• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanlık bukadar mı kötü olmuş

Eve kapının önüne bırakmak hata kedi köpek yese gram üzülmem ihtiyacı olan biri olduğunu sanmıyorum çünkü poşetin içinde öyle un şeker çay gibi temel ihtiyaç malzemeleri yoktu bizim yaptığımız hata değil demiyorum. Ama insanlarda neden bukadar kötü oldu diye düşünmeden edemiyorum ihtiyacı olan biri almışsa helali hoş olsun ben yoldan geçen dilenciyi bile çevirmeyen insanım vizdanlıyımdır ama yapılan çok büyük hata bence

Eve kapının önüne bırakmak hata kedi köpek yese gram üzülmem ihtiyacı olan biri olduğunu sanmıyorum çünkü poşetin içinde öyle un şeker çay gibi temel ihtiyaç malzemeleri yoktu bizim yaptığımız hata değil demiyorum. Ama insanlarda neden bukadar kötü oldu diye düşünmeden edemiyorum ihtiyacı olan biri almışsa helali hoş olsun ben yoldan geçen dilenciyi bile çevirmeyen insanım vizdanlıyımdır ama yapılan çok büyük hata bence
Insanlik hep boyleydi aslinda, yeni bi durum degil, yani hirsizlik arsizlik her zaman vardi ve olacak ne yazik ki.. Tedbir almak, dikkatli olmak, elden geldiğince topluma olumlu katki yapmaya calismak önemli..

Giden gitmiş, size de tecrübe olarak kalmış ne denebilir ki? Bir daha kapı önüne 5 dk bile bir şey bırakmazsınız, çalınsın istemiyorsanız.

"Yazık, karnı açtı belki, ihtiyacı vardır" filan tarzı ultra iyimser yorumları da hayretler içinde okudum.
Tok-aç fark etmez, adı hırsızlık mı, hırsızlık; "Ahaha bir haftalık erzağımızı beleşe getirdik ohh" denilerek alınmadıysa o poşetler oradan, ben de bir şey bilmiyorum.

Belki gerçekten ihtiyacı olan biri almıştır. Bence haram etmeyin. Bi de insanlık bence kesinlikle ölmedi, her taraf iyi insanlarla dolu ama siz yine de poşetlerinizi kapı önünde bırakmayın :) Geçmiş olsun.

Etek giydigi icin tecavuze ugramasi hak gorulen kadinlari, takim elbise giydi diye iyi hal indirimi yapilan suclulari, gece gec vakit sokakta yuruyorsa laf atilmasi normal denilen genc kizlari hatirlatti nedense bazi yorumlar.

Konu sahibi, basiniza gelen durum cok can sikici. Maalesef medeni bir ulkede, medeni bir toplumda yasamiyoruz. Bir dahaki sefere daha dikkatli ve daha "fesat" olmanizi oneririm tabiri caizse. Nisanliniz kapida bekleyebilirmis birakip gitmek yerine.

Kayinvalidemin mukemmel evinde kameralar onunde iki gunluk ayakkabimi caldiklarindan beri kapimin onune cop bile koymuyorum gecmis olsun ama bu zamanda asla onemli bir seyinizi disarida birakmayin semt kosul ne olursa olsun...

Ben kucukken babam çalışmadığı zamanda cok zorluk cektik ekmek olmadi annem evde yaptı tüp bitti babam mangal yaktı cay yapti ama hic kimsenin birseyini calip bize yedirmedi cok şükür. Belki cok cok ihtiyac vardir almışlardir ama bu nr olursa olsun iyi birsey yaptıklarını gostermez. Ama bence siz sadece kendiniz icin ne dua ne beddua etmeyin sadece helal olsun diyin geçin çünkü son 2 aydir anladığım cok iyi birsey var size kötülük yapana siz yapmayin cevap vermeyin kendi haline birakin ilk baslarda zor oluyor ama zamanla goruyosunuz ki zaten o kendisi yaptigini cekiyor bir sekilde ödüyor bunu siz sadece beddua ederek kendinizi günaha sokarsiniz birakin alanlar ne niyetli olursa olsun onu cekecekler siz kendinize zarar vermeyin.

Bu devirde sizin yaptığınız da komik bi hata olmuş kusura bakmayın. Şimdi kapısını kilitlendiğimiz evde rahat oturamıyoruz kaldı ki kapının önüne erzak koyup oturup çay içmek hırsıza davetiye resmen. Dedelerimiz ninelerimiz zamanında insanlar anahtarları kapının üzerinde bırakıp istediklere yere gidermiş cumaya giden esnaf kapısını kapatmadan gidermiş.şimdi kapısı kilitli evin kapısını camında Demir olan evin demirini söküp giriyor hırsızlar evlere. Devir berbat bi devir Allah akıl fikir versin insanlara. Size de çok geçmiş olsun can sıkıcı bi durum Gerçekten bir dahaki sefere daha dikkatli olmanızı öneririm

Kapının önüne dolu dolu poşet bırakıp gidilir mi allah askina:) bide o kadar oyalanmissiniz. Biz market alisverisini yaparız asansör olmadığı için 3. Kata sırayla bekleyerek tasirz poşetler ortadan kaybolmasn diye. Önümüz arkamz Suriyeli ıraklı dolmuş. Ha aç biri almıştır yazık karnı doyar insallah diyenler var evet öyle düşünüldüğünde yazık gerçekten ihtiyaci olan insanlar olabilir ama hırsızlık yani . Yinede sizdede suç var malesef komşuya falan birakabilirdi

Oturdugunuz muhitin guzel veya emniyetli olmasi birsey degistirmez. Ben cocukken hatirliyorumda kucuk bi kenar mahallede oturuyorduk dogru durust asfalt yol bile yoktu. Ama yazlari gece cam acık uyuyorduk. :) Ben oyun oynamaya gittigimde anahtari kapida birakiyordum.
Tabi sonra sonra yollar yapildi, calismalar yapildi, birsuru taşınan oldu veeee basladi hirsizliklar :) eskiden cam acik yattigimiz evin pencerelerine demir korkuluk yaptirmislardi :)

Öncelikle önleminizi almanız gerekli eskiden herkez birbirini tanırdı ama simdi küçğk yerlerde bile tanımadıgımız yüzler dolu ve kimse kimseyi umursamıyor.
Ben cocukların yaptıgından süphelendim yiyecekleri çaldıklarına göre.
Bizimde evimize girdiler gece uyurken inanınki su asker telefonu var para bile etmez onu çalmışlar birde samsun young vardı o da para etmez onu çaldılar sebeke bu 5 kişilik 15 yaş grup çocuklardı insanlık nereye gidiyor işsizlik çok insan dolu hele bir de suriyeliler geldi millet çalıp çırpmayı normal görüyor artık kimse haram diyen yok zaten haramıdüşünen bunu yapmaz.

Sadaka isteyerek verilir, gönüllü verilir.
Böyle sadaka olmaz ki.
Ayrıca konu sahibi sadakam olsun dese bile bu yapılan şeyin hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmez. Yapan kişi için hem suç hem günah...
Yazık.

Konu sahibini doldurup doldurup sinirlerini bozmanın manası var mı ?!

O zaman karni ac olana hirsizlik mubah mi oluyor kkda?
Posetleri kapi önüne birakacak kadar temiz olmanız beni gulumsetti. :anne: tecrube olsun. Zamanla hiçbir zaman hicbir konuda insanlara guvenmemeniz gerektigini ogreneceksiniz. :KK67:

Komşum elleri kolları dolu marketten çıkıyor bayan bir surucude haline acıyıp yardim etmek istiyor arabasina alıp evine kadar goturuyor

Komsum dalginliktan camasir sabunu olan poseti arka koltukta unutuyor 1 hafta oldu ne gelen ne giden var

Hicte ihtiyaci olan birine benzemiyordu diyor cok uzuldum hep getirir diye bekledi

Yani insanlar artik helal haram önemsemiyor önüne düştüyse alıyor uzucu gercekten

He tamam insanlar şaşırmış o hırsızlık kötü bir sey,ama erzakları kapıda bırakıp gıtmek,birde yarım saat oyalanıp çay içmek bana çok komik geldi.benim içim asla rahat etmez bir koşu gider paketlerimi içeri koyar,sonra ne yapacaksam yaparım.
Isterse çok güvenli bir mahalle olsun.heleki bu devirde...

Back
X