İnsanlar neden menfaatçi

Aslında hepimizin birilerinden menfaati oluyor. İnsanız doğa gereği birlikte yaşıyoruz ve mecburuz birbirimize. Bu yüzden istekler olacaktır. Menfaatin bir diğer anlamı yarar demektir ki bu da olumlu bir şeydir. Sıkıntı menfaatin olması değil tek taraflı olmasıdır. Siz verdiğiniz kadar karşıdan alamıyorsanız hep veren taraftaysanız bir süre bu durum sizi yoruyor ve incitiyor. Hep fedakarlık yapan siz olmak zorunda değilsiniz sizin istekleriniz de yapılmalı yani karşılıklı olmalı. İnsanlar beni kullanıyor diye kendinize yüklenmeyin siz de onlardan bir şeyler isteyin. Baktınız yapmıyor yavaş yavas siz de onun isteklerini yapmamaya başlayın ama birden kesip atmayın. Çünkü sen çok değiştin derler bu da sizde üzüntü yaratır. Yavaş yavaş tatlı tatlı bahaneler bulun eğer ki yapmak istemiyorsanız ve değeceğine inanmıyorsanız. Bir kere bunu yaparsaniz emin ol devamı gelecektir. Siz de bir sorun yok dediğim gibi karşılığını almalısınız ki kendinizi kötü güçsüz suçlu hissetmeyesiniz. Hele ki çocuğuma nasıl öğretirim diye üzülmek büyük suçluluk neden öyle hissetirmelerine izin veriyorsunuz. Gayet de güzel ogretirsiniz hem öğretmeseniz ne olur Biz de her şeyi anne babamızdan öğrenmedik hayat öğretti. Annemiz şunu yapma kötü dediği şeyleri yapmadık mı? Yani diyeceğim siz böyle olmasanız da çocuğunuz öyle olabilir. Burada odaklanman gereken seni üzen şeyin artık üzmesine izin vermemek için neler yapabilirsin. YouTube da bir çok psikolog video çekiyor. İzleyip uygulamanı tavsiye ederim. Özellikle şunun üzerine eğilebilirsin insanlara hayır diyebilmek. Bende bunu çok geç öğrendim. Annem yüz kere söyledi hayır demem için ama ben yüz kere yaşadıktan sonra anladım.

İnsanlar kendi anam babam dahil, şunu anlamıyor, herkesin çok arkadaşı çevresi olması şart değil. Yani kendisini kullandırtmayacak evet böyle bir şey sezince tekmeyi basmayı öğretmeniz gerek çocuğa. İyi insanlar da var ama bu çıkarcılara nazaran daha az. Bu iyi insanlara ulaşmak için birçok farklı meşkale bulmak önemli. O yönde çocuğunuzu geliştirin bence.

Cevabınız sorunuzun içerisinde. Önce kendinizi sevin. Sevilmek için çok çaba sarf ettiğiniz ilişkilerden vazgeçin. Herkesi memnun edemezsiniz. Yaptığınız her şey bir süre sonra göreviniz oluyor ve yapmayınca menfaatçilerin zoruna gidiyor.

İnsanlar çıkarcı değil, siz ilişkilerinizi en baştan verme üzerine kuruyorsunuz. Vermezsem beni istemezler gibi bir kodlama var bilinçaltınızda muhtemelen.
+1, siz önce kendinizi sevmelisiniz kollamalısınız, yoksa başkalarını da gerçekte sevemezsiniz. Yalnız kalmazsınız, tam tersi, etrafınızdan menfaatçi insanlar eksildikçe, size saygı duyan insanlar çoğalacak.

Kızınızın sınıf arkadaşlarının anneleriyle görüşün . İkiniz için de iyi olur. İnsanları tanıdıkça yalnızlığın gözünü seveyim diyor . Sanırım siz hala okkalı bir kazık yememişsiniz .
Ayrıca şu hayatta çıkarcı olmamız bizi dik tutar . Çıkarım kendimeolduğu sürece ve kimseye zarar vermediğim sürece bence sorun yoK . İnek besleriz mesela neden ? Çünkü etinden , süründen, gücünden faydalanmak için . Köpek besledik bizi korusun diye . Kedi besledik fare vs gibi hayvanları avlasın da biz de rahatlayalım diye . Atı evcilleştirdik , daha az yol yürüyelim , daha konforlu olsun diye . Bu liste uzar gider . Robot süpürgelere kadar her şey.
İnsanlarla ilişkini 10 puanla değerlendir . 5-5 olursa güçlü bir arkadaşlık olur . 6-4 , 7-3, 8-2 olursa kendimi kullanılmış gibi hissederim .
Hayat hep dengeyi sever . Bir yerden alır , başka bir yere koyar . Siz ne kadar verici olursanız sizde çok var zannedip herkes bir şeyler almaya çalışır .
Bana bir adım gelene ben de bir adım gidersem daha sağlıklı olur .
Bedeninizi sevin , hayallerinizi sevin , gözünüzün içindeki ışığa hayran olun ve bunu gerçekten hissederek yaşayın .

Bütün insanlar menfaatçi değil, siz öylesini çekiyorsunuz. Çünkü verirsem sevilir tercih edilirim var bilinçaltınızda, ilişkilerinizi bunun üzerine kuruyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…