• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

düzenli barınaklara gidip mama dağıtımı yaparlar, barınakta hasta olan hayvanları araçlarla veterinerlere götürüp tedavi ettirirler.

sokakta yaralanmış, işkence görmüş hayvanlar için bağış toplayıp mekbuzlarını da yardım yapan kişileri de yayınlayıp tedavi ettirirler.

tedavi edilen hayvanlar sokağa salınmayıp, iyileştikten sonra yuva aranır.

sahipsiz hayvanları sahiplendirmek için sosyal medya aracılığıyla ilan verirler. her hafta 60-70 hayvanın yuvalandırıldığı olur.

annesi ölmüş fakat sütten kesilmemiş yavrular için süt anne aranır her yerde. çoğu zaman ulaşımlarını kendileri karşılar, güçleri yetmediği zaman ulaşım için yardımcı ararlar.

vs.. vs..

şimdi bu insanlar için, hep cebe indiriyorlar dendiğini duydum ya, içim sızladı. iftiradan korkmalı insan, kul hakkıdır...
Hiçbir fikrim yoktu, Allah razı olsun o zaman onlardan.
Dernekleri bilmem ama dernek bünyesinde olmayan, hayvanları seven insanlardan oluşan bağımsız topluluklar var, gruplar halinde sokak hayvanlarının toplandığı alanlara gidip yeme, içme ve veterinerlik hizmeti veriyorlar, yeterli sayıda değiller, seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama ilgilenen insan sayısı az, kendi imkanlarınca birşeyler yapıyorlar lakin tüm sokak hayvanlarına yetişebilmeleri için kuruluşların, derneklerinde destek vermesi gerekiyor, barınakların iyileştirilmesi lazım, hayvan polisi ve hayvan ambulansları çoğaltılmalı, insanlar sokağa atılmış köpekleri görünce ilgili yerleri aramaya korkuyor çünkü barınakta yer yoksa hayvanın akibeti ne olacak endişesi var, haklılarda, ben şahsen arayamıyorum, çünkü barınaklarda yer olmadığını biliyorum, size bir olay anlatayım, burda bir köpek vardı, sokak köpeği, çete de değil tek bir köpek, çevre sakinlerine zararı yoktu, gece bekçilik bile yapıyordu bölgede, yaz geldi yazlıkçılardan biri havlamasından rahatsız oluyorum diye şikayet etti, belediye aldı götürdü, köpek geneymiş, kürtaj yaptılar:((( bu insanlık mı? O bebeklerin doğma hakkı alındı ellerinden, kürtaj sonrası kısırlaştırıldı, sonra nereye götürüldü bilmiyorum:50:
Munecim şimdi bu insanların yaptıkları güzel birşey evet, ama çözüm mü? Hayır.
Ben hiçbir insana kıyamadığım gibi hiçbir hayvanada kıyamam, işkence veya eziyet görmesine asla dayanamam.
Ama Mecidiyeköy'de yanımda 10 yaşındaki kuzenimle 5 tane sokak köpeğinin saldırısına uğradım.19 yaşındaydım ama hala o korkuyu üzerimden atamıyorum.Kuzenim koca adam oldu , hala kuştan bile korkuyor.
Köpeklerden biri tam bacağımı ısırmışken kalabalık bir topluluk sopalarla gelince köpekler kaçtı.
Yıllardır Mecidiyeköy'de o köpekler korku salmaya devam ediyorlar.
Bu durum normal midir?
Sokak hayvanlarını sokakta besleyenler olduğu sürece bu saldırılar devam edecek.
Söylediklerimi hayvan düşmanlığı olarak algılamayın ama, insanların güvenliği için başka çözümler bulunmalı.

yıllarca evinde kedi besleyen bir kedi manyağı olarak naçizane fikrimi belirteyim.. gelişmiş ülkelerde "sokak hayvanı" gibi bir kavram yoktur, göremezsiniz.. hayvanlar, hayvan barınaklarına toplanır, bakılır.. kimse bana Tr de barınakların şartları/şurtları demagojisi yapmasın, insanlar para toplayıp okul yaptırıyor herhalde bu kadar hayvanseverin olduğu bir ülkede bir kaç yüz tane hayvan barınağı yapmak için katrilyoner olmak gerekmez..

Bende ağır bir köpek fobisi vardır, her sabah işe giderken onlarca köpeğin arasından geçmek zaten yeterince gerginken, peşimden koştuklarını hayal edemiyorum :ssz: kaldı ki sadece korku da değil, geçen yaz bir kediye gözümün önünde araba çarptı.. hala gözümün önünde vahşet.. Istanbul gibi bir yerde vasıtalar sebebiyle biz yaşayamazken 3-5 tane kedi yavrusunun sokak ortasına oynamaları korku filmi gibi.. kim kimin alanını işgal etti bilemiyorum, ama hayvanların sokakta yaşamasını "özgürlük" olarak nitelendiriyorsak, 1 hafta soğukta sokakta yaşamayı deneyebilirsiniz.. sokak, özgürlük değil arkadaşlar.. "haydi hayvanlar sokağa" kampanyası başlayacaksa ineklerin, koyunların ne suçu var :27: Hepsini salalım Hindistan gibi olsun ülke :ssz:

Evet gelişmiş ülkelerde sokak hayvanı kavramı yok ; onların kısırlaştırma programları, hayvan sahiplenme kuralları, devletin denetlediği hayvan hastaneleri, hayvan polisleri var. Kimse öyle kafasına göre hayvan alıp sonra da atamaz. Ha bir de barınak gerçekleri var, ülkelere göre süresi farklılık göstermek üzere sahiplenilmeyen hayvan öldürülür. Gelişmiş ülkelerin büyük hayvanseverliği onları üç hafta bakacak kadardır.

Barınak sürekli bir yaşam alanı değildir, hele biz de ki barınaklar hiç değil. Aynı kafeste 40-50 köpek açlıktan birbirlerini yiyorlar. Kedilerden hiç bahsetmiyorum zaten onlar için barınak yok. Hayvana karşı işlenen hiç bir suçun cezası yok. İstenildiği alınıp satılabilir, tecavüz edilebilir, işkence görebilir buna ceza verecek bir kanunumuz yok. Hayvanların yaşayabileceği alanlar yapmak öyle sandığınız gibi üç beş kuruşlarla olacak iş değil, bizim ülkemizde veteriner hizmetleri insan sağlığından pahalı, her şeyi öyle hayvan severler yapsın diyerek karşıya geçilmiyor. Yapıyoruz yıllardır ne oluyor, bir tane kurtarıyoruz bin tane geliyor. Biz diyoruz ki kısırlaştırma programları uygulansın, düzgün kanunlar yapılsın. Sıkı takip edildiği zaman zaten sokak hayvanı kavramı zamanla minimuma inecek. Haydi hayvanlar sokağa gibi bir gayemiz yok yani. Biz yorulmadık çalışmaktan ve sevmekten ancak insanlar da köstek olmaktan vazgeçmediler. Sokaktaki hayvanı ancak doyurabiliyoruz,aşı ve kısırlaştırma desteği verebiliyoruz ama orada yaşıyor işte. Onu oradan alıp güçlünün güçsüzü yok ettiği,yemek sırasının ancak hafta da iki kez geldiği bir barınak kafesine mahkum etmeye yüreğimiz el vermiyor, hepsine iyi şartlar yaratmaya da gücümüz yetmiyor. Hal böyle iken bırakın en azından karınları tok ölsünler diyoruz

office,
bizde sokakta kalsınlar aman ne kadar güzel, onların yeri sokaklar demiyoruz ki, Avrupa'daki barınakları yanlış biliyorsun sanırım, bizdeki gibi barınak mantığı değil onlarınki gülüm, barınaklar geçici mekanlar hayvanlar için, barınağa alınırlar, bakımları yapılır, rehabilite edilirler ve ailelerin yanlarına verilirler, sokak hayvanı yoktur çünkü hayvanları sahiplendirirler, sahiplendiğin hayvana bakmıyor musun mahkemeye çıkartılırsın, hayvan elinden alınır, bakımı yapılır, bir süre koruyucu aileye verilir sonra sahiplendirilir.
Barınak onlarda o işe yarıyor, hayvanları tutup tutup barınağa atmaya değil:50:

Ben hiçbir insana kıyamadığım gibi hiçbir hayvanada kıyamam, işkence veya eziyet görmesine asla dayanamam.
Ama Mecidiyeköy'de yanımda 10 yaşındaki kuzenimle 5 tane sokak köpeğinin saldırısına uğradım.19 yaşındaydım ama hala o korkuyu üzerimden atamıyorum.Kuzenim koca adam oldu , hala kuştan bile korkuyor.
Köpeklerden biri tam bacağımı ısırmışken kalabalık bir topluluk sopalarla gelince köpekler kaçtı.
Bu durum normal midir?
Sokak hayvanlarını sokakta besleyenler olduğu sürece bu saldırılar devam edecek.
Söylediklerimi hayvan düşmanlığı olarak algılamayın ama, insanların güvenliği için başka çözümler bulunmalı.

Köpeklerin doğası insana saldırmak değil ki. Başınıza gelen gerçekten kötü bir olay ama onun kökeninde bile insanların hayvanlara muamelesi yatmakta. O köpekler insanlar onları besledikleri için saldırmıyor. Ben sizi anlıyorum ama ne olsun istersiniz? Ölsünler mi açlıktan susuzluktan. Çünkü besleyenleri engellersek olacak olan bu.

Son düzenleme:
Kim ne derse desin.
Ben sokakta aç açıktaki hayvanları elimden geldiğince besleyeceğim.
Kralı da gelse karışamaz.
Çatıdaki güvercinler, sokaktaki kediler, okul önündeki köpeklerle gayet mutluyum.
Beğenmeyen gitsin ötede yaşasın:32:

Valla ne yalan söyleyeyim, bende sokak hayvanlarını besliyorum, kedi, köpek, kuş, kirpi hiç fark etmiyor, apartmanda yaşamasam hepsini toplar bahçeme alırım ama malesef apartmandayım, bir komşum var ki evlerden ırak bahçede kuş görse kafasını kırar, ona rağmen yazın buraları sıcak ve kurak diye bahçe dışına su kapları koydum, Allah'tan buranın keskin kışı yok, yatmaları için barınak bile yaptık biz İstanbul'dayken.
Allah şahidim olsun şöyle büyük bahçeli bir yerim olsun, toplayabildiğim kadar sokak hayvanını toplayıp besleyeceğim bahçemde:ssz:
Allah bana ben onlara dünyada ne için varız ki zaten:50:

Hayvanları sevmiyor olabilirsiniz, fobiniz olabilir ama hayvanlara yemek verenleri popolarını kaldırıp başka yardım yapmayan insanlar olarak nitelendirmek ancak konu üzerine bilgisizlik ile anlamlandırılabilir. Sizin uzaktan yakından bu konuyla ilginiz olmayabilir ama zaten hayvanseverler sadece sokakta kedi besleyen insanlardan oluşmaz.
Barınak yapın barınsınlar diyen arkadaşa sadece bir çift lafım var. Nasıl ki sokakta evsiz bir insanın vebali sadece hayırseverlerin üzerine değilse sokaktaki hayvanların vebali de sadece hayvanseverlerin üzerine değildir. O yüzden siz de madem korkuyorsunuz o zaman siz de elinizi taşın altına sokacaksınız? Hayvanseverler sevdiği için siz korktuğunuz için bu hayvanların yaşam alanlarını güzelleştirmek için çabalayacaksınız. Yapmıyorsanız da iki kap yemek verdi diye kötülemeceksiniz kimseyi. Hayvanlara hitap ederkenki cümlelerinizi saymıyorum bile. İstemiyorum onları nasıl bir aymazlıktır.

"oof şu evsizleri istemiyorum sokakta pis pis kokuyorlar" derse o kişi hakkında ne düşünürseniz aynısını kendiniz içinde düşünün derim. O kadar sığ, o kadar acımasız bir yaklaşım sizinki de. İnsanla hayvan bir mi derseniz de evet bir değil hayvanlar dertlerini anlatamıyorlar, çalışıp para kazanamıyorlar onlar bize muhtaç.

Son düzenleme:
Köpeklerin doğası insana saldırmak değil ki. Başınıza gelen gerçekten kötü bir olay ama onun kökeninde bile insanların hayvanlara muamelesi yatmakta. O köpekler insanlar onları besledikleri için saldırmıyor. Ben sizi anlıyorum ama ne olsun istersiniz? Ölsünler mi açlıktan susuzluktan. Çünkü besleyenleri engellersek olacak olan bu.

Hiçbir çocukta anne karnından katil veya hırsız olarak doğmuyor.
Onlarıda hoşgörelim yaşadıkları şartlar onları bu kadar vicdansız yaptı diye o zaman.
Sokak hayvanları ne olsun isterim? Tabii ki ölsünler istemem , biryerlerde toplansınlar, bakılsınlar .ama sokaklarda olmasınlar.

$image.webp
Onları sahiplenin, ki sokaklarda bebekleriyle ölmesinler.

Onlara merhamet edin,çünkü onlar bize merhametlerini esirgemiyorlar, aç kalan bir insanoğlunu sütüyle besliyorlar.
$image.webp

Doğaları gereği sizleri ürkütüyor olabilirler ama onlarında yaşam hakları var.

Bu Dünya'da aç, fakir, sokaklarda yaşayan insanlarda var, içimizdeki merhamet ve yardım etme isteği hepsine yeter. Sanılmasın ki tek düşüncemiz sokak hayvanları, her canlıyı sevecek kadar büyük yüreklerimiz var.

Siz korkuyorsanız bile çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayın, hayvanlarla iç içe olmak çocukların duygusal gelişiminde önemli bir faktördür.

Daha yorum yapmak istemiyorum buraya, herkesin görüşüne saygım var ama söylediklerimi de düşünün lütfen.

Sevgiyle kalın...

office,
bizde sokakta kalsınlar aman ne kadar güzel, onların yeri sokaklar demiyoruz ki, Avrupa'daki barınakları yanlış biliyorsun sanırım, bizdeki gibi barınak mantığı değil onlarınki gülüm, barınaklar geçici mekanlar hayvanlar için, barınağa alınırlar, bakımları yapılır, rehabilite edilirler ve ailelerin yanlarına verilirler, sokak hayvanı yoktur çünkü hayvanları sahiplendirirler, sahiplendiğin hayvana bakmıyor musun mahkemeye çıkartılırsın, hayvan elinden alınır, bakımı yapılır, bir süre koruyucu aileye verilir sonra sahiplendirilir.
Barınak onlarda o işe yarıyor, hayvanları tutup tutup barınağa atmaya değil:50:

çok değil daha 1 hafta önce kanlı çiğ etle sokak köpeklerini besleyen teyze tarafından kendisini uyardığım için hayvan düşmanı ilan edildim, umurumda mı elbette ki değil ama ben anlayamıyorum sevgili mune, peki ne olacak? sürü halinde gezen çiğ et ile beslenmiş köpekleri veya hergün araba altında kalan onlarca kediyi görüp "aman neyse karınları tok öldüler ya önemli olan o" mu diyeceğiz? kendi inancım; gerek sanalda, gerek ise reelde bu kadar hayvansever varken şu yukarıda saydıklarını yapamamak imkansız..

not: anlatmak istediğimiz beslemeye karşı olmak değil, barınmanın da yiyecek kadar zorunluluk olduğu..

sevgiler..

Son düzenleme:
çok değil daha 1 hafta önce kanlı çiğ etle sokak köpeklerini besleyen teyze tarafından kendisini uyardığım için hayvan düşmanı ilan edildim, umurumda mı elbette ki değil ama ben anlayamıyorum sevgili mune, peki ne olacak? sürü halinde gezen çiğ et ile beslenmiş köpekleri veya hergün araba altında kalan onlarca kediyi görüp "aman neyse karınları tok öldüler ya önemli olan o" mu diyeceğiz? kendi inancım; gerek sanalda, gerek ise reelde bu kadar hayvansever varken şu yukarıda saydıklarını yapamamak imkansız..

Son mesajım demiştim yukarıda ama neyse bu son mesaj olsun bari:))) kuzucuğum herkes apartmanlarda, sahiplendirdik diyelim hayvancıkları, sen köpek sesinden, alttaki teyze kedinin kızış dönemi sesinden rahatsız olacak şikayet edecek, ne olacak sonra hoppa hayvanlar alınacak elimizden, yani önce biz insanların düşünce yapısı değiştirilmeli, Avrupa'da evde köpek baktığınızda bakıyorsun diye senin komşu teyze şikayet etmez, hatta o da seninle birlikte sever, o teyzeninde hayvanları vardır, ne zaman şikayet olur, hayvanlarına bakmadığında, eziyet ettiğinde, burda durum ne zırttt belediye mi? Evet buyrun, yan komşum köpek besliyor sesinden rahatsız oluyorum, tak belediye ekibi kapıda, köpek gider şikayet eden teyze oh çeker:50:

Alıntı yapmayayım biri de çıkmış cebe indirilen paralardan bahsetmiş. Bilgisi yok ama fikri var...
Ben sokak köpeği için İstanbuldaki bir dernekle irtibata geçtim, hatta buraya da konu açmıştım deri sorunu vardı yavrunun.
Ne yapabileceğimi söyleyince bana ücretsiz olarak ilaç yollamayı teklif ettiler.
Ben Sivastayım bu arada.
Böyle cebe indirilen paralara can kurban, keşke herkes böyle indirse.
Hesap sorulması gerekene gıkları çıkmazken, bulunca merhametli insanları vurun sopayı hesabı.
Ben bir hayvansever olarak ne kendimi, ne beslediğim hayvanları yedirmem kimseye, konuşturmam.

Bir de ne güzel diyorlar "yaşam alanımız" diye. Sizin sigaranız yüzünden dünya mahvolurken hiç yaşam alanımızı düşünüyor musunuz acaba? Başkalarının havasına kastettiğinizi, akciğerlerini mahvettiğinizi, koca dünyanın hakkına girdiğinizi? O zaman hık mık kem küm. Ben siz sigara içiyorsunuz diye astım olmak, nefes darlığı çekmek zorunda mıyım?

Allah'ım bunlar ne böyle ne kadar güzeller..yerim onları keşke yakın olsak da şöyle sevsem bu bebekleri.

şimdi fare gibiler :D birisinin kulağını annesinin memesı sandım :60: kulakmış meğersem :D
1 hafta sonra tadından yenmezler
sabırsızlanıyorum sevmek için :D

şimdi fare gibiler :D birisinin kulağını annesinin memesı sandım :60: kulakmış meğersem :D
1 hafta sonra tadından yenmezler
sabırsızlanıyorum sevmek için :D

ben kedi hastasıyım ama bunlar bi başka bebek resmen ya kıyamam onlara.

isim verdin mi bebeciklere biri kadiş olsun :9:

ah keşke her canlı hayvancıklar kadar masum olsa..

Hiçbir çocukta anne karnından katil veya hırsız olarak doğmuyor.
Onlarıda hoşgörelim yaşadıkları şartlar onları bu kadar vicdansız yaptı diye o zaman.
Sokak hayvanları ne olsun isterim? Tabii ki ölsünler istemem , biryerlerde toplansınlar, bakılsınlar .ama sokaklarda olmasınlar.

İnsanların iradesi aklı tercihleri eğitimleri var. O yüzden tam olarak ne demek istediniz anlamadım. Ama sadece çocukların işlediği suçlardan bahsediyorsak o zaman evet orada çevreyi sorgularım. Tinerci bir çocuk gördüğümde öööf pis tinerci demek yerine onu oraya getiren nedenlerin de sorgulanması taraftarıyım. Ama konumuz bu değil.

Barınak mevzusuna gelince. Sizce düzgün şartlarda barınaklar var da hayvanseverler yok olmaz hayvanlar sokaklara aittir mi diyor? Barınak şartlarından haberdar mısınız? Yoksa aman sokaklardan gitsin de nereye giderse gitsin diyenlerden misiniz? Hayvanseverler o zaman barınaklara yardım etsin derseniz konunun en başına gidip daireler çizmeye başlıyoruz. Benim vicdanım rahat bu konuda. Hayvanlar hakkında böyle düşünenleri de Allah'a havale ediyorum. Sizin de vicdanınız rahatsa sorun yok demektir.

ben kedi hastasıyım ama bunlar bi başka bebek resmen ya kıyamam onlara.

isim verdin mi bebeciklere biri kadiş olsun :9:

ah keşke her canlı hayvancıklar kadar masum olsa..

rabbim nasılda can vermiş. isim vermeyeceğim canım, 1 ay sonra sahiplendirmeyi düşünüyorum
hepsine bakamam
ama iyi gönüllüler bulabılırım onlar için :31:

not: anlatmak istediğimiz beslemeye karşı olmak değil, barınmanın da yiyecek kadar zorunluluk olduğu..

sevgiler..

Eğer o insanı "çiğ etle beslediği" için uyardıysanız tamam. O da size terslendiyse ayıp etmiş. Çiğ etle hayvan beslenmez. Ama tutup da yukarda örnekleri verilen vicdansız insanlardan biri gibi "beslediği" için uyardıysanız o zaman sıkıntı var. Barınma için de bir çok video var. Basit malzemelerden hayvanların soğuktan korunabilecekleri küçük barınaklar yapmak için. Biz hayvanseverler bunlara da bakarız siz hiç merak etmeyin. Barınma için neler yapılabilir bunları da düşünürüz. Ama sıkıntı soğuktan korumak da değil, değil mi? O derme çatma barınaklara da laf söylerler iki gün sonra. Yıkarlar onları da. Lafı evirmeye çevirmeye gerek yok. Sıkıntımız bu hayvanların varlığı.

Son düzenleme:

Bu durum normal midir?

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.Aynı şeyleri en başta yazacaktım ama hayvan düşmanı ilan edilmekten korktum açıkçası. Ben de köpek saldırısına uğradığım için şuan ufacık kedilerden bile korkuyorum. Tabi ki hayvanlara zarar vermiyorum zaten istesem de veremem çünkü yaklaşamıyorum :1:

Çok özeniyorum dışarda hayvanlara yemek veren insanlara. Keşke korkmasam yaklaşabilsem de bende beslesem. Ama bu mümkün değil benim için
:50:

Bir de bazı hayvanseverler sokak da bir köpeği görüp ürktüğüm zaman hakaret ediyorlar. Ne hakları var hakaret etmeye? Kendi çapımda korkuyorum sanki taş attım.

Bu arada bir hayvandan korktuğum zaman cevap şu; Hayvan sevmeyen insan da sevemez
:34: Bu lafı heralde 10-15 kere duymuşumdur :31:

Back
X