- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Ama sınıf arkadaşım aram bozulursa mesela odev de notta yardım alamam onu da düşünüyorumValla buraya yazdığın gibi beklemek istemiyorum gidicem diyeceksin olacak bitecek :)
Yani hayır demek bir kişiye nasıl öğretilir bilmiyorum ama söylemesi çok kolay aslında :)
Ama sınıf arkadaşım aram bozulursa mesela odev de notta yardım alamam onu da düşünüyorum
Evet haklısınız zaten doğru soylediginiz sey ama iste gunumuzde hersey cikar iliskisi oldu malesefAma sizler çocuk değilsiniz ki .Sen ona hayır diyince ,ödev konusunda yardımcı olmayacaksa aranizda arkadaşlık yokmuş demektir .Bu benim nacizane fikrim
Ya o başlığı latife olsun diye yazdım :) dikkat çekici olsun vs diye ama fikir verdiginiz icin tesekkur ediyorumHayır demenin neresi sanat oluyor anlamadım. Her söylenene evet demek zorunda değilsiniz. Teklifi kabul etme özgürlüğün olduğu gibi güzelce reddetme özgürlüğün de var.
+Ya kurabiye123 sevgilim 1 saat sonra cıkacak, beraber bekleyelim.
-(Senin sevgilinden bana ne ya, ben niye bekliyorum) DEMEK yerine
-Teşekkür ederim ama biraz işim var, size iyi eğlenceler canım deyip güzelce reddedebilirsin. Bu laftan aranız bozulacaksa arkadaslık yapma zaten.
Böyle durumlarda yalan söylemek gerekiyo o zaman di mi ya da bahane üretmek benim de isim var falanBenim de işim var,hadi görüşürüz deyin çıkın,niye takılıyorsunuz ki ?
Ya bu arada basligi degistiremedim degisiyo muHayır demenin neresi sanat oluyor anlamadım. Her söylenene evet demek zorunda değilsiniz. Teklifi kabul etme özgürlüğün olduğu gibi güzelce reddetme özgürlüğün de var.
+Ya kurabiye123 sevgilim 1 saat sonra cıkacak, beraber bekleyelim.
-(Senin sevgilinden bana ne ya, ben niye bekliyorum) DEMEK yerine
-Teşekkür ederim ama biraz işim var, size iyi eğlenceler canım deyip güzelce reddedebilirsin. Bu laftan aranız bozulacaksa arkadaslık yapma zaten.
1 kere diyince arkasi geliyor ben de oyleydim notu vs bosver hepsi gecici. Kendin kendi notunla gececegine inan kimseye ihtiyacin yok.Ya o başlığı latife olsun diye yazdım :) dikkat çekici olsun vs diye ama fikir verdiginiz icin tesekkur ediyorum
Içimi rahatlattiniz tesekkur ederim1 kere diyince arkasi geliyor ben de oyleydim notu vs bosver hepsi gecici. Kendin kendi notunla gececegine inan kimseye ihtiyacin yok.
Evet ya sanki öyle bi kitap vardi yarin hemen kütüphaneden bakicam :) ve kibarlık konusunda da haklisiniz tesekkurlerSanırım hayır deme sanatı isimli bir kitap vardı.
Hayır demeyi ogrenmek cok önemli.
Menfaatim olursa ilerde diye insanların her istedigini yaparsanız kendi hayatınızı yasayamazsiniz.
Kendi zamaniniza deger verirseniz hayir demeniz kolaylasir.
Hayir diyebilen insana daha cok saygi duyuluyor ve reddetmek illa kaba olacaksiniz anlamina da gelmiyor, zarif bir sekilde de hayir denebilir.
Burda yardım fikir almaya çalışan bi insana nefret kusarak içinizi rahatlatiyosunuz ya hakikaten bravoSeninki arkadasa hayır diyememek değil de not vermezse korkusu.
O zaman bekle. O sana not veriyor sen de onun için 1 saat bekliyorsun. İkinizde kazançlı çıkıyorsunuz işte:)
Ben de önceden hayır diyemezdim ama artik cok rahat diyorum cunku beni evet demek zorunda birakan insanlara ofke duymak istemiyorum ve onlara katlanmak zorunda kaldiğım icin kendime de kizmak istemiyorum. Yani bunca duygusal karmasaya girmemek icin basit bir hayir yeterli. Kitabi bulup okur ve begenirsen haber et olur mu ben de okuyayim :)Evet ya sanki öyle bi kitap vardi yarin hemen kütüphaneden bakicam :) ve kibarlık konusunda da haklisiniz tesekkurler
Çok tesekkur ederimBen de önceden hayır diyemezdim ama artik cok rahat diyorum cunku beni evet demek zorunda birakan insanlara ofke duymak istemiyorum ve onlara katlanmak zorunda kaldiğım icin kendime de kizmak istemiyorum. Yani bunca duygusal karmasaya girmemek icin basit bir hayir yeterli. Kitabi bulup okur ve begenirsen haber et olur mu ben de okuyayim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?