• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsülin Direnci ve kilo verme sürecini başlatıyorum

gulaysedeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
24
8
1
36
Arkadaşlar Merhaba,
Hayatım boyunca hep ideal kilo üzerinde idim. Sanki kilom o rakama takılmış gibiydi ve 68 kilodan ne yukarı ne aşağı... Fakat bazı sağlık sebepleri ile son iki yılda aşırı kilo aldım ve morbit obez oldum. Güncel kilom 122 bu kiloya gelirken insülin direncide çıktı. Eşimle acaba tüp mide amelatımı olsam diye düşünürken geçmişte geçirdiğim farklı sağlık operasyonlarını düşününce ameliyattan uzaklaştım.

Bugün diyetisyene gittim. Öncelikle bir ay uygulanacak 5 günlük periyodlardan oluşan bir liste verdi. Bu gün alışverişini yap yarın listeye başla dedi.
Tabi bu süreçte tek olmak biraz üzücü beraber yapmak isteyen arkadaşlar olursa gelin toplanalım,
Eğer bi diyetisyenle çalışamıyorsanız listelerimi paylaşabilirim, Birlikten kuvvet doğar.

İlk gün Planı,

Fruit Vegatables,

Sabah
Dukan birası ( Maden suyu yeşilcay bir limon ) +3 ceviz+ 2 porsiyon meyve
Öğen
Sebzeli omlet ( 2 yumurta yada 1 yumurta 1 yumurtanında sadece beyazı ) Sebze size kalmış. Mantar ıspanak pazo patlıcan pırasa vs hangisini tercih ederseniz içine bolca dereotu ve maydanoz eklenecek. ( bi yemek kaşığı zeytin yağı)
Bolca yeşillik
İkindi
Bitki çayı 2-3 kare btter ( % 70 oranında kakao içermeli
Akşam
Salata ve İstediğiniz et grubu hindi tabuk 150 gr balık 180 gr 4 köfte yada 100 gr lor peynir,

akşam hariç yemek saati yok sadece akşam 18:00 dan sonraya kalmasın dedi.

Bir ayı 8.000 adımla geçirelim sonuclara göre farklı egzersizleri ekleriz dedi.
Su tüketimi standart 2,5 -3 L

Sevgiler,

merhabaaa bende 1.69 boyunda ve 91.85 kg geliyorum sürece beraber başlayalımmm,
bende sabah hayıt sirkesi ve türk kahvesi içtim,
aralıklı oruç şeklinde gidicem öğlen işyerinde neler var henüz bilmiyorum.
diyet listem var beraber başlayalımmm diyeteee istersen instagramdanda yazabilriim.

Selam Harika olurr,

Diyetisyene gitmiş olmanda süper bağlayıcılığı iyi olur en azından.
Özelden yazıyorum hemen,

Back
X