ya insanlar özellikle biri diyet vs gibi irade zorlayıcı bir takım şeylerle ilerleme kaydettiklerinde hemen takibe alıyorlar. "yapamaz o., bakalım ne zaman pes edecek, kesin yiyodur duramaz o..." vs vs gibi. bunu kötü niyetle yaptıklarını düşünmeseler de aslında kötü bir şey. bunun farklı bi versiyonu da ye canım ne olacak ölmezsin ya. Ben de bu grupla boğuşuyorum. diyestisyenimin önerisiyle kısa bi süre ketojenik beslendim, aman Allah'ım çevremdeki herkes uyuşturucu batağına düşmüşüm gibi davranmaya başladı. anneannemle kayınvalidem acıyarak bakıyorlar, önümde bi şeyler yemiyolar, Arkamdan "böyle olmaz ki ah yazık yaşanmaz böyle" falan diye ağlanıyolar

yahuu ben sadece karbonhidratı ve şekeri hayatımda sıfırladım, mutluyum da tokum da desem de 2 hafta onlara dar oldu. torbacı misali önüme dondurma/kurabiye vs uzatıp "hadi ye azıcık canın çekiyodur bi şey olmaz" demeler mi dersin.
Şimdi de kuş kadar yiyorsun doyulmaz onunla baskısı var (kuş kadar yiyorsun dedikleri akşam 5 köfte, yanına kocccaa kase salata falan gibi bu arada)
Bayram yaklaşıyor panikteyim tatlı ve kavurma vs yemeden gayet sağlıklı şekilde hayatta kalabildiğime inandırmam gerek herkesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Konuyla ilgili bi diğer düşüncem de insanlar kendilerine pay çıkarmak istiyor olabilir. şöyle ki; bak o da her şeyden yiyo ama kilo veriyor, demek ki her şeyden ben de yiyebilirim.
(aman Allahım ne karışık yazmışım affedin toparlamaya üşeniyorum)