Bazı arkadaşlar kötü niyetli insanların sadece nette değil, heryerde olduğunu söylemiş. Elbette öyle, kimse bunu inkar etmiyor zaten.. Ancak bu oran normal hayatta %40 ise, sanal hayatta %90!! Çünkü sanal ortam, ciddi anlamda art niyetli olan insanların tam bir aradığı fırsat!! Kişi, kafasındaki hayal dünyasını istediği gibi internete yansıtabilir, kendini büyük bir ustalıkla karşısındakine farklı tanıtabilir... Normal hayatta bunu yapması ise, daha zor ve çaba gerektirir... Ayrıca, genelleme yapmıyorum normal hayatta karşı cinsle iletişim yaşayamayan pek çok erkek, sanalda kendini bulunmaz Hint kumaşı zannediyor... Biçok arkadaş, internette tanışmanın sakıncasız olduğunu savunmuş.. Bu arkadaşlar da ilişkilerini evliliğe taşıyarak şanslı olanlar grubu zaten.. Yani kötü niyetler %90 ise, geri kalan %10luk kısma denk gelenler... Kendileri internetten tanıştıkları için savunma yapıyorlar zaten... Allah mutlu etsin.. Ama bir önceki yorumumdada belirttiğim gibi, bukadar kötü niyetli insan varken iyi niyetliyi aramak, yani düşük şans oranını tutturmaya çalışmak, bana göre mantıksız... Zaten internetle, smsle, cep telefonuyla, kısacası teknolojiyle beraber, ilişkiler bir tuhaf oldu.. Annelerimizin babalarımızın zamanında, ilişkilerde şimdiki olduğu kadar aldatmalar yokmuş... Herşey nekadar samimi ve iyi niyetliymiş.... O dönemlerde ölünceye kadar 30-40 sene evli kalan pek çok insan var... Şimdi ise çoğu insan 5 sene dayanmıyor, boşanmalar arttı, ilişkilerde saygı kalmadı, laçkalaştı... İnsan kolay elde ettiği şeylerin değerini bilmiyor.. Biz bu teknoloji sayesinde herşeyi çok kolay elde eder olduk... Gitgide ahlaki değerlerin yok olduğu bu zamanda, Çocuklarımızın nesli nasıl olacak acaba çok üzülüyorum...