İnsanlara gereken cevabi verme

Ver yolu gitsin oda seni kullanmaya çalşmş bizimde başımızdan böle şeyler geçti isterse arkadaşlğını bitrsin hiç umursama

Ama sınıf arkadaşım aram bozulursa mesela odev de notta yardım alamam onu da düşünüyorum
Sen boyle cikar dusunursen mecbur istemedigin seyleri yaparsin, once her isinj kendin halledeceksin kimseye muhtac olmayacaksin, yani simdi beklemezsem not vermez dedigin kisi gercek arkadasin degildr zaten ona gore dostlar bul ve bulana kadar her isin kendin hallet ki kimse icin istemedigin birseyi yapma

Ben o bayana kırıcı bisey soylemedik hatta bu.tum kk da var derde deva olmaktansa nefret kus. Çıkar iliskileri elbette var hayatimizda benim ordaki yorumum baska bi bayanin isim var de yeter demesiydi hayatimdaki insanlara bu kadar kaba cevap veremem. Ve de ben tanimadigim sirami almaya calisan insanlara da gerekli cevabi veremiyorum sorun benim pasifligim ya da oda arkadasim su ictigim halde sessiz su ic dediginde cevap verememem yorumunuz icin tesekkur ederim

Ders notu vb önemsiz şeyler için istemediğiniz şeyleri yapmayın.
En geçerli sebebiniz kütüphaneye gitmek, yurda/eve gidip ders çalışmak olabilir.
Bu yüzden kimse sizi hayatından çıkarmaz herhalde.
Çıkarım icin biseyi yapmak değil ben insanlara gereken cevabi veremiyorum ya da hayir diyemiyorum bunu beceremiyorum tanimadigim insanlar icin de geçerli bu durum o yorumum yanlis anlasildi bi bayanın isim var gec yorumuna yazmistim tesekkur ederim degerli yorumunuz icin

Ver yolu gitsin oda seni kullanmaya çalşmş bizimde başımızdan böle şeyler geçti isterse arkadaşlğını bitrsin hiç umursama
Sağolun tavsiye icin peki nasıl hayır benim de isim var bekleyemem demeyi becerebilirim ya da beni tersleyen insanlara cevap verebilirim

Evet gerçek arkadaşım değil zaten tek derdi yanına arkadaş bulmak derslerini sevgililerini anlatmak o kızın ama ben samimi cikarsiz arkadas bulmaya calistikca insanlar cikar menfaat pesine düştü . ben hergun derse gidiyorum zaten ama bazen yetişemiyorum notlara ya da isim cikarsa diye ya da grup odevlerinde falan. O yorumu yazinca insanlar sadece not versin diye yaninda durdum sandi ama öyle değil ve de o kiz sinifimdan olmasa bile ya da hic tanimadigim insan olsa bile beni ezenlere gereken cevabi veremiyorum sorunun bu yorum için tesekkurler

Sağolun tavsiye icin peki nasıl hayır benim de isim var bekleyemem demeyi becerebilirim ya da beni tersleyen insanlara cevap verebilirim
Sende tersliceksin benimde işim var bende biriyle buluşucam diyeblrsn yada beni kullanmaktan vazgeç ben senin oyuncagın degilim de menfaat arkadaşlk seninkisi de ağzına geleni söyle cekinme yırtık ol azcık gerisi gelir zaten

Ama tam isim var canım benim de ders calisicam dicem kizariyorum

Bu durumlar genellikle içten gelen şeylerdir ya cevap veremiyorum derken sinir oluyorsan o anlarda evet cevap verne şansın var tahammülün kalmadığı zaman ama yok pasifsen bu boyle gider canm bu durumlarda sinir olmasi lazm sendeki cevap verebilir

Bu arada kitabın yazarini biliyo musunuz bulamadım da kitabı
Kitabin adindan tam emin degildik ya google'a yazinca çikan bi sürü kitap var ve hatta bu konuda makaleler ve youtube videolari var ben rastgele bi kacini ekledim sen de arastirirsın.

Makale

http://www.brandlifemag.com/hayir-diyebilme-sanati/

Kitap

https://www.dr.com.tr/kitap/hayir-d...-basvuru/kisisel-gelisim/urunno=0000000100687

https://www.iletisim.com.tr/kitap/hayir-demeyi-bilmek/7394#.XHKcQMmhlnE

Youtube

Bu kisinin videolarini arada ben de izliyorum psikolog ve samimi bir anlatimi var .

İnsanlara hayir demesini ogrenmezsen hayatinin en guzel.donemlerini 20 li yaslarini zehir edersin asla ve asla kendinden.taviz verme canın ne istiyorsa yap gitmek istemiyorsan gitme yapmak istemiyorsan yapma en.onemlisi baskalari aman.kirilmasin yanlis anlamasin huzursuzluk.cikmasin diye diye iyilik etmek yerine kendine kotuluk ediyorsun kimse tesekkur etmez deger bilmez en.ufak seyinde en.kotu sen.olursun.insanlar nankor fikirlerini cat çat söyle icinde kalmasin bu yeri.gelir acik.olur yeri.gelir üstü kapali.olur ama agirligini goster istemedigin hic biseyi yapmak zorunda degilsin en.onemli sey kendinsin bunu sakin unutma hayirrrr demeyi.ogren

Hayır diyemeyen insanlar bir kere hayır dediklerinde suçlu oluyorlar malesef.
Ve de insanlar tarafından kullanılıyorlar.
Nasıl olsa kurabiye hayır diyemez vs.diye.
Bence önerilen videoları izleyin kitapları okuyun.
Kırmadan reddetmeye çalışın ve ertesi gün arkadaşınız size surat yapsa bile takılmayın hiçbir şey olmamış gibi devam edin.

Senin sevgilini ben niye bekliyorum tatlım bir alemsin der güler
Sonra da hadi kaçtım ben der el sallarim

Valla hi öyle de hayır dersin ki kimeseyi kendin kadar değer verme bişiy olırda vs die kasma canım işim vr de git uykum var ses yapmayın de vs he not vermezler gibi çıkarını düşünüyorda diyemiyorsan Zaten saana diycek bişiy bulamıyorum otur calış kimseden not isteme bir güzel de cevap ver o zaman

Doğuştan sert mizaçlı değilsen başta herkes hayır demekte, sert çıkmakta zorlanır, klavye delikanlılığına benzemez.

İş hayatıyla birlikte hayattaki sıkıntın da arttıkça zamanla demeyi öğrenirsin. Başlayınca gerisi geliyor.

Bir de hiçbir konuda kimseye gebe kalma, birine gebeyken hayır demek kolay değil.

Kurda neden ensen kalın demişler, "kendi işimi kendi yaparım" demiş.

Bunun tek bir yolu var gemileri yakmak.Şuna şu cevabı verirsem,küser,kızar,konuşmaz.Yanlız kalırım derseniz olmaz.Cevabı verdikten sonra o kişiyle aranızın bozulacağını göze almalısınız.Merak etmeyin,bir süre sonra insanlar sizin karakterinizin böyle olduğunu düşünecek,alışacak.Küsenler geri gelecek falan ama bir süre zor geçebilir.İnsanlar alışıncaya kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…