İnsanların Rahatlığı

Anneler tedirgin oluyor normal olarak. Çünkü insanlara güven olmuyor maalesef. Ben de bu gibi durumlarda olayı görüp desteklemeyen insanlara uyuz oluyorum. Biz sesimizi çıkardığımızla kalıyoruz. Ama olsun. Doğru olan bu

Polisi aramanın tamamen işe yarayacağını ben de düşünmüyorum ne yazık ki ama kişisel olarak yapılacak en mantıklı şey bu gibi duruyor. Sosyal medyada deşifre desek, o da işe yaramaz, zira büyük bir çoğunluktan bahsediyoruz. Sivil polisler hayatın içinde ama her gördüklerine ceza yazıyorlar mı, onu bilemem. Herkes de işini ciddiye alıyor mu acaba? Sonuçta tv'ye çıkıp halka corona açıklaması yapan bakanlarda bile ne maske var ne sosyal mesafe. İşte bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete modeli yaşıyoruz, hayırlısı.
Bir bu kadar da benim saydırasım var. Virüse inanmıyorum diyen insanlar var yahu, daha ne anlatalım bunlara?

Kızım kreşe gidiyordu, gidişat biraz iyi olsa ben de göndermek taraftarıydım ama şu durumda nasıl göndereyim? Devletin verdiği istatistiklere bile güvenemediğimiz, doktorların bangır bangır durum zannedildiğinden daha kötü diye bağırdığı bir dönemde, kime güvenip göndereceğim çocuğumu kreşe? Ben de istemiyorum çocuğum eve tıkılı kalsın, delirmeye başladılar çünkü ama bütün yaz düğün, tatil, eğlence diye kalabalıklara karışmaktan geri kalmamış milletin içine nasıl salalım çocukları?

Yalnız değilsiniz, aynı şeyi yaptığım için sürekli azarlanırım. Anlayamıyorum bu insanların bana neci , ortada uygunsuz bir şey varsa söylemek lazım. Biz dünya dışı tipleriz sanırım
Valla ben kendimi her uyari yaptığımda uzaylı gibi hissediyorum zaten, hem de virüsün basindan beri
Hemen bu civarda vaka az bisey olmaz moduna giriyorlar
Bakin 1 haftadır saglik ocagina ilac yazdirmaya gideceğim eski evimin oradaki saglik ocagina kayitliyim hala, doktorumu sevdigimden değiştirmedim
Otobuse binmem gerek, bir de insanlarin en az oldugu saatlerde gideyim diye düşünüp hesap yapmaktan gidemedim bir türlü
Bunun ana sebebi disari çıkınca riske girecegim endişesi...

Az önce annemle konuştuk memlekete diş tedavisi icin girmişti komsular ziyarete gelecekmis ısrarla maske tak dememe ragmen cekiniyor ayip diye düşünülür diye
Bana tamam kizim dikkat ederim.diyor ama insanlarin ayip demesinden cekiniyor
Iste sarilma öpüşme yok zaten evde oturmayiz bahceye masa atarım az kisi gelecekmis onlar da yasli illa.ki dikkat ederler diye kendince savunmaya geciyor
Özellikle söyledim bak boyle.oturup.kalkmalar, gorusmeler, düğünler vs yüzünden ben ve benim gibi kronik hastalar evde tıkılı kalmaya mahkum ediliyoruz diye...

yaşlı annemin15 de bir olması gereken iğneyi tanıdık eczanenin deposunda kalfaya yaptırıyorum sağlık ocağımızda virüslü çalışan çıktı çünkü gidemiyoruz korkudan markete gidiyoruz sadece saatini hesaplayıp en az kişi olacak şekilde elimizde dezenfektan maske siperlikle anladım yavvv bir bir salağız korunmakla korunmayanlar akıllı bizden

Evet yaa valla herkes akilliymis onlara virus uğramaz zaten
Hani derler ya sakinan goze cop batar o hesap
Ben de saglik ocagindaki profili bilmiyorum acikcasi 3 ay önce eczaneden direkt aldim raporlu oldugu icin, ondan 3 ay önce memleketteydim orada hallettim yani nereden baksanız 1 yıldır gitmiyorum sağlık ocağına...

"Suriyeli oldukları için belli olmaz" onlara cümlesi çok ayıp geldi bana.. bu bizim insanımız da da olabiliyor. Oralı buralidan ziyade heryerin iyi ve kötüsü vardir lütfen insanları sınıflandırmaYalım.. Suriyeli kardeşlerimizden çok iyileri de var ve bir Suriyeli kardeşimiz bunu okuyup uzulebilir yazimlarimiza dikkat etmek lazım. .
Olaya gelince elbette herkes kurallara uymalıdır .

Farklı şekilde de uyarabilirdim belki ama sırf ayrımcılık veya ırkçılık olmasın diye şoförden anons yapmasını kontrol etmesini istedim her gün neler duyuyoruz görüyoruz sonuçta kimsenin kimseye güveni kalmadı artık. Sadece bize has değil o kurallar bu ilde yaşayan herkes için geçerli. Evet iyi olanlarda var bizzat tanıdıklarımda var. Normalde ayrımcılık yapmam ama o an rahatlıkları gözüme aşırı derecede batmıştı o yüzden öyle yazmışım.

Beni surecin en basindan beri bati ulkelerindeki (amerika ve avrupa kitasi) maske takmak istememek, maskeye karsi olan tutum cok sasirtiyor. Asya kitasinda tropikal iklimli bir ulkede yasiyorum, yani 12 ay yaz mevsimi ve cok bunaltici-nemli, ona ragmen herkes maskesini takiyor hic maskesiz insan gormedim (yasak zaten). Subat ayindan beri maske ile disari cikiyorum artik bir parcam gibi oldu. Yani en basta alisma sureci olmustur ama artik kac ay gecti ustunden hala daha maske ile zorlanmak, takmamak icin bahane aramanin hicbir aciklamasi yok benim gozumde sorumsuzluk haric. Maske zorunluluguna karsi yapilan eylemlere ise hic girmiyorum. 'Beyaz insan imtiyazi'nin abartilmasinin en buyuk ornegi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…