• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlar niye böyle oldu

İşten çok insanlar yoruyor değil mi :) Ben sırf stresten bebek yapamıyorum, bir de eşim de bankacı düşünün artık:)

Hayırlı doğumlar dilerim şimdiden.
Çağımızın sorunu maalesef. İşimiz çocuklara öğretmek ama yetmiyor, annesine öğretiyorsun, anlamak istemiyor babasına anlatıyorsun. Onlar gelmiyor, kardeşine nenesine amcasına derken cidden hal kalmıyor.
Velimin biri inanmadı ama ben çalışırken okuldan gelince evde ne tv açarım ne müzik dinlerim, üstüne ailemden ablamlar veya annem arasa açmam veya geri dönmem. Çünkü konuşacak halim kalmıyor, ama veli arayınca hemen açar 10 dk, 20 dk konuşur anlatırım. Bu kadar yürek tükettiğimize değseler keşke ama yine de çocuklar için diyoruz.
Belki siz de bebek yapıp uzaklaşmalısınız biraz :)

Size bu tavrı sergileyen dr da muhtemelen gün içinde kendisi gibi hastalarla karşılaşıyor bolca insanlarla iç içe çalışılan mesleklerin en büyük sıkıntısı bu tip insanlar muhtemelen

Çağımızın sorunu maalesef. İşimiz çocuklara öğretmek ama yetmiyor, annesine öğretiyorsun, anlamak istemiyor babasına anlatıyorsun. Onlar gelmiyor, kardeşine nenesine amcasına derken cidden hal kalmıyor.
Velimin biri inanmadı ama ben çalışırken okuldan gelince evde ne tv açarım ne müzik dinlerim, üstüne ailemden ablamlar veya annem arasa açmam veya geri dönmem. Çünkü konuşacak halim kalmıyor, ama veli arayınca hemen açar 10 dk, 20 dk konuşur anlatırım. Bu kadar yürek tükettiğimize değseler keşke ama yine de çocuklar için diyoruz.

Ya ben kendimde gariplik var sanıyordum :) Eve gidince sakince karanlıkta oturup kendime gelmek istiyorum, hatta kendimi odaya kapatasım geliyor. Ama eşim girer girmez hemen söyleniyor niye karanlıkta oturuyorsun, tv aç bilmem ne. Ya ses istemiyorum, anltamıyorum. Kv her odada tv açar ondan alışmış herhalde.

Telefon olayı bende de var inanın konuşacak hal kalmıyor, hatta ısrarla arayınca sinirleniyorum, bozuluyorlar. Bizimkiler bir de haftaiçi öğrendi yorgun olduğumu, cumartesi sabahtan başlıyorlar aramaya...İnsan kendi ailesine bile anlatamıyor diyorum bazen millete nasıl anlatacaksın durumunu...

Dıdının dıdısı akraba bile görüşmek peşinde, ay çok özledik görüşmüyoruz diyorlar. E ben yıllardır burdaydım suratıma bakmıyordunuz, iş sahibi olduk evlendik kıymete bindik iyi mi:)

Bebek meselesi de şöyle bizde, ücretsiz izin aldığın an kadron düşüyor, dönüşte yer bulamıyorsun....izin toplam 4 ay, çok az.

Size bu tavrı sergileyen dr da muhtemelen gün içinde kendisi gibi hastalarla karşılaşıyor bolca insanlarla iç içe çalışılan mesleklerin en büyük sıkıntısı bu tip insanlar muhtemelen

Hıncını benden aldı zaar :) Ben de tam tersi benim gibi insanlarla uğraşan kişilere ekstra anlayışlı davranıyorum demek bende var bir gariplik:)

2004 Yılında istifa ettim, bir kere pişman olmadım mesleği bıraktığım için Ben kobiciydim. Ne çektim O 3 kuruş parasıyla rezil olan sanayici iş adamlarından ve güya iltifat adı altında askıntılıklarından :sinirli::sinirli::sinirli: ve sizin gibi güleryüzlü değildim ne yalan söyleyeyim. Bir de güleryüzlü olsaydım vah halimeeee :KK14:

Bebek meselesi de şöyle bizde, ücretsiz izin aldığın an kadron düşüyor, dönüşte yer bulamıyorsun....izin toplam 4 ay, çok az.
Ses konusunda eşim de bazen anlamıyor beni. Karnımdaki yavru okulun ilk günü nasıl tepkiler verdi okulun sesinden düşünün. O sesi açıyor ben uyarıyorum biraz azaltır mısın diye :)))
İzin konusu sınırlıymış. Ama bizde de çoğu öğretmen doğumdan sonra 8 hafta izin kullanıp başlıyor tabi mecbur oldukları için. Kredileri falan oluyor. Çok zor olduğunu ablamdan biliyorum. Belki ben de 8 haftalık izinden sonra başlayacağım şu an kesin bi durum yok ama napalım hayat böyle maalesef.

Günaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.

Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.

Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?

Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.

Heryerde öyle maalesef eşim esnaf arada dükkana uğruyorum müşteriler garsonlara bildiğin çöp müamelesi yapıyo bi isteğimiz varmı diye soruyor onu ver bunu ver sipariş nerde daha bekleyecekmiyiz 10 dk bile olmadı oturalı ama kasaya gelince 2 parça şey Yedik oha diyen bile var okulla mevkiye yaşla alakası yok millet olarak aşırı asabi kimseye tahammülü olmayan bencil insanlar olduk çıktık maalesef. O yüzden siz kişiliğinizi kaybetmeyin lütfen

Böyle deyince hemen kestirip atıyorsun ilgilenmiyorsun bakmıyorsun diyorlar. Ben neden olmadığını da açıklıyorum ama gene yetmiyor. Direkt şahsa hakarete geçiyorlar.

Yakınlarda gencecik bir çift kredi başvurusu yaptı belki de hayatımda an çok uğraştığım işlerden biriydi, onaylanmadı kredi, kadın telefon açmış müdürle konuşmak için bana düştü telefon ben greengirll hanımı şikayet için aradım dedi buyrun benim dedim :) Sizin yüzünüzden onaylanmadı kredim sizin şahsınızdan diye bir başladı, sürdü gitti....Kadınla 15 dk konuştum...Red mercinin kararı olduğunu açıklıyorum, hala sebep ne diyor, yani biz sanki her gelene kredi vermek zorundayız.

Bunlarin hepsi cehaletten...
10 sene onceki musteri kitlesi ile simdiki musteri kitlesi arasinda daglar kadar fark var cunku daha cahil bir toplumuz

Hic takmayin kafaya , bu kadar guleryuzlu yumusak olmayin o zaman toplumdakiler tarafindan isinizi bilmediginiz algilaniyir olabilir , bizim millete kotu davranacaksin anca o zaman anlarlar ( istisnalar haric)

2004 Yılında istifa ettim, bir kere pişman olmadım mesleği bıraktığım için Ben kobiciydim. Ne çektim O 3 kuruş parasıyla rezil olan sanayici iş adamlarından ve güya iltifat adı altında askıntılıklarından :sinirli::sinirli::sinirli: ve sizin gibi güleryüzlü değildim ne yalan söyleyeyim. Bir de güleryüzlü olsaydım vah halimeeee :KK14:

Kobide de çalıştım ben, kendi isteğimle bireysele geçtim, dediğiniz sıkıntılardan kurtulmak için ama burda da çok farklı olmadı...

10 sene onceki musteri kitlesi ile simdiki musteri kitlesi arasinda daglar kadar fark var cunku daha cahil bir toplumuz

Hic takmayin kafaya , bu kadar guleryuzlu yumusak olmayin o zaman toplumdakiler tarafindan isinizi bilmediginiz algilaniyir olabilir , bizim millete kotu davranacaksin anca o zaman anlarlar ( istisnalar haric)
kesinlikle katılıyorum bu yoruma

müamelesi yapıyo bi isteğimiz varmı diye soruyor onu ver bunu ver sipariş nerde daha bekleyecekmiyiz 10 dk bile olmadı oturalı ama kasaya gelince 2 parça şey Yedik oha diyen bile var okulla mevkiye yaşla alakası yok millet olarak aşırı asabi kimseye tahammülü olmayan bencil insanlar olduk çıktık maalesef. O yüzden

Garsonlara zaten allah sabır versin, insanların davranışlarına maalesef bende şahit oluyorum. Bize pizza getiren abi var mesela, eşimi o kadar seviyor ki abi senin siparişin olunca kimseye bırakmıyorum kendim getiriyorum seni görmek için diyor, insanlar o kadar rezil davranıyormuş ki.

Zaten sabırsızlık hat safhada. Acil ve dikkat gerektiren işlerde mutlaka araya dalıyorlar, cevap versen dert vermesen dert. Dikkatimi toplamak için resmen kendimi paralıyorum.

Garsonlara zaten allah sabır versin, insanların davranışlarına maalesef bende şahit oluyorum. Bize pizza getiren abi var mesela, eşimi o kadar seviyor ki abi senin siparişin olunca kimseye bırakmıyorum kendim getiriyorum seni görmek için diyor, insanlar o kadar rezil davranıyormuş ki.

Zaten sabırsızlık hat safhada. Acil ve dikkat gerektiren işlerde mutlaka araya dalıyorlar, cevap versen dert vermesen dert. Dikkatimi toplamak için resmen kendimi paralıyorum.
Çok haklısınız ne diyebilirim ki iyi insanlara rast gelsin yolumuz

En üzüldüğüm nokta daha çok gencecik insanların böyle olması. İnanin okuma yazması olmayan teyzeler geliyor, saygılılar, işler uzuyor özür diliyorlar kızım kusura bakma seni uğraştırıyorum, Allah razı olsun diyor, çoğu sonradan elişi, pasta börek getiriyor teşekkür için:)

En üzüldüğüm nokta daha çok gencecik insanların böyle olması. İnanin okuma yazması olmayan teyzeler geliyor, saygılılar, işler uzuyor özür diliyorlar kızım kusura bakma seni uğraştırıyorum, Allah razı olsun diyor, çoğu sonradan elişi, pasta börek getiriyor teşekkür için:)
Zaten cahil dedigim kitle gencler
Son 15 senedir olusturulmak istenen toplumun bireyleri
Cehalet bizim okullardaki egitimle gitmez , o 60 lik teyzeler cok daha bilgili ve gorguludur genclerden
Maalesef toplumun geldigi nokta bu , dedigim gibi daha dik durun ve net olun

Zaten cahil dedigim kitle gencler
Son 15 senedir olusturulmak istenen toplumun bireyleri
Cehalet bizim okullardaki egitimle gitmez , o 60 lik teyzeler cok daha bilgili ve gorguludur genclerden
Maalesef toplumun geldigi nokta bu , dedigim gibi daha dik durun ve net olun

Aynen dediğiniz gibi....

Back
X