• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Kızlar size bir şey soracağım. Eski sevgiliniz/eşiniz hayati bir derde düşse yardım istese ona koşup yardım etmeniz insanlıktan mıdır yoksa onu unutamadığınızdan hala sevdiğinizden midir?
Kendinizi düşünerek bir cevaplasanız, merak ettim :26:

Son düzenleme:
Bunu yine en iyi insanin kendisi bilir

Ama ben insanlik yaptigimi dusunsem de
karsi tarafin umut vermis olabilecegimi dusunme ihtimalini goz onunde bulundurur,
uzak dururdum sanirim...

Son düzenleme:
ona yardım etmek farklı anlaşılsın istemem. o şekilde hiç bi insan oglunada yüz cevirmem. kendim gidip yardım etmesemde bir başkalarının yardım etmesini saglardım.

Kızlar size bir şey soracağım. Eski sevgiliniz/eşiniz bir derde düşse yardım istese ona koşup yardım etmeniz insanlıktan mıdır yoksa onu unutamadığınızdan hala sevdiğinizden midir?
Kendinizi düşünerek bir cevaplasanız, merak ettim :26:

babamın kanser olduğunu öğrendiğimde nişanlımdan ayrılalı çok olmuştu.. benimde onunda hayatında biri vardı.. babama kan lazım oldu. onun kan grubu tutuyordu..aradım anlattım durumu .. koşarak geldi kan verdi babama.. 5 gün sonra evleniyorum.. değil evlilik seneler geçse 9 çocuğum olsa beni ne zaman arasa canım pahasına yardımına koşarım..

babamın kanser olduğunu öğrendiğimde nişanlımdan ayrılalı çok olmuştu.. benimde onunda hayatında biri vardı.. babama kan lazım oldu. onun kan grubu tutuyordu..aradım anlattım durumu .. koşarak geldi kan verdi babama.. 5 gün sonra evleniyorum.. değil evlilik seneler geçse 9 çocuğum olsa beni ne zaman arasa canım pahasına yardımına koşarım..

Sizin arada büyük bir yardım söz konusu olmuş, haklısınız, iyi bir insanmış demek ki. Bu arada babanız için de üzüldüm. Peki bunu aşktan bağımsız olarak insanlık adına mı yapıyorsunuz ya da o aşktan bağımsız mı yaptı? Evlendiğinize göre öyle olmalı?

Son düzenleme:
Karşı tarafın umutlanmayacağından eminsem yardım ederim herhalde.. :ssz:
Ama gerçekten pisliğin tekiyse umurumda olmaz..

kişilerin yaşadıkları ile doğru orantılı olsa gerek bu durum.
henüz belki çok taze ayrılığımız ama yine de bir şey olsa giderdim.

o an istediğim sadece iyi olmasıdır, ne düşündüğüyle ilgilenmem.

Sizin arada büyük bir yardım söz konusu olmuş, haklısınız, iyi bir insanmış demek ki. Bu arada babanız için de üzüldüm. Peki bunu aşktan bağımsız olarak insanlık adına mı yapıyorsunuz? Evlendiğinize göre öyle olmalı?

aşk adına sinek gözü kadar birşey hissetmiyorum ona..ama onu insan olarak çok seviyorum. sevgili olmak iyi bir de arkadaşlık gerektirir.. tamamen insanlık vazifesi olarak düşünüyorum. onunda aynı şekilde düşündüğünü biliyorum. çünkü o hamurunda iyi bir insan.. pırlanta gibi bir kalbi var.. yüzünede dedim.. Allah gönlüne göre versin diye.. tıbbi bir çaresizlikti benimki.. kim olsa koşardı.. sevgilisiyle olan sorunlarını bile paylaşmışlığı vardır ayrıldıktan çok sonra bile.. 5 yıl evlerinde ekmek yedim.. hiç birşeyin olmasa bunun vefa borcu var.. şimdi evleneceğim kişide bilir onun hakkındaki düşüncelerimi.. kötü biri olsaydı kötü ayrılmılş olsaydık durum belki böyle olmazdı.. bu yönden bakmak lazım..

bendne başka ınsanmı kalamış ne yardım ederım nede isterim hiçte vıcdan yapmam

Hayati bir meseleyse ( bir arkadaşın yazdığı gibi sağlıkla ilgili bir mevzu) o zaman yardım edilebilir ama diğer türlüsünü pek doğru bulmuyorum.

Tekrardan iletişim kurmak için yol yapıyor olabilir o yüzden gereksiz bence.

İnsanlık başka bir şey, vicdan söz konusu.. Söz konusu olan bir can'sa gözüm kapalı yardım ederdim, hiç bir ayrıntıyı düşünmeden, geçmiş hesabı yapmadan...

Allah korusun nişanlımdan ayrılsam birşey olsa uçrak giderim yardıma ama yapı olarakta böyle bir insanım tanımadığım insanlarada yardım ederim :34: nişanlım la çok kötü ayrılsak bile bana bişey olsa oda koşarak gelir eminim :38:

İnsanlık ölmedi dimi ama mesela bir arkadas örnek gösterdi sağlıkla ilgili bir konu ise düşmanım dahii olsa giderdim çünkü bu konularda sevdiklerim çok çekti teyzem yengem kanserden öldü babam sürekli hasta. Allah düşmanı bile vermesin. Zaten ona verilecek en büyük ceza bu olur. Allah verir cezasını kin tutmak niye. Ben herşeyi Allaha havale ederim olur biter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X