• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

intihar hep basucumda bekliyor.hadi zamani geldi diyor

Bittim.gucum kalmadi.artik yasama gucum kalmadi.hayatta kalmak istemiyorum artik

Ne çektiğinizi siz bilirsiniz ama her insanın dibe vurduğu bir an vardır ya da vurduğunu sandığı.Sabır bunun en büyük ilacı bence. Saft isimli üye ne güzel yazmış ''Sabredenleri müjdele diyor Kur'an'' Sabredin bir yandan da hayata tutunmaya çalışın,kimse için değil çocuğunuz ve kendiniz için. Dualarım sizinle :31:

Ilk once, cok gecmis olsun.Insallah, her sey biran once yoluna girer.Bence de evden ayrilmak iyi fikir,ama once karakola esinin seni olumle tehdit ettigi ile bagli dilekce ver ve esine, sana bir sey yaparsa direk aranacak kisinin kendisi oldugunu soyle.Evden ayrilmayi dusunursen hicbir sekilde ailende dahil hickimseyle iletisime gecme bir sure,gecsen bile yerini kesinlikle kimseye soyleme.
Esinin adam akilli bir buyugu yokmu hic, annesi,babasi,abisi,ablasi veya sozunu dinledigi herhangi bir akrabasi hic yokmu, onlardan yardim isteseniz?

Gunaydin arkadaslarim.hepinizden allah razi olsun.hicbirinizi tanimiyorum ama cok dost cok cansiniz.bu adam yuzunden ne dostum var ne arkadasim ne komsum.her oturdugum evde komsularim bunun bagrislarindan kavgalarindan biktigi icin kimse bana da selam vermiyor.eski evimde ust kattaki bir komsumla iyi arkadas olmustum.birgun benimki kizin kocasini dovmeye kalkmis oroparkta.sonra benimle selami sabahi kesti hakli da.sizin bana el verdiginiz kadar ailemden ses yok.ya dun sabahtan beri ses yok.olmek istiyorum artuk dedim .kardesim bende olmek istiyorum diyip agzimi kapatiyor.annemle beraber kaliyor.onun evine huzursuzluk tasimami istemiyor.annem cok uzuluyor sizin bu durumunuza diyor.bir de ben hep telden arayip agliyorum.annem bir felc gecirirse sizin yuzunuzden olacak.kim bakacak o zaman.cocugum var cekilirsin bir kenara diyor.ya ben ne dertteyim o bana ne anlatiyor.dun aksam yazamadim.saat ona gogru esim gelince teli hemen biraktim.daha oglum kapiyi acti.nede o anan olacak serefsiz diyor.hic birsey demedim cikmadim odadan.zaten cikayim birsey diyeyim de agzimi burnumu kirip rahatlasin istiyor.adam kavga etmekten yorulmuyor da.gece hep ya vedud cektim.nas felak ayetel kursu okudum.isten bahsediyorsunuz.is cok buldum kendine ama gondermedi.odu kopuyor.iste bir adam bana sarkicak diye.cunku o butun alimli kadinlara sarkiyor ya saniyor ki butun erkekler de bana sarkacak.sarisin guzel bir bayanim.yasimi da hic gostermem.hep 32-33 yasindamisin derler.yasimi soyleyince de sok olurlar.simdi birsey anlaticam .nerden nereye.jinekolga gittim birgun.doktor muayene etti.doktorluk yasantimda iki ya da uc kisiyle karsilasmisimdir boyle dedi.adam altmis yasinda.senin yasindakilerin rahimleri falan sarkmis olur.vajinan genc kiz vajinasi gibi cok siki dedi.acayip utanmistim.spor yapiyormusun falan diye sordu.bir de ben sezeryan dogum yaptim .yani adamin disarida gizunun olmasi icin hicbir neden yok.ya esim doyumsuz.allah korkusu yok.niye yapiyosun ben yetmiyormuyum sana diye bazen soruyorum.ne alaka halgi erkek yapmiyor ki diyor.benim baska evim mi var diyor.tamam baska evin yok da yapmadigin kadin kalmadi.baska evin olsa ne olmasa ne.simdi yatakodasinda yatiyor.yatak ona ait ya.ben de koltuk tepesinde sirtimin agrilarindan dyramiyorum.kendinden baska kimseyi dusunmuyor.ailesinden u agabeyi var babasi var.ama kimse soz geciremez buna.onlara da cok kufurler etmistir.bir abisi kustu buna uc yildir gorusmuyor

Gunaydin arkadaslarim.hepinizden allah razi olsun.hicbirinizi tanimiyorum ama cok dost cok cansiniz.bu adam yuzunden ne dostum var ne arkadasim ne komsum.her oturdugum evde komsularim bunun bagrislarindan kavgalarindan biktigi icin kimse bana da selam vermiyor.eski evimde ust kattaki bir komsumla iyi arkadas olmustum.birgun benimki kizin kocasini dovmeye kalkmis oroparkta.sonra benimle selami sabahi kesti hakli da.sizin bana el verdiginiz kadar ailemden ses yok.ya dun sabahtan beri ses yok.olmek istiyorum artuk dedim .kardesim bende olmek istiyorum diyip agzimi kapatiyor.annemle beraber kaliyor.onun evine huzursuzluk tasimami istemiyor.annem cok uzuluyor sizin bu durumunuza diyor.bir de ben hep telden arayip agliyorum.annem bir felc gecirirse sizin yuzunuzden olacak.kim bakacak o zaman.cocugum var cekilirsin bir kenara diyor.ya ben ne dertteyim o bana ne anlatiyor.dun aksam yazamadim.saat ona gogru esim gelince teli hemen biraktim.daha oglum kapiyi acti.nede o anan olacak serefsiz diyor.hic birsey demedim cikmadim odadan.zaten cikayim birsey diyeyim de agzimi burnumu kirip rahatlasin istiyor.adam kavga etmekten yorulmuyor da.gece hep ya vedud cektim.nas felak ayetel kursu okudum.isten bahsediyorsunuz.is cok buldum kendine ama gondermedi.odu kopuyor.iste bir adam bana sarkicak diye.cunku o butun alimli kadinlara sarkiyor ya saniyor ki butun erkekler de bana sarkacak.sarisin guzel bir bayanim.yasimi da hic gostermem.hep 32-33 yasindamisin derler.yasimi soyleyince de sok olurlar.simdi birsey anlaticam .nerden nereye.jinekolga gittim birgun.doktor muayene etti.doktorluk yasantimda iki ya da uc kisiyle karsilasmisimdir boyle dedi.adam altmis yasinda.senin yasindakilerin rahimleri falan sarkmis olur.vajinan genc kiz vajinasi gibi cok siki dedi.acayip utanmistim.spor yapiyormusun falan diye sordu.bir de ben sezeryan dogum yaptim .yani adamin disarida gizunun olmasi icin hicbir neden yok.ya esim doyumsuz.allah korkusu yok.niye yapiyosun ben yetmiyormuyum sana diye bazen soruyorum.ne alaka halgi erkek yapmiyor ki diyor.benim baska evim mi var diyor.tamam baska evin yok da yapmadigin kadin kalmadi.baska evin olsa ne olmasa ne.simdi yatakodasinda yatiyor.yatak ona ait ya.ben de koltuk tepesinde sirtimin agrilarindan dyramiyorum.kendinden baska kimseyi dusunmuyor.ailesinden u agabeyi var babasi var.ama kimse soz geciremez buna.onlara da cok kufurler etmistir.bir abisi kustu buna uc yildir gorusmuyor
allah yardımcın olsun canmm suan tek bu yazını okudum dıgerlerını okumadm ama gercekten cok ıgrenc bır adammıs sadece sana sabır dılıyormm allah onu ıslah etsın çok zor evlendıkten sonra aılenden destek alamaman dahada zor alsanda bu pıslık adam onlarada zarar verrm buda ısın farklı boyutu ne dıım kı allah yardımcın olsnn ama sakn ıntıhar dusunme evladını dusun sen annesın dunyann enguzel duygusudr o ben henuz tadamasamda sakn sende ona göre davran ılgılenme cocugnla vakıt gecır ye ıc keyfıne bak ugrasma o pıslıkle hıcde moral bozma çocugun senn ılacn olsun bı pıskologa gıt

allah yardımcın olsun canmm suan tek bu yazını okudum dıgerlerını okumadm ama gercekten cok ıgrenc bır adammıs sadece sana sabır dılıyormm allah onu ıslah etsın çok zor evlendıkten sonra aılenden destek alamaman dahada zor alsanda bu pıslık adam onlarada zarar verrm buda ısın farklı boyutu ne dıım kı allah yardımcın olsnn ama sakn ıntıhar dusunme evladını dusun sen annesın dunyann enguzel duygusudr o ben henuz tadamasamda sakn sende ona göre davran ılgılenme cocugnla vakıt gecır ye ıc keyfıne bak ugrasma o pıslıkle hıcde moral bozma çocugun senn ılacn olsun bı pıskologa gıt

Alinti ile cevaplamak istedim ama olmadi galinba.allah sana da insallah bir cocuk nasip eder.evlat cok guzel bir duygu.

Alinti ile cevaplamak istedim ama olmadi galinba.allah sana da insallah bir cocuk nasip eder.evlat cok guzel bir duygu.

çok saol canmm allah razı olsun rabbımden tek ıstegm o bende esımı cok severek evlendm benmde evllgmn ılk 3ayı zehırdı ve aılem desteklemedı hıc ıstemedı yenı yenı duzeldık aılem le hep aılen yuzune su durumdayız dıy yıyıp bıtırmıstı benı yanı evlıyken aılenne oyle ıhtıyacn oluyorkı babamın bana bı telefon acması aglatıyordu ve guven verıyordu sahıpsız deglmısım dıye ama hepımızn ımtıhanı farklı benm cocuk senn eş baskasnn daha baska seyler rabbm akıl fıkır versın senn esınede canmm

Ikinci el esya satin alan birini getirecekmis eve.evdeki tum esylari ona satacakmis.guya o parayi da bana verip beni gonderecekmus annemin evine.tekmeyi ki... bastim diyor.ben bitirdim bu isi diyor.simdiye kadar cok bosaniyorum senden dedi ama icraat gormedik.kucuk iskenderin bir sozu var kitaptan.hani sen degil ben bitirdim diyor ya.amam oldurdu beni bir de intihar susu vermek istiyor.sen ben.sen bitirsen ne ben bitirsem ne.ya yok .o oyle bitirmez.bana kan kusturacak ya.zaten eskisi gibi parasi olsaydi.coktan iyi bir yerde kendisine ev tutup orda o.....lari ile yasardi .

Canım Allah sabır versin. Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin ama olabiliyor da işte. Neden ölümü düşünüyorsun? Ölüm neyi çözecek ki? Yani başka bir insan yüzünden hayatına son vermek adil mi sence canım?

Ölümü düşünürken aklından "Ya gelecek?" sorusu geçmiyor mu? Ya her şey çok daha güzel olacaksa, ya sen en iyi olasılıkları yanlış bir kararla hayatından çıkartıyorsan, ya çok daha güzel günler seni bekliyorsa?

Bu kadar sıkıntılar yaşamış bir insan olarak seninde güzel günler görmeye, mutlu olmaya hakkın yok mu canım?

Eşin seni bu noktaya getirdiyse canına kıymaktan çok daha basit bir çözüm var, boşan bu adamdan. Korkma. Sen zaten en kötü ihtimali göze almışsın. Ölüm dışındaki diğer seçenekleri denemek neden bu kadar zor olsun ki?

Tüm seçenekleri denedin mi? Hayır...

Bence silkelen, kendine gel ve farklı seçenekleri denemek için kendine bir şans ver. Bu günleri aşıp hayatını yoluna koyduğunda kendinle gurur duyacaksın.

Selamlar, sevgiler...

Allahim,herseyin sahibi olan rabbim.beni ve oglumu bu izdiraptan koru ve kurtar.ya esimi hidayete erdir ya da bizi kurtar artik.kapina geldim.beni geri cevirme.sana sigindim.sen elimden tut.beni sevginle ayaga kaldir.oglumu her turlu kotulukten kaza beladan koru.koru insanlardan koru.yuregimdeki sikintiya bir son ver.saglik ver huzur ver.soframa bereket ver.helal kazanc ver.hep boyle dua ediyorum.
elalem bile destek oluyor.boyle durumlarimda kardesimden destek istiyorum.bana sacini boyatmaya ayakkabi almaya bizim aklimiz calismiyor mu.sen de kenarina para koysaydin.simdi dimdizlak ortada kalmazdin diyor.vay canina.ben o eve gitsem hergun agzima edecek demekki.sen sunu yaptin sen bunu yaptin.inanilir gibi degil.adamin parasi varken niye birakmadin.simdi adamin parasi kalmadi bitti diyorsun.adam kudurur tabi diyor.ya kac kere konustuk.zamaninda cocugum kucuk diye birakamadim .anne cocugunu gostermez bana dedim.hatta bana cocugunu da birak.o buyuyunce seni bulur dedi.anneme bir adam boyle yapsa cocugu da birakir gidermis.ya ben cocugumu birakamadim.simdi buyudu.benim yanimda.bitireyim diyorum.simdi de adamin parasi kalmadigi icin mi bitiriyosun.adam iki yildir evibe geliyor.mesajlari da gorme.karistirma telefonunu diyorlar.ya bu kadar basitmi hersey.karistirma gorme gitsin .yatagina yattigin tenine dokundugun adamin baska karilarla gorusmesini gorme.bu nasil birsey.kafam almiyor.biri bana bunu anlatsin ne olur

Bisey sorabilir miyim ? ya alkollu oldugu bir cinnet aninda oglunuz araya girdi diye ona dayak atarsa ve o da beyin kanamasi gecirip ölürse ? pisman olmayacak misiniz gitmediginize ? O evde kaldiginiz her gece bu riski goze aliyorsunuz demektir ?
Dil ogretmenlerine cok ihtiyac var.devlet hemen atamalarini veriyor.
Bir degerlenirin isterseniz

Zeten karar vermek cok kolay.ama sonra nereye gidecegim.ben anneme didince nasil yapicam diye dusunup defalarca vazgectim.gezmezler.kardesim calismaz.hic arkadasi yoktur.erkek arkadasi da yok.tin tin annemin yaninda.ne yaparlarsa annemle yapiyor.temizlik gunleri banyo gunleri hep bellidir .cok duzenli ve planlilar.olarda zaten benle yapamayacaklari icin kem kum ediyorlar.e bir de yanimda delikanli bir cocuk getiriyorum.ev dagilacak.kulfet artacak.iki kisiye yemek yaparken dort kisi olacak .masraf artacak.onlari da anlamaya calisiyorum.ne diyeyim.seni oldurecek bu adam birgun bak.sus hesap sorma diyorlar.oldurunce rahat ederler.iki gun aglar unuturlar.o zaman kimse huzursuz olmaz.simdi kacyildir benim yuzumden cok huzursuzlarmis.sen bir adamla evlendin.bizi yillardir bu kadar huzursuz etmeye hakkin var mi diyorlar.yaaa.ne orasi ne burasi...kaldim b.. gibi ortada anlayacaginiz.herkes kendi huzurunu dusunuyor.lafi soyluyorlar soyluyorlar sonra da kararini kjendin ver .biz kararina karismayiz diyorlar.ben nasil karar vereyim.gelme .ne b.. yersenye.sen ettin sen cek.demek degilmi bu

Bisey sorabilir miyim ? ya alkollu oldugu bir cinnet aninda oglunuz araya girdi diye ona dayak atarsa ve o da beyin kanamasi gecirip ölürse ? pisman olmayacak misiniz gitmediginize ? O evde kaldiginiz her gece bu riski goze aliyorsunuz demektir ?
Dil ogretmenlerine cok ihtiyac var.devlet hemen atamalarini veriyor.
Bir degerlenirin isterseniz

Haklisiniz.annem de ayni seyi soyluyor.birgun cocuk araya girdiginde bir yeribe vuracak cocugun sakat kalacak diyor.e bunu dusunuyorsan yardim et.yok sen karisma adama orda yasa.yani karnin doyuyor.adam ihtiyaclarini da karsiliyor .sus yani.duygu yok.paylasma yok.dertlesme yok.acimi bilmez.sevincimi bilmez.hastaligimi bilmez

canım çok geçmiş olsun!! Allah yardımcın olsun.

Hayattan bunalmanın tek sebebi, içinde yaşadığın hayatı şimdilik değiştirememen.

Ama dikkat et değişterecek gücü bulamamak demedim. Çünkü o gücü sen bulmuşsun, ama engellenmişsin.

Bence yapman gereken kurumsal başvurularla emin adımla hareket etmen olabilir.

http://www.kahdem.org.tr

ve nerde yaşadığını bilmiyorum ama Toplum merkezleri, Kadın Dayanışma Vakıfları var.
onlar ile bir avukat yolu ile boşanmalısın. Geçimsizlik bir yana diyelim (olmaz ya), şiddet de hukuki bir davranıştır ve suçtur.

Ölümü dahi göze almışsın madem, o zaman haklarını da ölümüne aramalısın. Kaybın değil kazancın olacaktır inşallah..

Allah kolaylıklar versin.

Dun esin alkol almadi.oglum esime:annemle yine kavga edip bir sey yaparsin diye disari cikmiyorum.sen disari cikarsan ben de cikicam dedi.esim sonra evde kalacagim.soz bir sey demiyecegjm diye ogluma soz vermis.dun butun gun ve gece ayri odalarda oturduk.birbirimizin yuzunu hic gormedik.bugun sabak okula gittim sonra eve dondum.evdeydi .daha ise cikmamisti.birbirimizle hic konusmadik.zaten evden cikicaz bu ay.kirayi da odeyemiyoruz.ama kararimi degistirdim.ben evden cikmiycam.kendi ciksin gitsin.17 yillik duzenimi bozup annemin evinde nasil yasayacagiz.bu evi kac kere tasidim.yani tasindik.bir koliyi ellememistir.her bir yerinde benim emegim var.ben hata yapmadim.hata yapan o.o cikacak evden.ha bundan sonra da umurumda degil.cunku cok ofkeli ve kinliyim.hangi kariyla yazisirsa yazissin.isterse gitsin kadinlarda kalsin.defolsun gitsin basimdan.cok dusundum.bana bir daha kovdum seni derse cunku dilinin hic kemigi yok.kimi kovuyorsun sen diyecegim.annemin evine de gitmiyorum.benden ayrilmak istiyorsan bana bu sehirde bir ev tutacaksin bir de is bulacaksin diyecegim.cunku yillardir beni calistirmadi.ben her is buldugumda engel oldu.simdi annenin evine diyor.sanki ben yeni evli 16-17 yasinda kizim.zaten bu gidisle nasil olacak bilemiyorum.cunku cok borc var.rakam soylesem dudaginiz ucuklar.yaptigimiz is de hic rast gitmiyor.zaten baskasi olsa coktan intihar ederdi.cunku odenecek gibi degil.hep ordan burdan gecinmek icin borc aliyoriz.ama gelen para yok.iste siz dusunun artik.hala bu durumda bile gurur yapip bana is bulmuyor.cunku cevresi cok genis.hangi is adamina dese beni is yerlerinde baslatirlar..optum hepinizi.bugun biraz daha iyiyim.daha makul dusunuyorum.bir de karsimdaki makul olabilse...

Size bir guzel haber vereyim.oglumun hic zayifi gelmiyor.tesekkur belgesi alir mi bilemiyorum.cunku cok tesekkurun sinirinda.teknik lise icin tercih yaptik bugun.notlari iyi olanlar teknik liseye geciyor.ha birde pinpon sampiyonu oldu okulda.o benim bir tanem herseyim.o benim tek askim.bana allah onu saglikli verdigi icin sukurler ediyorum.

Aslinda ogretmenim.ama beni calistirmada.ozel sektorde evlenmeden once calistim.birkacsene kendi sirketimuzde de calistim.cok iyi yabanci dilim var.diyorum anneme bir iki ayda iti bir is bulurum diyorum.universite mezunuyum.baska sehire gitsem.her seyii birakir.benim serefimle namusumla oynadin diyip pesime duser oldurur beni.yani bilmiyorum.ancak anneme gidebilirim.onlardan da sabahtan beri haber yok.ben ustlerine kalicam diye mi korkuyorlar acaba.ama ben dedim.is bulunca ev tutacagim.ben calisir ogluma bakarim dedim

Elinizde mesleğiniz var, üniversite mezunusunuz. Dil biliyorsunuz, ki bu çok önemli. Neden kendinizi harcıyorsunuz o evde? Oğlunuzun veya sizin başınıza bir şey gelmesini mi istiyorsunuz? Aileniz kabul etmesin bırakın, hemen iş arayın kendinize. Bulur bulmaz çekin gidin. Yahu herkes evlere temizliğe giden kadın arıyor. Bunu da yapabilirsiniz. İnanın daha mutlu olursunuz, alnınızın teriyle paranızı kazanıp huzurla yaşarsınız. Ben neden o evdesiniz anlamıyorum. Darp raporu nasıl almadınız anlamıyorum. Ülkemde adalet yok evet ama neden evden uzaklaştırma vs istemediniz onu hiç anlamıyorum. Farklı bir şehirde farklı bir hayata başlayabilirsiniz nereden bulacak sizi?

Size bir guzel haber vereyim.oglumun hic zayifi gelmiyor.tesekkur belgesi alir mi bilemiyorum.cunku cok tesekkurun sinirinda.teknik lise icin tercih yaptik bugun.notlari iyi olanlar teknik liseye geciyor.ha birde pinpon sampiyonu oldu okulda.o benim bir tanem herseyim.o benim tek askim.bana allah onu saglikli verdigi icin sukurler ediyorum.

Elinizde mesleğiniz var, üniversite mezunusunuz. Dil biliyorsunuz, ki bu çok önemli. Neden kendinizi harcıyorsunuz o evde? Oğlunuzun veya sizin başınıza bir şey gelmesini mi istiyorsunuz? Aileniz kabul etmesin bırakın, hemen iş arayın kendinize. Bulur bulmaz çekin gidin. Yahu herkes evlere temizliğe giden kadın arıyor. Bunu da yapabilirsiniz. İnanın daha mutlu olursunuz, alnınızın teriyle paranızı kazanıp huzurla yaşarsınız. Ben neden o evdesiniz anlamıyorum. Darp raporu nasıl almadınız anlamıyorum. Ülkemde adalet yok evet ama neden evden uzaklaştırma vs istemediniz onu hiç anlamıyorum. Farklı bir şehirde farklı bir hayata başlayabilirsiniz nereden bulacak sizi?

Ah be arkadasim.uzaklastirma insan olana.hic televizyon izlemiyormusun.birak uzaklastirmayi korumasi olan kac kadin olduruldu.onunla zitlasirsam is cok kotuye gider.ama sunda haklisin.bugun is aramaya basladim .internetten arastiriyorum.durumumuz kotu bahanesi ile ilk isim ise girmek olmali.gerci bahane degil.durumumuz zaten cok kotu.

Ah be arkadasim.uzaklastirma insan olana.hic televizyon izlemiyormusun.birak uzaklastirmayi korumasi olan kac kadin olduruldu.onunla zitlasirsam is cok kotuye gider.ama sunda haklisin.bugun is aramaya basladim .internetten arastiriyorum.durumumuz kotu bahanesi ile ilk isim ise girmek olmali.gerci bahane degil.durumumuz zaten cok kotu.

Arkadaşım sen önce işe gir. Ailene diyecek laf bulamıyorum zaten allaha havale et geç. İş bulduktan sonra o evde yaşamaya devam edersen elindeki tüm parayı alacak ama bu adam? O zaman bi işe yaramaz ki...İşini bul ilk ay maaşını alır almaz çık git nolursun bak...İnsan evladından ayrılamaz eminim, benim çocuğum yok bilemem ama o çocuğun o evde yaşayacakları yurtta yaşayacaklarından çok daha beter. Bu adam onu da dövüyor, pis sarhoş kardeşine ve kendine içki servisi yaptırıyor gecenin bir yarılarına kadar, bu çocuk sürekli senin dayak yemeni ezilmeni görüyor. İçinde ne fırtınalar kopuyordur biliyor musun... Yurda vermek bile çok daha iyi bir karar o evde kalmasındansa. Bu işin sonu ya adam sizi öldürecek ya ikinizden biri katil olacak allah korusun. Hiç mi paran yok? Ne bileyim bi altın bi birikim vs ufak da olsa?

Back
X