pismandir. Ama bu demek degil ya ikisenesonra arkadasimizda pisman olacak, yada her 20 yasinda evlenen nisanlanan pisman oldu diye. InsaAllah olmaz. Ve bana görede 20 yas cok fazlada kücük degil. 16 17 yaslarinda evlenen okul arkadaslarim vardi benim. Asil ben buna kücük derim. Ve kesinlikle karsi cikarim. Ama 20 yasinda bir kiz eger ki o olgunluga sahip oldugunu düsünüyorsa aileside karsi gelmiyorsa neden zorla ertelesin ki dügünü? Sadece yasi 25 e gelsin diye 5 sene sevgililik dönemi mi yasasin? Onca seneler sevgililik dönemi yasayan hanimlarin basina neler geldigini burda da görüyoruz. Dedigim gibi canim sen kendini hazir hissediyorsan hazirsin demektir. InsaAllah Rabbim herseyi gönlüne göre verir. Mutluluklar dilerim tekrar.
25 yas konusunu benden alintiladiniz sanirim.
simdi tekrar soyle aciklayayim...
en az 25 yasina kadar gencler evlenmemeli diye dusunuyorum cunku hem gencliklerini yasasinlar, hayati iyice ogrensinler, daha cok olgunlassinlar ve daha guclu olsunlar diye...ama en cok genclik yillarini diledikleri gibi guzelce yasasinlar diye boyle dusunuyorum...
yani sizin dediginiz gibi sirf 25 yasina gelsinler diye beklesinler demiyorum tabii ki...
sevdigimiz zaman hepimiz kendimizi herseyi gogus gerebilirmisiz gibi olgun ve hazir hissediyoruz evlilige ama evlenince isler degisebiliyor.
tecrube etmis biri olarak yaziyorum bunlari, her genc kizin dikkate almasini isterim.
erken evlenirseniz bile insallah en az benim kadar memnun ve mutlu olursunuz.
bir kac pismanligim var genclik yillari hakkinda ama cok onemli seyler degil.
ne bileyim mesela okul arkadaslarim partilere falan gidiyorlar, grupca gezmeye gidiyorlar ama ben gidemiyorum aralarindaki tek evli kisilik olarak
sevgiler :86:
sozlun ve kayinvaliden hakkinda yazdiklarindan evlenmeden emin olamazsin yani simdiden gozunu ac ve insanlari cok iyi tani, ailen bu konuda sana en iyi akli verir.
bir de ben suna takildim, universite egitiminizi tamamlamadiniz mi?
mesleginiz var mi?
eger meslegin yoksa diger bir tavsiyem ise kendi ayaklarin uzerinde durmadan evlenmemendir.
eger sozlunun de yasi kucukse kucuk yasta evin maddi yukunu uzerine almak agir gelebilir...bu da diger bir sorun...
umarim sadece kalbini degil mantigini da dinleyip hareket edersin.
insan sevdigine cabuk doyuyor yani 2 yil neden bekleyeyim diyorsun ya, zaten 2 yilda doyacaksin esine ama belki aklinda ''keske gencligimi daha ozgur daha iyi yasasaydim'' diyeceksin.
cok iyi dusun canim.
Allah mutlu etsin ne diyelim
üniversite eğitimimi tamamladım. zamanla insanlar değişebiliyor malesef nişanlım 22 yaşında inşallah eğitimini bitirdikten sonra işide hazır olucak Allah herşeyin hayırlısını versin ne diyim
üniversite eğitimimi tamamladım. zamanla insanlar değişebiliyor malesef nişanlım 22 yaşında inşallah eğitimini bitirdikten sonra işide hazır olucak Allah herşeyin hayırlısını versin ne diyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?