- Konu Sahibi delempicka
-
Arkadaşlar, yaklaşık 3 ay önce estetik amaçlı burun ameliyatı geçirdim. Burun estetiği forumundan beni hatırlayanlar olacaktır. O güne dek yaşama enerjisiyle dolu olan ben o günden beri intihar fikrini beynimden atamıyorum ve birçok kez denemede bulundum ama başaramadım. Ya ilaçların dozu az geldi ya da son anda trenin arabanın altından kurtuldum. Değişen yüzümün bana yabancı gelmesiyle başladı her şey. Zamanla hayatın ne anlamı var ki demeye başladım... İçtiğim su bile manasız geliyor. Eşyalardan korkmaya başladım. Anlatması çok çok zor. Akademisyenim. Yıllarca emek verdim hayalimdeki mesleğe erişmek için. Annem babam ben doğduğumda ayrılmışlar. Baskıcı ve şiddet uygulayan bir babam vardı on beş senedir görmüyorum. Ama 3 ay öncesine dek ne yaşarsam yaşayayayım pozitif bir insandım. Etrafıma neşe saçardım. Şimdi ise kişisel bakımımı yapmakta bile zorlanıyorum. Çeşit çeşit doktora gittim dünyanın ilacını içtim bana mısın demiyor... Bir de nefes alma problemim yüzünden panik atak teşhisi kondu. Panik bozukluk depresyon ve dismorfik bozukluk teşhisler kondu bana. Sadece ölümü düşünüyorum ve tek istediğim ölüp kurtulmak. Buraya bu başlığı neden açtığımı bile bilmiyorum o kadar çaresizim ki... Maneviyata da yöneldim dualar okudum ama çare yok. Bu öyle "aman depresyondayım" deyip güldüğünüz zamanlara benzemiyor... Gerçekten günlük hayatımı idame ettirmekte zorlanıyorum. Otobüse bile binemiyorum. Doktorlar beni anlamıyor. Herkes yüzeysel davranıyor. Lanet olsun o ameliyatı olduğum güne! Sadece burnumu kafaya takmakla kalmadım aynı zamanda yaşama sevincim de elimden gitti.. Ne yapacağımı bilmiyorum. Etrafımdaki herkes çok anlayışlı ama ben bu kara delikten çıkamıyorum. Öyle ortam değiştirmekle tatile gitmekle falan geçen ruh bunalımı değil.... Ne olur yargılamadan, ellerde ne dertler var şükret demeden gerçekten depresyon geçirmiş olanlar varsa yardımcı olabilir mi? Bunların hepsini ben de biliyorum insanlar ne zorluklarla yaşıyor ama elimde değil işte... Ölüm fikrini aklımdan çıkaramıyorum ve sonunda başaracağıma inanıyorum. Tek kurtuluşum ölmek.
İlinde mutlaka Klinik Psikoloji alanında uzmanlaşmış bir özel terapist bul ve ona yönel. İlaçlara yönelme hiçbir şekilde.
şunu anlayamadım burnunuza alışamadınız mı yoksa hatalı falan mı yapıldı ?
Hem nefes alamadığım için çok pişmanım -çünkü önceden hiçbir sağlık sorunum yoktu- hem de yüzüme alışamadım ve bir anda bütün hayat anlamsız gelmeye başladı.arkadasim merhaba,
bnde burun ameliyati gecirdim. Estetik olarak cok kotu olmadi ama nefes alma problemim duzelmedi.
senin canini sikan seyi tam olarak anlayamadm, burnunu mu begenmiyorsun, yoksa nefes mi alamadigin icin bu kadar pismansin?
bana burunda daha ote baska bir problemin olabilir, estetigin bunun gorunen yuzu gibi geldi
Ama olmaz boyle goz gore gore... Bir caresi vardir elbet de aklima psikiyatrdan baska secenek gelmiyor.
Hangi sehirdesiniz belki bildigim isinize yarar birileri oneririm..
Burun estetiğinden sonra ne oldu tam olarak? Yani panik atak olmana bu kadar hayattan kopmana neden olan şey ne? Nefes almakta zorlanmak mı sadece? Dikiş izleri mi?
Yalniz mi yasiyorsun etrafinda birileri var mi?İnanın tüm doktorlara gittim defalarca ilaç denedim....
Yalniz mi yasiyorsun etrafinda birileri var mi?
Bak sana soyle bir onerim var denemekten vazgecme simdi sana buradan doktora git onerisinden baska cok sey diyemez insanlar... Tamam psikayatr olmaz da psikolog olur ya da heryerde mantar gibi tureyen degil de gercekten isinin ehli yasam koclarindan olur illa cikar yolu vardir merak etme...
Eger azicik mucadeleye baslarsan devami gelir...
Olmek nedir ya kurtulus mu saniyorsun yerin ustundeyken hallolmayacak sey yok.
Zamanla hayatın ne anlamı var ki demeye başladım.
şu cümleyi okuduğum an kendime yakın hissettim sizi
evet hayatın hiçbir anlamı yok gerçekten, neden hayattayız ne için yaşıyoruz, bir gün toprak olup gideceğiz vücudumuz kurtlara yem olup gidecekken, bunca acı bunca yokluk bunca kırıklık neden?
26 yaşındayım, yalnız yaşıyorum, iyi bir işim var yıllardır kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım, etrafa şöyle bir baktığımda insanların imrendiği şeylere sahibim ama mutsuzum, bu öyle gelip geçici bir mutsuzluk değil, sürekli yüzümde bir maskeyle geziyorum ve insanlar bunu görmüyor bile...
tek yaptığım o maskeyle kendimi ve diğer herkesi kandırıp hayatta kalmak
sana yardım edemem belki ama bir yazı paylaşacağım şimdi, ben çok bunaldığımda okurum, iyi gelir, en azından yalnız olmadığımı hissettirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?