- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.183
- 823
Hiçbir fikrim yoktu, Allah razı olsun o zaman onlardan.düzenli barınaklara gidip mama dağıtımı yaparlar, barınakta hasta olan hayvanları araçlarla veterinerlere götürüp tedavi ettirirler.
sokakta yaralanmış, işkence görmüş hayvanlar için bağış toplayıp mekbuzlarını da yardım yapan kişileri de yayınlayıp tedavi ettirirler.
tedavi edilen hayvanlar sokağa salınmayıp, iyileştikten sonra yuva aranır.
sahipsiz hayvanları sahiplendirmek için sosyal medya aracılığıyla ilan verirler. her hafta 60-70 hayvanın yuvalandırıldığı olur.
annesi ölmüş fakat sütten kesilmemiş yavrular için süt anne aranır her yerde. çoğu zaman ulaşımlarını kendileri karşılar, güçleri yetmediği zaman ulaşım için yardımcı ararlar.
vs.. vs..
şimdi bu insanlar için, hep cebe indiriyorlar dendiğini duydum ya, içim sızladı. iftiradan korkmalı insan, kul hakkıdır...
Munecim şimdi bu insanların yaptıkları güzel birşey evet, ama çözüm mü? Hayır.Dernekleri bilmem ama dernek bünyesinde olmayan, hayvanları seven insanlardan oluşan bağımsız topluluklar var, gruplar halinde sokak hayvanlarının toplandığı alanlara gidip yeme, içme ve veterinerlik hizmeti veriyorlar, yeterli sayıda değiller, seslerini duyurmaya çalışıyorlar ama ilgilenen insan sayısı az, kendi imkanlarınca birşeyler yapıyorlar lakin tüm sokak hayvanlarına yetişebilmeleri için kuruluşların, derneklerinde destek vermesi gerekiyor, barınakların iyileştirilmesi lazım, hayvan polisi ve hayvan ambulansları çoğaltılmalı, insanlar sokağa atılmış köpekleri görünce ilgili yerleri aramaya korkuyor çünkü barınakta yer yoksa hayvanın akibeti ne olacak endişesi var, haklılarda, ben şahsen arayamıyorum, çünkü barınaklarda yer olmadığını biliyorum, size bir olay anlatayım, burda bir köpek vardı, sokak köpeği, çete de değil tek bir köpek, çevre sakinlerine zararı yoktu, gece bekçilik bile yapıyordu bölgede, yaz geldi yazlıkçılardan biri havlamasından rahatsız oluyorum diye şikayet etti, belediye aldı götürdü, köpek geneymiş, kürtaj yaptılar(( bu insanlık mı? O bebeklerin doğma hakkı alındı ellerinden, kürtaj sonrası kısırlaştırıldı, sonra nereye götürüldü bilmiyorum
![]()
Ben hiçbir insana kıyamadığım gibi hiçbir hayvanada kıyamam, işkence veya eziyet görmesine asla dayanamam.
Ama Mecidiyeköy'de yanımda 10 yaşındaki kuzenimle 5 tane sokak köpeğinin saldırısına uğradım.19 yaşındaydım ama hala o korkuyu üzerimden atamıyorum.Kuzenim koca adam oldu , hala kuştan bile korkuyor.
Köpeklerden biri tam bacağımı ısırmışken kalabalık bir topluluk sopalarla gelince köpekler kaçtı.
Yıllardır Mecidiyeköy'de o köpekler korku salmaya devam ediyorlar.
Bu durum normal midir?
Sokak hayvanlarını sokakta besleyenler olduğu sürece bu saldırılar devam edecek.
Söylediklerimi hayvan düşmanlığı olarak algılamayın ama, insanların güvenliği için başka çözümler bulunmalı.