İntihar etmek üzere olan birini nasıl Vazgeçirebilirsiniz ?

Olur mu ? Bir sürü son videosunu çekip hadi o video diyelim canlı yayını yapıp intihar eden insan var. Öyle olsa onlarda gizliden gizliye yapardı.
evet ben de denk geldim o tür vakalara,ama istatistik olarak öyle veda edip gidenler azki.

Biraz gaddarlık bu. İntihar edecegini söylemesi beni kurtarın çığlığı aslında. Yardım isteme şekli. Yaşamak isteği.

İntihar Etmek üzere olan birini nasıl vazgeçirebilirsiniz ?
vazgeçiremezsiniz,yaşamak istemeyen bir insanı hiç kimse bu dürtüden alıkoyamaz,sorunu her ne ise böyle zor bir kararı almaya itmiş,yok etme değmez lafları kuru gürültüden başka birşey değil ne söylerseniz havada kalır,bir tek ailesi ikna edebilir bir insanı,ailesi duygusal baskı yapar,şahısta onları üzme sorumluluğunu alamaz ve vazgeçer,hemen arkasından hiç bekletmeden bir psikoloğa gitmeli ve yoğun bir tedavi sürecine girmeli,bana mantıklı gelen bunlar.

Biraz gaddarlık bu. İntihar edecegini söylemesi beni kurtarın çığlığı aslında. Yardım isteme şekli. Yaşamak isteği.
olabilir,kendim belirttim zaten.ben kendi adıma böyle manipülasyona gelemem galiba.ipin ucu kaçar çünkü hep bu yönteme başvurur
(Misal erkek arkadaş bir kıza yapsa sürekli,kız da ayrılmak istiyorsa vs) böyle durumlarda tınlamam.
Ama hiç tanımadığım veya ergenlik döneminde bir çocuk veya psikolojik sorunları olan insan dese ben böyle böyle yapmak istiyorum kayıtsız kalmam ikna için çabalarım

Kızlar... Bu hassas bir konu. Gerçekten intihar etmek isteyen sessiz sedasız yapar diye bir durum yok. İlgi çekmeye çalışanları ayrı bir yere koyuyorum fakat göz göre göre intihar edenlerin sayısı çoğunlukta. Sadece şimdiye kadar en yakın çevrenizde böyle bir şey yaşanmadığı için ön yargılısınız. O kişi size gerçekten yakın değilse dost değilseniz bunu anlayamazsınız çünkü gerçek hislerini size anlatmamıştır ve siz sonucun bir anda oluştuğunu sanırsınız. Ve maalesef kişi canına kıymayı kafaya koyduysa sonunda bunu yapar.

Konu sahibi, bu kişinin kim olduğunu bilemiyorum fakat ailesine ulaşıp acil gözetim altına alınmasını sağla ilk etapta. Bir saniye bile yalnız kalmaması gerek. En kısa zamanda ki ne kadar hızlı organize olunursa o kadar iyi. Acil psikiyatri servine götürülmeli. Sonrasında derhal tedavi ve terapiye başlanacak.Çok uzun ve zorlu bir süreç. Lütfen bu kişinin durumunun ciddiye alınmasını sağla. Şımarıklık, dikkat çekme olarak algılanırsa geç kalırsınız.

O kitapta şöyle diyordu " Bu yükseklikten atlayınca hızın atmaya başlandığında kalbin hızla atmaya başlayacak, kalbin buna dayanamayacak ve kalp krizi geçirip öleceksin." O kitabın adı neydi ben de unuttum, hafızam çok zayıf.

Son düzenleme:
Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer:)
Bence o cümleyi hatırlıyorsanız, hafızanıza haksızlık etmeyin.

Neden ölmek istediğini biliyorsunuzdur bununla ilgili destek verilmesi lazım. İnançlı olsa işiniz kolay olurdu.

Depresyon için kullanılan ilaçların bazılarının yan etkisi bu ben bir kere yapmıştım sessiz sedasız hepsini içtim ölmek istedim bir kaç saat sonra zangir zangir titremeye başladım kendime gelemedim annemle kavga etmiştim istediğin oluyor dedim sadece anneme sonra apar topar hastaneye götürdüler midem yıkanırken ölmek istemiyorum diye ağladım o ölüme yaklaşma hissi çok korkunç onu yaşadıktan sonra ölümden başka herşeyin bir çaresi var onu anlıyor insan

Yani o anda o kişiye yapacağı intihar şekline göre ona nasıl hissler ve acılar vereceğini anlatmak farkına vardırmak amaç. İnsan saniyeler içinde ölüp giderim diye düşünüyor kurtuluş gibi görünüyor ama hesaba katmadığı şeyler var bunları düşündürmek fayda verir bence de.

Titanik filmindeki o sahne aklıma geldi , kadın tam atlayacakken adamın gelip ona denize atladığı takdirde o soğukta ona saniye saniye ölene kadar neler hissedeceğini anlatmış ve korkutup vazgeçirmişti. Bu bir filmdi fakat kitapta yazılan ile aynı örneği taşıyor.

Kafaya koyduysa vazgecirme olasiligi dusuk..kuzenimin esi yillar once intihar edicem demisti.hastanede fln da yatti tedavi de gordu.gecenn yil durduk yere kenfisi ilaclarini kesti kimse icmeye ikna edememiis ve kafasina sıktı..bilinen bir derdi yok esiyle arasi iyi. cocuklariyla iyi. borcu harci yoktu.hayatimda tanidigim pisirik diyebilecegim tek kisiydi.boyle bir seye cesaret edebilcegini soyleseler gulerdim ama yapti.herkesi şoka soktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…