• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlardan iğreniyorum

Okadar agir olmamakla birlikte disardan her geldigimde ellerimi yikarim.otobuslerdeki demirlerden bende tiksiniyorum.bide apt merdivenlerinin korumaliklarina asla dokunmam yuruyen merdivenin korumaliklarina ellemem.eve gelincede ellerimi kopurte kopurte yikarim.normalde evde cok mu titizim hayirrr
Ben yıkasam da o yapışkan histen kurtulamıyorum gibi geliyor bana

Ben hiç mutlu değilim ya insanlar temiz olsa takıntımla mutlu olabilirdim ama insanlar piiis
Hakikaten pisler ya.Ben suan cocuklardan dolayi toplu taşıma araçlarına binemiyorum ama banada yolda çok çok Afedersin balgam çıkarıp acayip bir sesle tukurenler ezelden beri iğrenç gelir.:kusmuk:

Hayırlı olsun. Nurtopu gibi OKB'niz olmuş :)
Çok geçmeden terapi alın. Psikoloğa gidin önce daha sonra o sizi gerek görürse psikiyatriste yönlendirir :)
Çok zaman geçmeden önünü alın.

Benim bu sorunum lisede oluşmuştu. Durmadan ellerimi yıkıyordum. Sonra ellerim yara oldu yıkamaktan abartısız derim soyuldu yine de umrumda değildi. Ta ki insanlar ellerime iğrenerek bakmaya başlayıncaya kadar, bir çocuğu korkutuncaya kadar. Biraz da bilimsel bir şeyler okudum hastalıklar ve nasıl bulaştıklarıyla alakalı, zamanla düzeldim. Ancak düzelmeseydi yardım alacaktım bence uzatmadan psikolojik destek alın.

merhaba kadınlar kulübünün güzel insanları size de merhaba mikroplar bakteriler ve virüsler.
başlıktan anladığınız üzere ben insanlardan insanların dokunduğu her şeyden iğrenir hale geldim.. ama bir sorun nasıl geldim anlatayım.
bir kış ayında okuluma gitmek için metroya bindim metro nasıl kalabalık kalorifer sıcak hava üflüyo içerisi havasız herkes birbiriyle temas içinde tutunacak yer yok bayıldım bayılıcam. sonra bir tane adam yanımda hapşurdu ve hapşururken ağzını kapattığı elini hiçbir yere silmeden tükürüklü tükürüklü tekrar demire götürdü ve tutmaya devam etti. o kadar midem bulandı ki o an tansiyonum düştü resmen soğuk soğuk terlemeye başladım nefesim kesildi bildiğinizi dehşete düştüm adama bi çemkirmişim size anlatamam neredeyse dayak yiyecektim adam zaten de ama kendime kesinlikle hakim olamadım o an ıyyyy pislik insan tutuyo ordan iğrenç herif diye kelimeler istemsizce ağzımdan dökülüverdi :KK43:
sonrasında ben ne zaman toplu taşımaya binsem o adamın elindeki tüüüüm mikroplarıyla o demiri tuttuğu an gözümün önüne gelmeye başladı ve ben her şeyden iğrenir hale geldim. ayakta kalsam asla bir yere tutunmuyordum yani otobüs ani fren yapsa falan camdan uçucam sap gibi gidiyorum ortada :KK43:
sonrasında benim bu takıntım toplu taşımayı da aştı hayatımın her alanına sıçradı ne zaman bir yere dokunsam iğreniyorum. örneğin kütüphaneye gittiğimde oradaki sandalyelerin üzerinde başkasının saçları oluyor diye üstüne örtü serip öyle oturuyorum ve çalışmaya başlamadan önce masayı antibakteriyel jel ve ıslak mendille muhakkak temizliyorum. gittiğim her ama her yerde böyle. bir yere otururken bir yere dokunurken bir şey yerken bin kez düşünür hale geldim ve bazen öyle oluyor ki aklıma gelen ihtimaller sonucu koşa koşa kusmaya gidiyorum.
ben eskiden hiç böyle değildim bu günlük hayatımı çok etkilemeye başladı psikolojik yardım almayı düşünüyorum ama verecekleri ilaçlardan korkuyorum :KK43:(
sizin aranızda da benim gibi olan var mı ben mi çok anormalim nasıl eski halime dönerim bilen varsa bana da bi söylesin allah aşkına :KK43:

hepimiz tiskiniriz ama sizin verdiğiniz tepkiler çok aşırı.
psikiyatriye gitmekte fayda var daha da ilerlemeden

hepimiz tiskiniriz ama sizin verdiğiniz tepkiler çok aşırı.
psikiyatriye gitmekte fayda var daha da ilerlemeden
Benim bu sorunum lisede oluşmuştu. Durmadan ellerimi yıkıyordum. Sonra ellerim yara oldu yıkamaktan abartısız derim soyuldu yine de umrumda değildi. Ta ki insanlar ellerime iğrenerek bakmaya başlayıncaya kadar, bir çocuğu korkutuncaya kadar. Biraz da bilimsel bir şeyler okudum hastalıklar ve nasıl bulaştıklarıyla alakalı, zamanla düzeldim. Ancak düzelmeseydi yardım alacaktım bence uzatmadan psikolojik destek alın.
Hayırlı olsun. Nurtopu gibi OKB'niz olmuş :)
Çok geçmeden terapi alın. Psikoloğa gidin önce daha sonra o sizi gerek görürse psikiyatriste yönlendirir :)
Çok zaman geçmeden önünü alın.
Bir ay kendimi telkin ederek bu takıntıdan kurtulmaya normale dönmeye çalışacağım baktım olmuyor say hi to my psychologist ahsjdj

O takıntı bende de var dışardan gelirim ellerimi sonuna kadar yıkarım, bozuk para özellikle nefret ederim bi ara takıntıydı düşünsene biri burnunu karştırıp ya bu paraya dokunduysa diye, mesela eve geliyorum direk telefonumu siliyorum, çünkü dışarda kullandım onu falan çantamın kulp kısmını silerim hatta bugün asansörümüzü bile sildim görevli iyce silmiyodur sürekli tuşlarına basıyoruz oğlum mikrop kapar diye

bu durumdan profesyonel yardım almadan kurtulmanız için durumu tetikleyen şeyden kurtulmanız, uzaklaşmanız lazım.
yani bir daha toplu taşıma kullanmamanız gerek
pek gerçekçi bir çözüm olmayabilir ama destek almak istemezseniz çare bu.

kendimden biliyorum. anneannem alzheimerlıydı ve yürüme güçlüğü vardı. evde olduğum iki sene boyunca çoğunlukla ben baktım ona.
hem unutkanlıktan hem de yavaş hareket etmekten dolayı altına kaçırırdı sık sık :(
onu temizlerdim, evi temizlerdim vs...
ama bende öyle bir takıntı oldu ki bu durum, her tuvaletten çıktığında elimde çamaşırsuyu, tuvalet, yerler...
bir süre sonra pijamalarımla salonda oturamaz hale geldim, daha sonra odamdan çıkamaz duruma geldim yani pijamalarımı oda sınırları içinde giyiyordum.
sürekli gözüm koltuklarda yerlerde anneannemin kıyafetlerinde...
Allah rahmet eylesin vefat ettikten sonra azalarak bitti bu takıntım.
kadıncağızın durumu ortadaydı ne yapabilirdim?

siz bu konuda yardım almazsanız artarak devam edebilir. Allah yardımcınız olsun.

bir de ek bir tavsiye vereyim tabi ki karşılaştığınız manzara felaket ben de sizin gibi hissederdim ama sağlıklı yaşam için mikroplara bakterilere ve virüslere de ihtiyacımız var, güçlü bağışıklık sistemi için :KK53:
aşırı steril ortamlar bünyemizi zayıflatır o zaman daha sık hasta oluruz ve iyileşme süremiz uzar.

Back
X