İnsanlara gereken cevabi verme

Böyle durumlarda yalan söylemek gerekiyo o zaman di mi ya da bahane üretmek benim de isim var falan
Pembe yalan diyelim ya yuvarlak konusun yapmam gereken işler var diye herzaman müsait durumda olmanız bazı insanlar tarafından sömürülüyor sizin de vaktiniz değerli sonuçta takılmak isterseniz ayrı ama sırf karşınızdaki istyo diye kendinizden taviz vermeyin net olun.

Burda yardım fikir almaya çalışan bi insana nefret kusarak içinizi rahatlatiyosunuz ya hakikaten bravo
Yuh yani ben nefret mi kusmuşum
Sen yazmışsın aram bozulursa not alamam onu düşünüyorum diye. Senin düşüncen bu benim değil ki.

Bak mesela ben de verecek not yok o yüzden bana cevap verirken sıkıntı yaşamıyosun. Hem de nefret kusmalı falan.

Cevap vermeyi ogrenki verdiğin cevap karsinda seni silen arkadaşların olmasın öyle biriylede zaten arkadaşlık etme ben arkadaşıma her lafı söylerim kusmez gerçek arkadaş öyle dir cevap vermekten korkarsan çevrende gerçek Dost değil kullananlar olur sen yapamayacagini söyle yanında kalan kalsın kalmayan gitsin

Ben size kaba bi cevap vermedim ki vermem de zaten herkese kibar davranırım kimseden not aldığım yok hergün okuldayım ama elimizde olmayan şeyler oluyo grup ödevleri gibi hastalanıp okula gidememek gibi Ben kimseye çıkarcı yaklaşmıyorum ama sınıfımdaki insanlar çıkarcı ve ara bozulmaktan ziyade insanları kirmamaya çalışiyorum

Önceliğinizin sizin isteklerinizin olduğunun farkına varın önceliğiniz başkalarını memnun etmek değil. Biraz bencil olun. Hayır demeyi öğrenin

Çok haklisiniz soylediklerinizi dusunucem tesrkkur ediyorum

Haklısınız ya hiçte musait degilim kurslara gidiyorum ama o arkadasim bos bos geziyo anca boyle yuvarlak cevaplar veririm isim var gibisinden sağolun yorum için

...

Bak mesela ben de verecek not yok o yüzden bana cevap verirken sıkıntı yaşamıyosun. Hem de nefret kusmalı falan.

Bu tespit dogru geldi bana da K kurabiye123 sanirim konu senin hayir diyememen degil de menfaat dunyasinin kurallarina uygun davranmak zorunda kaldigin icin rahatsiz olman. Bunu hepimiz yasiyoruz aslinda bazen bildigin katlaniyoruz, yani bu zaman zaman olur da hic birseye hayir diyememek o farkli bir durum seninki o kadar ileri boyutta degil gibi, iyi haber bu aslinda :)

Hayır ben hiç tanımadığım insanlara da aynıyım menfaat için olsaydi buraya konu açmazdım ve menfaatime devam ederdim

Hayır ben hiç tanımadığım insanlara da aynıyım menfaat için olsaydi buraya konu açmazdım ve menfaatime devam ederdim
Himm o zaman kitabi okuma kararı devam:) ama orada bir kucuk ayrinti var menfaate devam ederken kendi istemedigin seyi yapmak zorunda kaliyorsun ya seni o rahatsiz etmis olabilir cunku sanki menfaat olmasa hayir dermissin gibi gelmisti bana da, fakat diyemiyorum dedigine gore o zaman kendi uzerinde biraz calisip bunu basaracaksindir.

Teşekkür ederim yorumunuz icin ama menfaatim olanlara iyi davranıyorum kalanina cirkeflesiyorum değil tanımadığım biri sıramı almaya calisiyo mesela ona cevap rahat veremiyorum kendimi değiştirmek için konu actim çünkü kendimi bu konu da ezik goruyorum

İlişkiler çıkar üzerine kurulursa tabi kendinizi ifade edemezsiniz.
Öncelikle insanlara bakış acınızı düzeltin.
Sonra o kadar güzel " Hayır" dersiniz ki
Ya o bir örnekti ben tanımadığım insanlara karşı da aynıyım mevzu cevap verememem o ornekte bahsettiğim kaba bi sekilde herkese cevap veremem di

Bu arada kitabın yazarini biliyo musunuz bulamadım da kitabı

Ama sınıf arkadaşım aram bozulursa mesela odev de notta yardım alamam onu da düşünüyorum
Bizim sınıf whatsapp grubu var.
Not atan, isteyen oradan gönderiyor.

Yoksa öyle bir grup kurun. Hepiniz rahat edin.

Burda yardım fikir almaya çalışan bi insana nefret kusarak içinizi rahatlatiyosunuz ya hakikaten bravo

Tanimayinca nasılda güzel cevap veriyorsunuz ? Bir şey dememiş aslında ; doğru çıkar ilişkisi oluyor bu.

Kırmamak için değilde bir daha not alamayacaginizi düşündüğünüz için yapıyorsunuz.

Bu kötü bir şey değil zaten. Çıkar ilişkileri hepimizin hayatında var. Selam vermeyecegin kişiler aslında çok işine yarayacagi için bir kenarda tutabilme girişimi.

Yine de her şekilde " isim var , daha sonra bekleriz birlikte " diyebilmeli insan.

Öyle gruplar kuruyoruz sınıf grubumuz da var da pek faydalı olmuyo ama yardım istediğim sey bu degil ki
Ders notu vb önemsiz şeyler için istemediğiniz şeyleri yapmayın.
En geçerli sebebiniz kütüphaneye gitmek, yurda/eve gidip ders çalışmak olabilir.
Bu yüzden kimse sizi hayatından çıkarmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…