İnsanların gözlerine bakamıyorum ..

YasminB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
685
5
96
Çanakkale
Arkadaşlar bu benim problemim ...
Biraz asosyal büyümemden midir bilmiyorum ..
Ama konuşurken sürekli insanların yüzüne bakamıyorum .. Yani tüm dikkatimi veremiyorum sanırım .
Gözüm sağa sola gidiyor .. İstem dışı tamamen ...

Ne yapmalıyım ? ..

İnsanlarla konuşurken gözlerinin içine bakarım herzaman
Benim gözlerime bakmayıp sağa sola bakarsa bi insan beni ciddiye almadığını düşünürüm açıkcası

Dik dik bakmam tabi gözlerinin içine ama öyle çok bakışmaktan pek hazetmiyorum nedense bende.

Herkes ile geçerli mi göz kaçırmaların,, ailen,arkadaşların,tanıdık tanımadık

Cnm tabikide seni huzursuz eden bir durumdur bu.

Ozellikle aman karsimdaki yanlis anliyacak diye kendini SIKIP gozlerine bakmaya calistiginda dahada istenmeyen bir hal almasinin verdigi korku ve cekince cok kotu bir duygudur.

Bunu yenmenin en guzel yolu kendinle calismak olacak. Seni yanlis anlamiyacak bir arkadasinla calismalar yapman gerekiyor. Maalesef herkez bu durumu hos karsilamiyor.

Bu cekinmeni bir sekilde yenmen sart tabi. Birisine konusurken kafandaki butun negatif dusunceleri atmalisin (ille gozune bakayim diye kendini kasma, ne dusuyor simdi gibilerine kendi kendine sorular sorma) ve sadece konuya odaklanmalisin.

Sonunda olum yok ya bos ver relax ol cnm

bende de o sorun vardı:)
göz göze gelemiyordum konuşurken hep yere sağa sola bakıordum::)
adapte olamıyordum insanların gözlerine oda bi tuhaf oluyo sanki biişey
saklıyor yalan söylüyor güvennce veremiyor gibi algılanabiliyo
ama şimdi şükür atlattım ayarladım yani:)
artık gözlerimle konusmadan bile demek istediğim anlaşılabilio:)
öncelikle ev halkının üzerinde bu durumu düzelt sürekli göz göze gel
zaten gerisi geliyo alışıp gidiiyorsun herkese bakabiliosun

bu durumuu yaşayan çok kişi var benim çevremdede varr hata kız arkdaşım yaz kış ğnüeş gözlüğü tal-kıyoduu:)) aman sevmiyorum öyle göz teması derdi ama arkdaşlarına eşine ailesine dosdogru bakıyoduu bu biraz pskolojikmen gibi geliyor bana çekingenlik ankisiyetemi artık ne diyoalrsa ama geçiçii bir durum arada bana bile olurr:))

Ya yok öyle umursamamazlık yapmam kesinlikle .
Sorun bu zaten
Oysa ben bana söylenen her şeyi adeta can kulağı ile dinlerim. ..

Öyle herkesin gözlerinede bakılmaz tabii bende hazzetmiyorum . Yanlış anlaşılabilirim çünki ..

Göz kaçırmalarım herkes için geçerli oluyor . Ben çok asosyal büyüdüm .Bu yüzden sanırım ..

Bugün işyerinde birisi dedi "kızım sen konuşurken insanın yüzüne bakamıyon mu ne var duvarda , yüzüme bak yüzüme ""
Yerin dibine girdim ...
Çok mu yalan söylüyorsun filan dedi hatta ...
Böyle yanlış anlaşılmak çok kötü ..

Ne yapmalıyım bilmiyorum bu küçüklüğümden beri böyle ..

bu olagan bir durum her inssnda olmazz ama olan insandaa arsız deildir zaten yetişem tarzı diyebiliriz aslındaaa çık ileri boyutdaysa böyle çevreni etkiliyosaa bir doktordan yardım alll cnmm düzelirr kaygılanma

Küçüklüğünden devam eden ailen dahil herkese karşı olan göz kaçırmalarının temelinde bir sebep, düşünce vardır.
Sana sıkıntı veren tavrının nedenini bulursan üzerine giderek nasıl çözümleyeceğini de bulursun,
terapiste başvurmak çözüm için doğru bir başlangıç.
KadınlarKulubunde Dr. Meltem Hanım'a da ön danışma, sorma yapabilirsin istersen.

Nasıl ulaşabilirim acaba ? Site üzerinden mi diyorsunuz ?

Nasıl ulaşabilirim acaba ? Site üzerinden mi diyorsunuz ?

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olmaya çalışan herkese ..
Umarım Meltem hanımda yardımcı olur .
Yorumlar devam etsin lütfen .. Bu durumu aşmam lazım bir an önce .

Bende de eskiden vardi bu durum. Simdi de nadiren yine goz kaciriyorum, ama aklima geldi mi duzeltiyorum. Nasil tepkilerle karsilastigini tahmin ediyorum, cunku ben de karsilasirdim.

Oncelikle, bizim kulturumuzde karsilikli konusurken gozlere bakilir. Aksi yanlis anlasiliyor. Kimi kulturlerde bu saygisizlik sayiliyormus. Oyle "bosver, o kadar onemli degil" gibi tesellilere sakin kulak asma, gayet onemli bir sorun bu.
Soyle dusun, karsindaki insan senden gozlerine bakmani bekliyor ve sen bakmayinca yalan soyluyor, kendine guvenmiyor, ya da korkuyormus havasi yaratiyorsun.
Ben boyle dusunerek astim bunu. Bir de ustune cok gittim, kendimi zorladim, baktim. En dogrusunun bu oldugunu hatirladim hep. Insanlar tarafindan daha iyi algilandigimi hatirladim.
Ayna karsisinda da pratik yapabilirsin bu arada.
Bir de sence senin ozguvenin yerinde mi? Kendine guvenen bir insan misin? Ozguven ile alakasi cok var bu durumun.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olmaya çalışan herkese ..
Umarım Meltem hanımda yardımcı olur .
Yorumlar devam etsin lütfen .. Bu durumu aşmam lazım bir an önce .

canım yalnız kaldıgın zamanlarda sık görüştüğün, gözüne bakamadıgın insanlar karşındaymış ve onlarla konusuyormussun gibi

yani karsında biri varmıs gibi konusarak pratik yapabilirsin. delilik gibi görme bunu. prova gibi düşün. daha özgüvenli olursun gercekten konusurken.

benimde senin gibi bir arkadasım vardı ve doktora gitmeye bile utanıyordu bu durum için

birlikte calısırdık bazen. sen calısıyormussun yine, arkadasım calısamıyordu bile ben orda insanların içinde ne yapıcam diye

şimdiki halini bir görsen şaşarsın. hele çarsıda pazarda çatır çatır bir pazarlık etmesi var utanıp uzaklastım resmen yanından

çevrendeki insanları gözle onlar nasıllar falan diye. gözlem yapmakda büyük fayda sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…