intihar düşüncesini kafamdan atamiyorum

Bencilce bir davranış bu. Ben merkezci biriymiş demek ki . Kendisini bu kadar düşünen biri için siz neden üzülüyorsunuz sağlam durun ayakta kalın ona daha ağır darbe olur. Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissedirdiğiniz an herşeyi yapıyor. Asıl değerli olan sizsiniz bencillik sırası sizde

Bak o zaman sana şunu söyleyim koca bulunur hemde daha iyisi ama meslek zor kazanilan bisey...sen en doğru seçimi yapmışsın ama en doğru insani bulunca anlayacaksin. Bence imajini ve evini degistirmekle basla herseye.

Senin tek derdin yalnızlık. Aslında eski eşin ya da sevgilini sevdiğinden değil bu halin. Seni anlayacak sevecek bir hayat arkadaşı istiyorsun anlıyorum ama şu anda olmuyor diye lütfen bu düşüncelere kapılma.

Kendine farklı meşgaleler bul. Mesela fotoğrafçılık kursuna git. İçin kan ağlasa da gülümse. O gülümsemeler zamanla gerçeğe dönüşür ve sana olumlu şeyler getirir. Lütfen şu an seni yutmaya çalışan girdaptan uzaklaş. Bunu yapabilirsin.

Değer mi ya?
İnsanlar nelerle boğuşuyor, Allah sağlık versin önce
Sen sana değer vermeyen bir insan için hayaller kuruyorsun
ilk sen mi boşanıyorsun
Bu da geçer diyeceksin kendini salmayacaksın
O kutsal işini de yaparken gocunan bir insana senin fiziki dünyanda bırak mental dünyanda da yer olmamalı
Değer mi bunlara üzülürken harcadığın vakte, ömrüne
Allah belki çok güzel insanlar çıkaracak karşına
Eğitimli sana sen olduğun için değer veren
Neden bu boşvermişlik?
Çık bir tatile bu yaz, tanış birileriyle
Bir bak dışarda ne insanlar var

Buraya sadece ilgi çekmek için yazıyorsun. Yazmayacaktim ama iyi niyetiyle emek verip uzun uzun sana laf anlatmaya çalışanlara üzüldüm. Yok şöyle miydi böyle miydi cok istiyorsan git evlen eski kocanla da burda daha fazla insanların duygularını sömürme artık.

Ölmek kolay mı saniyorsun hele ki öldükten sonraki yasanacaklar... ben de ölmeyi isterim bazen ama sonrasını dusundugumde vazgecerim. Ama nasıl olsa öleceğiz istesek de istemesek de. En iyisi verilen bu yaşam şansını iyi değerlendirmek

Tercih yapmak zorunda birakmasi normal miydi
canım, öncelikle seni az çok anlıyorum. çünkü benim de zaman zaman geçmişe dönmek istediğim, keşke yapmasaydım dediği ve çok pişman olduğum şeyler var. inan bana ben de aynı senin gibi çok pişmanlıklar yaşadım ve halen de yaşıyorum. ama şu var ki, oraya takılıp kalmamalısın. nasıl ki o zaman illa öğretmen olucam diye takıntı yapmışsın ve bunun yanlış olduğunu görüyorsun. şimdi bunu ısrarla takıntı haline getirmen de yanlış. diyelim ki, hata yaptığını ve pişman olduğunu düşünüyorsun, eğer inançlı bir insansan tevbe edebilirsin. çünkü herşey Allah ın elinde. sen tevbe ettikçe hem iç huzur bulup pişmanlığından kurtulacaksın hem de hayırlı kapılar açılacaktır. şu aşamada yapman gereken tek şey bol bol tevbe edip şükretmek. çünkü sağlığın yerinde , mesleğin elinde. bunun için de şükret. ne zorluklar yaşayanlar var. ama önemlisi ve bence senin ilacın tevbe etmek canım. umarım iyileşirsin.

Öğretmenliği değil eşini seçsen şimdi öğretmen olmak istiyordum, olamadım, ağlıyorum, ölmek çok güzel diye konu açacaktın yani.

Arkadaşım hayat seçimlerden ibaret, eğer ki sana, görüşüne ve mesleğine önem vermeyen, anne sözü dinleyen, ailesi tarafından küçümsendiğin bir adamı eş olarak seçtiysen öğretmenliği bırakacak bir daha sittin sene mevzusunu açmayacaktın. Yok öğretmenlik de öğretmenlik diyorsan o adamla evlenmeyecektin. Denklem bu kadar basit oysa. Bir seçim diğerinden vazgeçmek üzerineyse, ikisi de olmuyorsa, seçeneğini yapacak, ona uyacaktın.

Kendini kapana sıkıştırmışsın, hayatta bir çok seçenek varken, hem mesleğini yapıp hem de kendi görüşünde bir adamı tercih etmek varken, böyle bir adamı eş olarak seçiyorsun özgür iradenle sonra da Allah'a yalvardım ama duymadı diye isyan ediyorsun. Allah ne yapsın senin hür iradene kardeşim? Allah sana mesaj gönderiyor bu adamla olmaz, yoluna bak diye halbuki ama sen görmüyorsun? Allah cep teline mesaj atıp bak sudamlası, böyle böyle yap demez, Allah'ın sistemi bu şekilde işlemiyor. Nasıl bir cevap bekliyorsun daha? Önünde yol açık ama sen görmüyorsun maalesef. Eskiye takılmış, beynine ve bedenine işkence yapıyorsun.

Hem bu eski kocam olsun, hem öğretmen olayım falan diye dua etme, olmuyor ikisi işte, olduramamışsın işte, hayırlısını iste bir kere de ve önüne bak.. Allah'ın mesajını ben gördüm, sen nasıl göremedin; bu adam hayırlı değil arkadaşım değil...

Nasil yani ben ogretmen olacagim diye takinti mi yapmisim yani.anlamadim sozunu ve yanlis oldugunu gormusum.zamaninda takinnti mi yapmisim ogretmenlifi ben

Okadar sahte bir dünyada yaşıyoruzki lütfen bunu hatırla bende uzun süre antidepresan kullandım ama ben onları kullanmasaydım senn gibi olabilirdim herşeyi bırak sınava geldik ve yalan dünyadan birgün gideceğiz sevdiğimiiz kocamız sevgilimiz vs onlar bizimle gelemiyecek ölüm herzaman var ama intiharın bile vadeyle alakası var Allah büyük !..

Hayat seçimlerden ibarettir
Senin evliliğin de mükemmel degilmiş ki.
Öğretmenliği bırakıp evinde otursanda olmazmiş.tek sorun senin ogretmenliği seçmen değil.yanliş insanlar seçmen.
Güzel bir mesleğin var bir çok insan senin meslegine sahip olmak için mücadele ediyor.
Sen ise degmeyecek insanlar için aglayıp duruyorsun.bir titre kendine gel bir spguk duş al aklın yerine gelsin.
Evde oturup aglamakla hiç birsey çözülmez.
Geçmişi bir çöp tenekesine at bir dahada karıştırma.
Gelecek sana güzel yanını gosterecektir.
Önce bir yardım al.
Sonra kafanı duzelt.
Kendini motive et.
Bugün gızel geçecek ben iyiyim.ben güzelim.
Diye sözler soyle kendine.
Hayatına birini alırken de dünyadaki tek erkek omuys gibi davranma.
Olç tart biç ondan sonra hayatına al.
Emin ool daha az uzulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…