İnsanlardan Nasıl Özür Dilenir?Yardım...

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba hepinize.Ben duygularımı pek belli edemeyen bir insanım o yüzden bir sorun yaşıyorum.Özellikle de son birkaç aydır filan yaşıyorum bu sorunu.
Sorunum şu ki,mesela istemeden bir hata yapıyorum diyelim.Sonra pişmanlık duyuyorum ve pişmanlığımı karşımdaki insana anlatmaya çalışıp özür diliyorum.Hani asla özür dilemekten gocunmam zaten.Ama karşımdaki insan pişmanlığıma inanmamış gibi hareketler sergiliyor.Nedense son zamandır özür dilediğim kişiler özrümü kabul etmez oldu:( Ki bunlar da çok büyük hatalar değil.Sizler de bunu yaşıyor musunuz?Ben mi hatalıyım,insanlar mı anlayışsız?Kendimi daha iyi ifade edebilmek,pişmanlığımı gösterebilmek ve özrümü kabul ettirebilmek için nasıl bir tutum sergilemeliyim?

Özür dilenecek davranışlardan kaçınmaya çalışın. Evet özür dilemek bi erdemdir ama yapıp yapıp özür dilerim denilince benim de genel de ağızlarına çarpıp pardon diyesim geliyor :işsiz:

Bence kimseye özrünü kabul ettirmeye çalışma onların ayıbı hepimiz insanız hatalar yapabiliriz ve özür dileriz tabi küçük hatalar sen hiç canını sıkma insanlar bazen cidden anlayışsız ve toleranssız olabiliyor

Nasıl hatalar yaptığına da bağlı.
Bir de özürü içten mi diliyorsun?
Yoksa ağZının ucuyla mı?
Yani büyük konuşmayayım ama çok büyük hata yapmam kolay kolay.Mesela eski erkek arkadaşımdan bir kere şüphelenmiştim başka birisi mi var diye,sonra olmadığı anlaşıldı.Ama bana çok sinirlendi sen bana güvenmiyor musun diye.Özür diledim yersiz yere şüphelendiğim için ama kabul etmedi.Mesela bu bir örnek.Ne önerirsiniz:(

Özür dilenecek davranışlardan kaçınmaya çalışın. Evet özür dilemek bi erdemdir ama yapıp yapıp özür dilerim denilince benim de genel de ağızlarına çarpıp pardon diyesim geliyor :işsiz:
Çok büyük hatalar yapmıyorum ve çok titiz bir insanım zaten.Ama niye böyle oluyor anlamıyorum.

Inanmiyorlar diyorsun ya yaptigin hatalari devamli tekrarligindan veya da kendilerinde sikinti oldugundandir sen soyle gorevini yap ve devam et yoluna bence.

Surekli hata yapip, surekli ozur dilersen bir sure sonra ne çeşit özür dilersen dile insanlar için birşey ifade etmrmeye başlar illa ki.

Yani büyük konuşmayayım ama çok büyük hata yapmam kolay kolay.Mesela eski erkek arkadaşımdan bir kere şüphelenmiştim başka birisi mi var diye,sonra olmadığı anlaşıldı.Ama bana çok sinirlendi sen bana güvenmiyor musun diye.Özür diledim yersiz yere şüphelendiğim için ama kabul etmedi.Mesela bu bir örnek.Ne önerirsiniz:KK43:
Mesela bu büyük bi hata yalnız. Karşınızdakinin doğrudan onurunu hedef alan bi suçlama.
Detay vermemişsiniz gerçi, olayın gidişatını bilemiyorum ama anlatmaya çalıstığım şey size pek de önemli görünmeyen davranışlar karşınızdaki için ciddi bi hata olabilir.

Samimi bi sekilde özür dilemiyo olabilirsiniz. Hani özür dilerken bile içten içe ne var yani ben de kendime göre haklıydım ama hadi al gönlün olsun diye düşünen tipler olur mesela. Belki öyle bi izlenim ediniyordur insanlar.

Ya da samimi ama gereginden fazla özür diliyorsunuzdur, kelimenin içi boşalmıştır bi yerden sonra. Yerli yersiz sürekli tekrarlanan sözler anlamını kaybediyor ister istemez.

Mesela bu büyük bi hata yalnız. Karşınızdakinin doğrudan onurunu hedef alan bi suçlama.
Detay vermemişsiniz gerçi, olayın gidişatını bilemiyorum ama anlatmaya çalıstığım şey size pek de önemli görünmeyen davranışlar karşınızdaki için ciddi bi hata olabilir.

Samimi bi sekilde özür dilemiyo olabilirsiniz. Hani özür dilerken bile içten içe ne var yani ben de kendime göre haklıydım ama hadi al gönlün olsun diye düşünen tipler olur mesela. Belki öyle bi izlenim ediniyordur insanlar.

Ya da samimi ama gereginden fazla özür diliyorsunuzdur, kelimenin içi boşalmıştır bi yerden sonra. Yerli yersiz sürekli tekrarlanan sözler anlamını kaybediyor ister istemez.
Eleştirilere açığım tamamen,yorumlarınıza ihtiyacım var.Gerçekten eski erkek arkadaşıma çok yüklenmiştim bir an dolduruşa gelip.Normalde böyle bir şey yapacak insan da değilim.Mesela bu konuda kendimi affettirmek için ne yapabilirim?Örneklerseniz...Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:

Eleştirilere açığım tamamen,yorumlarınıza ihtiyacım var.Gerçekten eski erkek arkadaşıma çok yüklenmiştim bir an dolduruşa gelip.Normalde böyle bir şey yapacak insan da değilim.Mesela bu konuda kendimi affettirmek için ne yapabilirim?Örneklerseniz...Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:

Eski erkek arkadaşından bugüne kadar kaç kere özür diledin, kaç kere aynı yada benzer hatayı tekrar ettin?

Fikir vermek isterim elbette ama dedigim gibi bu konuda herhangi bi detaya hakim olmadığımız için ne desem eksik kalır.

Siz ne oldu da aldatıldığınız fikrine kapıldınız mesela? Ve bu fikre kapılınca ne yaptınız? Yüzleştiyseniz nasıl yüzleştiniz?
Çok yüklendim demişsiniz ama ne dediniz tam olarak?
Masumiyetini kanıtlama fırsatı verdiniz mi, şu an masum olduguna nasıl eminsiniz?

Özür konusuyla ilgili en önemli kısım ise bu olay patlak vermeden önce de güven sorunlarınız var mıydı? Yani bu kadar şiddetli olmasa da daha önce de benzer davranışlarda bulunup özür dilediniz mi? Aynı hatayı kaçıncı yapışınız yani bu özetle?

Fikir vermek isterim elbette ama dedigim gibi bu konuda herhangi bi detaya hakim olmadığımız için ne desem eksik kalır.

Siz ne oldu da aldatıldığınız fikrine kapıldınız mesela? Ve bu fikre kapılınca ne yaptınız? Yüzleştiyseniz nasıl yüzleştiniz?
Çok yüklendim demişsiniz ama ne dediniz tam olarak?

Özür konusuyla ilgili en önemli kısım ise bu olay patlak vermeden önce de güven sorunlarınız var mıydı? Yani bu kadar şiddetli olmasa da daha önce de benzer davranışlarda bulunup özür dilediniz mi? Aynı hatayı kaçıncı yapışınız yani bu özetle?
Size özelden yazabilir miyim,eğer rahatsızlık vermeyeceksem?

Düşünmeden konuşup, sonra özür diliyorsan, yani bunu kronik bir durum haline getirdiysen, artık ne ciddiye alınırsın, ne de özrüne inanılır. Evet, özür dilemek erdemdir, ama aynı tür hataları 40 kere yapıp 40 kere özür dilemenin de bir anlamı yok, insanlar biliyor ki yarın 41. kez aynı şeyi yapacaksın. Misâl. Anlatabilmişimdir umarım.

Back
X