Insanları çok fazla inceliyorum

Iyide konu sahibi bilerek gözlerimi pörtletip bakıyorum demiyor ki..!!!
Gözleri dalıyormuş nereye niye baktığını bilmiyor yani..
Ayrıca bunun kıskançlıkla alakasıda yok yani..
1 kıskançlık benim yazımda nerde geçiyor sn okumasever?
2 konu sahibi dilerse bana cevap verir, sizi mi tayin etti yerine?

Sizin gibi insanlarla karşılaşınca bende aynısını ona yapıyorum :halay:ben çok sinir olurum böyle insanlara hatta muhabbetimi bile keserim

1 kıskançlık benim yazımda nerde geçiyor sn okumasever?
2 konu sahibi dilerse bana cevap verir, sizi mi tayin etti yerine?
Hased ne demek acaba....
Kelimelerin sözlük anlamlarını bilmiyorsanız kullanmayında...
Çok saygısızsınız bu arada...
Insanların size yolda, sokakta, otobüste bakmalarından çok rahatsız oluyorsanız buradaki çirkin yorumunuzu aynen onların yüzünede söyleyebilirsiniz...
Aaa tabi söyleyemezsiniz anca burdan laf atarsınız millete....
Iyi geceler...

Bende insanların poposuna bakiorm inceliyorum inceliyorum özellikle zayıf kızların çok dikkatimi çekiyor sapık gibi değil ama bakıyorum yani. Kadın erkek farketmez bende incelerim ama benim incelediğim yer biraz degisik:))))

Malesef kötü bir alışkanlık benimle konuşurken " a nasılsın canım "esnasında yukardan aşağı süzen insanlar oluyor çok rahatsız oluyorum.

Bende insanların poposuna bakiorm inceliyorum inceliyorum özellikle zayıf kızların çok dikkatimi çekiyor sapık gibi değil ama bakıyorum yani. Kadın erkek farketmez bende incelerim ama benim incelediğim yer biraz degisik:))))
:)))) bence bütün kadınlar aynı benimde dikkatimi çekiyor ama sapıkça değil tabi..
Bence her zaman bu konularda kadınlar erkeklerden daha çok süzüyor..
Detaycıyız heralde çünkü benim arkadaşlarımda öyle :KK48:

Sohbet ederken karşımdaki beni baştan aşağı süzdüğünde gerçekten rahatsız oluyorum. Üstümdeki kusurları bulmaya çalışıyor diye düşünüyorum hemen.

Mesela dışarıda gezerken tanımadığım insanlar baktığında yadırgamıyorum. Herkes birbirinin üstüne başına bakıyor öyle. Belki beğendiği bir şey giymişimdir ya da tam tersi beğenmediği bir şey giymişimdir diye düşünüyorum. Ama karşılıklı sohbet ederken arkadaşımın bu şekilde süzmesi gerçekten rahatsız eder. Bence siz de karşılıklı konuşurken kendinizi gözlere bakmaya zorlayın. Arada şöyle kaçamak bakış atıp merakınızı giderebilirsiniz :KK48:

Bu şekilde süzen insanlar iyi niyetli olarak görülmez. Zaten sizde kusur bulmak için bakıyormuşsunuz. İnsanlar da farkında bunun. O yüzden dikkatli olmalı ve gizlice bakma tekniklerini öğrenmelisiniz :KK48:

Ayyy ben lisedeyken boyle cok dalardim
Bi kere merdiven cikiyorum
Dalmis gitmisim artik
Yukari cikiyorum ama bakislarim sabit
Bir sure sonra ciktigim katta merdivenin basinda bekleyen bir erkek arkadasin malum bolgesine gelmis bakislarim
Ama hic farkinda bile degilim inanin
Bakiyorum ama gormuyorum kesinlikle
Neyse artik ne kadar uzun sure baktimsa
Hopp nereye bakiyorsun sen dedi
Ve ancak o zaman kafama dank etti
Yerin dibine girdim resmen
Ay bi de sevdigim cocugun kankasiydi yaaa
Hatirladim tekrar yerin dibine girdim

Neyse bu olay bana ders oldu
Bir daha dalmadan once ortami kolacan ediyorum :KK70:

Sizin konudan biraz alakasiz ama arkadasinizin toparlanisi size ders olsun benim gibi :KK66:
Ahahaha çok güldüm buna

Evet garip bi sorunum var gozum daldiginda baktigim yer çok saçma bi yer olabiliyor. Yada
Insanlarla konuşurken kadın olsun erkek göz teması kursam da konuşmanın ilerleyen zamanlarında kıyafetini duruşunu ayakkabısını filan incelemeye başlıyorum. Ee doğal olarak karşıdaki bunu fark ettiğinde "bu kız nereme bakıyor oluyor " :KK70::KK70:

Hemen kendimi topluyorum kafamda gözüne bak gözüne bak diye tekrarlıyorum hop yine aynı şey

-bacaklari da çok kalınmış
-ayakkabisi çok kirlenmiş
-pantolonun rengi hiç olmuş mu

En son çok sevdiğim bi erkek arkadaşım oturusunu topladı. Ay çok utandım .

Şaka gibi. Saçma gelebilir ama bi gün birinden dayak yicem:KK70:
Acik konusucam ama eminim bunu tek dusunen ben degilimdir. Hic sevmem bu tip insanlari. Ve hic hos bulmam bu davranislari. Sizi elestirme amacli demiyorum. Gercekten boyle benim icin

Evet garip bi sorunum var gozum daldiginda baktigim yer çok saçma bi yer olabiliyor. Yada
Insanlarla konuşurken kadın olsun erkek göz teması kursam da konuşmanın ilerleyen zamanlarında kıyafetini duruşunu ayakkabısını filan incelemeye başlıyorum. Ee doğal olarak karşıdaki bunu fark ettiğinde "bu kız nereme bakıyor oluyor " :KK70::KK70:

Hemen kendimi topluyorum kafamda gözüne bak gözüne bak diye tekrarlıyorum hop yine aynı şey

-bacaklari da çok kalınmış
-ayakkabisi çok kirlenmiş
-pantolonun rengi hiç olmuş mu

En son çok sevdiğim bi erkek arkadaşım oturusunu topladı. Ay çok utandım .

Şaka gibi. Saçma gelebilir ama bi gün birinden dayak yicem:KK70:

Yaa benim annem oyleydi. Mubarekk karsindakini suzeee suzeee benn rahatsiz olurdum. Anne bakma derdim sonra hi yapar bana bakardi nolduki der gibi. Sonraaa yine birine bakar halde bulurdum. Bende renk sayma hastaligi var birinin ustundeki renkleri defalarca sayiyorum. Ama tabiki karsimdakine cok dik dik bakmadan en son ezberleyince zaten bakmadan sayiyorum.
Sende dikkat et ama ya annemden bildigimden oyle bakinca bom bom cok gicik olurdum.

Yaa benim annem oyleydi. Mubarekk karsindakini suzeee suzeee benn rahatsiz olurdum. Anne bakma derdim sonra hi yapar bana bakardi nolduki der gibi. Sonraaa yine birine bakar halde bulurdum. Bende renk sayma hastaligi var birinin ustundeki renkleri defalarca sayiyorum. Ama tabiki karsimdakine cok dik dik bakmadan en son ezberleyince zaten bakmadan sayiyorum.
Sende dikkat et ama ya annemden bildigimden oyle bakinca bom bom cok gicik olurdum.

Birine bakarken bende de kim olduğunu görmeden, yermeden (Bacakları da kalınmış yok şurası da şöyleymiş vb.) inceleme hali çocukluktan beri var. Elbette düzenledim hani insanı tepeden tırnağa süzen bakışlar gerçekten karşı taraf için çok rahatsız edici oluyor (Aynını yaşadığımda ben de rahatsız oluyorum bazen) ancak çok çabuk niyet okuyoruz o da var. Birinin bir başkasını niçin, hangi huyundan izlediğini direkt negatife bağlıyoruz. Ki fazlaca izlemek de zaten bir çeşit taciz olduğundan, çok bir şey denmiyor. :)

Kırmızı ile işaretlediğim yer; benzeri bende var, renk sayma değil, parlak bir şey gördüğümde kedi gibi dalabiliyorum :D Ki bu huyum üzerine çalıştım, bakmıyorum artık. İnsanların yüzlerini, yürürken bacaklarının nasıl adımlandığını çok incelerdim (Çaktırmadan), üzerlerinde kıyafetlerin nasıl durduğu, işte üzerlerine gelen ışığın nasıl kırıldığını, gölgesinin nereye düştüğü... Bir başkası için kolaylıkla yanlış anlaşılacak bir bakışın, bendeki sebebi "Ressam gözü" :)))

Senelerce, hiçbir yere bakmadan, eğitim almadan kendi kafamdan resim çizdim.
Ve bugün gittiğim kursta, hocamın dediği "Sen ışık-gölge, perspektif, anatomi dersi aldın mı?"
Aldım... İnsanlara bakarak :) Bu doğuştan gelen bir şey işte, kiminde böyle oluyor, kiminde renk sayma, kiminde parlak şeylere çekilen dikkat vs... Kötü görmüyor ve kişiyi görmüyor zaten.

Ancak rahatsızlık verir, törpülenmesi, en azından insanlara çaktırılmaması lazım :)

Sizin gibiler yüzünden evden çıkamaz oldum.

Anksiyete had safhada.

İyi giyinsem bakar, kötü giyinsem bakar, trafik sıkışır balık istifi otobüste cama yapışan sinek gibi bakar, bekleme odasında ayakkabıdaki lekeye kadar bakar, tek başıma mekanda oturduğumda bakar, yürürken arkamdan bakar.

Erkekleri başka yere koydum, hemcinsimin gerek haset, gerek hayranlıkla bakması beni inanılmaz rahatsız ediyor.

Hem hastalık sebebi, hem hastalık depreştirici.

Sen önce kendine bak, sahip olduklarınla doy
Zaten sonra kafanı kaldırmazsın

Iyice mesajınızla benim durumunum ne alakası var gözün daldığında baktigim yerin ben bile farkına varmıyorum dedim.
Muhabbet ederken de öyle hicbir zaman kıskançlıkla hasetle birine bakmam. Tamamen alışkanlık muhabbet ederken olan birşey bu. Ay arkadaş ne kinciymissiniz gayet komik bi konudan nasi düşünceler cıktı. Herkes size bakıyor he evet.

Acik konusucam ama eminim bunu tek dusunen ben degilimdir. Hic sevmem bu tip insanlari. Ve hic hos bulmam bu davranislari. Sizi elestirme amacli demiyorum. Gercekten boyle benim icin
Sürdüğünü fark ettigimde hemen toparliyorum lise zamanlarımdaki gibi değil artık kendime aşık etmişliğim var :KK70:

Birine bakarken bende de kim olduğunu görmeden, yermeden (Bacakları da kalınmış yok şurası da şöyleymiş vb.) inceleme hali çocukluktan beri var. Elbette düzenledim hani insanı tepeden tırnağa süzen bakışlar gerçekten karşı taraf için çok rahatsız edici oluyor (Aynını yaşadığımda ben de rahatsız oluyorum bazen) ancak çok çabuk niyet okuyoruz o da var. Birinin bir başkasını niçin, hangi huyundan izlediğini direkt negatife bağlıyoruz. Ki fazlaca izlemek de zaten bir çeşit taciz olduğundan, çok bir şey denmiyor. :)

Kırmızı ile işaretlediğim yer; benzeri bende var, renk sayma değil, parlak bir şey gördüğümde kedi gibi dalabiliyorum :KK70: Ki bu huyum üzerine çalıştım, bakmıyorum artık. İnsanların yüzlerini, yürürken bacaklarının nasıl adımlandığını çok incelerdim (Çaktırmadan), üzerlerinde kıyafetlerin nasıl durduğu, işte üzerlerine gelen ışığın nasıl kırıldığını, gölgesinin nereye düştüğü... Bir başkası için kolaylıkla yanlış anlaşılacak bir bakışın, bendeki sebebi "Ressam gözü" :)))

Senelerce, hiçbir yere bakmadan, eğitim almadan kendi kafamdan resim çizdim.
Ve bugün gittiğim kursta, hocamın dediği "Sen ışık-gölge, perspektif, anatomi dersi aldın mı?"
Aldım... İnsanlara bakarak :) Bu doğuştan gelen bir şey işte, kiminde böyle oluyor, kiminde renk sayma, kiminde parlak şeylere çekilen dikkat vs... Kötü görmüyor ve kişiyi görmüyor zaten.

Ancak rahatsızlık verir, törpülenmesi, en azından insanlara çaktırılmaması lazım :)

Bende hiç egitim.almadim.ama.kara kalem cizerim çok güzel golgelendirneler filan. Belki de bundan :KK71:

Back
X