Size bir kaç tavsiyem var ruh sağlığınızı korumanız için, çünkü gereğinden fazla takıyorsunuz.
Öncelikle sekreter kız size bir laf taşırsa dinlemeyin, gerekirse, bunları bana neden anlatıyorsun, neyse ne beni bağlamaz, sen de boş ver gitsin, zaten mesafemi koydum, bir yanlış anlaşılma olmuşsa doğrusu böyle anlaşılır zaten, diyin. Telaşlı, öfkeli ya da meraklı yaklaşmayın bu konuya, kimseye sezdirmeyin sinirinizi bile, kimseyle o adam hakkında da konuşmayın. Rahat ve kendinizden emin olun.
Umursamayın. Adamın çapkınlığıydı, dindarlığıydı... Bu konulara neden takıyorsunuz ki? Karısı düşünsün bunları. Bunlar sizin meseleleriniz değil. Bu konulara dalıp daha da içselleştirmeyin. Birbiriniz için dış kapının mandalısınız neticede. Varsın çapkın olsun, varsın size asılmış, sonra karısı şüphelenince işin içinden sıyrılmış olsun. Sizin yapabileceğiniz tek şey bundan ders alıp, bundan sonra iş yerindekilerle (kim olursa olsun) mesafeli kalmak, hemcinsiniz de olsa fazla muhabbetlere dalmamak, birileriyle hemen samimileşmemektir. Yani adamı da, tavırlarını da, olanı biteni de boş verin.
Biraz sağlam durun. İster bir dedikodu olsun, ister sadece kıskanç eş yüzünden adam kendini sıyırmak için yalanlar söylemiş olsun, ister gözünüzün önünde her kadına samimi, size ise sanki siz ona asılmışsınız gibi tavırlı olsun. Siz kendinizden emin olduktan sonra, hiç mühim değil bunlar. Böylece dışarıya ben kendimden eminim, mesajını vermiş olursunuz zaten..
Adamla mecbur kalmadıkça iş için de iletişime girmeyin. Arabasına da mecbur olmadıkça binmeyin. İş saatleri dışında mecbur olsanız da gerekirse bırakın iş aksasın ama doğrudan ona tek bir mesaj vs atmayın. Gerekirse sekreter kız üzerinden halledin işlerinizi, ya da sekreter kızı ve diğer çalışanları da dahil ederek toplu olarak mail yazın.
Canınız muhabbet istediğinde sekreter kızla ya da diğer iş arkadaşlarınızla "sadece" havadan sudan konuşun. Adamla zaten muhatap olmazsınız artık. Dediğim gibi, iş yerinde de bu adam dahil kimsenin gıyabında tek laf etmeyin, sizinle başkasının dedikodusunun yapılmasına da izin vermeyin. Bu önemli ve başarırsanız bir süre sonra sizin için, o etliye sütlüye karışmaz, algısı oluşacaktır zaten.
Özetle çok da zor bir çözümü olmayan meseleyi yok yere büyütüyorsunuz bence. Biraz ruh sağlığınıza kıymet verin,kendinizin kıymetini bilin. Bu kadar kolay mı dışarıdan bir insanın tavırları ile sizi yıpratması? Sağlam durun biraz. Tedavi görüyor olmanıza rağmen bunu başarabilirsiniz. Sadece kendinizi önemseyin, kimsenin ettiği lafları duymayın. Velev ki dedikodu yapıyorlar, zaten her yerde var dedikodu, siz duymasanız bile okulunuzda, başka iş yerlerinizde de olmuş olabilir, asılsızı da yapılmış olabilir, bu malesef yaygın bir şey zaten, hepimizin başına geliyor. Hele ki iş hayatı, samimi ve masum ilişkiler yaratmanın çok zor olduğu ortamlar mevcut. Bu yüzden hiç odaklanmayın bu meselelere. Siz sadece kendinizden emin olacak, kendinizi koruyacaksınız. Bunun için yazdığım tavsiyelere kulak verin derim... Umarım işinize yarar ve bu kadar takmamayı öğrenirsiniz.