• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlık bukadar mı kötü olmuş

bayankirpikk

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
167
134
23
kızlar günaydın​
akşam başımızdan geçen bir olayı anlatacağım. dün akşam saat 7 gibi işten çıktım. nişanlım aradı ben markete gidiyorum istediğin birşey var mı diye bende baya bir malzeme saydım çünkü evde bişey kalmamıştı. neyse gitmiş almış yoldauken beni aradı anahtarımı unuttum poşetleri kapıya bırakıyorum sana doğru geleyim birlikte gidelim eve dedi tamam gel dedim. neyse geldi yoldada arkadaşları gördük yarım saat oturduk çay içtik ve eve gittik. kapının önüne geldiğimizde şok olduk. aldığımız bütün malzemeleri çalmışlar. oturduğumuz muhitte gerçekten emniyetli ve güzel bir yer. gerçekten çok moralim bozuldu neden benim rızkımı çalıyorlar ben paramı kolay kazanmıyorum. birde dalga geçer gibi dolu olan poşetleri almışlar patates ve yumurta olan poşeti bırakmışlar. bütün gece moralim bozuldu okadar para harcadık o malzemelere biz. haram zıkkım olsun dedim çok sinirlendim. nişanlımda öyle deme nerelere harcamıyoruz o parayı boşver dedi. ama ben çok bozuldum hiç mi insanlara güvenemeyeceğiz bu insanlara ne oldu böyle:KK62:
:KK62:

kızlar günaydın​
akşam başımızdan geçen bir olayı anlatacağım. dün akşam saat 7 gibi işten çıktım. nişanlım aradı ben markete gidiyorum istediğin birşey var mı diye bende baya bir malzeme saydım çünkü evde bişey kalmamıştı. neyse gitmiş almış yoldauken beni aradı anahtarımı unuttum poşetleri kapıya bırakıyorum sana doğru geleyim birlikte gidelim eve dedi tamam gel dedim. neyse geldi yoldada arkadaşları gördük yarım saat oturduk çay içtik ve eve gittik. kapının önüne geldiğimizde şok olduk. aldığımız bütün malzemeleri çalmışlar. oturduğumuz muhitte gerçekten emniyetli ve güzel bir yer. gerçekten çok moralim bozuldu neden benim rızkımı çalıyorlar ben paramı kolay kazanmıyorum. birde dalga geçer gibi dolu olan poşetleri almışlar patates ve yumurta olan poşeti bırakmışlar. bütün gece moralim bozuldu okadar para harcadık o malzemelere biz. haram zıkkım olsun dedim çok sinirlendim. nişanlımda öyle deme nerelere harcamıyoruz o parayı boşver dedi. ama ben çok bozuldum hiç mi insanlara güvenemeyeceğiz bu insanlara ne oldu böyle:KK62:
Yazık günah, haram lokmayı boğazlarından nasıl geçirecekler yazık..
umarım çok ihtiyacı olan biri almıştır

Ya yemek konularında pek böyle düşünemiyorum ben. Yemek yani bu para değil, mücevher değil. Belki gerçekten durumu olmayan biri almıştır. Bu yokluğu yaşamadım hiç çok şükür ama yaşayan var maalesef. 2 poşet erzak gitmiş boşverin. Alanın doymuştur inşallah karnı.

Yerinde olsam başımın gözümün sadakası olsun helal hoş olsun derim otururum aşağı...
Beddua etme...

Sadaka isteyerek verilir, gönüllü verilir.
Böyle sadaka olmaz ki.
Ayrıca konu sahibi sadakam olsun dese bile bu yapılan şeyin hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmez. Yapan kişi için hem suç hem günah...
Yazık.

Bence art niyetli birisi yani. Gerçekten çok çok ihtiyacı olup aldı diyelim. En azından bir özür, bir haber notu bırakır değil mi? Bence çıkacak her türlü çalan insandan.

alan kişi çok yanlış yapmış Allahtan bulsun ama sizdede çok hata var nasıl bir devirde yaşadığımızı görüyoruz poşet kapıya bırakılırda arkadaşla sohbet etmeye gidilir mi eve bırakın sonra saatlerce oturun :kahve:

Bence hata sizde neden birde insanlara saydrysnz? Çocuk değilsinz düşünemdnzm böyle bişey olacağını bi koşup geliymde dememssnz arkdslrla oturup çay icmissiniz sizin yaptgnz normal posetlrn calnmsm anormal bırakın allah aşkına böyle şeyleri sadaka niyeti olsun bari birde burada bunu paylsmssnz ......

:sinirli:Herhalde yakinda agzimizin icindeki cignedigimiz lokmayida alirlar Allah boyle insanlari islah etsin bu gibi insalarin gozleri her zaman diger insanlarin kazanclarinda yediklerinde kendi kazanclari yedikleri asla yetmiyor demek ki haram olsun

kızlar günaydın​
Niye birakiyosunuz ki disarda? Tedbir denen bi sey var..

insanlar kötü tamam da, kapı önüne bıraktığınız poşeti kedi köpek bile talan edebilirdi.
bu zamanda insanların elindeki poşet çalınıyor, kapı önündeki çalınmasa mucize olurdu.

Yani kusura bakmayinda hirsizi gunaha sokan sizsiniz.Niye kapinin onune koydunuz ki erzaklari?Daha guvenli bir yerde olsaydi oda bunu yapamayacak sizde aldiklarinizdan olmayacaktiniz..
Neyse olan olmus deyin ve birdaha firsat vermeyin boyle durumlara.

Back
X