İnsanların gözünde değerim yok

darlingsoap

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
64
32
3
27
Merhaba
Bugün o kadar fazla doldum ki en azından buraya yazayım dedim.
Küçüklükten beri yapı gereğim dolayısıyla insanlarla hemen samimi oluyorum ve hepsinden verdiğim değerin karşılığını bekliyorum.

Sanırım çevremde cidden kimse beni önemsemiyor.Ailem dışında.Ailemi o kadar fazla seviyorum ki her gün Allah'a şükrediyorum.Tek istediğim şey çevremdeki insanlarda birazda olsa önemsesin beni.

Sınıftaki bir kıza,okula gelmediğim gün hangi ödevler var diye mesaj atıyorum.Ve mesajımı gördüğü halde cevap vermiyor.O kadar iyi niyetli yaklaşıyorum ki çoğu insan beni "zaten cepte" olarak nitelendiriyor.Bir başkasına mesaj atıyorum,"bilmem ki başkasına sor istersen" yazıyor.Kimse benim kırılma gibi bir yetkim olduğunu bilmiyor.

Bu arada 18 yaşındayım.Lise 3 öğrencisiyim.Neler yapabilirim ablalarım,hepinizin tavsiyesine ihtiyacım var..

Kimseden bir şey bekleme. İyi gözlem yap. Seni kullanmaya çalışanları niyeti iyi olanları kötü olanları çok fazla zan'a düşmeden realist şekilde değerlendir. Okul, aile, arkadaş ortamı farketmez.
Seni kullanmalarına izin verme. Olaylara tepkini net şekilde koy. Bir ağırlığın olsun.
Güler yüzlü ol ama bir çizgin olsun. Bunların faydasını ileride çok görürsün...

Sana böyle davranan insanları yavaş yavaş hayatından çıkaracaksın öncelikle merhaba merhaba yani... kimseyle samimi olmaya çalışma karşındaki insan sana ne kadar veriyorsa o kadar ver zamanla alışacaksın eminim yoksa insanlar seni hep sömürmeye çalışır ne olursa olsun insanlara karşı bir nebze olsun çizgin olmalı ben hep öyleyim ve daha doğru kararlar veriyorsun emin ol

cok fazla takıntı haline getirmissin bu durumu ilerleyen zamanlarda daha fazla seyle karsılasacaksın bu yuzden seni onemsemeyenleri arka plana atmayı ogrenmen sart yoksa hep bu modda olursun ve sana zararı dokunur..herkesin seni onemsemesini sevmesini bekleme aile dısında kimseye ihtiyacın yok emin ol buna dısardaki insanlar bugun var yarın yok

Sana bu Şekilde cevap verenleri. Hayatından çıkart sen de onların eksikliğini hissetmezsin sana yakın gerçekten zor zamanında yanında olan kişilere ver diğerlerini hiç konuşma bile sınırını çiz gitsin

Ortalık fesat insan dolu.
Git sınıftan çalışkan bir erkeğe sor daha iyi.
Seni geçiştiren o kızlarla da mesafeli ol.
Onlar birşey sorarsa bilmiyorum de geç.
İyilik meleği olunca ödül vermiyorlar aksine suistimal ediyorlar.

Okulundan memnun degilsen ve imkanin varsa okulunu degistir ama sunu da bilki sorun sende degil cevrendeki insanlar tam ergenlik caginda olan tipler ve bu tarz davranislari onlarin kusurundan senin degil..
Okulda kotu insanlarla karsilasti diye hayattan umidini kesme daha cok ortamlara giriceksin ve sana deger veren insanlarla karsilasacaksin..

ay ne kadar salaklar
buradan sinir oldum yahu
sen de onlara yüz verme boşver..

Insanlara iyilik yapma. Başlarda ben de cok iyi bir insandim simdi birinden rahatsiz olunca pat lafimi sakınmadan soyluyorum kimse benimle cikarlari dogrultusunda konusamaz. Ki ben de samimi ve icten bir insanim ama tavirlara tavirla karsilik verir 2 katini yaparim az cirkefim. Oyle olursaniz mutsuz olmazsiniz ki yasimiz da ayni okula gec basladiniz sanirim

tavrın yanlış..

insanları sıfır birimden başlatmalısın. zamanla güven verdikçe sıfırdan yukarı çıkar 100 birim olur onlara sevgin sen de onlara o seviyede karşılık verirsin.

ya da tanıdıkça kötülüğünü görürsün eksi sayılara düşer güvenin ona göre kendini sakınırsın.

karşıdaki insanları ne eksilerden ne de 100 birimden başlatma. her daim sıfırdan başlat, objektif kalırsın böylece.

Kimseye ederinden fazlasını verme.. Sevdirmeye çalışma kendini.. İyiliğin ilginin kendisi arkadaş olmaya yetmiyor.. Ne kadar mesafe o kadar huzur.. Ailen zaten en önemlisi.. Yaşın çok çok küçük ilerde daha iyi anlayacaksın..

Bütün bunları da 11-12 yaşından 17-18 yaşına kadar çeşit çeşit arkadaş akran zulmünden muzdarip olmuş birisi yazıyor.. Hala insanlarla aramda bir sınır koyuyorum çünkü hayat bana bunu öğretti zorla..

Açıkçası büyütme olayları

Bana ödev sorsan cevap vermeyebilirim

Mesela ödevi tam bilmem ya da sana ödevi söylemek istemem

Ya da bilmiyorum başkasına sor demiş işte, o kişi cevap da vermiş sana

Bunlara neden kırılasın ki

Kimseden beklentiye girmeden yaşa

Ayrıca lisede her gün aynı ders mi var yani sen salı gitmedi işen Çarşamba'ya o dersin ödevi mi var mesaj ile soruyorsun

Ertesi gün gidince sorarsın okula

Yani böyle sürekli ay ödev ay ders diyen kişiler lisede çok sempatik gelmez insanlara

Mesaj atmayın arayın siz de.
İstemeyi bilmek o kadar o kadar önemli ki.
Geçenler de birisi üstümdeki şalı beğendi , bana da diker misin dedi, hediyem olsun sana yenisini yaparım dedim .
Bir haftadır bekliyordu evde, sabah baktım mesaj atmış nasılsın iyi misin diye.
İşimi hızlandırdı güzel paket yapıp götürdüm şalını.

Kimse kimsenin işini istekle şevkle yapmaz, mesaja dönmüyorsa ve ihtiyacın varsa ararsın, olmadı başka bir arkadaşını ararsın, sen kendini düşüneceksin kimseden bir şey bekleme. Unutma ki arkadaşlarında birer ergen 5 10 sene sonra ne kadar ayıp ediyormuşum der.

Sende benim gibi vefalı birisin galiba. Bende senin gibiydim ama arkadaşlık biyere kadar herkesi onemseme bukadat onlar kimki yani . Ama kimsenin seni sevmemeside bi garip yani neden sevmiyolar bunu düşündünüz mu hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…