• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar niye böyle oldu

Bizim insanlarımızda "param var, senin sahibin benim" kompleksi var. Sadece sizin sektörde değil, tüm sektörlerde böyle. İçinizden "yav he he" deyip gülün boşverin.

İnanın milyonlarca lirası olanlar daha kibar...5 bin tl ye adam beni satın alacak :) Yani asla küçümsemiyorum bizim için hepsi aynı müşteri ama, isterse milyonları olsun ben herkese eşit davranırım.

Ben anormalim işte

Birisi benim işimi didikledikçe yapacağım işi de savsaklarım gerilirim vs

O nedenle de anlamadığım hususlarda yorum vs yapmam

Bankaya gittim altın olan birikimimi faize geçirelim dedim

Yanımda aradı ve oran sordu karşıdaki ses dışarıdan mı dedi o da hayır deyip açıkladı neyse konuşma devam etti oran verildi

Bir süre sonra işlemi yaptık ve merak edip sordum dışarıdan gelseydi oran yükselir miydi diye 0,10 artardı dedi mesela

Pazarlık edip o 0,10 u baba vermezsen başka bankaya giderim diye kavga etmek hiç aklıma gelmedi

Yalnız o nöroloğa bir psikiyatri uzmanı arkadaşına uğramasını tavsiye etmek lazımmış

Bir de ben Cidden yapmacık Güleryüz yerine işini yapan insan istiyorum işini yap bana yeter diyorum

Sen de sıkma canını hadsiz insanlar için

Bende memurum.Aynı şeyleri yaşıyoruz emin olun.Devlet dairesi olduğu için herkeste maaşını benim vergilerimle alıyorsun tavrı var.Sanki biz vergi vermiyoruz. Eğer işleri olursa sıkıntı yok ama olmaz dediğim anda benden kötüsü olmuyor. Devlet benmişim gibi bütün sinirlerini benden çıkartıyorlar. Sanki bu kuralları ben koyuyorum.Ama yine de bazen güzel insanlarda geliyor
yapmk zorundasınız dıyolar bıde zaten yapıyoruz kanun dışına çıkamıyoruz dıyoruz bu sefer sızın yapacağınız işe dıye bağıra çağıra gıdıyorlar.alıştım:dondurma:

Deveye diken insana batan yaranır çok sinirli artık insanlar birini şurdan kalk şuraya otur bile denmiyor herşeyin fazlası zarardır...

Çok haklısın ! Keşke bunları müşterilere de söyleyebilsen.. meslek farkı olmadan ,bugün, hemen hemen herkes bu gövde gösterisini yapıyor. Ezilmene gerek yok ,hafif bir ses tonu değiştiğinde kaşını kaldırmayı bil ..

İnanın bugün bayana kusura bakmayın farklı anlaşıldı ben size imada bulunmadım vs dedim alttan aldım, o halde bile dedikleri bunlar.

Ah canım nerdeeee, söylesen en basiti müdüre gider müdür sana kızar, bimer cimer şikayet eder savunma verirsin, işi siyasete döker, haksız yere müşteri şikayeti yüzünden görevden alınanlar oldu hiç bir suçu olmadığı halde. İnan korkuyorum işimi kaybederim diye yalan yok.

Aynen valla canım.müşterisinin biri eşim kredi vermediği için malum yapılanmadan diye bile şikayet etti.soruşturma geçirdi boşyere.akşama kadar konuşmaktan evde konuşacak hali kalmıyor.

İnsanlar zannediyor ki biz kredi vermiyoruz sanki benim cebimden çıkıyor para. Kredi verme yetkisi de zaten bizde değil, ama gel de anlat. Sonra alır parayı ödemez sen suçlu oluyorsun sen hesap veriyorsun.

Eşinize de geçmiş olsun, Rabbim iyileriyle karşılaştırsın, insanlar çok kötü oldu artık.

Günaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.

Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.

Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?

Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.
Şube de 2 yıl çalıştım ilk 3 ay sürekli ağladım istifa etcemler hava da uçuştu şube çok zor cnm çok fena biliyorum ne yaşadığını Allah kolaylık versin

Sizinki gene iyiymiş. Size para veriyorlar. Bize kendi borçlarını öderken bile afra tafra yapanlar oluyor. Sanki o borcu ben yapmışım gibi.
Ben öyle güler yüzlü falan davranmam. Resmi bir kurum burası. Kanun ne emrediyorsa yaparım. Zaten burada kanunsuz bir şey talep edemezler ederlerse de sonuçlarına katlanırlar.
Egoları tavan yapmış haddini bilmeyenlerin sözlerine hiç takılmayın. Yoksa dert sahibi olursunuz. Bırakın kendi kendilerine tatmin olsunlar. Küçük hesapların peşinde koşanlarlarla muhatap olmaya değmez.

İnanın bugün bayana kusura bakmayın farklı anlaşıldı ben size imada bulunmadım vs dedim alttan aldım, o halde bile dedikleri bunlar.

Ah canım nerdeeee, söylesen en basiti müdüre gider müdür sana kızar, bimer cimer şikayet eder savunma verirsin, işi siyasete döker, haksız yere müşteri şikayeti yüzünden görevden alınanlar oldu hiç bir suçu olmadığı halde. İnan korkuyorum işimi kaybederim diye yalan yok.
Ama böyle de çok zor be ! Kolaylıklar diliyorum ..

Ben anormalim işte

Birisi benim işimi didikledikçe yapacağım işi de savsaklarım gerilirim vs

O nedenle de anlamadığım hususlarda yorum vs yapmam

Bankaya gittim altın olan birikimimi faize geçirelim dedim

Yanımda aradı ve oran sordu karşıdaki ses dışarıdan mı dedi o da hayır deyip açıkladı neyse konuşma devam etti oran verildi

Bir süre sonra işlemi yaptık ve merak edip sordum dışarıdan gelseydi oran yükselir miydi diye 0,10 artardı dedi mesela

Pazarlık edip o 0,10 u baba vermezsen başka bankaya giderim diye kavga etmek hiç aklıma gelmedi

Yalnız o nöroloğa bir psikiyatri uzmanı arkadaşına uğramasını tavsiye etmek lazımmış

Bir de ben Cidden yapmacık Güleryüz yerine işini yapan insan istiyorum işini yap bana yeter diyorum

Sen de sıkma canını hadsiz insanlar için

Herkes sizin gibi anlayışlı olsa keşke, aslında normal olanı da sizin yaptığınız ama anormal insanlar o kadar çoğaldı ki normal olan azınlıkta kaldı :)
Ben işimi çok düzgün yapmaya çalışıyorum biraz titiz ve takıntılıyım, ama Güleryüz de eksik etmemeye çalışıyorum malum insanımız çok hassas ve kırılgan, ama yok yani ne yapsam olmuyor...

Aslında memnun olmak istemeyeni ne yapsan memnun edemiyorsun, sanırım hata bende illa memnun etmeye çalışıyorum ama karşı tarafın memnun olası yok ki:) Bunu eşimin ailesinde de yaşıyorum mesela, yok ne yapsam memnun olmuyorlar, ben daha çok dikkat ediyorum kibarlık vs vs yok gene aynı:)

En iyisi sadece kendini düşünmek galiba.

Günaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.

Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.

Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?

Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.

Çok hassas bir konuya değinmişiniz. Maalesef roller değişse de insanlar her yerde aynı. İnsanların birbirine karşı tahammülü kalmamış sürekli kendini yükseklerde görmeler karşındaki azarlama tersleme hareketleri. Anlayış hoşgörü Güleryüz samimiyet bunlar hepsi yalan olmuş. Çağımızı vebası olmuş resmen. Artık kimse kimseyi ne dinliyor ne anlıyor. Herkes kafasına göre istediğini istediği yoldan halledeceğinin düşüncesine girmiş. Sizn de yapabileceğiniz maalesef bişey yok. Kimseyi değiştiremiyoruz. Allah sabır ve katlanma gücü versin bu türde insanlara karşı.

Deveye diken insana batan yaranır çok sinirli artık insanlar birini şurdan kalk şuraya otur bile denmiyor herşeyin fazlası zarardır...

Ah evet bu da bir derdim, insanlar müşteri varken pat diye araya dalıyor oturuyor, müşteriye karşıya geçer misiniz deyince bana bağırıyor, demesem öteki müşteri bağırıyor özelimi öğrendi paramı öğrendi ya çıkışta bana bir şey yaparsa..Her türlü kızılan ben oluyorum :D

Çok hassas bir konuya değinmişiniz. Maalesef roller değişse de insanlar her yerde aynı. İnsanların birbirine karşı tahammülü kalmamış sürekli kendini yükseklerde görmeler karşındaki azarlama tersleme hareketleri. Anlayış hoşgörü Güleryüz samimiyet bunlar hepsi yalan olmuş. Çağımızı vebası olmuş resmen. Artık kimse kimseyi ne dinliyor ne anlıyor. Herkes kafasına göre istediğini istediği yoldan halledeceğinin düşüncesine girmiş. Sizn de yapabileceğiniz maalesef bişey yok. Kimseyi değiştiremiyoruz. Allah sabır ve katlanma gücü versin bu türde insanlara karşı.

Aynen çok doğru açıklamışsınız, durum tam da bu. Özellikle "Herkes kafasına göre istediğini istediği yoldan halledeceğinin düşüncesine girmiş." kısmı tamamen doğru. Kural falan hak getire.

hamıleydım adam yuzume kufur ettı eksık belgelerı tamamla dediğim için ,kapıdayken kaçtı gtti.karısı geldı bu sefer ben beklettım odemeyı bır ay.yıne başka biri odenecek belgesının aslı ve ımzası yoktu ısrarla odememi istedi, mudure çıkcam dedi çık dedim çıktı.geldi özür diledı.komsermiş ,dınlemeden bağırdı çağırdı, kendi menfaatini düşündüğümü bıle anlamadı nasıl devletmiş nasıl boyle işlem yapabılırmışım sıraladı bağırarak ,benle düzgün konuşun bağıramazsınız dedim ,dayanamadım kurumu ınlettım sınırımden ağladım çıktım..şıkayet edecekmiş heryere git et ıstediğin yere git mudure de çık şikayet et.mudur yrd aldı yanına konuşuyor, halandaha bana saydırıyor .toparlanıp gttım yanlarına mudur yrd nı muhatap alarak işlemi anlattım ve sesi kesildi.mudur yrd.bana karadenızlı konuşma tarzı oyle, pıskolojısı bozuk dedı .ben nerden bıleyım adamın durumunu..daha bır suru buna benzer olaylar..onceden pısırık gıbıydım,herseye ağlıyordum olan bana oluyordu.yeri gelıyor eşinin çocuğunun nazını çekmıyosun elın adamı kimmiş.gercekten dertlı olanlar ve ıhtıyaç sahıplerı boyle yapmıyor.guvendığıi yerleri olan kışiler yapıyor bunu.feriştahı gelse ırgalamaz.herkes ınsandır gozumde.inşallah olgunlaşıp şöylelerine gulup gecmeyı öğrenırız.Allah sabır versin.

Sizi çok iyi anlıyorum, çünkü ben de aynısını yaşıyorum, müşteriye çemkiren, buz gibi soğuk olan arkadaşımı kimse azarlamıyor, herkes bana çatıyor, sanırım yüzümüzü yumuşak görüyorlar.

Böyle mi davransak acaba ?
böyle de davranamıyorum ki mizacım sert değil bi kere
bazen çok gergin ve yoğun zamanlarımda istem dışı gergin tepkiler verebiliyorum gün sonunda bu tavrım aklıma gelince bin pişman oluyorum yapmasaydım etmeseydim diye
o yüzden onu da beceremem
keşke kıymetimiz bilinse
ben benim gibi çalışanlarla muhatap olmayı hep tercih ederim kendimi kıymetli hissederim çünkü :)

Herkes sizin gibi anlayışlı olsa keşke, aslında normal olanı da sizin yaptığınız ama anormal insanlar o kadar çoğaldı ki normal olan azınlıkta kaldı :)
Ben işimi çok düzgün yapmaya çalışıyorum biraz titiz ve takıntılıyım, ama Güleryüz de eksik etmemeye çalışıyorum malum insanımız çok hassas ve kırılgan, ama yok yani ne yapsam olmuyor...

Aslında memnun olmak istemeyeni ne yapsan memnun edemiyorsun, sanırım hata bende illa memnun etmeye çalışıyorum ama karşı tarafın memnun olası yok ki:) Bunu eşimin ailesinde de yaşıyorum mesela, yok ne yapsam memnun olmuyorlar, ben daha çok dikkat ediyorum kibarlık vs vs yok gene aynı:)

En iyisi sadece kendini düşünmek galiba.

Evet

Kimse aferin desin aman gönlü olsun diye uğraşmamak lazım

İşini iyi yap yeter o memnun olmayacaksa da kendi bilir

Canim öncelikle Allah hep iyilerle karşılaştırsın seni işin zor özelden bir soru sorabilirmiyim:KK69:

Sıkmayın canınızı.
1. İnsanlık diploma veya mevki veya birikmiş mevduatla olmuyor malesef, insanlık farklı birşeydir.
2. İnsanların anlamadığı zaten oranın kurum olması, siz şahsi olarak onlara kredi çıkarmamak/para vermemek durumunda değilsiniz, bunu idrak etmeye akıl lazım ki o nörolog olan hanfendi, aklım var geçinen tiplerden belli ki.
3. siz yine kendinizden ödün vermeyin, size hakaret içerikli davrananlara tek diyeceğiniz "bu şekilde konuşmaya devam ederseniz sizinle işlem yürütemeyeceğim/ilgili birime şikayet etmek zorunda kalacağım" gibi konuşmanız gerekir.
4. üstünüz ile de bu konuyu konuşun ve rahatsızlık duyduğunuzu, gereken şekilde karşı tarafa bildirim yapabileceğiniz bir açık kapı arayın derim. Sıkıntıları tek başınıza üstlenmenizin anlamı yok.

İnsan bağlantılı işler malesef ki böyle.
Müşteri memnuniyeti adı altında, müşteriler karşı taraftaki kişileri zor sokma çabasındalar.
Sanki senin babanın iş yeri de, sen bile isteye birşeyleri yapmıyorsun, ben de bunu anlamıyorum.
Senin tek elinde olan bir durum değil ki zaten, bunu idrak etseler işin kolaylaşacak.

Back
X