- 26 Eylül 2009
- 942
- 1.424
- 333
- Konu Sahibi mavikelebek34
-
Anneler tedirgin oluyor normal olarak. Çünkü insanlara güven olmuyor maalesef. Ben de bu gibi durumlarda olayı görüp desteklemeyen insanlara uyuz oluyorum. Biz sesimizi çıkardığımızla kalıyoruz. Ama olsun. Doğru olan buToplu taşımada maske takmak zorunluğu olduğu halde arka kapıdan binip oturunca maskeyi çenesine indiren kişilere denk geldim. Annem Suriyeli oldukları için karışma belli olmaz onlara dedi ve kimsede sesini çıkarmadı ben tabi susmadım hep söylendim ve gittikçe sesimi yükselttim. Baktım olmuyor arkadan öne gidip şoföre söyledim ona rağmen ne bir anons ne de bir kontrol hiçbir şey olmadı. Tabi daha fazla dayanamayarak ikisinide sert bir şekilde uyardım artık. İki durak sonra şoför yolun ortasında durup kontrol etti ki etmeseydi plaka ve fotoğraflarla beraber şikayet edecektim. Bu olay üstüne annemle kavga ettik yaptında ne oldu dedi herkes dururken ben konuşmuşum benden başka rahatsız olan olmamış. Ben yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum sonuna kadar da haklıyım. Kimse bu maskeleri keyfi için takmıyor. Annemde her yerde bunu yaparsam başıma bir şey gelir diye korkuyor siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Bana aşırı derece batıyorda bu rahatlıkları
Polisi aramanın tamamen işe yarayacağını ben de düşünmüyorum ne yazık ki ama kişisel olarak yapılacak en mantıklı şey bu gibi duruyor. Sosyal medyada deşifre desek, o da işe yaramaz, zira büyük bir çoğunluktan bahsediyoruz. Sivil polisler hayatın içinde ama her gördüklerine ceza yazıyorlar mı, onu bilemem. Herkes de işini ciddiye alıyor mu acaba? Sonuçta tv'ye çıkıp halka corona açıklaması yapan bakanlarda bile ne maske var ne sosyal mesafe. İşte bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete modeli yaşıyoruz, hayırlısı.Ben polisi aramanin da ise yarayacagini düşünmüyorum polis durdurunca maskeyi duzeltirler
Araba cevirmelerinde bile hemen kemerini takip çevirmeden sorunsuz gecenleri biliyoruz
Aslinda sivil memurlar da olabilir ya da görevliler her yerde her an zor ama bazi otobuslerde yapilabilir. Yolcu gibi binip araya karışabilirler. Nasil ki sehirlerarasi otobuslerde biletleri atmayin deniyor hatta metroda miydi emin degilim binince de biletlerinizi atmayın gelen gorevlilere gösterin gibi uyarilar yapılıyordu.
Bir bu kadar da benim saydırasım var. Virüse inanmıyorum diyen insanlar var yahu, daha ne anlatalım bunlara?virüsü abartıyormuşuz böyle yaşamaya alışmalıymışız çocuklar sokaklarda oynuyormuş okullar açılırsa nolurmuş.çocuklarını sosyal mesafesiz maskesiz sokağa salanlar evine misafir kabul edenler denizde havuzda dipdibe yüzenler normal virüs yayıldı büyük şehirde can güvenliğimiz yok artık hastaneler tetkik yapmıyor teşhis koymuyor çok acil dışında ameliyat yapmıyor artık yoğun bakıma çevrildi ameliyathaneler diyen ben okul açılırsa felaket olacak daha şimdiden yetmiyor büyük şehirlerde hastaneler diyen ben suçlu oldumbu tipler olası bir savaş durumunda da gökten bomba yağarken amannn alışmalıyız deyip çocuklarını sokağa oyuna salarlar eminim.ölen ölür kalan sağlar bizimdir hesabı.aziz nesin ne haklıymış ülke halkının çoğu hakkında ki teşhislerinde
Valla ben kendimi her uyari yaptığımda uzaylı gibi hissediyorum zaten, hem de virüsün basindan beriYalnız değilsiniz, aynı şeyi yaptığım için sürekli azarlanırım. Anlayamıyorum bu insanların bana neci , ortada uygunsuz bir şey varsa söylemek lazım. Biz dünya dışı tipleriz sanırım
yaşlı annemin15 de bir olması gereken iğneyi tanıdık eczanenin deposunda kalfaya yaptırıyorum sağlık ocağımızda virüslü çalışan çıktı çünkü gidemiyoruz korkudan markete gidiyoruz sadece saatini hesaplayıp en az kişi olacak şekilde elimizde dezenfektan maske siperlikle anladım yavvv bir bir salağız korunmakla korunmayanlar akıllı bizdenValla ben kendimi her uyari yaptığımda uzaylı gibi hissediyorum zaten, hem de virüsün basindan beri
Hemen bu civarda vaka az bisey olmaz moduna giriyorlar
Bakin 1 haftadır saglik ocagina ilac yazdirmaya gideceğim eski evimin oradaki saglik ocagina kayitliyim hala, doktorumu sevdigimden değiştirmedim
Otobuse binmem gerek, bir de insanlarin en az oldugu saatlerde gideyim diye düşünüp hesap yapmaktan gidemedim bir türlü
Bunun ana sebebi disari çıkınca riske girecegim endişesi...
Evet yaa valla herkes akilliymis onlara virus uğramaz zatenyaşlı annemin15 de bir olması gereken iğneyi tanıdık eczanenin deposunda kalfaya yaptırıyorum sağlık ocağımızda virüslü çalışan çıktı çünkü gidemiyoruz korkudan markete gidiyoruz sadece saatini hesaplayıp en az kişi olacak şekilde elimizde dezenfektan maske siperlikle anladım yavvv bir bir salağız korunmakla korunmayanlar akıllı bizden
Uyarinca da siz suçluymussunuz gibi atarlanmiyorlar mi! Deli ederler insaniBen de dibime girenleri dirsekleyecegim artik biktim. Hic korkulari yok ya.
"Suriyeli oldukları için belli olmaz" onlara cümlesi çok ayıp geldi bana.. bu bizim insanımız da da olabiliyor. Oralı buralidan ziyade heryerin iyi ve kötüsü vardir lütfen insanları sınıflandırmaYalım.. Suriyeli kardeşlerimizden çok iyileri de var ve bir Suriyeli kardeşimiz bunu okuyup uzulebilir yazimlarimiza dikkat etmek lazım. .
Olaya gelince elbette herkes kurallara uymalıdır .
Uyarinca da siz suçluymussunuz gibi atarlanmiyorlar mi! Deli ederler insani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?