• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar niye böyle oldu

belki de direk olmaz bu bankamiz kurallarina aykiri demeniz gerekiyordur.
boyle acikliyorum falan deyince acaba karsi taraf sizi tam anlamiyor mu diye dusundum ben.

kesınlıkle oyle.bırde cesaretliler.bır telefonla servısımızın yerı değişti diğer( sıyası akrabalı )memurlar üşüyor dıye.bızi soğuk yere verdıler. mudur zaten koyuuuuydu :sus:

Ya konuyu dine getirmek istemiyorum da kul hakkından haberdarlar mı acaba bu şahıslar?

"İnsanlarla uğraşmak en rezil şeylerden biridir "derdi bir üniversite Hocam.İnsanlarımızda gerçekten sevgi,şefkat,anlayış,empati kalmamış.Hele hele siz iyi niyetli ve güler yüzlü iseniz kolay lokmasınız onlara göre.Çalıştığım bir çok iş yerinde bunu yaşadım.Sessiz,iyi olursam ezildim.Kendimden,isteklerimden,karakterimden taviz vermeyip" işinize gelirse" deyince çok saygı gördüm.İronik ama böyle.:KK3: Seneler evvel bir gazetede okuduğum UYSALLIĞIN SINIRI adlı bir hikayeyle bu durumu daha da iyi anlamaya başladım.

Alıntılayayım:

Bir yılan, kendi mekânı bellediği geniş bir alanda her gelen geçeni korkutmakta, ısırmaktaymış. Çocuk, kadın, yaşlı dinlemez, bölgesine giren herkese saldırırmış. Kendisini öldürmek için üstüne gelenlerden de her seferinde kurtulmayı başarırmış.

Sonunda çevrede yaşayanlar, bir türlü kurtulamadıkları bu yılandan iyice bıkmış. Gidip yörenin en bilge kişisinin kapısını çalmışlar. Yılanın yaptıklarını sıralamışlar, acımasızlığından yakınmışlar. Bütün olanı biteni anlatmış ve söz vermişler ki eğer insanlara zarar vermeden o bölgede yaşamaya devam ederse, kendileri için sakıncası yoktur, yılanı öldürmeye kalkışmayacaklardır.

Yaşlı bilge, kendisine başvuranların anlattıklarını dinledikten sonra yılanın mekânı olan bölgeye gitmiş ve beklemeye başlamış. Bir süre sonra yılan çalıların arasından çıkmış, bilgenin yanına sokulmuş. Bilge önce bir süre konuşmadan durmuş, yılanın kendisine güvenmesini beklemiş. Sonunda yılanın sakinleştiğini hissedince de ona güven verecek bir üslupla konuşmaya başlamış.

Bu dünyada yaşamak için, beslenmek için bu kadar şiddet kullanmaya ihtiyacı olmadığını, insanlara herhangi bir zarar vermeden de yaşayabileceğini söylemiş. Şiddet kullanmanın kötü bir şey olduğunu, canlı öldürmenin en büyük kötülük olduğunu tekrar tekrar anlatmış.

Bilge güzel güzel anlattıkça, yılan can kulağıyla dinlemeye başlamış.

Bilgenin sözleri bitince, çok etkilenmiş olan yılan, kafasının değiştiğini söylemiş, bambaşka bir yılan olacağına söz verip tekrar çalıların arasında kaybolmuş.

Ve sözünü de tutmuş. Bölgesinde sakin sakin geziyor, gelip geçen hiç kimseye saldırmıyormuş.

Ama, bu kez yılanın sözünü tuttuğunu, iyice uysallaştığını gören insanların havası değişmeye başlamış. Kimi geçerken bir tekme savuruyor, kimi de her şeye rağmen yanına yaklaşmaktan çekinerek uzaktan taş atıyormuş. Hatta bir süre sonra çocuklar, çalıların arasında bağıra çağıra yılanı kovalamayı kendilerine oyun edinmiş...

İnsanlardan devamlı kaçmaktan bezmiş, gövdesinin her yanı yediği tekmeler ve taşlardan yara bere içinde kalmış olan yılan, kendisine yapılanlar nedeniyle gururunun kırıldığını da düşünüyormuş.

Sonunda bilge ile konuşmaya karar vermiş. Gitmiş, olanı biteni anlatmış: “Bana söylediğin her şeyi, verdiğim sözün gereğini yaptım. Suç işlemeyi, insanlara zarar vermeyi, öldürmeyi bıraktım, bambaşka bir yılan oldum. Gel gör ki artık benden korkmayan insanlar, beni sürekli dövüyor, hırpalıyor. Ne yapayım ben şimdi?”

“Bunun cevabı çok basit” demiş bilge, “Ben sana ‘insanları ısırma, öldürme, gelen geçen herkese saldırma’ dedim. Ama ‘tıslama, dişlerini gösterme’ demedim...”

Ah bayıldım hikayeye....Çok çok doğru.

Valla insanlar öğretmen hamile diye 2 günlük eğitimde öğretmen çocuklara sevgi veremiyor diye dilekçe yazıp imza atacak kadar alçalmış maalesef. Muhtemelen bankayı babanızın bankası zannedip hatta onlara inat dediklerini yapmamışsınız gibi anlayabilirler.
Ülkecek paranoyak olduk. Yazık gerçekten. Ama boş verin düşünmeyin...

Sizin konunuz vardı sanırım yanlış mı hatırladım, hemen dilekçe vermişti veliler hamilesiniz diye?

Sizin için değil genel gözlemimi söylemek istiyorum.

Hak adalet konusunda çok sıkıntılı durumdayız.

Sakin, nazik, saygılı kişilerin yumuşak görünmesinden dolayı müşteri hizmeti bakımından daha az kaale alınıyor, sorulara cevaplar geçiştiriliyor, hor görülüyor.

Dikkat ediyorum.
Kim nerede daha baskın ve talepkarsa daha kolay elde ediliyor.
Bunu ileri götürenler gittikleri yerde yüksek sesle konuşup, bastırmaya çalışma hatta bazıları çirkeflik yapıp bağırıp çağırarak istediğini elde ediyor ve insanlar buna şahit oluyor.

Kurallar kişilere göre esnetiliyor. Esnetilmemeli.
İnsanlarla haksızlık adaletsizlik duygusu uyandırılmamalı.

Bir de ego sorunu var maalesef. Bazı meslek dallarında daha fazla var. Özellikle doktorlar, bankacılar ve memurlarda var.

Ne oldum delisi diyorum ben onlara.

Evet dediğiniz doğru adam bağırarak, müdüre çıkarak iş hallederim diye düşünüyor. Biz yapmasak başkaları yapıyor maalesef, sonunda müdür de uğraşmamak için bize yaptırıyor. Müdüre de bağlı biraz personelini koruyan, müşteriyi sakinleştiren nerdeee....Eski müdürüm bir kişi yanına çıksa bize kan kustururdu, şimdiki de sallayıp yolluyor ihale gene bize kalıyor.

Bu kotu surecte, bu kendini sasirmis faizlerle kredi cekmeyi goze alan var mi ya?
Onlar nasil doktormus, hesap kitap mi bilmiyolar nedir.:işsiz:
1 alip 3 odenen bir donemde buyuk sozume hasa bankalarin kapisindan girmezdim ben.

Zaten amaç bu alıp ödememek:) Ne olacak canımı mı alacaksın diyen var. Hiç umurlarında değil.

Ama sizi seven de çok insan vardır. ..
Mesela bakınız ilk banka hesabımı açarken hanımefendi o kadar tatlı, samimi ve kibardı ki aklıma geldikçe mutlu oluyorum

Evet çok şükür, özellikle yaşlı müşterilerimle çok iyiyizdir, onlar olmasa hiç dayanamazdım bankaya:)

Hatta geçen bir müşterim vardı,tesadüf müdür geçti yanımızdan tanıştırdım, kadın greengirll harika bir insan, adeta bir melek, ilgili, bilgilendirmesi, güvenimiz tam övdü de övdü ben şok, çok dobra bir kadındır titizdir onun öyle demesi beni çok çok mutlu etti, demek ki kıymetimizi bilenler varmış dedim:)

Okuyupda insanlik dersi alamamis insanlardan bahsediyoruz..

Diplomayla karakter sahibi olunmuyor malesef..

Benim bankacimda cok guler yuzludur hatta kredi almistim ögrenciyken suan hala görusuruz bana ablalik yapar.. hala banka hesabimda her degisikligi danisirim o yön veriri.. ben tamam derim

Saygiyla alakali
Dr neuroloji uzmani diye bankacilikta da egitim almadi ya bu insan...

Hastanede dogum bölümünde calistim
Hamile bayan bana X ilaci ver diyor veremem .. Veremem cunku dr onaylamamis anlamiyorlar... ben evde aliyordum onu diyor.. anlamiyor sadece dr un onayladigini verebilcegimizi ..

Gece nöbetinde 35 hastaya iki kisi bakiyoruz , zile basip telefonu sarja tak , 30 dk sonra tekrar ver.. canim cay istedi vs.. vs..

Acilde de calistim triaj sonrasi yesil alana kaydirilmis hastalar geliyor cok bekledik benle ilgilen modunda... ilgi isteyen solugu acilde buluyor ve gercekten basit sebeblerden dolayi ordalar ve yuzde 50 si yesil alan hasta .. sonra orda sacini oksamami bekliyor .. ben hemsireyim acilde kimsenin sacini oksayamam 13 hastaya tek basina baktigim oldu personal yok internist olarak tek birakildimgim gunler oldu
5 dr varsa hepsi bir agizdan bisey istiyor
Su hastanin bu labor degeri
3 numarali hastaya X ilaci ver .
3 nolu hastayi röntgene yolla..
Ayrica sedyeleri temizliyoruz hastayla wc ye biz gidiyoruz mecbur ..
Alkollu cikaran hastayi biz temizliyoruz
Kimse acil gelen Gercekten Acil hastalari gormuyorlar ..
Serum takiliyor kan degerlerini beklemeden gitmek istiyor ...
Sevgilisinin ilgisine muhtac acile geliyor , beklemek istemeyince gitmek istiyor ertesi gun yine bizle ..
Asagilaniyoruz , ciddiye alinmiyoruz saygisiz insan cok ... onlar geldiklerinde bizi satin aliyorlar sanki..

Yazarken yoruldum ama yinede cok seviyorum meslegimi ... bu insanlara karsida bisey gelmiyor elimden .. uzuluyorum sadece insanlik dersi almamis sadece bennn diyen insanlar adina..

Ah sizinki çok çok daha zor benim için, çünkü kan vs asla görmeye dayanamam...Ama çok iyi anlıyorum sizi, insanlar resmen ilgi sevgi bekliyor, sanki bir tek onlar var, oysa biz de insanız bize kim ilgi gösterecek :D

Geçen arkadaşla dertleştik, bankada herkes ilgi bekler, evde koca ilgi bekler, aile ilgi bekler, eşin ailesi bekler bana kim ilgi gösterecek diyorum :D

Sorun bulunduğunuz sektörde veya sizde değil. Her alanda var bu tip insanlar. Herkes herşeyde haklı, heryerde önceliği olsun diye bencilce düşündükleri için oluyor herşey. Bir market servisine biniyorsun evi en yakın olan sen olduğun halde en sona kalıyorsun bazen. Çünkü servisin belli bir güzergahı var. Ama çoğu önce beni bırak diye şoförle pazarlık yapıyor hatta kavga ediyor neredeyse..
İşin kötüsü bu insanlar her zaman her yerde olmaya devam edecek, çünkü böyle insanlar çocuklarını da kendileri gibi bencil ve saygısız yetiştiriyorlar.

belki de direk olmaz bu bankamiz kurallarina aykiri demeniz gerekiyordur.
boyle acikliyorum falan deyince acaba karsi taraf sizi tam anlamiyor mu diye dusundum ben.

Böyle deyince hemen kestirip atıyorsun ilgilenmiyorsun bakmıyorsun diyorlar. Ben neden olmadığını da açıklıyorum ama gene yetmiyor. Direkt şahsa hakarete geçiyorlar.

Yakınlarda gencecik bir çift kredi başvurusu yaptı belki de hayatımda an çok uğraştığım işlerden biriydi, onaylanmadı kredi, kadın telefon açmış müdürle konuşmak için bana düştü telefon ben greengirll hanımı şikayet için aradım dedi buyrun benim dedim :) Sizin yüzünüzden onaylanmadı kredim sizin şahsınızdan diye bir başladı, sürdü gitti....Kadınla 15 dk konuştum...Red mercinin kararı olduğunu açıklıyorum, hala sebep ne diyor, yani biz sanki her gelene kredi vermek zorundayız.

Günaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.

Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.

Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?

Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.
Allah kolaylık versin. Hayır cevabı sevilmiyor. Birde sıkıntıları var ki kredi istiyorlar. Kredi olmayınca da size saldırıyorlar. Onları oyuncak olarak düşünün. Bu sizi gülümsetir. Siz hayır deyince aynı kayıt tekrarlanıyor hepsinde.. ;) Sözlerini dikkate bile almayın.

Sorun bulunduğunuz sektörde veya sizde değil. Her alanda var bu tip insanlar. Herkes herşeyde haklı, heryerde önceliği olsun diye bencilce düşündükleri için oluyor herşey. Bir market servisine biniyorsun evi en yakın olan sen olduğun halde en sona kalıyorsun bazen. Çünkü servisin belli bir güzergahı var. Ama çoğu önce beni bırak diye şoförle pazarlık yapıyor hatta kavga ediyor neredeyse..
İşin kötüsü bu insanlar her zaman her yerde olmaya devam edecek, çünkü böyle insanlar çocuklarını da kendileri gibi bencil ve saygısız yetiştiriyorlar.

Maalesef...Her yerde karşılaşıyorum bende, markette, sokakta...Ama günümün çoğu burda geçtiğinden tabi ki daha çok işyerinde karşılaşıyorum. Diğer yerlerde hizmet alan benim, elimden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyorum, ama burda maalesef hizmet veren benim...

Ah sizinki çok çok daha zor benim için, çünkü kan vs asla görmeye dayanamam...Ama çok iyi anlıyorum sizi, insanlar resmen ilgi sevgi bekliyor, sanki bir tek onlar var, oysa biz de insanız bize kim ilgi gösterecek :KK70:

Geçen arkadaşla dertleştik, bankada herkes ilgi bekler, evde koca ilgi bekler, aile ilgi bekler, eşin ailesi bekler bana kim ilgi gösterecek diyorum :KK70:

Meslegimi degistiripp derhalll sevgi böcegi kulubu adi altinda is yeri aciyorum
Belki daha iyi para kazanirim en azindan benden bekleneni yapmis olurum:KK49::bicak::bicak::halay::anneadayı:

Geçmiş olsun. Uzaklaşmanız iyi olmuş bence, kafanız rahat olur en azından.
Kafam pırıl pırıl oldu desem yalan olmaz. Farketmeden 3 haftada beni aşırı strese sokmuşlar. Evde olunca daha iyi anlıyor insan. Çalışırken ister istemez çok düşünüp takan biriyimdir. Neyse her şeyin hayırlısı artık :)

Kafam pırıl pırıl oldu desem yalan olmaz. Farketmeden 3 haftada beni aşırı strese sokmuşlar. Evde olunca daha iyi anlıyor insan. Çalışırken ister istemez çok düşünüp takan biriyimdir. Neyse her şeyin hayırlısı artık :)

İşten çok insanlar yoruyor değil mi :) Ben sırf stresten bebek yapamıyorum, bir de eşim de bankacı düşünün artık:)

Hayırlı doğumlar dilerim şimdiden.

Back
X