Dayak olan yerde saray olsa durulmaz. Birinin size yapacağı en büyük saygısızlık ve sevgisizlik dayaktır. Gelecek korktuğumuz kadar korkunç değil. Dediğim gibi artık çocuğunuz olmayabilir ama belki sizinle gelecek yıllarınızı paylaşacak çok iyi birini bulacaksınız. Çocuk olmaması umrunuzda bile olmayacak. İyi insanlar gerçekten var.
Sadece maddiyati aşırı öne koyan birini bulmayın. Benim eski eşim ve ailesi inanılmaz maddiyatçıydı. Statü ve maddiyat onlar için en önemli unsurdu. Eminim benim toplumdaki statüm inanilmaz yüksek olsa veya ailemin maddi durumu çok iyi olsa eski eşim benden boşanmazdı. İşte bu sevgi değildir. Zaten beni hiç sevmemiş, beni aldattığı kadınlara onunla aşık olarak evlenmedim diye söylemiş, oradan öğrendim sadece o an benimle evlenmek uygun düşmüş olay bu. Düşünebiliyor musunuz yıllarca sevildiğimi sanıp sevilmemişim; yıllarca kandırılmışım, yıllarca kul hakkıma girilmiş.
Halbuki bana ben seninle mantık evliliği yapacağım dese asla onunla evlenmezdim. Sadece mantık evliliği bana yarım evlilik gibi geliyor. Duygu mutlaka olmalı. Bazı erkekler sadece çalışıyorsun diye mantık evliliği yapmak istiyor, dikkatli olmanız lazım. Ailesini de iyi analiz edin. Maddiyatçı bir aile ise adam da kesin öyledir.
Bir adamın sizinle illa ki çok tutkulu olması değil de en azından sevgi temelli evlenmek istemesine bakın. Sadece maddi olarak çalışıyor, olabilir diye sizi seçmesin. Bunun için yöntem ne biliyor musunuz, korkmamak.
Korku size yanlış tercih yaptırır. Yalnızlıktan keyif alın, kendinizle yalnız olmayı sevin. İlla evlenmem lazım diye düşünmeyin. O zaman iyi biri gelecek. Benim tüm iyi evlilik yapan tanıdıklarım olsa da olur olmasa da olur dediklerinde o kişiyi buldular. Korkuya gerek yok. Önceki yorumumda size demiştim ya; evlilik bir bonus gibi hayatınıza gelmeli. O evlilik size güzellikler, iyilikler, sevgi, manevi güzel duygular vs getirmeyecek ise hiç gereği yok.