Günaydın arkadaşlar, bankacıyım ben şubeciyim yani. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye, güleryüzlü davranmaya, hızlı iş yapmaya, memnun etmeye çalışıyorum ama artık son zamanlarda sabrım taşıyor malum peygamber değiliz. Bankanın dayatmaları politikaları ayrı müşterinin isteği apayrı. Herkes istiyor ki her istediğim olsun. Kredi mi istiyorum hem en ucuzu, en hızlısı olsun, tüm bankalarda gecikmem olsun düzensiz ödemem olsun ama hemen kredim onaylansın. Mevduatım mı var en yüksek faiz, artı saatlerce personeli rehin alayım, sadece benimle ilgilensin, telefonu zarıl zarıl çalarken bile bakmasın malum bir tek ben onun müşterisiyim. Bir şey mümkün değilse, bankanın kurallarına uygun değilse mümkün olduğunca kibar anlatmaya çalışıyorum, direkt olmuyor çıkmıyor kredi diye kestirip atmıyorum. Sebeplerini açıklıyorum, ama yok her seferinde hakarete maruz kalıyorum. Özellikle gençler ve doktorlar (özür dilerim bana denk gelmiş olabilir ama bu ara o kadar çok doktordan hakaret işittim ki), "vermezsen verme ne bu havalar", "istediğim bankadan alırım ben", "tüm hesaplarımı kapatıcam gör sen", "seni şikayet edicem"...Bunlar en kibarları.
Az önce bir bayan geldi, istediği şey mümkün değil, kibarca anlatıyorum, bir kaç kere tekrarlattı bana, sonrası aynen şu: "ben salak değilim doktorum, nöroloji uzmanıyım, anlayacak kapasitedeyim, sabah sabah sinirimi bozma, zaten alır giderim paramı (ufak bir birikimi var diyelim), insanlara böyle davranamazsınız, güleryüzlü ol" bağıra çağıra gitti. Arkadaşlar ben müdürüm tarafından bile sürekli güleryüzlü olarak addedilen bir insanım, yani kibarlıktan kırılacağım artık neredeyse, ama anlamıyorum bana mı denk geliyor bunlar? Nedir bu istediği olmayınca karşısındakini aşağılama çabası? İlla onun dediği olacak, ama burası da bakkal dükkanı değil resmi bir kurum ve kuralları var. Üstelik yaptığım tüm işlemlerim sorumluluğu bende ve hapis ve para cezasına kadar uzanan yolları var.
Nedir bu insanların derdi? Kapıdan içeri girince bana hakaret etme hakkını nerden buluyor bu insanlar?
Kusura bakmayın biraz gerildim, işini düzgün yapmak için elinden geleni yapıp bir de üstüne hakaret işitmek gerçekten sinir bozucu.