ınsanları dolandırıyorum :(

9sene bu isi yaptim ve cogu boyle hemen cik ordan yoksa ani bi polis baskininda yaka paca goturulursun... hic boyle illegal calismadim ama vagri merkezleri ozellikle kucuk turk burolari bu sekilde vur kac yaparlar aklin varsa sikayet et beni dinle...ozel de yazabilirsin bana hemennnn sikayet et @gunes_ay

Yoksa siz insanları arayıp ''2 yıl önce ücretsiz sağlık sigortası için onay vermiştiniz, o süre doldu devam etmek için şu kadar iptal etmek için ise şu kadar ödemeniz gerekiyor. İptal parasını ödemiyorsanız icra gönderiyoruz, 1 haftaya kadar icra kağıdı elinizde olur'' diyen adi dolandırıcıların firmasında mısınız?

Aynısı basına geldi babamın. Bi anlık dalgınlıkla ki bankalarla çok işi vardı o sıra. Öyle sigorta gibi bir şey yazmış bosu bosuna 1500lira kaptırdı. Aradık gittik gorustuk 900tlsini geri aldık 600tl havaya gitti. Hemde orda çalışan eleman yüzünden iptal tarihini yanlıs söylediği için. Aklımıza geldikçe haram zıkkım olsun dedik.

Konu sahibi sizde çok ah çok beddua alıyorsunuzdur. İnsanları kandırıp para kazanmak haram para. Elbet biyerden çıkar. Aç da kalsanız çıkın işten sizin için en iyisi bu olur.
Bi güzellik merkezine girmiştim bnde lazer epilasyon satışı için garanti bitiyor fln diye insanları kandırıyorlardı resmen. Ki hususi sordum yapan estetisyene hayır canım oylesine atıs yapıyoruz biterse nasıl para kazanacağız dedi. Ertesi gün işe gitmedim. Yalan söyleyerek iş yapmak para kazanmak bana göre değil. Sonra bi işe girdim şükür çok memnunum Rabbim rızkımı verdi ve genişletti.

yanlıs duymadınız... :KK43: ıse gırelı bırkac hafta oluyor cagrı merkezı adı altında calısan danısmanlık sırketı ancak kımseye yardımcı oldukları yok anca satana kadar, karsı taraf parayı verdıkten sonra gerı donenlere telefonu bıle acmıyorlar :KK43: guya destek kredısı verıyoruz... cok ama cok mutsuzum burda, ınsanları ıkna etmeye calısıyoruz gırerken boyle bır yer olabılecegını dusunmuyordum ama burdakıler kendılerını avukat, devlet memuru vs tanıttıklarından berı ıcım hıc rahat degıl... musterılere bagırıp cagırıyorlar. ınanın ayaklarım gerı gerı gıdıyor ama calısmaya mecburum...
ıcımı dokmek ıstedım... var mı benım gıbı olanlar?
bır de bugun bırı polıse sıkayet edıcem dedı bız de zan altında olur muyuz bılgınız var mı, gercekten danısmanlık yapsak amenna ama musterılere gerı bıle donmuyorlar kaldı kı kendılerını muhendıs dıye bıle tanıtıyorlar ıstedıklerı gıbı konusuyorlar yasa dısı bır ıs yapmıyoruz dıyorlar vergı numarası levhası var. ben ne tur bır ıs yerı ıle calısıyorum bılmıyorum... bılen bırı varsa el atsın ne olur... yasa dısı degıl mı gercekten? vıcdanım hıc rahat degıl.... :KK43:
Baska işler arayip basınız yanmadan ayrılınca oradan.

Bu yazdıklarınız ihbardır. Gerekli yerlere şikayet edildi. En azından ben bu yazdıklarınızı okuyarak elimden gelen birşey yaptım vatandaş olarak. Hiçbişey yapmayıp kuru kuruya sizi avutmak istemedim.
Merhamet,vicdan,sağduyu bir nimettir herkese nasip olmaz...Sizin gibilerin olduğunu bilmek bile güzel birşey,teşekkürler...

yanlıs duymadınız... :KK43: ıse gırelı bırkac hafta oluyor cagrı merkezı adı altında calısan danısmanlık sırketı ancak kımseye yardımcı oldukları yok anca satana kadar, karsı taraf parayı verdıkten sonra gerı donenlere telefonu bıle acmıyorlar :KK43: guya destek kredısı verıyoruz... cok ama cok mutsuzum burda, ınsanları ıkna etmeye calısıyoruz gırerken boyle bır yer olabılecegını dusunmuyordum ama burdakıler kendılerını avukat, devlet memuru vs tanıttıklarından berı ıcım hıc rahat degıl... musterılere bagırıp cagırıyorlar. ınanın ayaklarım gerı gerı gıdıyor ama calısmaya mecburum...
bır de bugun bırı polıse sıkayet edıcem dedı bız de zan altında olur muyuz bılgınız var mı, gercekten danısmanlık yapsak amenna ama musterılere gerı bıle donmuyorlar kaldı kı kendılerını muhendıs dıye bıle tanıtıyorlar ıstedıklerı gıbı konusuyorlar yasa dısı bır ıs yapmıyoruz dıyorlar vergı numarası levhası var. ben ne tur bır ıs yerı ıle calısıyorum bılmıyorum... bılen bırı varsa el atsın ne olur... yasa dısı degıl mı gercekten? vıcdanım hıc rahat degıl.... :KK43:

Zorluk cıkaracak bi anlasma imzalamadiysaniz bence isten cikin derim haram paradan kimseye hayir gelmez cunku

Ya o kandırılan insanların yerine koysana kendini? Ordan gelecek maaştan hayır göreceğinizi mi sanıyorsunuz? Yastığa başınızı koyduğunuzda vicdanınız rahat uyuyabiliyor musunuz? Aç kalacağımı da bilsem başkalarının elinden rızkını alamam, sizin nasıl boğazınızdan geçecek? Yapmayın Allah aşkına. Ne olursa olsun ayrılın işten ve şikayet edin.

Bundan 15-16 yıl evvel bekarken bir pazarlama firmasında muhasebeci olarak işe başladım o dönem hiçbir bilgim yoktu mererseniz olay şu şekilde oluyormuş
Belirlenen bir pilot bölgeye bir minibüs dolusu pazarlamacıyı bırakıyor firma
Eleman rastgele bir zile basıp kapıyı açan kişiye dört beş kapalı zarf uzatıp çekiliş var katılmak ister misiniz tamamen ücretsiz diyor o kişi de kabul edince bir zarf çektiriyor ama zarflarda olan belli tepsi fincan takımı vs vs oysa eleman diyor ki size tv çıkabilir bilmem ne çıkabilir neyse işte zarfı çeken kişi ne kazandığını henüz bilmiyorken eleman diyor ki hediyeyi alabilmeniz için bizden alışveriş yapmanız gerek ... Piyasanın beş on katına satıyor ütü/tencere takımı/kristal vitrin takımı vs vs
O an hipnoz olmuş gibi alışverişi yapıp sonra uyanan insanlar doğal olarak firmayı arıyorlar
Telefona bakan personelin görevi belli 7 günü doldurmak
Çünkü 7 gün içinde koşulsuz iade almak zorunda ama tüketici bunu bilmiyor
Yetkili burda değil orda şurda deniliyor ve 7 gün geçirilince de
Yetkiliye bağlanan telefona maalesef 7 gün geçmiş alamayız iade deniliyor
Olayı öğrendiğim gün işi bırakmıştım ama öncesinde şöyle bir olay oldu
Bir kadıncağız geldi en fazla kırk yaşlarında ve öyle fena dayak yemiş ki anlatamam her tarafı morluk içinde
Sonuçta bir ev hanımı kandırılmış ve akşam kocası öğrenince kıyamet kopmuş
Ürünle beraber gelince bizimkiler yetkili yok deyip kadını yolladılar oysa kadın yalvar yakar olmuştu
Ben de o an anladım tüm dümeni
Kadın çaresizce yetkili yok yalanına kanıp çıktı ofisden
Ben de bir bahane ile peşinden tabii
Galiba kırtasiye ye gitmem gerek falan demiştim
Yolda kadını yakalayıp sakın size yardım ettiğimi söylemeyin hemen burdan notere gidin bir ihtarname Çekin o ihtarname bize gelince mecburen gelip sizden alacaklar ürünü diye anlattım
Kadının Nasıl dua ettiğini size anlatamam
Dediğim gibi yaptı
Ürün de geri alındı
Bende o işyerinden hemen ayrılmıştım
Konunuzu okuyunca geldi aklıma
Bu ülkenin insanı kandırılmayı hak etmiyor yapmayın nolur ya
İnanın bir hayrı bereketi de olmaz o paranın

Sırf baska is bulamam korkusuyla vicdanen ve ruhen size iyi gelmeyen bir yerde calismaya kendiniz zorlamayin
Çıkın oradan, elbet karsiniza daha guzel bir is cikar
Bazen fırsatları görebilmek icin, yüklerden kurtulmak gerekir ;)
Bosa dememişler bir kapı kapanır baska bir kapı açılır diye

VuslataDair VuslataDair benim annem de benzer bir şey yaşadı yani babam kızmıştı kapiya gelen birine guvenilir mi gereksiz esya almissin diye ama olay oyle cok büyümedi ödedik aldigini da severek kullanir
fakat annem iade etmek isteyip edemedi diye animsiyorum o zaman küçüktüm 10 falan

Ben sahsen adaletsizlikten nefret ettigim icin ve kul hakki yemekten cok korkuttugum icin bana 5000 tl maasta verseler milleti kandirmam calisicam diye.. isten ayrilmadan once delil toplayin ve sikayet edin onlari..

Haram yondem para kazanma mecburiyetiniz yok ne olursa helalinden olsun buraya yazana kadar isi birakin.

Tmm ihtiyacınız varda peki insanları kandırarak kazandığınız paranın size hayrı varmı ? Siz bence önce bunu düşünün bide bile bile ihtiyacım var çalışıyorum diyince o para helal oluyor mu onu bir öğrenmek lazım !!!! Benim kanatimce olmaz ama siz bilirsiniz tabii..

Şunu söylemek isterim ki benzer bir şekilde dolandırıldım ve o zamanlar hamileydim,daha doğmamış bebeğimin bile hakkına girdikleri için o işle kim ilgileniyorsa kimin parmağı varsa hepsine haram ettim parayı ve hayrını görmesinler demiştim.Göz göre göre insanları dolandırmaya devam ederseniz bir şekilde hakkına girdiğiniz insanların ahı çıkar aheste aheste.

Vicdaninin raht etmedigi bi iste çalışmaya mecbur değilsin arkadasim helalinden yemeyeceksen ekmek yeme daha iyi sonra misliyle cikarda is işten geçer

Ha bende yazmayi unuttum bizde dolandirildik o zamanlar 7 8 sene oluyo 250 tl daha bugün gibi aklımda ne skntiyla odedigimiz babamdan saklaya gizleye annemin benden yardim bekleyisini unutamam bizim için buyuk bi paraydı o zamanlar colugundan cocugundan çıkmasın ama kendisinin burnundan gelsin

Başka iş bulursun çık bence hemen o işten. Gözaltına bile alinabilirsn. Böyle dolandırıcılık vakaları çabuk bulunuyor. Aklın varsa başka iş bul . Gençliğini yakma

Üniversite 1.sınıftayken biri aradı ben de o zamanlar safım.Sigorta dan falan bahsetti hastaneden ücretsiz yararlanacağımdan falan bir sürü bişeyler işte.Benim de babamın sigortası yoktu hastaneye gitmek işkenceydi bi anlık salaklıkla olur dedim.
Adam benim kart bilgilerimi istedi.Bende de tek kart okulun verdiği öğrenci kartı var bankamatik kartı şeklinde olanlardan.
Söyledim adama mal gibi bilgilerimi.Ama adam hiçbir çekim yapamadı tabi öğrenci kartı sonuçta zaten yapsa bile içinde para da yok doğru dürüst :)
Neyse sonra kredi kartınız yok mu falan dedi ben uyandım tabi tersledim kapattım.
Ama dolandırsaydı çok sağlam beddualar ederdim açıkçası.
Kısaca ah almayın sonuçta siz de o adamlara para kazandırıyorsunuz bir şekilde.

Back
X