• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlıktan nasibini almamak..

Neden sürekli hizmet etme modundasiniz. Siz yabanci degilsiniz deyin gecin odaniza yatin. Agrim var deyin. Kayinvalidenizden yemek isteyin esin de sofrayi ev islerini halletsin. Yapmıyorlarsa da bosverin zaten en kötü disardan yersiniz iki üç gün. Boylesine bu mustahak.
Yani hizmet etme modubda olmamak mümkün değil ki.. Düşünün kahvaltı sofrasına laf ediyorlar herşeye ya herşeye

Bunların biraz yontulmusu azicik yontulmusu minnacik yontulmusu 😂bende var.
Mecbur kalmadıkça gitmeme kararı aldim.
O mecburiyetlerden biri bayram geliyor😒
Bayram benim neyime😒

Sormuyor ki pislikler gelirken. Ya burnumuzdan getirmek zaten dertleri bundan haz alıyorlar.. Farkında ama 3 4 gün dişini sık dedi.

En büyük sorun burda. Esin gayet diyebilir "burasi benim evim, karismayin" diye yada senin is yaptigini görünce "biraz otur, sen hamilesin bide" diye. Esin bal gibi onlar ile hemfikir.

Yani onlara kizacagina, esine kizmalisin. Onlar esine azicik saygi duysaydi yaptiklarin 4te 1ini bile yapmazlardi.

bence suc esinde 3 4 gun sık disini diyecegine kalkip isleri kendi yapsaydi anasi da zaten ogluna kiyamaz ondan once gidip yapardi...cok agrilarim var deyip gececeksin odana kocanla kaynanan yapacak isleri..bosver konussunlar ne olacak yani...bak soyleyim sana bunun bir de dogum sonrasi versiyonu olacak, daha senin agrin sizin varken hem bebege her isine karisacak hem de senden hizmet bekleyecek, simdiden kocana da kv ye de ayar cek derim, yorgunum de gec odana,

Hamile halinizle bı de 4 gün hizmet mi ettiniz bu insanlara? Hayatta yapmam kimse kusura bakmasin. Zaten insan yeterince yorgun ve keyifsiz oluyor, ağırlaşmış oluyor, bi de böylesi memnuniyetsiz insanlara hizmet etmek yani ne bileyim, kendinize zorunuz mu var? Ayrıca ya anlamıyorum gerçekten anlamıyorum, vakalar olmuş 40 bin, üstelik de evde hamile biri varken nasıl yatıya gelebiliyo insanlar..pes.

Ay ne anlayışsız insanlar. Benim kayınvalidem evime gelmişti. Evlenmeden önce zaten kendime ait evim vardı. Eşim kurulu düzene geldi. Kayınvalidem eve ziyarete geldi. Yok banyoda askılık yok, kendiniz köfte yediniz bana paket getirdiniz... filan. Dedim hayırdır noluyoruz. kocam baktı 2 arada kalıyor ve bizim huzurumuz bozuluyor. Annesiyle iletişimi kesti. Annesi geçenlerde akciğer kanserinden vefat etti. Küs gittiler. Eşime sordum vicdan azabı çekiyor musun diye. “Ben 38 yaşımda zar zor yuva kurdum. Kendi mutlu olmadı, benim mutluluğuma mani olamaz” dedi. Vicdan azabı çekmiyormış. Boşanmış bir ailenin çocuğu olduğu için Babasıyla zaten 3 yaşından beri görüşmüyorlarmış. Çok travmaları vardı. 2 senede anca normal bir hayata adapte oldu. Çünkü görmemiş birbirine sevgi duyan, hoşgörü gösteren bir karı koca modeli.Anne babalar çocuklarının yeni kuracağı düzene saygı duymaz ise çocuklarını kaybediyorlar.

Bu tam eşimin ailesi. Paranoya falan değil arkadaşlar.. Eşimin ailesi misafirliğe geldi.. Ve ben 32 haftalık hamileyim. 4 gün hiç oturmadım belim falan mahvoldu. Hala diyorlar ki yok ev işinden bişey olmaz.. Sofraya yemek koyuyoruz oha laf ediyorlar et yokmuymuş? Herşeye laf ediyorlar ekmek ler telef oluyormuş buzluğa atmamışım yüz kere attım dediğim halde. Beni sinir etmek için uğraşıyorlar bir süre sonra bakıyorlar olmuyo başka yollar.. Yok ben yürüyüş yapmıyor muşum kendi kızı hergün yürüyüşteymiş. Neftet ettim bunlardan ya nefret. Geliyorlar mutfağı inceliyorlar. Yorum yapıyorlar herşeye herşeye. Ağızlarına tıksam lafı suç tıkmasam suç.
Canım bazı insanların huyu öyle. Bizde de bir komşu teyze var, aslında severim de kendisini iyi insan. Onlar da beni karı koca, kızları gibi severler. Kadın bir gelir, çat kapı, herşeyi eleştirir gider. Mutfağa girer, onu bunu karıştırır, "bunu böyle koyma böceklenir", "şurayı böyle temizle", "şu koltuğu niye böyle koydun?" bahçeye bakar, "off burada çok iş var, neden bunları buraya diktiniz?, güneş almıyor, kesin şu ağacı? bak şunu buda" hatta alır eline makası budamaya başlar vs" Yani beni kendi kızı gibi görüyor, samimiyetinden yapıyor diyeceğim ama sürekli negatif, bir kerede olumlu bir cümle duymadım ağzından. Hoş ben takmıyorum kafaya çünkü huyu öyle biliyorum ama kayınvalidem olsaydı sorun yaşardım kesin. Şimdi sorun onların sizin kayın aileniz olması yoksa bence negatif insanlar ve huyları öyle. Siz hiiç takmayın kafaya, ağızlarına laf tıkmaya da uğraşmayın "hı hı" deyin geçin.

İnsanlar herşeye burnunu sokmaktan ne anlıyorlar anlamış değilim. Evliliğimin ilk yılları geldi aklıma. Kvalide eve gelince direk camdan dışarı bakardı.(camlarım temizmi diye). Mutfak dolaplarımı inceler Bi leke varsa eşime şikayet ederdi. Kendisi temizlik hastası. Bişey görse mutlaka soylerdi. Geldiğinde mutlaka bakar. Ayrıca herşeye Bi lafları insanları eleştirme lüksünü kendinde bulanlar ama kendilerine bakmayan insanlar en sevmediğim insan tipleri. Ya kendine bak önce. Bi de insanlardan beklediklerini kendileri yapmayan tipler var ona hiç girmiycem. Karşındaki enayi çünkü yapar diye düşünüyorlar. Ama yok öyle dünya. Mesafe en iyisi.

Back
X