İnsanları rencide mi ediyorum?

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.736
248
Arkadaşlar işim gereği insanlara istedikleri bir belgeyi veriyorum. Bu belgeyi verirken de ne için istendiğine dair bir ibare var. Ben bunun için insanlara nereye vereceksiniz diye soruyorum. Zaten uzun zamandır ben insanlara bunu sordukça ufak ufak itirazlar geliyordu. Bugün patlama noktası oldu. Çünkü onları rencide ediyormuşum. Hiç bu açıdan bakmamıştım.
Sahiden insaiyorum böyle sormakla bilemedim.

Son düzenleme:
Tam olarak anlayamadım ama sorma sebebiniz mevcut ibareyi işaretleme yani isinizle alakalı mi öyleyse tabiki soracaksınız isiniz bu
ama
keyfi soruyorsanız ne münasebet derler tabiki

Merak ettiğinizden sormuyorsunuz ki bunu. Sormanız gerektiği için sormuşsunuz bunca zaman. İstediğim belgeler hazırlanırken çoğu zaman ben kendim söylerim şuraya vereceğim diye sohbet yaratmak için. Hiç sohbet yaratamadım tabi bu konuyla o ayrı

Sormadan da oluyorsa eğer aman ne uğraşacaksın ver belgeleri gitsin.

Bordro sanirim belge. Maaşların gizli olduğu işyerlerinde bordro verilirken sorulur çünkü personelin kimseyle maas bilgilerini paylasmamasi istenir ve bu bordroyu veren personelin sorumlulugundadir. Ben böyle algıladım ama doğru mudur? Boyle ise işinizin gereği bu niye rencide olsunlar ki? Bankaya evrak vermek kötü birşey mi?

Ne alakası var?
Sormanız gerekiyorsa tabiiki soracaksınız.

Sormam şart değil yani şöyle bir belge de nereye verileceği yazar ya o kısmı yazıyorum. Ha sormadan yapılabilir, boşuna zaman kaybı denebilir. işimi düzgün yapmak istemiştim sadece

Tam olarak anlayamadım ama sorma sebebiniz mevcut ibareyi işaretleme yani isinizle alakalı mi öyleyse tabiki soracaksınız isiniz bu
ama
keyfi soruyorsanız ne münasebet derler tabiki

neden keyfi sorayım.. mesela bir belge alırsınız nereye verileceğine dair bir ibare vardır onu yazarsınız.. "Adalet Bakanlığına verilmek üzere" gibi

Sormasan da olur mu?

olur

Sanırım belgenin ne olduğunu bilmediğimiz için konuyu anlayamadık.

Sormama şansınız varsa sormayın madem.

çok kişisel bilgi vermek istemediğim için yazmadım. Evet sormuycam çünkü iş arkadaşlarımla problem yaşıyorum.

Tabi ki meraktan değil sonuçta. Yaşça benden büyük oldukları ve genelde erkek oldukları için pek sohbete girmem. İşte sorun yaşamamak için öyle yapıcam

yok bordro değil. Ama sonuçta o belgeye yazmak için soruyorum. Benim anlamadığımda bu aslında, kredi çekmek ayıplanacak bir şey mi?
Rencide edecek bişey göremedim.
teşekkür ederim

İş arkadaşlarınız da sizinle aynı işi yapıyor ve uyarıyorlarsa sormayın.

sorman şartsa sor ama seninle aynı işi yapıp da sormuyorsa arkadaşların sorma sende

Is arkadaslarin uyardiysa demek ki sorman gerekmiyor.

Sorma madem
iş arkadaşlarımın üstü bana toplantıda belirttiği için ben yazıyorum. sormasam da olur mu evet. evet sormuyorum artık orası ayrı. ama meselem sormak ya da sormamak değil. insanlar rencide mi oluyor onu merak ettim

bu sormanızın şahsınızla ilgili olmadığını işle ilgili olduğunu söyleyin bir üst amirinize durumu anlatın...

adli sicil belgesi mi veriyosunuz?

şart değilse sormayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…