İnsanlar niye böyle içten pazarlıklı? Dayanamıyorum cidden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet mesafe koymaya calısıyor olabilir buna saygı duyarım ama soru sorduğumda ağzının içinde cevap vermesi gerekmiyor mail adresi soruyorum ona hal hatrını değil. Cidden bn ona yapısıyorum gibi oldu meraklı değilim kendi bilir. Kıza yırtık demem de şöyle mesela yeni geldi ama herkese kanka diyor cok sesli konusuyor müdüre senli benli hitap ediyor ve arkasından konusuyor birinin mesela bir aradayken bakıyorum hiç belli etmiyor.
Bu arada siz de adama mesafe koyun derim, onun gibi trip atmadan tabi ki, sadece mesafeli olun. Bir süre sonra başka bir niyetiniz olmadığını görüp, en azından mail adresi verirken ağzında gevelemez diye düşünüyorum.
İşle ilgili mesai dışında ille görüşmeniz gerekiyorsa, whattsapptan yazmak yerine mail gönderin.
Bekletebiliyorsanız ertesi günü bekletin.
Ben de hoşlanmıyorum whatsapptan iş yazışmalarının yapılmasını. Bana işle ilgili oradan mesaj gelse görmezden gelirim sanırım. Ya da mail adresimden yazın lütfen derim, sorduğu şeyi hiç dikkate almadan.
İnanın iş yerinde mesafeli olmak en başta sizi korur zaten. Başkaları ne yapmış ne etmiş, nasıl samimiymiş boş verin. Siz net olursunuz, kimse sizinle ilgili farklı yargılara varmayacağından, iş yerinde bu konular yüzünden ortalık karışsa bile, sizin başınız hiç ağrımaz.

Son düzenleme:
Ay kim onlar ya bosver
asil sen bundan sonrA burnun havada gez...pehhh

biri evli barkli adam
digeri tarzin olmayan bi kiz...bosgec...

Hakkınızda dedikodu yapıyor olabilirler. Arkadaşınız da sizin davranışlarınızı bu sebeplere dayanarak yanlış anlamış. Ve karısı kıskanmasın diye sizden uzak durmuş gibi geldi bana.
Uzak duruyorsa üstelemeyin daha çok yanlış anlaşılırsınız. Siz de kendinizi geri çekin onun olduğu ortamlarda.
Dedikodu ve kavga çıkartmak için gelen kişilerin ağzına laf vermeyin. Sen öyle anlamışsındır canım. deyin. Hatta, çok inceliyorsun o adamın hal ve hareketlerini, deyin o kıza. Kendi tuzağına düşsün.

uzak durmak nereye aynı masada karşılıklı oturuyoruz.

Anladığım kadarıyla adamın eşi seninle olan samimiyetini sorun etmiş. Bu yüzden evde aralarında bi tartışma yada gerginlik yaşadıklarını tahmin etmek zor değil. E adamda buna istinaden eşi üzülmesin diye senden uzaklaşmış bunda bi gariplik yok. Araya mesafe koymaz ve eşi de bunu görürse diye. Ki durum böyle olduğundan sizin üzerinde yorum hakkınız pek kalmıyor çünkü normal olan eşlerin bu anlamda birbirlerinin kalbini kırmaması. Size mantıksız gelmesi neyi değiştirir ki eşi istemiş o da yapmış yani.
Sebep belli, sonuç belli. Neden dert ettiğinizi anlamadım. Sorunu zaten sizde biliyorsunuz çünkü. Ki bu sizin bişey yaptığınız anlamına gelmez, suçlu olduğunuzu söylemiyorum yani kesinlikle yanlış anlamayın. Ama eşler arasında çözüm yolu neyse mantıklı olanda onun uygulanması. İlla bişey yapmış olmanıza gerek yok eşinin rahatsız olmuş olması gayet yeterli ve geçerli bir sebep.

Kızlar bütün gün moralim bozuktu düşünmeden edemiyorum işyerimdeki huzurum bitti resmen. Neyle suclanıyprum farkında mısınız? Üstelik o adam müsveddesi evlenmeden önce çapkınıj önde gideniymiş. 1 sene önce umreye gitmiş hacı hoca takılıyor herkes buna cok güveniyor yani sessiz sakin iyi insan olarak bakıyorlar halbuki ben biliyorum ne oldugunu daha Q ay öncesine kadar sürekli bana bulasırdı ederdi. Şimdi insanlara da belli etmek istemiyorum birşey var sanacaklar diye. Ama cok zoruma gidiyor yüzüme bakmıyor ben onu insan yerine koyuyorum sen kimsin ki yani gerizekalı. Önce karına güven vermeyi öğren pis mahlukat. Birde aksam oturduğum yerden geciyor istikamet olarak B en haric 2 kişiyi daha alıyor bırakıyor bugün caktırmadan yüzüme bakmamasına ragmen bindim geldim diğerleri bişey sormasın diye insanlar yanlıs anlayacak. Yani böyle bişey olamaz ya karın kızabilir konusmayabilirsin ki karısı haklı adam cidden piç suan herseyi düşününce anlıyorum bana davranışlarını ve suan sanki ben ona asılmısım da kendini cekmiş gibi tavırlar beyinsiz herif. Aksamları arabasına binesim de yok artık binerim minibüse cok lazım sanki ama insanlara ne dicem? Aptalın biri yüzünden işe gidesim gelmiyor keske işyerinde mekan müsait olsada yer değiştirsem hergün karşımda oturmasa bari aptal.

Anlatma, aktarma sorunun var. Anlama kısmı da böyleyse, sıkıntı sende...
Yolda sinirliyken yazmıştım farkettim şimdi hatalı yazmışım. Kısaca işyerimde huzurum kalmadı insan müsveddesi yüzünden. İnsanlık yapmanın iyi davranmanın karşılığını görmüş oldum. Bir insan karısı kıskanc diye iş arkadasına mesafe koyabilir fakat trip atar gibi yüzüne bakmamak kinayeli konusmak nedir.. Cidden nefret ettim pis mahlukattan. Kim bilir o dindar görüntünün altında nasıl biri var ki karısı zerre güvenmiyor.

sevgili yaptım de, yalandan sevgili yap onlara da aman şöyle seviyorum böyle aşığım uzun zamandır olsun istiyordum oldu diye anlat, herkes bilsin yerini sana karşı, herkes bilsin onlara karşı cidden dürüst ve normal olduğunu yani benim aklıma bir bu çözüm geldi kökten çözüm :kk77:

Yolda sinirliyken yazmıştım farkettim şimdi hatalı yazmışım. Kısaca işyerimde huzurum kalmadı insan müsveddesi yüzünden. İnsanlık yapmanın iyi davranmanın karşılığını görmüş oldum. Bir insan karısı kıskanc diye iş arkadasına mesafe koyabilir fakat trip atar gibi yüzüne bakmamak kinayeli konusmak nedir.. Cidden nefret ettim pis mahlukattan. Kim bilir o dindar görüntünün altında nasıl biri var ki karısı zerre güvenmiyor.
O kişi seninle konuşmasa ne kaybedersin? O sana öyle davranıyorsa sen hiiiç umursamayacaksın. İş hayatı böyle. Her yerde birileri sinirini bozacaktır, görmezden gelmekten başka çaren yok. Buraya kadar haklısın.
Lakin, aile içi iletişimlerini bilmeden, adamın dini durumu üzerinden çıkarım yapma, yakışmaz
Orası seni zaten ilgilendirmez
Herkesi böyle umursarsan erken yaşlanırsın

Kızlar bütün gün moralim bozuktu düşünmeden edemiyorum işyerimdeki huzurum bitti resmen. Neyle suclanıyprum farkında mısınız? Üstelik o adam müsveddesi evlenmeden önce çapkınıj önde gideniymiş. 1 sene önce umreye gitmiş hacı hoca takılıyor herkes buna cok güveniyor yani sessiz sakin iyi insan olarak bakıyorlar halbuki ben biliyorum ne oldugunu daha Q ay öncesine kadar sürekli bana bulasırdı ederdi. Şimdi insanlara da belli etmek istemiyorum birşey var sanacaklar diye. Ama cok zoruma gidiyor yüzüme bakmıyor ben onu insan yerine koyuyorum sen kimsin ki yani gerizekalı. Önce karına güven vermeyi öğren pis mahlukat. Birde aksam oturduğum yerden geciyor istikamet olarak B en haric 2 kişiyi daha alıyor bırakıyor bugün caktırmadan yüzüme bakmamasına ragmen bindim geldim diğerleri bişey sormasın diye insanlar yanlıs anlayacak. Yani böyle bişey olamaz ya karın kızabilir konusmayabilirsin ki karısı haklı adam cidden piç suan herseyi düşününce anlıyorum bana davranışlarını ve suan sanki ben ona asılmısım da kendini cekmiş gibi tavırlar beyinsiz herif. Aksamları arabasına binesim de yok artık binerim minibüse cok lazım sanki ama insanlara ne dicem? Aptalın biri yüzünden işe gidesim gelmiyor keske işyerinde mekan müsait olsada yer değiştirsem hergün karşımda oturmasa bari aptal.
Bu yazdıklarınızdan sonra iyice emin oldum ki hakkınızda dedikodu çıkmış. O çapkın adam ustalıkla bu işten sıyrılabiliyor. Uzak duruyor sanki siz ona yakınlaşmaya çalışıyormuş gibi izlenim yaratıyor. Olmayan ilişkiyi varmış gibi üzerinize atacak farkında mısınız? O yüzden böyle bir adamın arkadaşlığına selamına arabasına ihtiyacınız yok. Burnunuzun dibinde olsun. O sizi nasıl görmezden gelip iğneliyor ise siz de aynısını yapacaksınız. Kendi kendinizi zor durumda bırakıyorsunuz şuan.

O kişi seninle konuşmasa ne kaybedersin? O sana öyle davranıyorsa sen hiiiç umursamayacaksın. İş hayatı böyle. Her yerde birileri sinirini bozacaktır, görmezden gelmekten başka çaren yok. Buraya kadar haklısın.
Lakin, aile içi iletişimlerini bilmeden, adamın dini durumu üzerinden çıkarım yapma, yakışmaz
Orası seni zaten ilgilendirmez
Herkesi böyle umursarsan erken yaşlanırsın
Ona hiç işim düşmese neyse.. Kendini birşey zannediyor. Ve tam karşımda oturması sinirimi bozuyor.

Bu yazdıklarınızdan sonra iyice emin oldum ki hakkınızda dedikodu çıkmış. O çapkın adam ustalıkla bu işten sıyrılabiliyor. Uzak duruyor sanki siz ona yakınlaşmaya çalışıyormuş gibi izlenim yaratıyor. Olmayan ilişkiyi varmış gibi üzerinize atacak farkında mısınız? O yüzden böyle bir adamın arkadaşlığına selamına arabasına ihtiyacınız yok. Burnunuzun dibinde olsun. O sizi nasıl görmezden gelip iğneliyor ise siz de aynısını yapacaksınız. Kendi kendinizi zor durumda bırakıyorsunuz şuan.

Böyle olaylarla ugrasacak psikolojim.bile yok inan. Suan deli gibi ağlayasım var içimde patlıyor resmen sen böyle diyince daha da moralim bozuldu dedikodu olabilir mi ki diye iyice sinirim bozuldu.

Sebebinin ne olduğu çok önemli değil. Sizden uzaklaşmaya çalışan evli bir erkeğe neden, ne oldu diye sormayın bile. Neyse ne, siz de uzak davranın.

Konuyu çok karışık anlatmışsınız, sorun ne tam anlamadım. Önce evli olan iş arkadaşınızın kıskanç eşinden bahsettiniz, sonra da iş yerindeki sekreter kızdan. Konuyu anladığım kadarıyla sanırım durum şu: Evli olan arkadaşınızın kıskanç eşi, sizin arkadaşlığınızı kıskanıp sizden rahatsız olduğunu eşine söyledi. Bulunmaz Hint kumaşı olan eş de yüksek ihtimalle demiştir ki "Ben onunla samimi değilim, o bana yanaşıyor, bana yakın olmaya çalışıyor" Hatta ileriye gidip benden hoşlanıyor bile demiştir. Eşine söylediğinin aynısını muhtemelen iş yerindeki diğer çalışan kıza da söyledi ve şimdi ikisi bir olup sizinle akıllarınca dalga geçiyorlar. Anladığım gibi mi?

Konuyu çok karışık anlatmışsınız, sorun ne tam anlamadım. Önce evli olan iş arkadaşınızın kıskanç eşinden bahsettiniz, sonra da iş yerindeki sekreter kızdan. Konuyu anladığım kadarıyla sanırım durum şu: Evli olan arkadaşınızın kıskanç eşi, sizin arkadaşlığınızı kıskanıp sizden rahatsız olduğunu eşine söyledi. Bulunmaz Hint kumaşı olan eş de yüksek ihtimalle demiştir ki "Ben onunla samimi değilim, o bana yanaşıyor, bana yakın olmaya çalışıyor" Hatta ileriye gidip benden hoşlanıyor bile demiştir. Eşine söylediğinin aynısını muhtemelen iş yerindeki diğer çalışan kıza da söyledi ve şimdi ikisi bir olup sizinle akıllarınca dalga geçiyorlar. Anladığım gibi mi?

Bilemiyorum yangına körükle gitmeyin zaten moralim bozuk kıza öle bişe dese bana sölerdi gibime geliyor kıza bana sen gelince sessiz duruyor sen yokken benle şakalasıyor hep dedi. Belkide karısı gelip görür filan diye korkuyordur dedi

Bilemiyorum yangına körükle gitmeyin zaten moralim bozuk kıza öle bişe dese bana sölerdi gibime geliyor kıza bana sen gelince sessiz duruyor sen yokken benle şakalasıyor hep dedi. Belkide karısı gelip görür filan diye korkuyordur dedi

Madem öyle bu kadar takılmayın bence. Şayet hakkınızda bir dedikodu çıktıysa bile-muhtemelen öyle- siz kendinizi bildikten sonra kimin hakkınızda ne söylediğinin ne önemi var. Siz de bu kişilere karşı mesafeli olun, öyle trip atıyormuş gibi bir mesafe değil tabii, soru sorulursa yine cevaplayın ama arada bir çizgi olsun. Bu tutumunuzu koruyun, ortada bir dedikodu olsa da bile zamanla asılsız bir dedikodu olduğu anlaşılır. Siz böyle sürekli bir sorun mu var diye karşı tarafa sorup durursanız dedikoduları onaylamış olursunuz, size karşı olan tavrının farkında bile değilmişsiniz gibi takının.

Madem öyle bu kadar takılmayın bence. Şayet hakkınızda bir dedikodu çıktıysa bile-muhtemelen öyle- siz kendinizi bildikten sonra kimin hakkınızda ne söylediğinin ne önemi var. Siz de bu kişilere karşı mesafeli olun, öyle trip atıyormuş gibi bir mesafe değil tabii, soru sorulursa yine cevaplayın ama arada bir çizgi olsun. Bu tutumunuzu koruyun, ortada bir dedikodu olsa da bile zamanla asılsız bir dedikodu olduğu anlaşılır. Siz böyle sürekli bir sorun mu var diye karşı tarafa sorup durursanız dedikoduları onaylamış olursunuz, size karşı olan tavrının farkında bile değilmişsiniz gibi takının.
Artık aksamları onun arabasına binmek istemiyorum o yüzüme bakmazken salak gibi.hissederim. Doğal olarak bu da dikkat cekecektir onu ne yapmalıyım

Size bir kaç tavsiyem var ruh sağlığınızı korumanız için, çünkü gereğinden fazla takıyorsunuz.

Öncelikle sekreter kız size bir laf taşırsa dinlemeyin, gerekirse, bunları bana neden anlatıyorsun, neyse ne beni bağlamaz, sen de boş ver gitsin, zaten mesafemi koydum, bir yanlış anlaşılma olmuşsa doğrusu böyle anlaşılır zaten, diyin. Telaşlı, öfkeli ya da meraklı yaklaşmayın bu konuya, kimseye sezdirmeyin sinirinizi bile, kimseyle o adam hakkında da konuşmayın. Rahat ve kendinizden emin olun.

Umursamayın. Adamın çapkınlığıydı, dindarlığıydı... Bu konulara neden takıyorsunuz ki? Karısı düşünsün bunları. Bunlar sizin meseleleriniz değil. Bu konulara dalıp daha da içselleştirmeyin. Birbiriniz için dış kapının mandalısınız neticede. Varsın çapkın olsun, varsın size asılmış, sonra karısı şüphelenince işin içinden sıyrılmış olsun. Sizin yapabileceğiniz tek şey bundan ders alıp, bundan sonra iş yerindekilerle (kim olursa olsun) mesafeli kalmak, hemcinsiniz de olsa fazla muhabbetlere dalmamak, birileriyle hemen samimileşmemektir. Yani adamı da, tavırlarını da, olanı biteni de boş verin.

Biraz sağlam durun. İster bir dedikodu olsun, ister sadece kıskanç eş yüzünden adam kendini sıyırmak için yalanlar söylemiş olsun, ister gözünüzün önünde her kadına samimi, size ise sanki siz ona asılmışsınız gibi tavırlı olsun. Siz kendinizden emin olduktan sonra, hiç mühim değil bunlar. Böylece dışarıya ben kendimden eminim, mesajını vermiş olursunuz zaten..

Adamla mecbur kalmadıkça iş için de iletişime girmeyin. Arabasına da mecbur olmadıkça binmeyin. İş saatleri dışında mecbur olsanız da gerekirse bırakın iş aksasın ama doğrudan ona tek bir mesaj vs atmayın. Gerekirse sekreter kız üzerinden halledin işlerinizi, ya da sekreter kızı ve diğer çalışanları da dahil ederek toplu olarak mail yazın.

Canınız muhabbet istediğinde sekreter kızla ya da diğer iş arkadaşlarınızla "sadece" havadan sudan konuşun. Adamla zaten muhatap olmazsınız artık. Dediğim gibi, iş yerinde de bu adam dahil kimsenin gıyabında tek laf etmeyin, sizinle başkasının dedikodusunun yapılmasına da izin vermeyin. Bu önemli ve başarırsanız bir süre sonra sizin için, o etliye sütlüye karışmaz, algısı oluşacaktır zaten.

Özetle çok da zor bir çözümü olmayan meseleyi yok yere büyütüyorsunuz bence. Biraz ruh sağlığınıza kıymet verin,kendinizin kıymetini bilin. Bu kadar kolay mı dışarıdan bir insanın tavırları ile sizi yıpratması? Sağlam durun biraz. Tedavi görüyor olmanıza rağmen bunu başarabilirsiniz. Sadece kendinizi önemseyin, kimsenin ettiği lafları duymayın. Velev ki dedikodu yapıyorlar, zaten her yerde var dedikodu, siz duymasanız bile okulunuzda, başka iş yerlerinizde de olmuş olabilir, asılsızı da yapılmış olabilir, bu malesef yaygın bir şey zaten, hepimizin başına geliyor. Hele ki iş hayatı, samimi ve masum ilişkiler yaratmanın çok zor olduğu ortamlar mevcut. Bu yüzden hiç odaklanmayın bu meselelere. Siz sadece kendinizden emin olacak, kendinizi koruyacaksınız. Bunun için yazdığım tavsiyelere kulak verin derim... Umarım işinize yarar ve bu kadar takmamayı öğrenirsiniz.

Son düzenleme:
Evli olan adamin karisinin yerine koy kendini... esimin illa calisma arkadaslari olur sohbet eder ona karsi degilim ama tipki sizin gibi onun arkadasligini muhabbetini esprilerini bu kadar onemseyen ve bunu goremediginde ciddi ciddi kafaya takan bilmem kimleri suclayan bir "is arkadasi" olsun istemezdim..m size tavsiyem evli adamlara arkadas anlaminda dahi olsa bu derece baglanmayin ve yakinlil gostermeyin... hem cevreden yanlis anlasilirsiniz hem de sizin durumunuzda oldugu gibi adamin esi rahatsiz olur bir evliligi etkilemis olursunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X