• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar şaka gibi.İş hayatımın en kötü hastasını geçirdim.

BilemedimZehra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
389
1.165
28
Merhaba,çok doluyum.O yüzden paylaşıp rahatlamak istedim.

Ben işimi normalde çok seviyorum ama bu hafta resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Çalışıyorum,çalışıyorum,bekleyen işler erimiyor.Atanınca hayatımın düzene gireceğini düşündüm ama bu yeni düzen de çok zor.Üstelik davalarla ilgili görüşlerine başvurmak zorunda olduğumuz uzmanların tavırları beni deli etti.Mesela bugün müdürümün odasındaydım.Müdürüm uzmanlardan biriyle hoporlörle telefonda konuşuyordu.Adam gözümün önünde beni müdürüme şikayet etti."X hanım iyi niyetli biri ama şunu yapmayı bilmiyor.Sisteme yüklediği şu evrakı göremedim.Şu evrakın ismini neden böyle yazmış?" Yahu sana ne?İhtiyacın olan bilgi belge evrakın içerisindeyken evrakı nasıl isimlendirdiğimden sana ne?(Kızdığı şey de tarih belirtmemem.Yoksa o evrakın ne olduğu gayet anlaşılıyor.)Göremediği evrak için benimle iletişime geçti,ben ona tekrar gönderdim.Bir de üstüne ispiyonculuk oynuyor.Dediğim gibi tüm lazım olan içerik evrakın içinde var,açınca 10 saniye sürmez görmesi.Daha da kötüsü bir mesai arkadaşım bu kişinin sadece bana böyle davrandığını söyledi.Ben bir avukata göre fazla yumuşakmışım.İnsan gibi nezaket gösteriyorum diye beni böcek gibi ezmeye çalışıyor resmen.

Aynı yerden başka bir personel bir cevabi yazı göndermiş.Müdürüm bana "Bu kişi daha önce hiç bu işi yapmamış mı?Nasıl böyle yazar?" dedi.Ben de müdürüm de öyle deyince kendimden emin bir şekilde aradım adamı.Adam öyle bir üstün çıktı ki sesimi çıkaramadım.Vereceği cevaplar aklıma hep telefonu kapattıktan sonra geldi.

Bir de ben nispeten yeni atandım.O yüzden bilmediğim şeyler de çıkıyor ve bu da beni elimde olmadan pasifleştiriyor bazen.Sonra çok üzülüyorum.

Zamanla alışır mıyım?Geçer mi bu durum?

Hayır.Mutlaka şöyle yazılacak diye katı,değişmez bir kaide yok.Yöneticimle konuşmayı deneyeceğim.

öyle bir yazılı yönergeniz yoksa bence de konuşun. hatta bunu bir şikayet değil de "merak ediyorum. böyle bir yönergemiz var mı?" diye diyaloğu başlattıktan sonra net yanıtı alıp sonrasında da karşılaştığınız olumsuz tutumu ekleyebilirsiniz. "açıkçası durum bu ise, çalışma arkadaşımın tutumundan çok rahatsız olduğunu belirtmek isterim. umarım tekrarlanmamasını sağlarsınız" diyerek elini kolunu bağlarısnız.

Ben işimi normalde çok seviyorum ama bu hafta resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Çalışıyorum,çalışıyorum,bekleyen işler erimiyor.Atanınca hayatımın düzene gireceğini düşündüm ama bu yeni düzen de çok zor.Üstelik davalarla ilgili görüşlerine başvurmak zorunda olduğumuz uzmanların tavırları beni deli etti.Mesela bugün müdürümün odasındaydım.Müdürüm uzmanlardan biriyle hoporlörle telefonda konuşuyordu.Adam gözümün önünde beni müdürüme şikayet etti."X hanım iyi niyetli biri ama şunu yapmayı bilmiyor.Sisteme yüklediği şu evrakı göremedim.Şu evrakın ismini neden böyle yazmış?" Yahu sana ne?İhtiyacın olan bilgi belge evrakın içerisindeyken evrakı nasıl isimlendirdiğimden sana ne?(Kızdığı şey de tarih belirtmemem.Yoksa o evrakın ne olduğu gayet anlaşılıyor.)Göremediği evrak için benimle iletişime geçti,ben ona tekrar gönderdim.Bir de üstüne ispiyonculuk oynuyor.Dediğim gibi tüm lazım olan içerik evrakın içinde var,açınca 10 saniye sürmez görmesi.Daha da kötüsü bir mesai arkadaşım bu kişinin sadece bana böyle davrandığını söyledi.Ben bir avukata göre fazla yumuşakmışım.İnsan gibi nezaket gösteriyorum diye beni böcek gibi ezmeye çalışıyor resmen.

Aynı yerden başka bir personel bir cevabi yazı göndermiş.Müdürüm bana "Bu kişi daha önce hiç bu işi yapmamış mı?Nasıl böyle yazar?" dedi.Ben de müdürüm de öyle deyince kendimden emin bir şekilde aradım adamı.Adam öyle bir üstün çıktı ki sesimi çıkaramadım.Vereceği cevaplar aklıma hep telefonu kapattıktan sonra geldi.

Bir de ben nispeten yeni atandım.O yüzden bilmediğim şeyler de çıkıyor ve bu da beni elimde olmadan pasifleştiriyor bazen.Sonra çok üzülüyorum.

Zamanla alışırsınız. Yeni atanmışsınız çok normal zorlanmanız. Zamanla çerez gibi gelir her şey.

Bazı şeyler de yeni olduğunuz için oluyor. Yani o belgeyi uzun süredir orada çalışan biri öyle kaydetse gündeme bile gelmez. Ama insanlarda yenileri uyarma istegi oluyor o şekilde egolarını tatmin ediyorlar. Biraz zaman verin kendinize zamanla siz de hemen cevap vermeyi öğrenirsiniz diğerleri de laf etmez.

İsmi doğru yazmamışsınız tarihi de yazmamışsınız adam evrakı arayıp dursun mu?Diğer konuda;Müdürünüz yazının yanlış olduğunu söyleyince siz emin bir şekilde aramışsınız fakat tam olarak neden yanlış yazdığını açıklayamamışsınız adam kendince doğru yazdığını anlatmış tecrübeli olmadığınız için de kapattıktan sonra aklınıza cevaplar gelmiş.Hata yapa yapa tecrübe kazanırsınız.Bu her zaman böyledir.Olayları kişiselleştirmeyin.Yeni öğrendiğiniz şeyleri sürekli not alın gönderdiğiniz ve gelen yazıları arşivleyin,sonrasında oralardan bakın.Pasif hissetmeniz sizle alakalı bir durum kimse hemen tecrübe sahibi olamaz.Sizin şuana kadar edindiğiniz bilgiler bir tarafa iş uygulamaya gelince değişir.Kendinize zaman tanıyın.

O evrağı niye öyle isimlendirdin diyene tek cevabım sana ne girip çıkıyor olurdu net. Bakın hak edilen cevap bu, bu kadar. Bunun kibarcasını söyleyeceksiniz en doğrusu.

Uzmanlık eğitimine yeni başladığım dönemde o zamanki hocam her vizitte beni azarlayacak ve ağlatacak yeni birsey bulurdu. Hep kendimi eksik hissederdim her sabah bugün farklı olacak diye gidip daha çok çalışırdım ama eksiksiz bile olsam yine bisey bulurdu en basitinden bugün yazın çok kötü diye bile inanılmaz laflar işitirdim. Simdi yıllar geçince farkediyorum ki buna izin verdiğim için böyle oluyormuş. Benim sınırlarımı denemiş aştıkça devam etmiş. Hataları görmezden gelinenler sınırlarını aştırmayan, dik duranlarmış. Eğitiminizi başarıyla tamamlamış okulunuzu bitirmissiniz. O görev size uygun görülmüş atanmışsınız. İşinizi en iyi şekilde yapın ve kimsenin size bunu yapmasına izin vermeyin. Gereken yerde kendinizden emin bir şekilde cevabınızı vermeye bir an önce alışın. Gerektiğinde amirlerinize bildirin. Mobbing insanın ruhunu kemiren bir eylem kendinze bunu yaptırmayın.

Back
X