evet ben de denk geldim o tür vakalara,ama istatistik olarak öyle veda edip gidenler azki.Olur mu ? Bir sürü son videosunu çekip hadi o video diyelim canlı yayını yapıp intihar eden insan var. Öyle olsa onlarda gizliden gizliye yapardı.
Sanırım dikkat çekmek isteyen sizsinizAmaç dikkat çekmek ben oralı olmazdım ölmek isteyen ölsün banane
Biraz gaddarlık bu. İntihar edecegini söylemesi beni kurtarın çığlığı aslında. Yardım isteme şekli. Yaşamak isteği.Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar
vazgeçiremezsiniz,yaşamak istemeyen bir insanı hiç kimse bu dürtüden alıkoyamaz,sorunu her ne ise böyle zor bir kararı almaya itmiş,yok etme değmez lafları kuru gürültüden başka birşey değil ne söylerseniz havada kalır,bir tek ailesi ikna edebilir bir insanı,ailesi duygusal baskı yapar,şahısta onları üzme sorumluluğunu alamaz ve vazgeçer,hemen arkasından hiç bekletmeden bir psikoloğa gitmeli ve yoğun bir tedavi sürecine girmeli,bana mantıklı gelen bunlar.İntihar Etmek üzere olan birini nasıl vazgeçirebilirsiniz ?
olabilir,kendim belirttim zaten.ben kendi adıma böyle manipülasyona gelemem galiba.ipin ucu kaçar çünkü hep bu yönteme başvururBiraz gaddarlık bu. İntihar edecegini söylemesi beni kurtarın çığlığı aslında. Yardım isteme şekli. Yaşamak isteği.
O kitapta şöyle diyordu " Bu yükseklikten atlayınca hızın atmaya başlandığında kalbin hızla atmaya başlayacak, kalbin buna dayanamayacak ve kalp krizi geçirip öleceksin." O kitabın adı neydi ben de unuttum, hafızam çok zayıf.Okuduğum bir kitapta, Eiffel kulesinden atlayarak intihar etmek üzere olan bir adama ters psikoloji uygulayan biri vardı. Atlamazsan adam değilsin minvalinde.
Tabii o kitapta işe yaramıştı ama gerçek hayatta bu nasıl engellenir bilmiyorum.
Ölümü isteyen insanlar, hayatta kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış kişiler oluyor. Onlara, sahip oldukları değerleri hatırlatmak bir yol olabilir ama yeterli midir bilmiyorum.
Kim bu intihar etmek isteyen kişi?
Sebeplerini biliyor musunuz?
Patolojik bir durumu mu var yoksa bir buhran anı mı?
Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer:)O kitapta şöyle diyordu " Bu yükseklikten atlayınca hizlanmsya adlarında kalbin hızla atmaya başlayacak, kalbin buna dayanamayacak ve kalp krizi geçirip öleceksin." O kitabın adı neydi ben de unuttum, hafızam çok zayıf.
Abla yaşamayan nasıl yazsınBak yaşıyorsunuz,gerçek anlamda intihar etmek isteseydiniz şu an yazamazdınız
Yani o anda o kişiye yapacağı intihar şekline göre ona nasıl hissler ve acılar vereceğini anlatmak farkına vardırmak amaç. İnsan saniyeler içinde ölüp giderim diye düşünüyor kurtuluş gibi görünüyor ama hesaba katmadığı şeyler var bunları düşündürmek fayda verir bence de.O kitapta şöyle diyordu " Bu yükseklikten atlayınca hızın atmaya başlandığında kalbin hızla atmaya başlayacak, kalbin buna dayanamayacak ve kalp krizi geçirip öleceksin." O kitabın adı neydi ben de unuttum, hafızam çok zayıf.
Az önce yazdığım ve demek istediğim tam da buyduölmek istemiyorum diye ağladım o ölüme yaklaşma hissi çok korkunç onu yaşadıktan sonra ölümden başka herşeyin bir çaresi var onu anlıyor insan
Çok acı bir durum maalesef hiç kolay değil o raddeye gelmekte kolay değil yardım alınmalı muhakkak birşeyler yapılmalıAz önce yazdığım ve demek istediğim tam da buydu
Çok geçmiş olsun neyseki atlatmışsınız çok şükür.Çok acı bir durum maalesef hiç kolay değil o raddeye gelmekte kolay değil yardım alınmalı muhakkak birşeyler yapılmalı
Ergenlik dönemlerimdi bir kere daha o raddeye geldim ama o hissi bildiğim için ben kendime birşey yapacağım diye uyardım yanimdakiniÇok geçmiş olsun neyseki atlatmışsınız çok şükür.
açik bufe kahvaltiya goturun ve yaşamanin cok guzel oldugunu anlatin.İntihar Etmek üzere olan birini nasıl vazgeçirebilirsiniz ?
Konuyu açmış gitmişİntihar Etmek üzere olan birini nasıl vazgeçirebilirsiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?