İnsanlar neden menfaatçi

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhaba , bildim bileli hep insanlar beni bir şekilde kullanıyor , be bende aptal gibi buna izin veriyorum . Küçük çocuğu olan çalışan bir kadınım öyle yaşım küçük falan da değil buna rağmen, aptal gibi hissediyorum kendimi. Tanımadan etmeden neyim varsa koyuyorum önlerine , onlar da buna alışıyor ve bir kere olsun istediklerini vermez veya yapmazsam hemen kırıldım diyor benden kötüsü olmuyor. Diğer türlü de yalnız kalacağım korkusu oluyor asosyal komsesi olmayan biri de olmak istemiyorum ama yakınıma kimi alsam genelde maalesef hep benden bir menfaat üzerine kuruyorlar ilişkilerini , kendımı nasıl değiştiririm , cocugum için üzülüyorum bazen ben bu haldeyken ona nasıl öğreteceğim kendısını kullandırmamayı…. Aslında amacım kimseyi suçlamak değil , ben kendımı nasıl değiştiririm , en basiti beni ıkı senedir aramayan pat diye bırakan arkadaşımın yasını tutuyorum hala resmen . Nerede ne yapıyor merak ediyorum . Şu an arasa sevınecek durumdayım resmen . Ne kadar saçma

Son düzenleme:
Çıkarcı insanları hayatınızdan cikartin. Yalnız kalamadiginizi da kimseye belli etmeyin, belli ederseniz bunu kullanırlar. Kimseye eyvallah etmeyin.

Sağlam bir kazık yersen benim gibi, değiştirirsin Bir sürü arkadaşım var, 4 tanesi ile baya yakınım üstelik ama hepsi sınırlarımı çok iyi bilir. Asıl mesele bence ileri seviye samimiyet;

Çok aşırı yakın olup ( gün içerisinde sürekli mesajlaşmak, canım kanım bitanem kardeşim tripleri ) çok uzun yıllar devam eden bir tane bile arkadaşlık görmedim ben hemcinslerim arasında. Eğer mesafeni koruyabiliyorsan sürüyor o arkadaşlık.

Çok samimi olunduğunda “ben eşşeğim gel sırtıma bin.” demişsin gibi, insanlar manipüle etmeye başlıyor.

-benimle ilgilenmedin, aramadın beni bugün, ne zaman görüşeceğiz, hmmm dışarı çıkmışsın kızlarla çağırsaydın bende gelirdim.

Gibi gibi cümleler. Bırakın ya. Kendine yaslanan dik yürür…

Hadi sizin kaybetme korkunuz var anlasilir bir durum ama bunu kullananlar ?sorun onlarda yardimlasin, iyilik yapin ama (afedersiniz )enayi yerine koydurmayin kendinizi bunu da arada hissettirin ,zaten yalniz biracaklar onun icin peslerinde kosmayin

Beni iki senedir aramayan sormayan arkadasimin değil yasini tutmak, yolda görsem başımı ceviririm. Bence sizinkisi insanlara aşırı değer vermek değil, kendine değer vermemek. Önce kendinizden işe başlayın.. YouTube da Psikolog Beyhan budak in kısa kısa güzel motivasyon videoları var, tam da bu konularla ilgili. Bir bakmanizi tavsiye ederim

O kadar doğru o kadar iyi tespitler yapmışsınız ki … sanırım işin sırrı çok samimi olmamak

Hata bende miydi diye düşünüyorum işte çöl aradım bunaldı o yüzden mi bir açıklama yapmadan pat diye bıraktı bir daha telefonumu açmadı her yerden sildi suçlu ben miydim diye

Hata bende miydi diye düşünüyorum işte çöl aradım bunaldı o yüzden mi bir açıklama yapmadan pat diye bıraktı bir daha telefonumu açmadı her yerden sildi suçlu ben miydim diye
Ya bırakın gitsin. Ben kendi kuzenimi silmis insanım, arkadaş kim ki? Bir kere daha söylüyorum, hayat evinizin kapısını kapattığınızda dışarıda kalan insanları düşünmek için çok kısa.

Yorumları okumadım o yüzden birinin söyleyip söylemediğini bilmiyorum ama bence insanları kaybetme korkunuzun altında psikolojik bir durum olabilir. Bu huyunuz sizi çok rahatsız ediyorsa terapiste gidin derim çünkü buraya yazmakla ne yazık ki düzelmez bu durum

Sizi kullandığını düşünen insanlari hayatinizdan çıkarın bu imkansizsa mesafe koyun

İnsanların menfaatçi olmalarından ziyade sizin nasıl tavır aldığınız önemli. Karsimizdakileri değiştiremeyiz çünkü üstelik genelde alttan alan tarafsanız nasil olsa o yapar, halleder tarzı düşunebilirler. Biraz da biz karşımızdakilerin bize menfaat için gelmelerine sebep oluyoruz. Bahsettiğiniz gibi korkmayın. Kaybetme korkunuz olmasin öncelikle. Bu his insanı kilitleyen bir duygu ne yazikki.
Sizi değersiz hissettiren yakininiz olacaksa olmaması ruh sağlığınız için daha iyi değil mi? Kaybetme korkusu duyduğunuz birini de sonsuza kadar hayatınızda tutamazsınız üstelik. Çünkü o his size sağlıklı ilişki oluşturmaz.

Önce kendinize değer verin sahte insanlar olacağına yalnız kalın daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…