İnsanlara dert babası olmadığımı nasıl anlatabilirim?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Daha önce de konu açmıştım. İşe başlayalı 3 hafta oldu. Şirkette tek kadın yönetici benim. Kadın personel sayımız normalde erkekten fazla ama yönetici konumunda sadece ben varım.

Sanırım bu sebepten gelen derdini bana anlatıyor, giden bana anlatıyor. Tamam normalde dinlemek sorun değil ama bunun çözüm bulma kısmı da hep bana kalıyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum bazen. Kendimi alakasız konuların içinde buluyorum.

Mutfakla ilgilenen abla kocasından işsiz kalmaktan çıldırıp dayak yiyor, gelip bana anlatıyor. Eşini işe almamı istiyor. Bu işle alakadar olan ben değilim, ben durup dururken neden senin eşine referans olayım. Tamam istesem yaparım, ama ben de yeni elemanım. Yarın bir gün sorun olursa kalkıp bana hesabını sormazlar mı?

Personele servis koymuyorlar. Personel toplantı talep edip beni de çağırıyor. Ya ben personelle ilgilenmiyorum ki, personel müdürü kabul etmiyor diye beni öne sürmeye kalkışıyorlar.

Patron ofis mobilyalarını değiştirmeye kalkışıyor, "e ben seçemedim, kadınsın sen gel ben anlamam bu işlerden" diyebiliyor. Ya beğendiğin mobilyayı almak çok mu zor. Bana ne iş yerinin mobilyasından bilmem nesinden? Patronu reddemedim haliyle, paşa paşa gidip mobilya seçmek zorunda kaldık. Ama diğerleri? İnsanları terslemek istemiyorum. Yüzyüze bakıyoruz sonuçta.

Geçen gün başka bir konuya çıldırıp koridorda bar bar bağrındım. Akşamüstü karşılaştığım yeni işe başlayan kız bana "sizi sert anlatmamışlardı siz öyle bağırınca korktum ben" dedi.

Hayır ben nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Sert olmak istemiyorum, çünkü benim doğru düzgün görüşüp muhabbet edebileceğim insanlar yani yaşıtlarım orada personel konumundalar. Yumuşak olmak istemiyorum, nereden ne geleceği hiç belli olmuyor. İnsanların kafasında hep "istese yapar" düşüncesi var.

İnsanlar bana işle alakalı olsa bile, hiç alakam olmayan şeyleri anlatsınlar istemiyorum kısaca. Bunu nasıl sağlayabilirim? İlla buz gibi mi durmak lazım?

aynen öyle, yönetici konumundaysan kesinlikle çok mesafeli olmalısın. blirli kişiler olsun sadece samimi olduğun.

böyle bir durumda bilgisayarına dön bişeyler yapıyomuş gibi yap. müsait değilim şuanda de. anlayacaklardır zaten...

eğer böyle samimi olursan ileride bir ceza alması durumunda gereğini yapmakta çok zorlanırsın.

Bıçak sırtı bir durum:yumuşak olsan, astarını isterler,sert olsan kendini beğenmiş damgasını vururlar.Allah kolaylık versin.

aynen öyle, yönetici konumundaysan kesinlikle çok mesafeli olmalısın. blirli kişiler olsun sadece samimi olduğun.

böyle bir durumda bilgisayarına dön bişeyler yapıyomuş gibi yap. müsait değilim şuanda de. anlayacaklardır zaten...

eğer böyle samimi olursan ileride bir ceza alması durumunda gereğini yapmakta çok zorlanırsın.

Ceza durumunda da ilgilenecek olan ben değilim ki, personelle zerre alakam yok yani.

İlgilenmiyormuş gibi yaptığımda da tamam sonra geliriz cevabını alıyorum. İki saat sonra ilgilenmek zorunda kalıyorum.

Benim yaşıtlarım, muhabbet kurabileceğim kızların tamamı çağrı merkezinde. Arada sırf muhabbet etmek için uğruyorum. cevaben bana şeflerini şikayet ettikleri oldu. Tamam şefinden şikayetin olabilir de, bana ne? Kulağını mı çekicem sanki şefinin.

Cidden buz gibi durmak lazımmış.

Bu saatten sonra durunca da arkamdan "bir tarafı kalktı" diyecekler muhtemelen ama, dert dinlememekten iyidir.

Ceza durumunda da ilgilenecek olan ben değilim ki, personelle zerre alakam yok yani.

İlgilenmiyormuş gibi yaptığımda da tamam sonra geliriz cevabını alıyorum. İki saat sonra ilgilenmek zorunda kalıyorum.

Benim yaşıtlarım, muhabbet kurabileceğim kızların tamamı çağrı merkezinde. Arada sırf muhabbet etmek için uğruyorum. cevaben bana şeflerini şikayet ettikleri oldu. Tamam şefinden şikayetin olabilir de, bana ne? Kulağını mı çekicem sanki şefinin.

Cidden buz gibi durmak lazımmış.

Bu saatten sonra durunca da arkamdan "bir tarafı kalktı" diyecekler muhtemelen ama, dert dinlememekten iyidir.

boşver desinler... senin işin ve en doğru yapmanın yolu da bu. tabii ki aşağılayıcı ol, hakaret et demiyorum. sana bişey söylerken çekinsinller yani

İnsanlara iyilik yapmak istersin, yumuşak huylu davranırsın, kimsenin kalbini kırmak istemezsin; onlar da gelir tepene çıkarlar..

Yeni elemansın diye hiç kimseye iyi davranmak zorunda değilsin.

Sen şimdi güleryüz gösteriyosun ya, ''iyi kadınmış haa bi söyleyim kocamı işe alır belki'' (söylediğin kadın), ''şu bizim şefi bi söyleyim arada kulağına gider illaki'', ''derdimizi söyleyelim, müdürle konuşur kesin bu'' vs. tarzı düşünceler uçuşur etrafta.

Ama tam tersi, otoriter, sert mizaçlı davranmış olsaydın ''kadına bak amma ser, buna da bişey söylenmez şimdi'' derlerdi.

Ben seni anlıyorum. Şimdi iyi davranmışken bir kaç hafta sonra sert davransan anında damgayı vuracaklar bi tarafı kalktı diye. Kesin zaten, bu yadsınılamaz bi gerçek.

Ama sana gelenlere şöyle diyebilirsin mesela;

O kocasını işe aldırmanı isteyen kadına; ''benim işim değil bu, başkasına söyle'' sen kendin bile yeni elemanım yapamam diye düşünürsen ilerde sanki yapabilirmişsin gibi kendinle çelişirsin bu sefer. Aynen dediğin gibi, niye referans olasın ki? gitsin kendisi iş bulsun.

Toplantı talep eden personeller; direk müdüre söyleme olanağın yok mu? Yoksa personellere de bu benim işim değil diyeceksin.

İşin olmadığın şeyi bir kere bile yapsan, daha sonrası gelir.Hep yapmanı isterler.

Ama yapmazsan, bu benim işim değil dersen, zorla da olsa anlarlar.

Kimseye taviz vermek zorunda değilsin, sevmek zorunda da değilsin.
Kim ne isterse öyle düşünsün, sen kendini bildikten sonra gerisi vız gelir.

Kendini iş stresine bağlayıp yormaman dileğiyle, işine de yeni başlamışsın hayırlı olsun diyorum.

İnsanlara iyilik yapmak istersin, yumuşak huylu davranırsın, kimsenin kalbini kırmak istemezsin; onlar da gelir tepene çıkarlar..

Yeni elemansın diye hiç kimseye iyi davranmak zorunda değilsin.

Sen şimdi güleryüz gösteriyosun ya, ''iyi kadınmış haa bi söyleyim kocamı işe alır belki'' (söylediğin kadın), ''şu bizim şefi bi söyleyim arada kulağına gider illaki'', ''derdimizi söyleyelim, müdürle konuşur kesin bu'' vs. tarzı düşünceler uçuşur etrafta.

Ama tam tersi, otoriter, sert mizaçlı davranmış olsaydın ''kadına bak amma ser, buna da bişey söylenmez şimdi'' derlerdi.

Ben seni anlıyorum. Şimdi iyi davranmışken bir kaç hafta sonra sert davransan anında damgayı vuracaklar bi tarafı kalktı diye. Kesin zaten, bu yadsınılamaz bi gerçek.

Ama sana gelenlere şöyle diyebilirsin mesela;

O kocasını işe aldırmanı isteyen kadına; ''benim işim değil bu, başkasına söyle'' sen kendin bile yeni elemanım yapamam diye düşünürsen ilerde sanki yapabilirmişsin gibi kendinle çelişirsin bu sefer. Aynen dediğin gibi, niye referans olasın ki? gitsin kendisi iş bulsun.

Toplantı talep eden personeller; direk müdüre söyleme olanağın yok mu? Yoksa personellere de bu benim işim değil diyeceksin.

İşin olmadığın şeyi bir kere bile yapsan, daha sonrası gelir.Hep yapmanı isterler.

Ama yapmazsan, bu benim işim değil dersen, zorla da olsa anlarlar.

Kimseye taviz vermek zorunda değilsin, sevmek zorunda da değilsin.
Kim ne isterse öyle düşünsün, sen kendini bildikten sonra gerisi vız gelir.

Kendini iş stresine bağlayıp yormaman dileğiyle, işine de yeni başlamışsın hayırlı olsun diyorum.

Ben daha 21 yaşındayım, otomatikman nerede nasıl davranacağımı kestiremiyorum.

Başta hep "tamam bir yolunu buluruz, bir şeyler yaparız" dedim. Şimdi önünü alamıyorum ister istemez.

Cidden biraz terslemek gerekiyor sanırım. Bir dahaki sefere benim işim değil, benim yapabileceğim bir şey yok deyip göndereceğim. Bir kaç sefer sonunda vazgeçerler umarım.

Ben daha 21 yaşındayım, otomatikman nerede nasıl davranacağımı kestiremiyorum.

Başta hep "tamam bir yolunu buluruz, bir şeyler yaparız" dedim. Şimdi önünü alamıyorum ister istemez.

Cidden biraz terslemek gerekiyor sanırım. Bir dahaki sefere benim işim değil, benim yapabileceğim bir şey yok deyip göndereceğim. Bir kaç sefer sonunda vazgeçerler umarım.

aynen, benim yapabileceğim bir şey yok de yolla :)

zamanla alışır onlar da. şimdi yenisin diye de sömürmeye çalışanlar olur seni, hiç göz açtırma..

Back
X