• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Intihar korkusu

Ben sizi çok iyi anlıyorum emin olun, majör depresyon gerçekten çok acı vericidir, ben de iliklerime kadar hissettim o acıyı. Zaman zaman insan hatırlayınca tabi ki ya yine olursa korkusu yaşıyor ama bu düşüncelerin üzerinde çok durmak da fayda getirmiyor işte. Ben kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum atlattığım zamanlardan beri ki bayağı da oldu. Hatta dönüp bakıyorum iyi ki yaşamışım diyorum, o kadar acıdan sonra her şey çok daha anlamlı. Ama sizi o noktaya taşıyan hatalara tekrar düşmeyin, kökten değişimler böyle enkazlardan sonra oluyor emin olun. Fırsat olarak değerlendirin.
Yazdıklarınız iyi hissettirdi çok sağolun... beni doktora götürdüklerinde dr depresyon mu yaşamış ki beni anlasın bu ruhumun çektiği acıyı kimse anlayamaz demisim hala da diyorum keşke major depresyon yaşayan bir dr yada psikolog olsa da ona gitsem :) beni en iyi onlar anlar ..siz hem psikologsunuz hem de bu hastalığı yaşamıssınız size depresyon Terapisi için gelecek olan danışanlarınız çok şanslılar

Bulundugun ortami degistirsen ? Bi kac ayligina bi koye falan gitsen.. hem tatil olur hem de köy havasi temizdir. Daha iyi hissedersin orda belki

Ilk defa major depresyon yaşadım iyileşme surecindeyim fakat konuştuğum cogu kisi depresyon her tekrarladiginda daha da şiddetli tekrarladigini söylüyorlar.. ben zaten ilk depresyonu çok ağır yaşadım intiharı çok düşündüm bir sene oldu iyilesemedim henüz ama ikinci atakta daha ağır tekrarlar ve kötü bir şeye yeltenirsem korkumu hic atamadım kafamdan çok kişiyle konuştum çoğu da her tekrar da depresyonun ağırlaştığını ve vücudun ilaçlara direnç geliştirdiğini söylediler ... Daha önce de böyle bir soru sormuştum bana takma diye tepki gösterenler olmuştu ama elimde değil işte :KK43: doğruluk payı var mı bunların arkadaşlar ..

Doğruluk payı var malesef.
Ancak bunun aşılamayacağı anlamına gelmiyor.
Sizin yapmanız gereken sizi hayata bağlayacak unsurları pekiştirmeniz.
Kendinizi güclendirmeniz ve en az hasar ile gelebilecek atakları atlatmaya çalışmanız.

Yani durup "ben ne yaparım" dan ziyade, "benim hayatım ve hayata duruşum sağlam" demeniz lazım.
Tavsiyem kendinizi pozitif açıdan geliştirmeniz.
Hayata sizi en çok neler bağlıyorsa onlara odaklanmanız.
Hastalığınızı değil de, daha çok sağlığınıza adapte olmanız.

Doğruluk payı var malesef.
Ancak bunun aşılamayacağı anlamına gelmiyor.
Sizin yapmanız gereken sizi hayata bağlayacak unsurları pekiştirmeniz.
Kendinizi güclendirmeniz ve en az hasar ile gelebilecek atakları atlatmaya çalışmanız.

Yani durup "ben ne yaparım" dan ziyade, "benim hayatım ve hayata duruşum sağlam" demeniz lazım.
Tavsiyem kendinizi pozitif açıdan geliştirmeniz.
Hayata sizi en çok neler bağlıyorsa onlara odaklanmanız.
Hastalığınızı değil de, daha çok sağlığınıza adapte olmanız.
Sizin gibi söyleyenler çoğunluk da aslında ne kadar kendimi kandırsam da doğruluk payı var biliyorum .... Ama istediğim cevapları duymak için yazıyorum sanırım buraya ve birde fazlasıyla bu hastalıktan ilerde karsilasacagim daha ağır ataklardan korkmam sebebi ile ... yaşadınız mi bilmiyorum bu hastalığı ama o depresyon sürecinde bu dediklerimizin hiç birini düşünemiyor ki insan :( yani istese de dusunemiyor buna hastalık izin vermiyor tek düşündüğü kurtulmak oluyor :(

bilişsel davranışçı terapyi araştırın belki araştırmışsınızdır ama söylemek istedim pek okumadım konuyu. burada şimdilerde terkar popülerleşen bi kitabı tavsiye etmiştim okuyup teşekkür eden birisi olmuştu. bu konuyla alakalı kitapları da takip etmenizi öneririm. okumadıysanız iyi hissetmek - david burns.

Olmamis birşeyin olma olasilıgina karsı endise etseydik uyku tutmazdı kimseyi .
Atlatanlardan yada basina kotu şeyler gelmis hayata tutunan kisilerden ne eksiginiz var .
Insanlarin basina neler geliyor .

önce sen kendine yardim etmezsen kimse sana yardim edemez kafandaki olumsuz düşünceleri üfle gitsin
ben bir seye cok bunaldigimda en sonunda şoyle derinden bir amaaan s. et derim rahatlarim

Olmamis birşeyin olma olasilıgina karsı endise etseydik uyku tutmazdı kimseyi .
Atlatanlardan yada basina kotu şeyler gelmis hayata tutunan kisilerden ne eksiginiz var .
Insanlarin basina neler geliyor .
Öyle ama işte :( ilk depresyon yaşadığımda ölümün kıyısından döndüm ya bir daha ki atakta bunu yaparsam gerceklestirirsem kendimi düşündüğümden değil ailem ne yapar nasıl dayanırlar of Allahım oynatıcam kafayı düşünmekten :(

Bende geçmişte majörün alasını yaşadım.Eğer korkularla yaklaşırsan tekrarlamasını kendin davet etmiş olursun.Ben şu an gayet iyiyim.Anksiyetelerinizi göz ardı ederseniz ve bol aktiviteli işlerle uğraşırsanız seratoniniz düşmez sizde depresyona girmezsinz.Kısacası bazı şeyler sizin elinizde.Düşüncelerinizi değiştirin en önemlisi bu.Korkuların sizi yönetmesine izin vermeyinç

Bende geçmişte majörün alasını yaşadım.Eğer korkularla yaklaşırsan tekrarlamasını kendin davet etmiş olursun.Ben şu an gayet iyiyim.Anksiyetelerinizi göz ardı ederseniz ve bol aktiviteli işlerle uğraşırsanız seratoniniz düşmez sizde depresyona girmezsinz.Kısacası bazı şeyler sizin elinizde.Düşüncelerinizi değiştirin en önemlisi bu.Korkuların sizi yönetmesine izin vermeyinç
Gerçekten mi ağırmıydı sizinde ne kadar süre tedavi gördünüz

uzun tedavi görmedim..P ile başlayan seratonin içeren bir hafif antidepresan kullanımından sonra hayata bağlandım..Güçlü olmanın ve korkmadan yaşamanın tadına vardım..Evet 39 kiloya kadar düşmüştüm.O kadar ağır bir depresyondu..Sürekli yatakta karamsar bir modeldim.

uzun tedavi görmedim..P ile başlayan seratonin içeren bir hafif antidepresan kullanımından sonra hayata bağlandım..Güçlü olmanın ve korkmadan yaşamanın tadına vardım..Evet 39 kiloya kadar düşmüştüm.O kadar ağır bir depresyondu..Sürekli yatakta karamsar bir modeldim.
Ilaci bırakalı ne kadar süre oldu peki

Ben ilaci birakmadim acikcasi. minnacik bir dozunu yillardir aliyorum.5 mg yani. almayinca sinirli gergin karamsar olabiliyorum. bana zarari yok nasilsa en azindan yaşam kalitemi düsürmemis oluyorum boylelikle. Bir yan etkisi de yok. ne biliyim uyku ya da uykusuzluk bulanti vs hicbiseyini gormedim. Dogdugumdan beri seratonin fakiriydim ben.Hep karamsar hep mutsuzdum. Annemin hamileligindeki kötu seylerden ve genetik yatkinligimdan kaynakli bunlar. Yapacak bisey yok desteksiz kötü olacaksam minik destekle yasarim bende..Bu halimle oldukca güclu bir kadin oldugum söyleniyor.Umarim sizde topatlanirsiniz.

bilişsel davranışçı terapyi araştırın belki araştırmışsınızdır ama söylemek istedim pek okumadım konuyu. burada şimdilerde terkar popülerleşen bi kitabı tavsiye etmiştim okuyup teşekkür eden birisi olmuştu. bu konuyla alakalı kitapları da takip etmenizi öneririm. okumadıysanız iyi hissetmek - david burns.
Evet bende çok duydum bu kitabi okuyacağım en kisa zamanda terapi almayi da düşünüyorum ama bu düşünceler kazınmıs kafama degisebilecegini hiç sanmıyorum :(

Tekrarliyormu depresyon evet iyilesmek senin elinde dusuncelerini yonetmeyi ogreneceksin nefes egzersizleri spor yapmak cok faydali bende panik atak anksiyete yasadim su an ilacimi doktor kontrolunde biraktim 6 aydir kullanmiyorum ve gercekten iyilesmek senin elinde ilaclar sadece sana cesaret veriyo basedebilmen icin sen tekrar siddetli sekilde geri donecek diye odaklanirsan tabi oyle olur

Bu kadar kafana takip üzülme. O dönemleri ben de yaşadım. Çok zor ve hiç bitmeyecekmis gibi geliyor. Ama bitiyor. En son psikiyatriste gittiğim de "önceden ölmek istiyordum şimdi yaşamak istiyorum ama enerjim yok, yorgunum , ne yapabilirim" demiştim. O dönem hayal bile etsem inanmazdim yaşamak isteyeceğime.

Çevreni değiştir. Yeni düşünce alanları bul bence. Bana en faydalı olan şey derin derin düşündüğüm başka konular ve dusuncelerimi tartışma imkanım olan arkadaşlarım olmasıydı.

Tekrarlama ihtimalini de bir kenara koy. Hiç majör depresyona girmemiş birisi de gelecekte bu hastalıkla ugrasabilir. Şimdi oldu diye ilerde illa olacak diye bir şey yok.

Bu kadar kafana takip üzülme. O dönemleri ben de yaşadım. Çok zor ve hiç bitmeyecekmis gibi geliyor. Ama bitiyor. En son psikiyatriste gittiğim de "önceden ölmek istiyordum şimdi yaşamak istiyorum ama enerjim yok, yorgunum , ne yapabilirim" demiştim. O dönem hayal bile etsem inanmazdim yaşamak isteyeceğime.

Çevreni değiştir. Yeni düşünce alanları bul bence. Bana en faydalı olan şey derin derin düşündüğüm başka konular ve dusuncelerimi tartışma imkanım olan arkadaşlarım olmasıydı.

Tekrarlama ihtimalini de bir kenara koy. Hiç majör depresyona girmemiş birisi de gelecekte bu hastalıkla ugrasabilir. Şimdi oldu diye ilerde illa olacak diye bir şey yok.
Evet ama major depresyon yaşamış birinin de bir daha yaşama ihtimali çok çok yüksek ya aslında benim korkum birdaha yaşamak da değil bu acıya dayqnamayıp yanlış bir şey yapmak :(

Ilk defa major depresyon yaşadım iyileşme surecindeyim fakat konuştuğum cogu kisi depresyon her tekrarladiginda daha da şiddetli tekrarladigini söylüyorlar.. ben zaten ilk depresyonu çok ağır yaşadım intiharı çok düşündüm bir sene oldu iyilesemedim henüz ama ikinci atakta daha ağır tekrarlar ve kötü bir şeye yeltenirsem korkumu hic atamadım kafamdan çok kişiyle konuştum çoğu da her tekrar da depresyonun ağırlaştığını ve vücudun ilaçlara direnç geliştirdiğini söylediler ... Daha önce de böyle bir soru sormuştum bana takma diye tepki gösterenler olmuştu ama elimde değil işte :KK43: doğruluk payı var mı bunların arkadaşlar ..

Back
X