İnsanların Rahatlığı

Sinirden aklıma gelmedi polisi aramak. Yolda nasıl gittim bilmiyorum. Devamlı toplu taşıma kullanan biriyim ama bu insanlar artık batmaya başladı bana
Sinirlenmekte haklısınız, bu dengesiz kural bilmeyen insanlar yüzünden belki yine aylarca evlerimize tıkılacağız. Başkasının ceremesini bizim çekmemiz çok sinir bozucu bir durum.
Bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız arayın gitsin. 1000 lira (?) ceza ödesin aklı başına gelsin.

Öylelerine o maskeyi nasıl takılacağını öğretmek lazım ama işte olmuyo bazen

Aynen hiç uğraşmadan şikayet en iyisi yoksa bunlar yüzünden sinir hastası olucaz.
Daha yeni gördüm karantinada olması gereken aile tatile giderken yakalanmış nerden bilebiliriz başkalarının da olmadığını.

Böyle insanlar olduğu sürece yine eve tıkılırız yine eğitimden mahrum kalırız. Keşke ağır yaptırımlar getirilse de etrafta aval aval gezmeseler.

O şoföre deseniz ki kutu bira açtı içiyor, gerekirse gözünü kırpmadan karakolun önüne çeker aracı.
Keza, diğer yolcular arasından sizin uyarınızı anında destekleyecek onlarca kişi çıkar.
Burada, dil din ırk yaş cinsiyet ayrımı olmaksızın herkesi doğrudan ölümle tehdit eden bir virüs var, şu toplumun bir kutu birayı ciddiye aldığı kadar bile önem kazanamadı necip milletin gözünde

Şaka bir yana, vatandaşın vatandaşla karşı karşıya getirilmesi hiç ama hiç doğru değil.
Devletin bu konuda ciddi bir zaafı var.
O otobüslere, "yolculuk esnasında maskesini indiren şahıs otobüsten derhal indirilir" diye bir yazı yazmak çok zor olmasa gerek.
Ama bunun için, duyurduğu kuralların uygulanmasını önce devletin ciddiye alması lâzım.

İyi yapmissin..annen ezik bir insansa kendi problemi. Ne mutlu ki pısırık bir çocuk yetiştirmemiş
Böyle devam et bence.
Keşke herkes her haksızlığa karşı çıksa,şikayet etse. İşte o zaman kurallar esnetilemez

Otobüs, minübüs , metro vb işle gidiş gelişlerde çok kullandığım için bu tarz başka pisliklerle çok karşılaştım son sözüm: temizlik anlayışı olmayan insanlar üremesin toplumun onlara ihtiyacı yok

Evet onu çok iyi anlıyorum aksi halde ilk şoföre gitmezdim direk uyarırdım

Sizde haklısınız ama anneniz daha çok haklı.Bakın geçen bir haber gördüm,adamın birinin abisi eski nişanlısının evini basıp silahla dehşet saçıyor sonra kardeşini arayıp çağırıyor.Bu ruh hastası kardeşte trafikte giderken yeşil yanınca sırf yavaş hareket etti diye önündeki araçta hiç suçu olmayan iki kişiyi vurup öldürüyor.Ruh hastalarıyla dolu bir toplumda yaşıyoruz hiç uğruna canından olan o kadar çok insan var ki.Görüyoruz haberlerde,toplu taşımada maske takın diye uyaran şoföre yolculara “ister polisi arasın ister hükümeti getirsin takmıyorum işte” diyip arsızlığa vuran kişiler var.Kendi başlarını yiyesiceler.

İnsanları düzeltemezsiniz, siz kendi tedbirinizi alın gerisini boşverin..
sırf bu zihniyet yüzünden zaten bu haldeyiz ülkece.
bir insan hakkını aramaya başladığında sağında ve solunda işte kimse kalmıyor.
abartmıyorum geri kalmamızın bile en büyük nedenleri bile bu zihniyet.
bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dedikçe etraf yılandan geçilmiyor işte

Ben sesimi yükseltmem. Üslubumu da değiştirmem. Ancak seslenirim kibarca. Şoför de anlık tepki vermediyse hemen belediyeyi arar şoförün kodu ile şikayet oluştururum. Bugün maske yarın başka bir mevzu din başka bir mevzu idi. Hayatımızda her zaman kuralları çiğneyerek herkesin hayatını hiçe sayan insanlar olacak, oluyor.

Bizim ne insanlığımıza sığar bana ne demek, ne de Müslüman isek dinimize...

“Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.”
(Müslim, İman 78)

İnsanları sürekli uyararak mı ilerleyecez, bakanlığın uyarmasını, bu kadar ölümleri dinlemeyen benim sizin uyarmalarıyla olmuyor maalesef, cezayı yedikleri an akıllanırlar.

İnsanları sürekli uyararak mı ilerleyecez, bakanlığın uyarmasını, bu kadar ölümleri dinlemeyen benim sizin uyarmalarıyla olmuyor maalesef, cezayı yedikleri an akıllanırlar.
ama herkes birbirini uyarsa o zaman insanlar bişey yapmaya korkar.
bu aynı herkes kapısının önünü süpürse şehir temizlenir gibi bişey.
herkes etrafındaki haksızlığı düzeltmeye çalışsa, polise bile gerek kalmayabilir.
ha şu da var, psikopat biri de çıkabilir karşıdaki tek başına değil de toplum içinde yapmak gerek böyle şeyleri

Emin olun bir çok insan uyarıyordur vurdum duymaz, rahat insanlar o kadar çok var ki, insanın uğraşası gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…