İntihar düşüncesi beni bırakmıyor

bende 2 sefer burun ameliyatı oldum...bence bu bahane olmuş...vardır başka sebepler mutlaka...
doğumda olduğu gibi ölümümüzde Allah ın istediği zamanda olacağını hatırla hep...

bende 2 sefer burun ameliyatı oldum...bence bu bahane olmuş...vardır başka sebepler mutlaka...
doğumda olduğu gibi ölümümüzde Allah ın istediği zamanda olacağını hatırla hep...

İşte hepimiz farklı farklıyız. Siz şimdi iki defa oldum diye rahat rahat yazıyorsunuz. Benim içinse bir kez olmak bile ölümden beter... Evet kendi isteğimle oldum ama ameliyat sonrası bunları yaşayacağımı bilemezdim. Hepimiz farklıyız. Hepimizin yaşadıklarına verdiği tepki farklı. Siz ikinciyi neden olmuştunuz?

cnm burnunun resmını eklermısın bı yorum yapalım belkı guzel olmuştur dılersen özelden at

Bence herşeyin başında nefes almayı rahatlatacak bir operasyon daha yapılması gerekli. Bunun için de iyi araştırılmalı. türkiye bu konuda çok iyi. İran, Alman, Rus vs birçok kişi Türkiyeye gelip ameliyat oluyor. dişlerini bile burda yaptırıyorlar. Maddi gücün varsa sen de profesyonel biri bulabilirsin. İyice araştır.
Burun tıkalı olunca özellikle yatarken uyuyana kadar insan çok zorlanyor. Bende de var aynı sorun. doktora gittim devlete, ilki burnun içinde biryer kırılması gerekiyor dedi, başka birtanesine gittim senin psikolojik problemin mi var dedi. diyen kendisi psikopattı ama neyse. Maddi olarak da yeterli olmadığım için özele de gitmedim vazgeçtim şimdilik.

Bence nefes sorunun halleder halletmez kendine geleceksin. Ben sıra beklerken kadının birinin burnu sargılıydı. Ameliyat olmuş. Dediki ben şimdiye kadar nefes almıyormuşum, nefes almak çok farklıymış dedi.

arkadaşlar mesele burun fln değil, ki burnu da güzel olmuş söylediğine göre, mesele panik atağın depresyonu tetiklemesi

insanlar birdenbire ölümü düşünmezler, ne kadar pozitif ne kadar neşeli bireyler olsak da bilinç altımızda neler yattığını bilemeyiz.

ve bazen bilinçaltına atılmış, bastırılmış duygular birden bire ortaya çıkar, sanırım konu sahibinde, eski haline dönemeyeceğini görmesiyle başlamış, bu sebeple de hayatı sorgulamış, bilinç altında yatan duygular ortaya çıkmış

bende intihar etsem kimse inanmaz mesela, arkamdan ne kadar neşeli keyifliydi hep derler...

ayrıca ölmeyi istemek akıl sağlığını kaybetmek demek değildir, insanlar bilinçli olarak yaşamlarına son vermek isteyebilirler ve bu onların özgür kararlarıdır. Fakat konu sahibi depresyonda olduğu için ölüm isteğiyle savaşıyor, fakat bu akıl sağlığını kaybettiğini göstermez.

ben size boş tavsiyeler vermeyeceğim, sizi bir bakıma anlıyorum ve benim de çok zor zamanlarım oluyor. sadece vazgeçmeyin diyorum. deneyin, perde kapanmadan oyun bitmez unutmayın nasıl olsa bir gün öleceksiniz ve bize vaat edilen başka bir hayat yok. ya ilerde yaşanacak güzel günler varsa? ya hayatın anlamını hiç ummadığınız bir yerde hiç ummadığınız birinde bulacaksak?

bence bu ihtimaller yaşamaya değer, üzülmeyin er yada geç bir gün öleceksiniz zaten, yaşamayı denemekle ne kaybedebilirsiniz ki?

Ya size çok şey yazmak istedim ama yazdım yazdım sildim
Hayattan bu kadar ümidini kesen birine ne derseniz onu kurtaramazsınız
Sizi kurtulabilecek tek kişi sizsiniz
Eğer ölmeyi düşünüyorsanız size sadece sunu söyleyeyim teşebbüs ettiğiniz anda ne yaptım ben diyorsunuz,o an değer verdikleriniz aklınıza geliyor ve anlıyorsunuz hayatın kıymetini
Bu sefer de zamanı bir kaç dakika geri alabilmek için yalvarıyorsunuz
Bence size doğru bir ask iyi gelebilir
Ve en iyi ilaç da zaman
Gerçekten biri demiş burda tamamen yuz nakli olanlari düşünün ya da bir kaza sonucu tüm yüzünü kaybedenleri
Evet dünya çok zor bir yer
Ama intihar kolay ve bencilce bir şey
Çünkü geride kalanlar sizin acınızı çeker
Önemli olan zor olanı başarmak,yasamak ...

burnun istediğin gibi mi olmadı neden burun operasyonundan sonra böyle bişey oldu ki ? :/

Acilen duzgun bir psikiyatrist bulun, estetik operasyon sonrasi depresyonu oldukca yaygin bir durum. Ben de postpartium (dogum sonrasi) depresyonu yasadim. O intihar pskilojisini cok iyi anliyorum.
Hayatim asla eskisi gibi olmayacak, ben neyim, ne haldeyim, ölüp kurtulayim dusuncesi ciddi bir destek almadan bitmiyor. Gerekirse baska sehre gidip yogun bir tedavi gorun.

Doğum sonrası lohusalik depresyonuyla başlayan sonra farklı suretlerde devam eden uzun ve karanlık günlerden geçmiş biri olarak yazıyorum bunu
Depresyon ne demektir iyi bilirim yani
Bu can sıkıntısı gibi birsey değil bir karanlık bir buhran hali kimse empati yapamaz yok tatile git yok onu yap yok bunu yap..
Size geçecek desem biliyorum ki o da bir anlam ifade etmeyecek
Ama geçiyor..
Yani hemen olmuyor ya da bişeyler yaparak olmuyor
Üstünüze çöken o kara bulutlar geldiği gibi kendiliğinden yavaşça gidiyor
Şuan inanması zor
Ama gerçekten oluyor..
Kendinizi ayna karşısinda süslenirken alışveriş yaparken buluyorsunuz
Ölmeyin bence bunu düşünmeyin acı çekiyorsunuz biliyorum zor ama dayanın
Gerçekten bir aşk iyi gelebilir umarım olur..
Müzik belki..
Kolay gelsin..

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Halimi de en iyi kendisi bu depresyonu geçirenler ifade etmiş. Bir geçeceğine inansam... İşte yaşayanlar biliyor. Bazen bunu yaşadım ama atlattım diyenler umut oluyor.

Evet günlük insanların ay aman depresyona girdim demeleri gibi yüzeysel bir durum değil... Allah vermesin ben doğum falan yapsam öyle bir şeyi hiç kaldırmamam. Zaten hep derdim şimdi tamamen emin oldum asla annelik işlerine bulaşmam. Ama öncelikle şu adımdan bir sıyrılabilmeyi diliyorum...

Doktorum bir seneden önce ikinci operasyon olmaz diyor tüm doktorlar da böyle diyor. Gerçekten eskiden hiç nefes problemi yalamayan biri için ameliyattan sonra bu hale gelmek ve devamlı boğulma hissi o kadar zor ki anlatamam. Üç ay geçti ama nefesim hiç düzelmedi. Keşke hiç ameliyat olmasaydım saçma sapan bir estetik yüzünden panik atağımı tetikleyen kalp çarpıntısı yapan bir nefes sorunum oldu. Çok haklısınız. Nfesim düzelse biraz olsun umudum olacak ama aylar geçiyor pişmanlığım artıyor.

Çok güzel tanımlamışsınız o karanlığı... Bana tatile git diyen insanlara deli oluyorum bu öylesine bir can sıkıntısı durumu değil.

Canım ben baktım az önce burnun gayet güzel olmuş. Ama nefes alamama problemin varmış sanırım. Onun için bi daha doktora görünmedin mi? Konuyu pek bilmiyorum. Ama psikoloğa gidip konuşsan belki iyi gelebilir. Yada yeni aktiviteler yapmaya baslasan. Allah yardimcin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…