- 5 Ekim 2019
- 30
- 43
- 3
- 35
- Konu Sahibi 2bebekveben
-
İnsanları fazla ciddiye alıyorsunuz
Psikiyatriste gitsen Paranoid kisilik bozuklugu diyebilir. Ama ben oyle oldugunu dusunmuyorum. Tabiki cocugunuza sizden daha ozenli iyi bakacak kimse yoktur. Oyle herkese guvenmenize de gerek yok. Insan kendine bile guvenemiyorken baskasina nasil guvensin?
Sanki herkesin ipini tutma gibi bir hali gördüm sende, aman herşey dört dörtlük olsun, yeni tanıştığın insanlarla bile senin istediğin gibi davranmalarını istiyorsun yoksa güvenmiyorsun, bırak akışına hayatı, ne demek miş herkesin senin arkandan konuşmasını düşünmen, aklın hep başkalarında mi olacak senin? Bırak konuşsunlar sen kendi ailene bakBu mu sıkıntı sence ?
Psikiyatriste gitsen Paranoid kisilik bozuklugu diyebilir. Ama ben oyle oldugunu dusunmuyorum. Tabiki cocugunuza sizden daha ozenli iyi bakacak kimse yoktur. Oyle herkese guvenmenize de gerek yok. Insan kendine bile guvenemiyorken baskasina nasil guvensin?
Sanki herkesin ipini tutma gibi bir hali gördüm sende, aman herşey dört dörtlük olsun, yeni tanıştığın insanlarla bile senin istediğin gibi davranmalarını istiyorsun yoksa güvenmiyorsun, bırak akışına hayatı, ne demek miş herkesin senin arkandan konuşmasını düşünmen, aklın hep başkalarında mi olacak senin? Bırak konuşsunlar sen kendi ailene bak
O zaman psikoloğa gidip kendini öldürmeyi düşündüğünü söyleYazdıklarımlà söylediğin şeyleri pek bagdastiramadim. Üzgünüm
O zaman psikoloğa gidip kendini öldürmeyi düşündüğünü söyle
Ay ne kadar takıntılısın ıy git hadiIyi oku lütfen. Yorumların da hiç hoş değil. Ben burda ne anlatıyorum ne duyuyorum.
Iste etrafındaki insanlar da tam senin gibi malesef
Hakkımdaki düşünceniz için teşekkür ederimSevgiliMune sen de değerli yorumlarını benimle paylaşır mısın. Seni takip ediyorum çok mantıklı ve güzel yorumlar yapıyorsun
Hakkımdaki düşünceniz için teşekkür ederim
Daha önce arkadaş, iş çevreniz veya aile içi bir güvensizlik mi yaşadınız? Hepimizin biraz da olsa bir yanı insanlara güvenmez, kimimiz daha önce ailesinde, arkadaş çevresinde güvenlerini yıkan olaylar yaşadığı için, kimimizde çevresinde gördüklerinden etkilendiği için, ben de herkese tam manasıyla güvenmem, özellikle yeni tanıştığım insanlara karşı şüpheci bir yanım vardır ama şüpheciliğim beni kıskanıyorlar mıdır boyutunda değil, daha çok bu insana hayatımı ne kadar anlatmalı ne kadar anlatmamalıyım boyutunda zira eski arkadaşlarınız bile sizi güvenip anlattıklarınızla vurabiliyor, bu sebeple çoğunlukla kapalı kutu gibiyimdir, herkes bana güvenip anlatır ama ben kimseye hayatımı tüm şeffaflığıyla sunmam, sizin durumunuz güvensizlikten daha ileri bir hal almış, güvensizliğinizi kendi içinizde büyütüp şüpheciliğinizi abartılı yaşamaya başlamışsınız, bu durumun sağlıklı olmadığının farkındasınız ki konu açıp tavsiye almak istemişsiniz.
Bu halinizi tek başına yenebilir misiniz bilmiyorum ama bu kadar güvensizlik ve şüpheciliğin içinde kaybolmuş gibi görünüyorsunuz ve sanki tek başına yenemeyecekmişsiniz gibi geldi bana, bir uzman yardımı almanızda yarar var sanki.
Psikoloji eğitimi almış biri olarak uzman yardımı almanızı öneririm.Merhaba,
Uzun zamandır bu durum ben de mevcut. Cocuklarim olduktan sonra daha da belirginlesti.
Bana başkaları guvenebiliyor.
Ve nedense ben de kendime çok güveniyorum. Benden kimseye zarar gelsin istemiyorum. Iyilik yapmak hoşuma gidiyor.
Ben kimseye çocuğumu emanet edemiyorum bakmazlar diye.
En yakın derece akrabam evde dururken diyelim ki anne ya da kv onlara bırakıp markete gitsem koşa koşa gidiyorum. Aklım evde kalıyor.
Kariyerim bile bu yüzden bitti. Kendi ellerimle son verdim, ev kadını bebeklerimin başında duran annesi olmayı seçtim. Onlarla olduğum için çok mutluyum. Iyi ki çalışmıyorum benim gibi kimse bakamaz diyorum.
Konu bur tek çocuk değil tabi ki.
Eski arkadaşlarıma sonsuz guvenirken yeni edindiğim arkadaslara guvenemiyorum.
Sanki hep arkamdan konusuyorlarmis yüzume gülüp arkamdan kinle kiskanclikla bakiyorlarmis gibi hissediyorum.
Hayatıma yeni arkadaş alamıyorum. Eski girişimci ruhumu kaybettim. Arkadaş canlısı halimi özlüyorum. Ama birileriyle tanışıp samimi olmaya başladığımda sanırım güvensizlik hissim enerjim karşıya yansıyor olmalı ki birden ipler kopuyor bir daha görürsmek istemiyorum. Onlarda istemiyor.
Kimse beni anlamıyor gibi hissediyorum. Herkes bencil gibi geliyor. Sanki bana yakın davranan kişi sadece beni kullanmak istiyor gibi geliyor.
Bir de ölüm ü düşünüyorum sürekli. Her an olecekmisim gibi yaşıyorum. Eşim çok iyi davranır ama
sanki o kötü haberler beni çok etkiliyor. Eşim de bana kötülük yapabilir diye düşünüyorum.
Paronaya değilim . Öyle olsam kötülük yapmış gibi düşünürüm kötü davranirim. Ama o öyle biri değil öyle bir şey yapmaz deyip sariliyorum.
Beni aranızda gerçekten anlayan birileri olsun istiyorum.
Bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor.
Maalesef haberler hepimizi kötü etkiliyor, izlediğimiz okuduğumuz haberler çocuklarımız ailemiz için endişe duymamıza, ya bizimde başımıza gelirse korkusu yaşamamıza sebep oluyor ama sürekli bu korkuyla yaşamak bizi hayattan koparır, mesela anladığım kadarıyla sizin yavrularınız henüz okul çağında değil, bu korkuyu baskılamaz içinizde büyütmeye devam ederseniz çocuklarınızın okulda yaşayabileceği olumsuzlukların senaryolarını kurmaya başlarsınız, her anne çocukları söz konusu olunca hem şüpheci hem de biraz senaryo üreticidir ama bu senaryolar bizi ele geçirmemeli, önce kendinizi telkin edin, sonra çocuklarınızı olumsuzluklardan koruyabilmek için eğitin öğretin, korku ve panik yaşamalarına neden olmadan ne zaman nasıl davranacaklarını bilmelerini sağlayın, sonuçta çocuklarınız büyüyor ve bir süre sonra sizin dışınızda, evlerinin güvenli ortamından kopup hayata karışacaklar, her daim onların peşinde olamazsınız, sizin olmadığınız zamanlarda neler yapıyorlar bilemezsiniz, yeri gelecek olumsuzluklarla da karşılaşacaklar, canları yanacak ama en azından siz onları hayata hazırlarsanız daha az zarar görürler ve düşe kalka hayatı öğrenirler lakin önce kendinizi iyileştirmeniz, eski özgüvenli halinizi geri kazanmanız lazım, belki ilk adım işe geri dönmeniz olabilir, çocuklarınız bir yuvaya kreşe gidecek yaşa gelmişse ev kadını modundan çıkın ve hayata karışın, hem kendiniz hem çocuklarınıza daha sağlam bir gelecek verebilmek için.Nasıl guzel anlatmışsiniz. Ben biraz etkilenen yapıdayım.
Izledigim haberler beni derinden etkiliyor. Hadi benim de başıma gelirse diye düşünmeye başlıyorum.
Keşke dünyamız hep guzelliklerle dolu olsa kötü insan olmasa kotulukler olmasa.
Bazı programlarda kadın kadına düşman gibi davranıyor mesela çok üzülüyorum. Neden dayanışma yok diyorum. Bunlar beni gerçek hayatımda şekillendirici hale getiriyor. Kötü bakici kötü anne kötü es kötü arkadaş haberleri izlemek istemiyorum bu yüzden.
Mesela senin söylediklerin o kadar güzel ki ve cok iyi anlamissin beni teşekkür ederim. Bu bile beni iyi hissettirebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?