İnsanlar neden yasal hakkımızı arıyoruz diye bizi suçlu ilan ediyor?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.934
1.068
63
İnternet üzerinden tek parça ürün aldım. Gelen elbise o kadar ince ve o kadar bol ki gecelik olarak bile giyilmesi mümkün değil. Diğer ürünlerin de kumaşları aynı olduğundan risk almak istemedim ve iade etmek istedim. Ancak satıcı direkt olarak bana iade almadığını sadece kargo bedelini karşılamam halinde normalde 2 günden sonra yapmadıkları halde yardımcı olup değişim yapabileceğini söyledi. Bir de sanki bunu da lütuf gibi sunuyor hani. Haliyle ben de iade işlemleri için yasal bir düzenlemenin olduğunu ve onların kendilerince bir politika düzenleyerek bu çerçevenin dışına çıkamayacaklarını, dolayısıyla kendi inisiyatifleri ile belirledikleri maddelerin hukuken geçersiz olduğunu söyledim. Ayrıca iade alırken olası bir masraf/kargo kesintisini de kesinlikle kabul etmediğimi ve tek seferde iade bedelimi ödemesi gerektiğini söyledim. Satıcı da bana ısrarla evet kanunen öyle ama biz iade kabul etmiyoruz minvalinde konuştu. Ben de tüketici hakem heyetine başvurduğumu ve evraklara eklemek için fatura talebinde bulunduğumu, aksi halde fatura da vermediklerini belirteceğimi söyledim. Çünkü üründen fatura da çıkmadı. Vay efendim beni zarara uğrattınız da buyrun iade kodunuz şudur iadenizi edin ama size hakkımı asla helal etmiyorum da bilmem ne de bir ton şey saymış yahu bu muhabbetlere girmeye gerek var mıydı Allah aşkına? Bu satıcılar neden böyle anlayamıyorum baştan kabul etmediysen senin sorunun, aldığım ürün bana olmamış iade ediyorum, bu hakka mı girmek şimdi? Hem suçlu hem manipüle etmeye çalışıyor. Hani en başından insan gibi konuşsa belki kabul eder değişirdim. Deseydi ki iadeye karar vermeden önce değişim düşünseniz vs gibi… Direkt olarak iademiz yok dediği için iade kararımı değiştirmeyi asla düşünmedim açıkçası. Anladığım kadarıyla kimse uğraşmadığı için cesaret buluyorlar. Ürün pahalı olmasa belki ben de uğraşmazdım ama binlerce lira verip saçma sapan bi ürün giymek istemem tabii ki. Sizin bu konuda yorumlarınız neler? Var mı benim gibi başına bu tarz bir şey gelen?

Sizinki yine esnaf, benim suratımı mahveden ve tüketici mahkemesine verdiğim doçent doktor, avukatımı arayıp çalıştığım kuruma şikayet dilekçesi vereceğini söylemiş:) aklınca tehdit ediyor. Yok Cimer’e versin dedim. Zaten şikayetvar’a falan da yazmıştı. Beni kurumuma şikayet edecek diye:))) kulağımı çekmelerini, işten atmalarını mı bekliyor ne anlamadım:)

Sizinki yine esnaf, benim suratımı mahveden ve tüketici mahkemesine verdiğim doçent doktor, avukatımı arayıp çalıştığım kuruma şikayet dilekçesi vereceğini söylemiş:) aklınca tehdit ediyor. Yok Cimer’e versin dedim. Zaten şikayetvar’a falan da yazmıştı. Beni kurumuma şikayet edecek diye:))) kulağımı çekmelerini, işten atmalarını mı bekliyor ne anlamadım:)
sizi ne diye şikayet edecekmiş marka karalıyorsunuz gibisinden mi? ne yaşıyor bu insanlar yahu:)

Back
X