• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanları anlamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin kırılma noktan,2. sınıfta,sınıf değiştirmen olmuş.
O sene kırılmışsın ve istenmediğini düşünmüşsün.

Onun dışında,erken yaşlardaki arkadaşlıklar biraz pamuk ipliğine bağlı oluyor.
Okula girdikten çıkana kadar aynı dostlukları sürdürebilen kaç kişi vardır ki ?

Benim de dönem dönem arkadaşlarımda değişiklikler oldu.
Hatta ortaokuldaki en samimi arkadaşımla sonradan aramız soğudu ama mezun olduktan yıllar sonra tekrar aynı samimiyetle görüşmeye başladık :)

Arkadaşların,seni burnu havada görüyor olabilirler.Ama bazen çekingen insanların kalkanıdır bu.
Ezik görünmektense,kuyruğu dik tutmayı tercih ederler.

15 yaş,herşeyin büyük yaşandığı yaşlardan biri...Ya hep ya hiç gibi.Çok güzelim,hiç güzel değilim.Herkes beni seviyor,kimse beni sevmiyor.
En ufak sorunda,dünyanın sonu gelmiş gibi duygu dalgalanmaları olabilir.
Sonraki yıllarda,takmamayı öğreniyor insan.Çünkü neyin önemli,neyin önemsiz olduğunu hayat sana öğretiyor.

Kuantumla ilgilenir misin bilemiyorum.Bence olumlama yapmak,tam sana göre.
Olumlama örneklerine bakıp,kendine bir olumlama yazabilirsin.
Ben çevremde sevilen bir insanım.Arkadaşlarım beni severler gibi.....

siz hepiniz inanılmaz güzel ornekler ve tavsiyeler veriyorsnuz
bende biraz daha iyimser olmaya calısıp tavsiyeleriiniz kullancam
saolun

Bende seninle aynı durumdayım,yaşıtız.Ben de özel bi okuldayım.Hiç arkadaşım yok.

bir ata sözü derki turpun sıkındansa seyreği daha iyidir:ssz:
yani çevrende ne kadar az insan olursa o kadar kafan rahat ve huzurlu olursun
mantıklı olursak ,kişiliksiz, yalancı, hilekar, dedikoducu vs vs onlarca arkadaşın olacağına
bir tane dürüst ,aklıbaşında ,ihtiyacın olduğunda yanında olan arkadaşın olsun yeter ,değilmi ama:40:

aklima yegenim geldi o suan 12 yasinda ve ayni problemleri yasiyor gercekten cok üzücü :(

yapmadigimiz etmedigimiz kalmadi ama malesef bi türlü arkadaslik edinemiyor edindikleri onu istemiyor
bi imkanim olsa gidip tenefüste derslerde yaninda ben olacagim keske :(

anneme keske halam benim okulumda olsa diyormus :(
gel de üzülme

İnsan yalnız doğar yalnız yaşar yalnız ölür... Doğanın hayatın kuralı bu....seni anlamalarını seni aralarına almalarını bekler,almayınca ya da istenmeynce de böyle kırılırsan yapamazsın bu hayatta... hele ki ağlamak hc çözüm değil... ben de lisede çok zor yıllar gecirdim neler yaşadım anlatsam roman olur....... ama hc yılmadım,tam tersine hayatın hep üstüne gittim...
Hayat bir aynadır sen gülersen o da güler sen ağlarsan o da ağlar.... hayatın ve yaşının kıymetini bil,bu yıllar tekrar gelmez,dediklerimi yaparsan bu fesat insanları hatrladıgında" sümüklünün tekiydm:5: yerine cok havalıydım bee ne hatundum ama...":51::51: dersin....:34:

canım benım yaa suan belkı bu soyleyeceklerım senın pek umrun da

olmayabılır ama ,bundan 4-5 yıl sonra aynı seylerı dusunecegını bılıyorum .

oncelıkle tatlım bulundugum durum ıcın kendını uzmeyı hırpalamayı

hele kı arkadasım yok dıye olmeyı dusunmeyı aklından cıkar at .

hepımızın boyle donemlerı emın ol oldu .ılkokul lıse yılları gruplasma

yıllarıdır .o yıllar da cok konusan ınsanların cok arkadasları olur .

lay lay lom yıllar oldugu ıcın o yıllar da herkes ortam derdın de

kendını ıspatlama kantılama derdın de oluyor .o yuzden boyle gruplasmalar da

gorunuyor .kım daha cok konuskan kımın cevresın de daha cok ınsan varsa

o tarafa dogru kayıyıor dıgerlerı de .hepımız gectık bu yıllardan .

sen sanırım ıcıne kapanık cekıngen bı tıpsın o yuzden de arkadas edınemıyor

olabılırsın .ama bundan 4-5 yıl sonra arkadasının olmamasını ınan dert etmemeye

baslıyacaksın .hatta ne kadar az ınsan o kadar huzur dıyeceksın .

okul arkadaslıkları okul da kalıyor .o yuzden neden benım arkadasım yok dıye

dert etme kendıne .okul arkadaslarıyla hala gorusen sayısı ınan cok azdır .

benım de ılkokul da ; yedıgımız ıctıgımız ayrı gıtmeyen herseyı bırlıkte yapan

hatta aramıza kımseyı bıle almayacak kadar bırbırımızı kıskanan arkadasım vardı

ama ılkokul bıttı arkadaslıgımız da bıttı :) suan nerede ne yapar ınan bılmıyorum .

kavga mı ettık ? hayır ! ama okul bıtınce bız de koptuk .lısede de aynı sekıl de

cancıger kuzu sarması arkdasım vardı .lıse bıttı onunla da yollarımız ayrıldı .

kavga mı ettık? hayır ! ama mesafeler bızı ayırdı .suan nerede ne yapıyor bılmıyorum .

sonra unv. de sayısız cok arkadasım oldu .cok arkadas ortamlarım oldu .ınsanın

oturup konusacagı ınsanların olması dertlesecegı bırılerının olması cok guzel bırsey evet ama ,

bi zaman sonra dost dedıgın ınsanlardan oyle bı kazık yıyorsun kı anlıyorsun kı

aslın da en ıyı dost sırdas ınsanın annesı oluyormus .kımsen olmasın sadece annen olsun yeter dıyorsun .

ben bu duyguyu yasadım .sayısız arkadaslarımı tek tek cıkardım hayatımdan ,cunku cıddı zararlar

gormeye baslamıstım .suan da dostum dedıgım hayatım da 2 kısı vardır ama onlara da sırrımı vermem .

zaman sana bu devır de dost dıyebılecegın bı arkadasının olmayacagını gosterıyor .

valla arkadaslık ıyı guzel sey ama ,sırdas olarak annemı tercıh ederım .

az ınsan demek huzur demektır .ben buna ınanıyorum .

Aynı yaşlardayız seninle hatta yaşıtız sanırım :) Seni çok iyi anlıyorum sanırım yaşıt olduğumuz için. İlkokul-ortaokul hayatım hep aynı okuldaydı dolayısıyla hayli arkadaşım oldu pek çekingen değilimdir o yüzden sanırım. Mezun olduğum okulda can ciğer olduklarım bir baktım ki lisede puff uçmuşlar. Çoğu birbirinin kuyusunu kazmakta bu durumu hep yaşamıştım ve şöyle düşünüyorum yalan arkadaşlıklardansa doğruyu bulup tek olması en güzeli. Sana tavsiyem herkesle konuş seni sevmediklerini düşünsen bile konuş onlar sana omuz mu attı dön bak ve canın acıdı mı diye dalga geç hatta. Seni tuvalletten mi kovdular ? Sizin olmanız gereken yer burası zaten de. Bazen nazik olmak bu gibi durumlara yol açıyor. Biri sana kaba davranıyorsa ona onun gibi değilde tabiri caizse inceden dokundur. Sen herkesle konuştukça herkes sana yaklaşacaktır ve sen içinden doğru olanı eminim seçeceksindir. Ağlama inan değmez böyle insanlara. Çok sıkılıp bunalırsan bizler burdayız hem bak yaşıtız da arkadaş olabiliriz. Dediğim gibi üzme kendini :)

bir ata sözü derki turpun sıkındansa seyreği daha iyidir:ssz:
yani çevrende ne kadar az insan olursa o kadar kafan rahat ve huzurlu olursun
mantıklı olursak ,kişiliksiz, yalancı, hilekar, dedikoducu vs vs onlarca arkadaşın olacağına
bir tane dürüst ,aklıbaşında ,ihtiyacın olduğunda yanında olan arkadaşın olsun yeter ,değilmi ama:40:

Öyle ama ben artık takıntı haline getirdim bu işi
Yalnız kalmakdan nefret ediyorum :(

aklima yegenim geldi o suan 12 yasinda ve ayni problemleri yasiyor gercekten cok üzücü :(

yapmadigimiz etmedigimiz kalmadi ama malesef bi türlü arkadaslik edinemiyor edindikleri onu istemiyor
bi imkanim olsa gidip tenefüste derslerde yaninda ben olacagim keske :(

anneme keske halam benim okulumda olsa diyormus :(
gel de üzülme

zor bi durum onun icin anliyorum :/
umarım kendisi gibi arkadaşlıklar edinebilir
Allah kolaylık versin sizede abla

İnsan yalnız doğar yalnız yaşar yalnız ölür... Doğanın hayatın kuralı bu....seni anlamalarını seni aralarına almalarını bekler,almayınca ya da istenmeynce de böyle kırılırsan yapamazsın bu hayatta... hele ki ağlamak hc çözüm değil... ben de lisede çok zor yıllar gecirdim neler yaşadım anlatsam roman olur....... ama hc yılmadım,tam tersine hayatın hep üstüne gittim...
Hayat bir aynadır sen gülersen o da güler sen ağlarsan o da ağlar.... hayatın ve yaşının kıymetini bil,bu yıllar tekrar gelmez,dediklerimi yaparsan bu fesat insanları hatrladıgında" sümüklünün tekiydm:5: yerine cok havalıydım bee ne hatundum ama...":51::51: dersin....:34:

Çok Teşekkür ederim
Bu sorunları aştığımda sizlerin kapılarına güller bırakıcam '-'

canım benım yaa suan belkı bu soyleyeceklerım senın pek umrun da

olmayabılır ama ,bundan 4-5 yıl sonra aynı seylerı dusunecegını bılıyorum .

oncelıkle tatlım bulundugum durum ıcın kendını uzmeyı hırpalamayı

hele kı arkadasım yok dıye olmeyı dusunmeyı aklından cıkar at .

hepımızın boyle donemlerı emın ol oldu .ılkokul lıse yılları gruplasma

yıllarıdır .o yıllar da cok konusan ınsanların cok arkadasları olur .

lay lay lom yıllar oldugu ıcın o yıllar da herkes ortam derdın de

kendını ıspatlama kantılama derdın de oluyor .o yuzden boyle gruplasmalar da

gorunuyor .kım daha cok konuskan kımın cevresın de daha cok ınsan varsa

o tarafa dogru kayıyıor dıgerlerı de .hepımız gectık bu yıllardan .

sen sanırım ıcıne kapanık cekıngen bı tıpsın o yuzden de arkadas edınemıyor

olabılırsın .ama bundan 4-5 yıl sonra arkadasının olmamasını ınan dert etmemeye

baslıyacaksın .hatta ne kadar az ınsan o kadar huzur dıyeceksın .

okul arkadaslıkları okul da kalıyor .o yuzden neden benım arkadasım yok dıye

dert etme kendıne .okul arkadaslarıyla hala gorusen sayısı ınan cok azdır .

benım de ılkokul da ; yedıgımız ıctıgımız ayrı gıtmeyen herseyı bırlıkte yapan

hatta aramıza kımseyı bıle almayacak kadar bırbırımızı kıskanan arkadasım vardı

ama ılkokul bıttı arkadaslıgımız da bıttı :) suan nerede ne yapar ınan bılmıyorum .

kavga mı ettık ? hayır ! ama okul bıtınce bız de koptuk .lısede de aynı sekıl de

cancıger kuzu sarması arkdasım vardı .lıse bıttı onunla da yollarımız ayrıldı .

kavga mı ettık? hayır ! ama mesafeler bızı ayırdı .suan nerede ne yapıyor bılmıyorum .

sonra unv. de sayısız cok arkadasım oldu .cok arkadas ortamlarım oldu .ınsanın

oturup konusacagı ınsanların olması dertlesecegı bırılerının olması cok guzel bırsey evet ama ,

bi zaman sonra dost dedıgın ınsanlardan oyle bı kazık yıyorsun kı anlıyorsun kı

aslın da en ıyı dost sırdas ınsanın annesı oluyormus .kımsen olmasın sadece annen olsun yeter dıyorsun .

ben bu duyguyu yasadım .sayısız arkadaslarımı tek tek cıkardım hayatımdan ,cunku cıddı zararlar

gormeye baslamıstım .suan da dostum dedıgım hayatım da 2 kısı vardır ama onlara da sırrımı vermem .

zaman sana bu devır de dost dıyebılecegın bı arkadasının olmayacagını gosterıyor .

valla arkadaslık ıyı guzel sey ama ,sırdas olarak annemı tercıh ederım .

az ınsan demek huzur demektır .ben buna ınanıyorum .

Sağolun ben herkesin yazdığını okuyup kendime bişeyler çıkartmaya çalışıyorum
Yardımcı olan ablalara, arkadaşlara teşekkür ediyorum

Aynı yaşlardayız seninle hatta yaşıtız sanırım :) Seni çok iyi anlıyorum sanırım yaşıt olduğumuz için. İlkokul-ortaokul hayatım hep aynı okuldaydı dolayısıyla hayli arkadaşım oldu pek çekingen değilimdir o yüzden sanırım. Mezun olduğum okulda can ciğer olduklarım bir baktım ki lisede puff uçmuşlar. Çoğu birbirinin kuyusunu kazmakta bu durumu hep yaşamıştım ve şöyle düşünüyorum yalan arkadaşlıklardansa doğruyu bulup tek olması en güzeli. Sana tavsiyem herkesle konuş seni sevmediklerini düşünsen bile konuş onlar sana omuz mu attı dön bak ve canın acıdı mı diye dalga geç hatta. Seni tuvalletten mi kovdular ? Sizin olmanız gereken yer burası zaten de. Bazen nazik olmak bu gibi durumlara yol açıyor. Biri sana kaba davranıyorsa ona onun gibi değilde tabiri caizse inceden dokundur. Sen herkesle konuştukça herkes sana yaklaşacaktır ve sen içinden doğru olanı eminim seçeceksindir. Ağlama inan değmez böyle insanlara. Çok sıkılıp bunalırsan bizler burdayız hem bak yaşıtız da arkadaş olabiliriz. Dediğim gibi üzme kendini :)

Tam unutmuş gibi oluyorum gene aklıma geliyor
engel olamiyorum bu duruma ama sizlerinde
tavsiyelerinle ve zamanın getirdikleriinle
bu sorunuda sizler sayesinde
aşacağımı düşünüyorum

herkes yazmış zaten bende aynı düşünüyorum şu an yaşın gereği bu durumu çok takıyor olabilirsin ama boşver umursama canım:19: okul arkadaşlıkları okulda kalıyor okul bitince kimse kimseyi görmüyor kaldı ki bugün çok iyi olanlar yarın düşman olabiliyorlar.hiç arkadaşım az diye hayıflanma canım bu zamanda gerçek dost çok az bulunuyor az ve öz dostun olsun daha iyi şimdi derslerine odaklan kimse için de canını sıkma:31:

Arkadaşlık,sosyal hayat insanın yaşamında önemlidir ama her şey değildir güzel kızım

Ailen tam mı, senin ve herkesi sağlığı yerinde mi, iyi görüştüğün bir iki kişi var mı gerisi boş.

İnsanları dert etme, herkesi sevemezsin ve herkes de seni sevemez. Bazen anlayamazsın sebepleri ve anlamana da gerek yoktur. Yaşamak için etrafında koca bir kalabalık olmasına gerek yok ki, bir iki yıl sonra gülümseyerek bakacaksın bu dertlerine. Bazı insanlar için iletişim zordur, bende başta çok mesafeliyimdir, insanlar senden çekiniyor lafını çok duymuşumdur, dışarıdan bir hayli sert görünüyorum ama elimden ne gelir yaratılışım böyle. Boşver insanları, dedim ya olması gerekenler olsun gerisi boş.

Mutlu ol ve kendini sev, başarılı olmak için çalış, ömür öyle hızlı akıyor ki ...

Arkadaşlık,sosyal hayat insanın yaşamında önemlidir ama her şey değildir güzel kızım

Ailen tam mı, senin ve herkesi sağlığı yerinde mi, iyi görüştüğün bir iki kişi var mı gerisi boş.

İnsanları dert etme, herkesi sevemezsin ve herkes de seni sevemez. Bazen anlayamazsın sebepleri ve anlamana da gerek yoktur. Yaşamak için etrafında koca bir kalabalık olmasına gerek yok ki, bir iki yıl sonra gülümseyerek bakacaksın bu dertlerine. Bazı insanlar için iletişim zordur, bende başta çok mesafeliyimdir, insanlar senden çekiniyor lafını çok duymuşumdur, dışarıdan bir hayli sert görünüyorum ama elimden ne gelir yaratılışım böyle. Boşver insanları, dedim ya olması gerekenler olsun gerisi boş.

Mutlu ol ve kendini sev, başarılı olmak için çalış, ömür öyle hızlı akıyor ki ...

Haklısınız aynı zamanda ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum :)
Allah razı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X