İnsanların bakışları...

asdfasdf77

Dimdim Mikmik'e aşık!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
404
0
116
Öncelikle merhabalar hepinize. Babam cilt kanseri ve boynunun iki tarafından kitle alındı, ameliyat izleri var, boynunun bi tarafında şişlik var. Radyoterapi gördüğü için boynundaki kitleler daha sonra açık yaraya dönüştü, bizde onu sargı yaparak kapatıyoruz. Aynı zamanda kemoterapi görüyor saçları da döküldü. Evet biliyorum görüntüsü iç burkuyor ama insanların o bakışlarını da haketmiyor! Hem görüntüsünden daha kötü olan birşey varsa o da babamın çektiği acılar... Bizim için onun yanımızda olması, nefes alıp vermesi dünyalara bedel. Ama insanlar ömürlerinde hiç acı çekmedikleri için anlayamıyorlar. Biz zaten babamı hem mikrop kapmasın, hem de insanlar görüp üzülmesin diye yeterince sarıp sarmalıyoruz. Boynunda bandajı, kafasında şapkası, boynunda atkısı, şalı...
Ama gelgelelim insanlar 'Arkasından ay yazıkk felç geçirmiş galiba ne kadar kötü duruyor' diyor. Hatta bugün bir kadın 'yok ben ameliyat olmam x beni beğenmez sonra, adamın haline baksana dedi' (Oysa ki kadının elindeki laboratuvar sonuçlarında gördüm o da kanser ama hiç birşeyden haberi yok, içeri girmek için sıra bekliyordu.) O an ona çok şey yapmak istedim ama bir yandan da dondum kaldım. Madem insanlar birbirini dış görünüşü için seviyor, annem neden babamı terkedip gitmedi? Neden hala ona deliler gibi aşık, neden ben babamın gözlerine baktığımda içim eriyor?
Sizden ricam lütfen çocuklarınıza insanları dış görünüşlerine aldırmadan sevmeyi, sevgiyle yaklaşmayı öğretin. Bugün önümüzden geçen tekerli sandalyede ki insanın yerinde yarın bizim olabileceğimizi unutmasınlar...

dış görünüşü degıldır kı ınsanı ınsan yapan. baban rahatsızlıgı olan ama bunu inşallah atlatacak olan bır ınsan. bakmak konusmak aa adama bak vs gıbı seyler soylemek ne kadar ınsanlık dısı. kımene onune bakıp yurusene. ama olmaz baskasında var bızde hıc olmayacagını sanırız. basıma gelmedı ama ne bakarım nede bakanı affederım. Allahtan gelene karsı cıkmak kımın elındedır kı. kımse hasta olmayı secmez. Edep dediğimiz sey bazen gozumuzde vede dılımızdede olmalıdır. Babana acıl sıfalar olsun; ama unutma kım konusursa konussun baban yanında ve saglıklı daha otesı yok. tıka kulaklarını...

Bu tür insanlar o kadar çok ki ...onlar yarını hiç bir zaman düşünmezler canım böylelerini Allaha havale edin...Allah babanıza acil şifalar versin inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur ...Allah tüm hastalara acil şifalar versin ...

ne de güzel bir şekilde anlatmışsın be güzelim duygularını....
sana uzaklardan dualarımı yolluyorum hemen yanıbaşına....

çok güzel yazmıssın
çok duygulandım
insanlar bakar canım yapacak bir sey yok

ben doğumda kızımı kaybetmiştim
bankaya gittim,bankacı yanıma geldi x hanım doğum oldu mu bebek nasıl dedi
evt ama bebegi kaybettik dedim
ilerde 2 adam hemen tahtaya vurdu,bana bakarak vah vah tühtüh dediler
eminim o vurdukları tahta korur onları

acınmak cok rahatsız edici bir duygu

ben de doğumdan sonra birçok kez babanın hislerini yasadım
ayakta durucaz canım caremizz yok
böyle duyarsız aptal insanlar her zaman olucak
onlara hakettikleri değeri verip yok sayıcaz

insallah baban tez zamanda sağlığına kavusur

Ben de böyle insanları anlamıyorum. Hiçbirimiz yarın bize ne olacağını bilemeyiz. Belki daha kötü durumlarda olabiliriz.
Hele de karşımızdaki insanı üzecek derecede bakışlar, kötü sözler hiç hoş değil. Kimse düzgün fiziğine güvenmesin Rabbim isterse herşeyimizi bi sn'de elimizden alabilir.
Durumunuza çok üzüldüm ama malesef insanlar böyle genelde. Ben de geçenlerde cüce karı koca gördüm kadın hamileydi o kadar sevinçliydilerki ama insanlar tuhaf bakıyorlardı onlar aldırmıyordu ben de alınmasınlar diye bakmadım. Tekerlekli sandalyede yanımdan bi insanın geçtiğini farketsem de dönüp bakmam ne var yani bakınca ne oluyor ne görüyorlar acaba?

Allah babanıza ve tum hastalara saglık versın ınsaallah,haklısınız ınsanları dıs goruntusu ıle yargılamak cok kolay helekı saglık sorunları yuzunden fızıksel degısıme ugramıs olanların acılarını hastalıklarını bılmeden konusmak okadar kolaykı.

basımdan gecen bır olayı anlatmak ıstıyorum oglum kucukken daha yenı yenı konusuyordu afrıkalı bır arkadası vardı ıyı anlasıyordu sakınbır cocuktu bende severdım onu arada bır bıze gelır oglumla oynarlardı.

bırgun markete gıttık oglumla orada afrıkalı bır cocuk gordu ve bana donup anne oda benım arkadasım gıbı sıyah dedı (bu cumlede sadece sıyahı almanca soyledı) tabı cocugun annesı bıze baktı bende seslı bır sekılde ogluma evet senın arkadasın gıbı bu cocukda afrıkalı dedım almanca, ben okadar seslı soyleyınce kadın tabı duydu en azından cocugun kotu bır sey soylemedıgını anlatmaya calıstım.

kımseyı dıs goruntusu ıle yargılamamak gerekıyor hastalıkda saglıkta ınsanlar ıcın Allah korusun bır kaza gecırsek yataga baglı yasamak yada sakat kalmak bunları kımse bılemez bu yuzden dusunmeden konusmamak gerekıyor.

Öyle güzel ifade etmişsin ki duygularını çok duygulandım.
Malesef öyle insan çok..Yarın kim ne olacak belli olmaz ama unutuyoruz bunu.
Allah babana acil şifalar versin tez zamanda..

öncelikle çok geçmiş olsun canım. allah inşallah bir an önce şifasını verir.
bahsettiğin şeyler konusunda da açıkçası öyle düşünen insanlara ben üzülüyorum.
ki böyle insanlar çok etrafta. kimse kimseyi insan olduğu için iyi olduğu için sevmiyor.
zaman moda zamanı. en kıymetlisinin sağlık olduğunu sağlıklarını kaybetmeden anlasalar
kimseyi dış görünüşlerine göre yargılamasalar o zaman insanlık kendini bulacak bence.

Çokk teşekkür ederim. Keşke bazılarında olsa o edepten de insanlar böyle yaralanmasa, üzülmese. Ama dediğiniz gibi babam yanımda ya, gerisi umrumda değil...

İnşallah, inşallah en yakın zamanda iyileşir yakışıklımm. Amin, inşallah Allah bütün hastalara şifalarını verir tez zamanda...

ne de güzel bir şekilde anlatmışsın be güzelim duygularını....
sana uzaklardan dualarımı yolluyorum hemen yanıbaşına....

Asıl siz ne güzel şeyler söylemişsiniz öyle. Okurken tutamadım kendimi...
Allah sizden razı olsun, dualarınız kabul olsun inşallah...

Ben de meleğiniz için çok üzüldüm. O adamları da , o tahtalar korur eminim, aynı şey geçiyor içimizden emin olun...
İnşallah babam eskisi gibi, sapasağlam arkamda olur...

Bir de ben anlayabilsem onları. Oysa ki orda ki çiftin durumu bizden çok farklı, bir mutluluğu paylaşıyorlar ama insanlar bunu bile baltalamaya çalışıyor. Gerçekten çok yazık...

Ne güzel oğlunuzun siyahi bir arkadaşı var ve belli ki onu seviyor. Bu sizin nasıl iyi bir anne olduğunuzu gösterir. Yurtta benim de siyahi arkadaşlarım var, kıyamıyorum onlara öyle yabancılık çekiyorlar ki.
İnşallah dediğiniz gibi babam ve bütün şifa bekleyenler sağlığına kavuşur...

Öyle güzel ifade etmişsin ki duygularını çok duygulandım.
Malesef öyle insan çok..Yarın kim ne olacak belli olmaz ama unutuyoruz bunu.
Allah babana acil şifalar versin tez zamanda..

Teşekkü ederim. Evet ne yazık ki öyle insanlar gerçekte yok. Keşke olmasalar
Amin inşallah tez zamanda iyileşir babacığım...

Aminn, inşallah yakın zamanda sağlığına kavuşur. Keşke dediğiniz gibi insanlar hayatta enn kıymetli şeyin sağlık olduğunu anlasa...

Çok geçmiş olsun.

Özellikle çocuklar çok acımasız oluyor bu konuda.

İnsanların tepkilerini önemsememeye duymamaya görmemeye çalışmak şart, zor olsa da. Sizin derdiniz size yeter zaten, o şekilde tepki verenleri ya hiç dikkate almayın ya da tersçe bakın geçin.

Canım bu mübarek günde tüm hastalar Allahtan şifa diyorum... Kimselerden çekinmeyin ki babanızda çekinmesin siz nasıl durur nasıl tepki verirseniz babanızda öyle hisseder...
Bu dünyadaki imtihamınız sadece karşılaştığımız zorluklar değil; zorluk içinde olan insanlara verdiğimiz tepkilerdir asıl sınavımız....

Rabbim bu mübarek gecede sesinizi duysun, babanıza acil şifalar versin, nasıl göründüğünün zerre kadar önemi yok, acı çekmesin ve sizinle olsun yeter... duymayın hiç kimseyi,aldırmayın... insanlar kötü,düşüncesiz,patavatsız... vicdan sahibi insan o kadar az ki...

Babam kalçasındaki sorun nedeniyle kendimi bildim bileli zor yürür,son yıllarda iyice arttı zorlanmaları, çift kalça protezi diyorlar,ama cesaret edemiyor, ameliyat olmazsan hiç yürüyemeyeceksin demiş doktoru... Hep dua ediyorum, sadece canı yanmasın,ağrıları geçsin, varsın yürüyüşü düzelmesin... daha küçük yaşlarda yani 20-25 yıl önce hatırlıyorum, o topal olan mı senin baban derdi okulda çocuklar,nasıl içim ezilirdi,canım yanardı... çok iyi anlıyorum sizi...

Evet çocuklar da acımasız ama daha küçük oldukları için. Bi de bunların beyni 'çocuk' versiyonlar var ne yazık ki...
Fırsatım oldukça cevap veriyorum ama mesela babam yanımdaysa o an sadece bakışlarımla anlatıyorum bazı şeyleri. Ama tabi anlayana...

Rabbim inşallah duanızı (aynı zamanda benim de tek duam bu) kabul eder. Ben kimseden çekinmiyorum, tam aksine özellik babam yanımdaysa dimdik duruyorum, ona da öyle hissettirmeye çalışıyorum. Çünkü babam ilk kanser olduğunu öğrendiğinde bana 'hiç birşey değil ama insanların acıyan bakışları yıkar beni' demişti. Gel de böyle bir insanın yanında üzüntülü ol, suratın asık dur. O'na her zaman herşey yolundaymış gibi davranıyorum, sakinliğimi korumaya çalışıyorum ki normalde çok fevri tepkilerim vardır. İnşallah ailece bu sınavı hakkıyla geçeceğiz...

Canim sakin aldirmayin o insanlara. Cünkü Insanoglu öyledir ki basina gelmeyene kadar bilemez o acilari.

Insallah baban bir an önce tamamen iyilesir ve sagligina kavusur. Önemli olan dis güzellik degil. Hem ic güzellik hemde sagliginin iyi olmasi.

Allah acil sifalar versin.

Gerçekten çok iyi anlıyorsunuzdur beni, hem üzüntüleriniz hem de onların yanımızda olmasının en güzel hediye olduğu konusunda. Ağrıları dinsin ve hastalığı son bulsun benim için o önemli. Onun yüzü gülsün, mutlu olsun diye yapmayacağım şey yok...

Aminn, inşallah bi an önce sağlığına kavuşur babacım. Dediğiniz gibi önemli olan iç güzellik ve sağlığı. Çok şükür babamın bugüne kadar kırdığı bir insan yoktur, içi de kendi gibi tertemizdir. Sağlığı da inşallah tez zamanda ona yeniden gelir...

çok haklısın. bizim toplumumuz ne yazık ki böyle. kafana takmamaya çalış. ben de dışarıda böyle bir hastalık geçirmiş birini gördüğümde ya da engelli atıyorum japon,zenci vs hiç fark etmez, bizim prototipimizden farklı birini görünce onlara bakan gözleri fark edip nefret ediyorum toplumumuzdan. ve ne bakmamazlık yapıyorum, ne de özellikle bakıyorum, sanki hiç bir farklılığı yokmuş gibi hissettirmeye çalışıyorum, ki kendilerini rahat ettirmeye çalışıyorum, 1 kişi bile olsam öyle hissetsin istiyorum. ne yazık ki kapalı bir toplumuz ve farklılıklara toleransımız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…