- 23 Ocak 2020
- 1.858
- 762
- 73
Bende aynı durumdayım insanlar boş şeyler konuşmayı ve dedikoduyu çok severler bu nedenle felsefe gibi konular ağır geliyor çünkü kafalar boş maalesef kimseyle konuşamıyorum boş muhabbeti de sevmiyorum yani ortama girmek için kendimi zorlayamiyorum böyle oluncada yalnızımİnsanlarla anlaşamıyorum bu da beni çok rahatsız ediyor.Samimi arkadaş edinmek çok zor oluyor,Arkadaşlıklar çok pamuk ipliğine bağlı, ben zaten genel olarak insan ilişkilerinde pek başarılı değilim öyle eğlenceli biri değilim daha didaktik biriyim müzik severim müzikten anlamaz çevrem felsefe konuşmak isterim malesef ilgil alanı değildir insanların genel olarak biraz kitaptan sohbet etmek istediysem bulamam çevremde bunlardan konuşabilecek birisiniz ama gündelik şeyler şikayet insanları çekiştirme ve dedikodu konuları var ise o an herkesin ilgisini çeker başına üşüşürler sohbetin,İnsanlarla aradığım samimiyeti yakınlığı içtenliği hiç bulamayacağım sanırım
Teşekkürler benim kitap kulübüm varLinkini atmamışım en azından
Tek kişilik dev kadroTeşekkürler benim kitap kulübüm var
İnsan nereye kadar felsefe ve kitap hakkında konuşacak yaşıyoruz ve ister istemez gündelik şeylerden konuşuyoruz problem sizde kusura bakmayınİnsanlarla anlaşamıyorum bu da beni çok rahatsız ediyor.Samimi arkadaş edinmek çok zor oluyor,Arkadaşlıklar çok pamuk ipliğine bağlı, ben zaten genel olarak insan ilişkilerinde pek başarılı değilim öyle eğlenceli biri değilim daha didaktik biriyim müzik severim müzikten anlamaz çevrem felsefe konuşmak isterim malesef ilgil alanı değildir insanların genel olarak biraz kitaptan sohbet etmek istediysem bulamam çevremde bunlardan konuşabilecek birisiniz ama gündelik şeyler şikayet insanları çekiştirme ve dedikodu konuları var ise o an herkesin ilgisini çeker başına üşüşürler sohbetin,İnsanlarla aradığım samimiyeti yakınlığı içtenliği hiç bulamayacağım sanırım
Problem bence sende herkes cehalet içinde yaşamak zorunda değil sen yaşıyorsunda biz yaşamıyor muyuz….Bu kadar anlamsız yorum yapmaktannsa yapmamayı tercih ederdim ben olsamİnsan nereye kadar felsefe ve kitap hakkında konuşacak yaşıyoruz ve ister istemez gündelik şeylerden konuşuyoruz problem sizde kusura bakmayın
Bu dediğiniz türden bir ortam oluşturmaya çalıştım hatta kitaplarımı paylaştım watsap grubu kurdum bir kitap berlirleyip ordan gitmek için biri pes etti okumado diğeri okuduğunu söyledi ama kendi kitapalrıyla devam edip kesinlikle paylaşım yapmadı gayette mesafeli oldu yani açıkcası benim paylaştığım samimiyeti kendilerinde göremedim kitaplarımı dahi paylaşabileceğimi önermiştim oysaki belki bus ebeple bir toplanma olur ayda bir muhabbet olur diye olmadı ben de başkabir grupla şuan daha sıcak samimi ilişkiler kurulıyor onunfark ettim onlara dahil oldjm bu ilk bahsettiğim arkadaşlar çok ketum davranıyorlar bana karşı hep bir arka bahçeleri var belli bir mesafeyi aşamıyoru ne yazıkkiBiraz olsun yakın hissettiğiniz insanlarla tıpkı yeni tanışır gibi hobilerinizi, zevklerinizi mi konuşsanız ?
Örneğin kitap okumayı seviyorsanız, kitap okumayı sever misin bak bu kitap çok güzel diye sevdiğiniz bir kitabı verin. Bitirince de nasıldı beğendin mi ne düşünüyorsun diye sorun. Ufak ufak ortak alan bulabilirsiniz böylelikle. Biraz adım atmayı denemelisiniz gibime geldi. Zaten bu şekilde 1-2 kişiyle bile yakınlaşsanız yeter de artar da.
Birde hobilerimi zevklerimi anlatmayayada konuşmaya çalışınca bir sidik yarışına girmiş gibi davranışlar görüyorum veya işte atıyorum salsa kursuna gittim diyelim orda millet erkek bulmak için gidiyor bilmem ne spora gidiyorum diyorsun orda yeni birileriyle tanışmak için gidiyorlarmış türünden garip garip yorumlar alıyorum ….Biraz olsun yakın hissettiğiniz insanlarla tıpkı yeni tanışır gibi hobilerinizi, zevklerinizi mi konuşsanız ?
Örneğin kitap okumayı seviyorsanız, kitap okumayı sever misin bak bu kitap çok güzel diye sevdiğiniz bir kitabı verin. Bitirince de nasıldı beğendin mi ne düşünüyorsun diye sorun. Ufak ufak ortak alan bulabilirsiniz böylelikle. Biraz adım atmayı denemelisiniz gibime geldi. Zaten bu şekilde 1-2 kişiyle bile yakınlaşsanız yeter de artar da.
Kesinlikle katılıyorumBende aynı durumdayım insanlar boş şeyler konuşmayı ve dedikoduyu çok severler bu nedenle felsefe gibi konular ağır geliyor çünkü kafalar boş maalesef kimseyle konuşamıyorum boş muhabbeti de sevmiyorum yani ortama girmek için kendimi zorlayamiyorum böyle oluncada yalnızım
Toplu olarak kulübü terk ederiz ahsjdkfkfkfKitap kulübü deme
Yani çok zor .200 kişilik bir departmanda calısıyorum .Konulabıldıgım snlasabıldıgım 5 kişidir .Sizde sırun yok .Kendınızı ıyıce tanıdıkca kemdınıze göre bırılerını buluyorsunuz .İnsanlarla anlaşamıyorum bu da beni çok rahatsız ediyor.Samimi arkadaş edinmek çok zor oluyor,Arkadaşlıklar çok pamuk ipliğine bağlı, ben zaten genel olarak insan ilişkilerinde pek başarılı değilim öyle eğlenceli biri değilim daha didaktik biriyim müzik severim müzikten anlamaz çevrem felsefe konuşmak isterim malesef ilgil alanı değildir insanların genel olarak biraz kitaptan sohbet etmek istediysem bulamam çevremde bunlardan konuşabilecek birisiniz ama gündelik şeyler şikayet insanları çekiştirme ve dedikodu konuları var ise o an herkesin ilgisini çeker başına üşüşürler sohbetin,İnsanlarla aradığım samimiyeti yakınlığı içtenliği hiç bulamayacağım sanırım
Ben senin öyle felsefe sevdiğini, kitap aşığı olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Ben genel kültür, psikoloji, felsefe vb kitaplara merak duyduğumdan beri daha kaliteli arkadaşlarım oldu. İnsanların seni anlamadığını düşünüyorsan, dönüp kendine bak. Büyük ihtimal herkesi kendinden küçük gördüğün için, kimsenin fikrini önemsemiyorsun, oturup bir kitap bitirdiğinde kendini herkesten üstün görüyorsun. Genel kültür, psikoloji veya felsefeyle ilgilenen, kaliteli kitap okuyan insanlar kaliteli oluyor genelde. Böyle mahalle ağzı konuşup, kendilerini eleştirenlere senin gibi saldırmıyorlar. Çok gereksiz bir kibrin var, acilen destek alman gerekiyor.Problem bence sende herkes cehalet içinde yaşamak zorunda değil sen yaşıyorsunda biz yaşamıyor muyuz….Bu kadar anlamsız yorum yapmaktannsa yapmamayı tercih ederdim ben olsam
Sibel hanım sizin mesajınızın üstünde konu sahibinin iki mesajı var. Kendisine bakmadan diğer insanları gömmüş.
Lotus1234 iğneyi yeterince başkalarına batırmışsınız. Bir de çuvaldızı kendinize batırın bakalım neler çıkacak.
Birçok arkadaş gayet mantıklı yorumlar yaptı. Bence bir kez daha okuyup faydalanın. Serenay da okusun; bedava akıl ve psikoterapi. KK'nün kıymetini bilin. İyi geceler.
Körler sağırlar birbirini ağırlar çok saygıdeğer hanımefendiler var burda yorum yazan öneride bulunan kendileine çok tşk ediyorum konu kapanmıştır sizde fazla meşgul etmeyin artık buraları pek ciddiye alınmıyorsunuz Allah sizede biraz hoşgörü ve anlayış versin..Valla bazen düzgün yazmış, bazen uçmuş ama hep bir mızmızlık içinde bizi de döndürüp durdu. Ne diyeyim, Datlu_333 Hanım'a Allah selamet versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?