• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsülin direnci için hap

asiyeaktas

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2024
29
8
6
29
Selamlar,
Evlendikten sonra çok hızlı kilo aldım ve sonrasında insülin direncim olduğunu öğrendim. Doktorum bana Matofin 1000 mg tablet verdi ve sabah–akşam kullanmamı söyledi. Toplamda 2000 mg kullanacak olmak biraz gözümü korkuttu. Çünkü bir tane bile aldığımda ishal ve mide bulantısı yapabiliyor; ikinci tableti de alınca ne olacağını bilemiyorum.

Doktoruma mail attım, yanıt bekliyorum ama aranızda bu ilacı kullanan var mı diye merak ettim.
Teşekkürler.

Annem yemegin tam ortasında içiyor ve bunu birçok kişiden de duydum. Bir de zaten 2, bilemedin 3 hafta sonra ishal etkisi azalır sonra geçer. Dozu ise yüksek geldi gerçekten 🤔
Not: Bu ilaç iyi bir ilaç gozun korkmasın. Biraz araştırma yaparsan pcos dahil birçok konuda da yardimci olduğunu görürsün.

Annem yemegin tam ortasında içiyor ve bunu birçok kişiden de duydum. Bir de zaten 2, bilemedin 3 hafta sonra ishal etkisi azalır sonra geçer. Dozu ise yüksek geldi gerçekten 🤔
Not: Bu ilaç iyi bir ilaç gozun korkmasın. Biraz araştırma yaparsan pcos dahil birçok konuda da yardimci olduğunu görürsün.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. 2000 benimde gözümü korkuttu. Anneniz kaç mg alıyor ?

Merhaba ben 3 ay kullandım. İlk hafta yaptı bu etkileri sonra çok azaldi ve tamamen ortadan kalktı

Farklı doktora görün ben de kullandım ama ben yarım yarım içtim ya da iğne tedavisine bak hem zayıflatıyor

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. 2000 benimde gözümü korkuttu. Anneniz kaç mg alıyor ?
Annemin baslangic seviyede şekeri var 2 kere 800 alıyor. Akrabalardan 1000 alan da var ama insülin direnci için genelde 500 duymuştum. Ya aslında tip2 diyabet, insülin direnci vs yeme duzeni ve sporla tamamen kontrol altına alınabilen bir sey ama başlangıçta boyle bir itekleme kolaylık olabilir.

Annemin baslangic seviyede şekeri var 2 kere 800 alıyor. Akrabalardan 1000 alan da var ama insülin direnci için genelde 500 duymuştum. Ya aslında tip2 diyabet, insülin direnci vs yeme duzeni ve sporla tamamen kontrol altına alınabilen bir sey ama başlangıçta boyle bir itekleme kolaylık olabilir.
Bisiklet sürüyorum ve sağlıklı besleniyorum. Kesinlikle taviz vermiyorum. 2 ay sonra yeniden bakacaklar.

Back
X