• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanoğlu bu kadar zalim olamaz

sura38

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
34
3
6
Kayseri
bugün içimde acayip bir burukluk var.hatırladıkça yüreğimi sızlatan acıtan.sevdiğim insannın ailesi beni istemiyor.Tek nedense geçirdiğim hastalık.Ewt ben istemedim kanser olmayı ama allah katından gelen bişiydi yapılacak bişi yok şimdi herkes gibiyim çok iim ama insanlarda hep bi şüphe var hastalığım nükseder geçirdiğim tedavi sonucu çocuğum olmaz diye.Şimdi eyy ana ve babalar size sesleniyorum herkes evladını sağlıklı ...vs insanlarla evlendirmek ister.gelin görün ki hastalığımı herkes gibi oğlunuzda biliyordu benim aklımda bir dk bile oğlunuz geçmedi.ama o gönlümü çeldi ve gitti o süre zarfı içerisinde nerdeydiniz.Hiç mi allahtan korkmazsınız sizinde evladınız var ya bir gün onunda başına gelirse.Gelirse o zaman anlarsınız ama ben sizi yüce rabbime havale ediyorum o her şeyi bilen ve görendir.

şimdi de eyy kendini aşık zanneden aşktan sevgiden haberdar olmayan insanlar sevgiyi bu kadar çabuk tüketmeyin sevdiğiniz insanları öyle olur olmaz şeyler için bırakmayın.herkes gibi olmak ve davranmak önemli değil önemli olan herkes gibi davranmamaktır.ben ne dersem diyeyim siz sevgiyi aşkı yine basit şeyler için harcamaya devam edersiniz:(

bugün içimde acayip bir burukluk var.hatırladıkça yüreğimi sızlatan acıtan.sevdiğim insannın ailesi beni istemiyor.Tek nedense geçirdiğim hastalık.Ewt ben istemedim kanser olmayı ama allah katından gelen bişiydi yapılacak bişi yok şimdi herkes gibiyim çok iim ama insanlarda hep bi şüphe var hastalığım nükseder geçirdiğim tedavi sonucu çocuğum olmaz diye.Şimdi eyy ana ve babalar size sesleniyorum herkes evladını sağlıklı ...vs insanlarla evlendirmek ister.gelin görün ki hastalığımı herkes gibi oğlunuzda biliyordu benim aklımda bir dk bile oğlunuz geçmedi.ama o gönlümü çeldi ve gitti o süre zarfı içerisinde nerdeydiniz.Hiç mi allahtan korkmazsınız sizinde evladınız var ya bir gün onunda başına gelirse.Gelirse o zaman anlarsınız ama ben sizi yüce rabbime havale ediyorum o her şeyi bilen ve görendir.

şimdi de eyy kendini aşık zanneden aşktan sevgiden haberdar olmayan insanlar sevgiyi bu kadar çabuk tüketmeyin sevdiğiniz insanları öyle olur olmaz şeyler için bırakmayın.herkes gibi olmak ve davranmak önemli değil önemli olan herkes gibi davranmamaktır.ben ne dersem diyeyim siz sevgiyi aşkı yine basit şeyler için harcamaya devam edersiniz:(

canım hiç takma kafana sen onları değil onlar seni kaybeder. ne mutluki sana sen hastalığını yenmişsin hiç üzülme ve yoluna devam et. hiç kimse unutmasınki 1 dk sonra başımıza ne gelecek ne halde olcağız. çok büyük terbiyesizlik yapmışlar kimse hastalığıyla özürüyle değerlendirilmemeli. allah onu nasıl biliyorsa öyle yapsın. ben sei çok iyi anlaıyorum benimde kardeşim şeker hastası insanları tavırları davranışları beni insanlardan soğuttu. sen kafanı takıptı beş para etmez insanlar için moralini bozma unutmaki her hastalığın başı moral üzüntü. keyfine bak. :nazar: :4:

Gerçekten nekadar zalimce bir bakış açısıdır bu böyle insanlar kendi başlarına gelmeden,senin neler yaşadığını anlamadan nekadar rahat kararlar alabiliyorlar.Sen sakın sıkma canını kanseri yenecek kadar güçlü bir insan böyle düşüncesiz zalim insanların yaptıklarıyla da başedebilir.Allah yardımcın olsun

Nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar şaşıyorum doğrusu. Onların oğlu insan değilmi ölene kadar hiç bi hastalığa yakalanamaz mı onlarda aynı duruma düşmezmi sanıyolar acaba merak ettim.boşver canım demekki böylesi hayırlıymış. Allah'ın bi bildiği var ki engellemiş bu işi.üzme kendini sen daha iyilerine layıksın .

canım öncelikle hastalığını atlattığına çok sevindim. sevgiline gelirse, o nasıl sevgiymiş ki öyle sizden hemen vazgeçmiş. bir yandan da şükret ki gerçek yüzünü göstermiş. ya bu nankör insanla evlenseydin. Allah korumuş gerçekten. ve eminim ki sana çok değer veren ve her şeyden çok seven biri çıkacak karşına

Karşındaki adam adam değilmiş ve belki de hayırlısı böyleymiş. Allah'ın sopası yok valla belki de senin kısmetindeki insan o değildi ileride belki çok güzel bir evlilik yapacaksın çocukların olacak hastalığında Allah'ın izniyle nüksetmeyecek ama o aile bilmiyor ki ne büyük bir ah aldı. İki yakaları bir araya gelmeyecek onların ilahi adalet er geç tecelli edecek hem de o dünyada filan değil bizzat bu dünyada yaşayıp göreceksin her şeyi emin ol.

okuyunca çok üzüldüm canım. Allah korusun onların başına da gelebilirdi. her an bizim de başımıza gelebilir. hayatın ne getireceği belli olmuyor. önceden geçirdiğin rahatsızlığı saklasaydın daha mı iyiydi ? insan sevdiğini hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü gün demeden bırakmaz.:51:

gerçekten seven bir erkek sevdiği kadından böyle bir nedenden dolayı ayrılmaz sevgi ve aşk öyle bir şeydir ki o mutluluğu ile dünyalara kavuşur onun en ufak bir üzüntüsüyle kahrolursun, eğer adam sana aşık olsaydı senin bu hastalığında yaşadığın bütün sorunları unutturmak için kendini seni mutlu etmeye adardı, o yüzden boşver hiç güzel canını yorma.. daha önünde upuzun bir ömür var ALLAH ın izniyle seni çok sevecek bir eşin ve çok tatlı bebeklerin olacaktır... kurtulduğun için sevinebilirsin, mutluluklar..

öncelikle geçmiş olsun...

sen en zor olanı atlatmışsın şükür ki.. ilişkiniz bittimi bitmedimi anlayamadım...

eğer bittiyse boşver... zor olan geçmiş senden... sanki onunda çocuğunun olacağı garantiydi ya... ancak onu Allah bilir... ne olmaz diyenlerin bebişleri var....

nüksederseymiş... hiç hasta olmamış olanlarda hasta olabiliyorken nüksederse diye reddetmek olur mu?.... kimin garantisi var bu dünyada... zamanında titanik bile batmaz demişler, noldu duruyormu...

Allahından bulsunlar üzülmeye değmez.. evlendirmek istemiyorlarmış kulp bulmuşlar...

bi akrabanın oğlu kız bulmuş, annesiyle tanıştırmış. annesi kızı istememiş... neymiş efendim kızın ayakları çok büyükmüş... sizin anlayacağınız hasta çok, ancak kafaları hasta.. ruhları hasta....

yazdıklarınız için çok sağolun.:)her şeyi az yada çok farkındayım sevdiğim insanın gidişi üzmedi sergilenen tutum güzel değildi sadece içimi acıtan bu 3.insan muamelesi görmek üzdü.sevdiğime gelince gerçekten beni sevmemiş şu gözlerim neler gördü hastanede sırf sevdiği için hastanede nişan kıyan mı,nişanlısı ölüm döşeğinde olupta ailesini karşısına alıp sevdiğine sahip çıkanıda gördüm:)gülümsememe bakmayın bunları anlatırken bile gözlerim doluyo o insanlar gözümde ne büyükler bir anlatabilsem.helal olsun gerçek sevipte sevdası uğruna savaşanlara.

Yarının ne getireceğini kimse bilemez..hayat iyi ve kötü sürprizlerle dolu..

Belki de bu kişi senin için hayırlı değildi ve Allah gerçeği bu şekild gösterdi sana.

Dilerim Allah tan o kadar güzel bir hayatın olur ki bundan sonra, o zalim insanlar bir daha asla aklına gelmez..mutluluktan onları düşünecek vakit bulamazsın inşallah...

Allah şifa versin sana..eskisinden daha sağlıklı olursun inşallah..

:(( çok dokunaklı yazmışsın iyiyi güzeli sağlıklısını herkes sever bazılarına yok öyle bir dünya :((

Üzülme ...

Bu hastalıkla savaşıp, galip gelmiş, Rabbimin şifasına kavuşmuş bir insansın. Sana verdiği şifayı, direnci bir vefasız için hırpalama. Kendine çok dikkat etmen lazım. Ben çok yakından yaşadım kanseri hem ailemde, hem kendimde, Allah kimseyi böyle bir hastalıkla imtihan etmesin. Ama senin gözyaşını da bilir Yaradan, eden mutlaka bulur. Sen ona havale et ve kendine dikkat et.

Bu konuyu görünce bir tanıdığım geldi aklımaa ..

Kız böbrek hastasıydı sürekli hastanelerde yatıyordu bu hastalığı 7 yıl sonunda annesinin böbreği sayesinde atlattı .. Bu arada annemin kuzeniyle çıkıyorlardı ve birlikti olmalarını ne kızın ailesi nede erkek tarafı istemiyordu .. Sonunda onlarda aşk kazandı 9 yıl sonra evlendiler şimdi birde kızları var 2 yaşında ismini hayat koydular ..
Demem o ki hayırlıysa kim ne derse desin o oluyor .. Hayırsızsa kendini paralasanda olmuyorr .. Zamanla onlarda anlayacaklar hatalarını kimsenin ahı kimsede kalmaz bu dünyada ..
Sen kendi yoluna bak canım , hiç üzülme bak hastalığını da atlakmışsın bundan daha güzel ne olabilir ki ? o üzülsün senin gibi birine arkasını döndüğü için :38:

sen birşey için çaba gösterdiğin halde o şey senden uzaklaşıyorsa,bırak gitsin.ses etme.senin için hayırlı olan neyse o gelsin sana,diğer herşey uzaklaşsın.böyle dua et.en hep öyle ediyorum çünkü bazen benim için neyin doğru olduğunu ya anlayamıyorum ya da gözlerim kör oluyor duygularımdan ötürü.

neler yaşadığınızı a o kadar iyi anlıyorumki.annemde kanser hastasıydı çok şükür atlattı.refakat için yanında kaldım bir süre hastanede.Buna bezer çok olay dinledim yaşayanlardan ama sonu hep hüsranla sonuçlanan (karşı taraf açısından)hatta hiç unutmuyorum bir teyze vardı o da yakınına refakat ediyordu teyzeye kanser teşhisi konmuş hastanede tedaviye başlanmış teyze tedaviye cevap vermiş atlatmış sonra evine dönmüş kocası çıkışmış kadına sen niye geldin ben hazırlamıştım kendimi diye evlenecekmiş yani adam.kısa bir aradan sonra adam aynı kansere yakalanmış ve atlatamamış.hiiiç canınızı sıkmayın ,sizin moralinizi yüksek tutmanız lazım o adamdan hayır gelmezmiş zaten.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi

öncelikle böle bir hastalıktan kurtulmana çok sevindim
yaşanmış bir hikaye var böyle bilirsiniz kız hastadır ( ki sen değilsin artık ) erkegın ailesi istemez oğulları sonra aynı hastalıga yakalanır ve tek çaresi kızdadır
ne insanlar var demek isterdşm ama insan demek gelmiyor içimden böle düşünenlere
sen değil onlar kaybeder sen 2. hayatını yaşıyorsun onlarsa ... rabbim vermesin yınede düşmanıma bile ama allah öle bir gösterecekki senin gözüne sana yaşattıklarını yine onlar için dua eden sen olucaksın
mutluluğu en çok sen hakedıyorsun

Back
X