İnsanlara saygı yaramazmıs

Düzgünlükte açıklama yapablrdı çok kırıcydu
Haklısınız ama kişisel algılamayın. O sırada başka birine de aynı cevabı verirdi. Sorun adamın üslubuyla ilgili, sizinle ilgili değil.

O çoktan unutmuştur, olan hassas insanlara oluyor maalesef:) Bir daha yüzyüze geldiğinizde hiçbir şey olmamış gibi bey diye hitap edersiniz.

Kamuda üst müdürlerimden biriyle konuşurken saygıdan evet efendım ,soyle çalışanlarımız var efendım vs dıye konuşuyordum gün sonuna doğru bana efendım deyıp durma ya dedı kendımı aşırı kötü hıssettım yılda 2 defa gördüğümüz müdür .ne dıyım saygıdan duyordum dedım ne dıyırsan de efendım deme dedı .kendımı ezık hissettım kızlar . İnsanlar neden bukadar kırıcı
Yani evet insan ne diyeceğini bilemiyor ki bazen siz üst üste çok fazla mı tekrarladınız acaba? Ha efendim demişsiniz ha müdürüm sonuçta ne fark edecek ki. Benim lise de staj zamanımda bile herkes birbirine hanım bey olarak hitap ederdi bana dahi. Onun dışında ne denecek başka :D

Bence evet hoş bir şey değil ama bir dahakine kullanmazsınız. Hanım bey hitap edersiniz. Çok takılmayın

Kamuda üst müdürlerimden biriyle konuşurken saygıdan evet efendım ,soyle çalışanlarımız var efendım vs dıye konuşuyordum gün sonuna doğru bana efendım deyıp durma ya dedı kendımı aşırı kötü hıssettım yılda 2 defa gördüğümüz müdür .ne dıyım saygıdan duyordum dedım ne dıyırsan de efendım deme dedı .kendımı ezık hissettım kızlar . İnsanlar neden bukadar kırıcı
Ben olsam efendiler yesin seni kız dosyaları al gel odama derdim mesela

Çok diyince rahatsiz edici oluyor. Bir hizmet alirken de devamli efendimli konuşan kişi bana iyi hissettirmiyor mesela. 🤷 Çok kullanmişsinizdir farketmeden.

Kötü bir şey dememişki, bence alınma her şeye, tamam de geç mutlu olursun böyle hep🥸

Bey ya da hanım demeniz daha hoş olur. Efendim itici geliyor kasıntı geliyor.

Müdüre efendim demekten de dedirtmekten de ben de hazzetmem. Hanımefendi beyefendinin suyu mu çıkmış 😅

Ben müdürümle x hanım diye konuştuğum gün uyarı aldım.Müdüre hanım demem gerekiyormuş 🙄
O onun egosuzluğu bence. Statü ve ünvanını kendine yapıştıran insanlardan hiç hazzetmiyorum. X hanım ile müdüre hanım dışında statüsünü niteleyen var sadece. Nitel davranamıyorum nicelikçiyim derdim 😂🤭

O onun egosuzluğu bence. Statü ve ünvanını kendine yapıştıran insanlardan hiç hazzetmiyorum. X hanım ile müdüre hanım dışında statüsünü niteleyen var sadece. Nitel davranamıyorum nicelikçiyim derdim 😂🤭
Yok birşey demedim çünkü kaç yıl çalışacağım belli değildi kendisi ile.Zaten sonrasında başka toplantıda müdürümün adını verince onu tanıyanlar bana "onunla çalışabildiysen herkesle çalışırsın " dediler🤣

Doğru söylemiş Efendim demeyin. Efendim ne allah aşkına? Müdür bey diyebilirdiniz. Saygıdan ziyade Hiyerarşiye uygun sıfatlar kullanmanız daha doğru.

Sert üslubu dolayısıyla görüyorsunuz ki efendi değilmiş kendileri 🥴😅

Efendim demek biraz bana da hoş gelmedi doğrusu.
Xxx bey
Xxx hanım
Veyahut hanımefendi , beyefendi olabilir .

Ama boş efendim , efendim diye kendinizi zorlamaya, köle gibi davranmaya hiç lüzum yok ..

Adam size iyilik yapmis karsisinda efendim efendim diye konusmayin diye .kamuda da ozelde x bey /x hanim demeniz yeterli .
Efendim biraz demode daha dogrusu o efendi siz kole degildiniz .komik olmus efendim demeniz .karsinizdaki padisah degil 😂adam size iyilik yapmis kendinizi kasmayin diye.

Back
X