İnsanları kolay tanıyabiliyor musunuz?Tanıyabiliyorsanız bunun sırrı nedir.?

Ben hemen tanıyamam ama yaşadığım tecrübelerle ilerde üzülmemek içinn:hemen samimi olmamak,güvenip sır vermemek,herkesi kendin bilmemek,kimseyi iyi tanımadan toz kondurmama huyundan vazgeçmek gerekiyor.En sevdiğim laflardan birisi de fazla muhabbet tez ayrılık getirirdir!

Malesef bende yanılanlardanım. Bazen hiç haketmeyen birine fazlaca değer veririm.
Sonrasında kırlıganlıklarım olur hep... Zaman içinde kimseye çok önem vermemem
gerektiğini, önce iyice tanımam gerektiğini düşünürüm. O yüzden fazlasıyla, hatta
soğuk olduğumu düşündürecek kadar insanlarla mesafeli olmaya çalışırım..
Zaten duygularımı çok fazla belli edemeyen bir yapıdayım. birde hayal kırıklığı
yaşadığımda bunu anlamayıp hala beni eskisi gibi kandırdığını düşünen kişilere
çok sinir oluyorum.

Son düzenleme:
genelde yanılmam aslında..

yeni tanıştığım, muhabbet ttiğim insan hakkındaki ilk intibam olumsuz olursa bir daha pek de sıcak davranamam ve çoğunlukla -bana göre- iyi birisi çıkmaz sonunda.
belki özünde iyidir ama bana iyi davranmayacağın hissederim.

kolay tanımak mıdır bu bilmiyorum ama çoğunlukla yanılmıyorum.

hislerimde yanılsam da; ben hayatımdan gidenlerin ardından gözyaşı dökmekle geçireceğim zamanı ders almakla geçiriyorum.
ki aynısını tekrar yaşamayayım..

istediğiniz kadar temkinli olun bazı insanları tanımak yinede kolay değil :1no2: benim bi arkadaşım vardı yıllardan beri tanıdığım ve zamanımın büyük kısmını beraber geçirdiğim bi kızdı hep derdim ki Allahım bu nasıl insan sanki bi melek bu zamanda böyle insanlar da var hayret diyodum ama meğer kendi çıkarları için bizim kuyumuzu kazıyomuş

o yüzden herkesten herşeyi bekliyorum,bizde ailecek çok kazık yedik ummadık taş baş yarıyo....

biz evet artık insanları tanıyabiliyoruz dediğimizde birde bakıyoruz gelişen bizim teşhis-tanımız değil bazı insanların oskarlık ,kendileri değil olmak ve tanınmak istedikleri kendilerini oynadıkları sahtemiş....sengözlerimebaksanab
ama ben yinede bunu genele vurup kendimi herkese karşı temkinli hale getirmiyorum relax takılıyorum..:1closedeyes:

bazen bu kişilerde,Multible Personality Disorder (Çoklu Kişilik Bozukluğu) var mı diye düşündüğüm oluyor.:roflol:

başka başka kişilikler.

insanları tanımanın sonu olmadığını düşünüyorum, milyonlarca farklı olaya verilebilecek milyonlarca farklı tepkinin permutasyonu ve kombinasyonu gibi insan benneyaptımki
her an bir davranışın ya da tepkinin sırası değişebilir :1closedeyes:
çoğu zaman hem hayata hem kendimize hem de insanlara tek yönlü bakıyoruz, kendimizi bile tanımak zorken, başka insanları ben tanırım demek başlı başına zor bulunan bir yetenek :1closedeyes:
ben tanıdığımı sanıyorum mesela çokça, ama çok da yanıldığımı görüyorum...

insanları tanımak artık günümüzde gittikçe zor
herkes yüzüne öyle değişik maske takıyorki tanı tanıyabilirsen
çok acı bir durum
gerçek kişiliğimizle karşı tarafın karşısına çıkınca beğenmezler diye her şekle girer olduk
öyle yapay öyle basit hale geliyoruz ki bu şekillerle farkına vardığımızda geç oluyor
o maske yapışmış oluyor
eğer birini iyi tanımak istiyorsan olmadık bir sır ver sana ilaveli geri dönüyorsa
o kişi maskeli
yok o sırdan eser yoksa işte o insan gerçekten insandır

Bir insanı tanımam için onunla en fazla 1 dakikalık konuşmama yeter. Arkadaşlarım zaten bana hemen fikrimi sorarlar. Lafıma uymayan ise bir zaman sonra gelip benden özür diler.
Garip bir önsezi benimki, yüzüne bakıp ne olduğunu anlarım, bugüne kadar şaşmadım inşallah şaşmam.
Allah kötü insanları uzak tutsun.

ben yeni tanıştığım insana nedense çok fazla kredi veriyorum. genelde hep olumlu düşünürüm. zamanla, davranışlarına göre gözümdeki değerleri artar ya da azalır.

insanlara kolay güvenirim. en büyük dezavantajım bu. beni yanıltan çok oldu elbette.

ama ilginçtir, doğru sezdiğim de çok olur. sezgilerime çok güveniyorum. mesela bir bakıştan ya da bir laftan huylanmış olurum, üstüne pek düşmesem de çok kısa bir sürede yanılmadığımı anlarım. çok uyanık geçinenlerin fark etmediklerini sezerim arada. bazen de yok yere soğurum.
çok büyük hayalkırıklarım olmadı bu yüzden...

benim dikkat ettiğim birşey var.
insanları sadece bize karşı tutumları ile değerlendirmeyeceksin. başka birine karşı yapılan bir yanlışa şahit olmuşsan bunu da dikkate alacaksın.

malesef tanıyamıyorum canım
insanları tanımak çok zor ne kadar gözlemlesenizde mesafeli davransanızda karşınızdaki kişi
bu konuda bir uzmansa yüzü kızarmadan yalan söylüyorsa asla anlayamıyorsun
bende senin gibiyim tanıyamam çabucak güvenmem belki ama kötü biridir bu etiketinide yapıştıramam
bizim sorunumuz herkesi kendimiz gibi sanmamız
senin aklından kötülük yapmak geçmiyorsa yok canım karşımdakide yapmaz diyoruz
ama herkes bizim gibi düşünmüyor malesef
o yüzden her zaman şunu söylerim insanları tanımak çok uzun ve yorucu bir süreçtir
herkesle samimiyet kuramam çevremde az ama öz insan vardır
aslında böylede olması gerekiyor kuru kalabalığa gerek yok değil mi ama yerimseniben

Son düzenleme:
Yanildigim cok cok nadir olmustur...

Bir insana isinamamissam mutlaka ilerki zamanda nedeni belli olur....yalancidir...düzenbazdir...sahtekardir...istedigi kadar kivirsin...anlarim...

bunun bir formülü yok sanırım
sadece sezgi
ben de genelde tanırım anlarım insanları
bazen hiç tanımadan sever veya nefret ederim
yanıldığımda olur tabi ama hoşlanmadıysam sonradan mutlaka çıkar birşeyi
artık asla kimseye ilk tanıştığımda 10 puan vermiyorum
sonradan gözümde düşmesindense yükselmesi daha iyi oluyor çünkü
yaşadığım hayalkırıklığı değil mutluluk oluyor

genelde kolay tanırım.

ama ben zaten biraz yabaniyimdir. çabuk iletişim kurup devam ettiremem.belki de o yüzden çok fazla hasar almıyorum. şüpheci bir yaklaşımım vardır.

tanımak için insanların kendini tanıtmasına fırsat verip zamanı beklemek gerek.

karpuz değil ki tut pat pat vur az çalkala kelek mi kontrol et..

Her zaman söylerim,
insanları tanımak çok zordur...
bu zamana kadar yanıldığım yok denecek kadar azdır...
sıcakkanlı biri olarak çabuk kaynaşırım ama
o elektriği almışsam tabi..
karşımdakinin konuşma biçimi,kullandığı kelimeler,
beden dili çok önemli...zaten bana göre
bir arkadaş değilse,kesinlikle bir falsosunu yakalarım,
dediğim gibi ya konuşmasından ya da bakışlarından...
bir de ben inanıyorum ki,insanlar içini yüzüne yanıtıyorlar,
yani samimi mi yoksa içten pazarlıklı mı olduğu
yüzünden belli oluyor...
sevgiler..

benim ilk hislerim genelde doğru çıkar

aynen ablacım benimde doğru çıkar
çok cabuk çözerim insanları
olaylar karşısında ne yapbilceklerini ne diyebilceklerini önceden tahmin ederim
eşim bile buna şaşar "bak gör bu bu olucak bunu bunu dicek x kişi" derim ve aynısı olur eşim :1shok: aynen böle kaydirigubbakcemile3

sinsilik ,fitne fesatlık sezdiğim insanlara soğuk dururum ve herzaman temkinli olurum

sanlada tek bir kişiden oda burda kk da olan bir kişiden böyle bi sahtelik gördüm
inandım acıdım ama içimde hep bi innamayan tarafta vardı
sadece içimden geçenleri ona kondurmak istemiyodum
bu kadarda yalan olamaz diyodum
ama sonunda asıl yüzü çıktı meydana
tekrar hislerimin gerçekliğinin yüksek olduğuna inandım
sanal bile olsa sahteliğini hissetmiştim baştan (bekledim ve gördüm)

Son düzenleme:
sanırım bende yanılıyorum..
çok çabuk güveniyorum kendimi açıyorum ama sonra bakıyorumki o kişi o değil..benneyaptımki
önceden üzülüyordum filan..canım sıkılıyordu.
ama sonrasında dert etmemeyi öğrendim..:dilcikar:
kimi niye dert edeyimki Allah aşkına..:1closedeyes:
hayat çok kısa be..kappelerle uğraşamıcam..onlar gibi olamıcam..kaydirigubbakcemile5şakkıdı

ben yanılan taraftayım herzaman..
iyilik yapınca karsımdakınınde o iyiliği anlayacağını sanarım..
ama hep yanılırım.
tanıyamam ınsanları kanarım..
sanalda da oldu reelde de..
safım ben saf..

Sanırım bu ne kadar çok insan tanıdığımızla ve ne kadar çok kazık yediğimizle doğru orantılı bir durum.Ben 3 -4 sene öncesine kadar o kadar çabuk güvenirdim ve inanırdım ki insanlara,bu yüzden çok yanıldım.Ve hayatıma giren bütün insanlar neredeyse beni yanılttı ,şimdi ise çok kolay oluyor insanlar hakkında doğru sonuçlara ulaşmak.Eski ben de bendim,şimdiki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…